SetCombG.com Forum
22.05.2012, 17:29 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Windows 98 лиценз ?  (Прочетена 1023 пъти)
0 Участници и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
rockman
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Ел. поща
« -: 5.10.2011, 21:03 »

Извинявам се за малко глупавия въпрос , но дали някой знае към днешна дата трябва ли да се плаща лиценз за 98, защото ми дойде някакво писмо от майкросот във фирмата че нямам никакъв лицензиран софт от тях . т.н . Имам 3 компютър на показ и всички са с Win 98 защото ми стигат за програмите които ползват. Един в ресторант, един в склад и един в хранителен магазин . Та знаете ли дали още се плаща лиценз за 98 при положение че отдавна е спрян от потдръжка ?
Активен
SetCombG.com
« -: 5.10.2011, 21:03 »

Активен
stenly
Администратор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 3142

149295760 S
« Отговор #1 -: 5.10.2011, 21:33 »

Това ,че е спряна подръжката и не се продава вече 98 не значи , че може да се ползва безплатно. Политиката на Майкрософт си е ... гадна :default

« Последна редакция: 5.10.2011, 22:20 от stenly »
Активен
tyo
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 41

Ел. поща
« Отговор #2 -: 7.10.2011, 17:04 »

...

Колега, най-изгодният начин човек да е "законопослушен", както казва другаря В.Златев  016

Microsoft Registered Refurbisher
Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5742

S
« Отговор #3 -: 7.10.2011, 17:09 »

Използваш ли го за комерсиална цел - трябва да си плащаш. Независимо от това че не се предлага.
Иначе по друг начин въпросът ти би звучал:
Ползвам няколко служебни коли модел от 1998г , макар да не се произвеждат, трябва ли да ги платя на собственика им?
Активен
SetCombG.com
« Отговор #3 -: 7.10.2011, 17:09 »

Активен
XIIID
наивен скептик
Ентусиаст
*
Активен Активен

Публикации: 467

човекоподобно

103928496
WWW Ел. поща
« Отговор #4 -: 7.10.2011, 18:14 »

Ползвам няколко служебни коли модел от 1998г , макар да не се произвеждат, трябва ли да ги платя на собственика им?
(производителя, не собственика)
- Трябва, ама той такива вече не поддържа и не продава, затова му наплати цената на модела от 2010г - турбинирания, па си ги търкаляй с кеф... memnon
Активен

Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

S
« Отговор #5 -: 7.10.2011, 19:29 »

Производител и собственик на софтуер е едно в този казус.
За колите е малко особено, затова казах собственика.

Все още могат да се купят Windows XP Pro лицензи.
Според microsoft EULA  ако си притежател на Professional license  имаш право на стъпка назад по желание !!!

« Последна редакция: 7.10.2011, 19:31 от Mr.TECHNO »
Активен
fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1802

"si vis pacem para bellum"

« Отговор #6 -: 8.10.2011, 06:22 »

можеш без проблем да си ги легализираш, като се обадиш на майкрософт.
Това че не се произвежда, нито поддържа не значи, че няма начин да се легализират.
Активен

бой с теслътъ, до кът са изпрай, или счупи напълно
emos
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1186

Ел. поща
« Отговор #7 -: 8.10.2011, 09:22 »

можеш без проблем да си ги легализираш, като се обадиш на майкрософт.
Останал съм с впечатлението, че живееш във Франция. Ако е така, то явно не знаеш за последните изгъзици на местните представители на М$: АКо си купиш система в магазин (който от години предлага сиситеми с ОЕМ WIndows) и си поръчаш и ОЕМ версия на Windows, то излиза, че полученият със системата стикер е фалшив и трябва сделката да се развали. Но ако си купиш системата от М$ представител, то всичко е ОК.
Ами ситуация с активиран Офис на лаптоп - клиентът идва по малко след активацията, вижда изгорели пиксели и иска друга машина. ОК, с това няма проблем, има проблем с активацията на Офиса - вече не може да се прехвърли на новата машина. Като това става в офиса на Gold partner на М$, и е ясно, че клиентът още не го е пипнал даже лаптопа...
Активен
SetCombG.com
« Отговор #7 -: 8.10.2011, 09:22 »

Активен
MitkoS
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1771

« Отговор #8 -: 8.10.2011, 11:59 »

Останал съм с впечатлението, че живееш във Франция. Ако е така, то явно не знаеш за последните изгъзици на местните представители на М$: АКо си купиш система в магазин (който от години предлага сиситеми с ОЕМ WIndows) и си поръчаш и ОЕМ версия на Windows, то излиза, че полученият със системата стикер е фалшив и трябва сделката да се развали. Но ако си купиш системата от М$ представител, то всичко е ОК.
Ами ситуация с активиран Офис на лаптоп - клиентът идва по малко след активацията, вижда изгорели пиксели и иска друга машина. ОК, с това няма проблем, има проблем с активацията на Офиса - вече не може да се прехвърли на новата машина. Като това става в офиса на Gold partner на М$, и е ясно, че клиентът още не го е пипнал даже лаптопа...
Да, на теория е така. Но практиката показва, че от местния клон за поддръжка и активация на Майкрософт са склонни да правят компромиси при едно добро обяснение от страна на искащия компромиса. В по-редки случаи, се налага и допълнително аргументиране с някой друг документ (копие от фактури и т.н.)
А ако нещата с аргументирането се позакучат, най-добре е опита за активация да се прави по телефона в извън работно местно време. Тогава системата те праща към някакъв любезен робот, който много-много не пита - даваш му цифричките, той ти връща неговите и така. Е, ако твоите цифри са прекалено компрометирани - сори, не става.

« Последна редакция: 8.10.2011, 12:01 от MitkoS »
Активен
rockman
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Ел. поща
« Отговор #9 -: 14.10.2011, 22:11 »

Не знам на някой от вас налагало ли се е да говори с MS скоро (за бг офиса става дума). Мислех си че поне от толкова голяма фирам няма да лъха на некомпетентност , ама уви. По никакъв начин не можеш да си купиш лоценз за 98 от МС. Насочиха ме към тяхни представители които  ако имали лицензи можели да ми преотстъпят , обадих и м се и оооо чудо- можело да си купя само срещу 165лв. Нямам думи просто. Много беше дълъг разговора ми с представител на МС, но ако някой можеше да го чуе щеше да разбере какви малоумни неща могат да се измислят за да затруднят човек максимално вместо да му пумогнат, дори когато искаш да си платиш. Накрая се изнервих и просто ще си купя няколко рефърбиш комп. на ДЕЛЛ изхвърлени кой знае от каде които на мен ще ми вършат работа и забележете цената на компютъра + лицензиран ХР е по ниска отколкото лиценза на 98 който ми предложиха да ми отстъпят.
Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

S
« Отговор #10 -: 15.10.2011, 00:17 »

Официално 98 не се предлага от МС.
След 31.12.2011 и XP се спира 

това е политика, а ако някой партньор има - естествено че може да ти го продаде
Активен
SetCombG.com Forum

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.067 секунди с 43 запитвания.