SetCombG.com Forum
22.05.2012, 17:34 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 ... 4 5 6 [7]  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Пълен хард диск и парола на БИОС-а  (Прочетена 7131 пъти)
0 Участници и 4 Гости преглежда(т) тази тема.
loafer
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 105

« Отговор #84 -: 19.10.2011, 10:08 »

абе кой е тоя умник, дето ви е учил вас да правите парчета не разбрах?! Може ли тва двадесет гигабайтово парче да стигне, за системен дял сега?!
Ами той до тука е стигнал, от такива майстори!

@fXOrange, човека има твърд диск с капацитет да събере информация общо 111.8 GB. От тези 111.8 GB има използвани 87.3 GB. За това предположих, че ако иска да запази всичкото инфо, пак ще трябва да използва 20GB системен дял. За това и написах по-горе примерно 20GB.

Съжалявам, че се отклонявам от темата, но се налага да обяснявам за втори път неща на @fXOrange заради заядливите му постове.
Активен

SetCombG.com
« Отговор #84 -: 19.10.2011, 10:08 »

Активен
fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1802

"si vis pacem para bellum"

« Отговор #85 -: 19.10.2011, 11:22 »

@loafer
е къде видя да се заяждам бе човек?!
Аз питам как примерно може да се прави системен дял 20GB, като 7 x64 с драйверите взема горе долу 17GB пък x86 12 , ако не се лъжа!

Активен

бой с теслътъ, до кът са изпрай, или счупи напълно
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1306

Преди да кажеш нещо на другите, кажи го на себе си

WWW Ел. поща
« Отговор #86 -: 19.10.2011, 11:22 »

7 страници и 13 дена страдания за проблем които във всеки сервиз ще ти оправят за 2-3 часа...  Yikes
Активен

NeRoX
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 80

Ел. поща
« Отговор #87 -: 19.10.2011, 14:17 »

Ако имаш настолен компютър със свободно място 100GB, най-лесният вариант е да закачиш харда от лаптопа на настолният и да прехвърлиш инфото. След което изтриваш всички дялове от харда на лаптопа и го закачаш на лаптопа. Пускаш инстала на WIN 7, създаваш дял примерно пак 20GB и инсталираш windows-a - според мен така би трябвало да стана. След това връщаш инфото от настолният комп. Все пак аз ако бях на твое място бих проверил предварително харда и паметта за грешки - просто за спокойствие, че те са изправни и не се опитвам правя нещо при повредени части.

п.п. И още нещо което може да се пробва. Пробвай с друго копие на win7, по възможност да не е модифицирано. Виждал съм разни явно променени копия на win 7 които не откриват твърдия диск - явно им е липсвал драйвер за SATA контролера.

Настолен компютър в момента нямам под ръка. Когато имам - ще опитам, ако успея да се оправя да го подкарам като отделен хард и да имам възможността да си преместя нещата, но не виждам някаква особена логика да стане. Щом При 20GB Unlocated Space не става, то и при 110 не виждам защо трябва да стане. Ако не стигна до сервиз преди това - ще опитам и ще споделя резултата.

NeRoX, аз малко по-горе ти казах, че тази инвестиция от 15-20 лева за кутиика няма да ти е излишна, ама ти се скрънзиш и ако ми прочетеш отново мненията ти писах да инсталираш направо 7, а не ХП. Между другото, седмицата, ако я инсталираш от друг комп на твоя си диск, но без драйвери има много голяма вероятност да заработи в твоя!

П.С. Потърси за ундоус 7 ултимейт, но който е с вградена активация и СП1 и на диска са 32 и 64 битови версии. И аз имах не малко ядове с различни седмици и после активирането им. Коя била оем, коя не знам си кво и пр. и с този, от пиратите или исохунт съм го теглил, няма никакъв проблем!

Приеми моите извинения за това, че не съм видял, че си написал да пробвам първо със 7-цата. На всеки се случва да изпусне нещо. Що се отнася до кутийката - не е въпрос на скръндзане. Просто не виждам в момента какво може да ми помогне тази кутийка - да използват харда като външен - е, и?! В началото имаше зор да стигнем изобщо до този хард за формат и т.н., но ето че намерих начин през друг лаптоп и стане. От тук нататък тази кутийка в моя случай не виждам смисъла й. Що се отнася до ОС-и: ползвам този Win7 и този WinXP. Сториха ми се най-читава и изчистени. Може и да съм сгрешил, знам ли...

Темата стана мазало.
@Nerox: кажи поне от кой град си, ако някой колега от форума е по-наблизо и прояви състрадание, да ти го направи безплатно, ако случайно сме от един град, ще се разберем,безплатно.
Ба'си и лаптопа, вдигна форума на балон.

7 страници и 13 дена страдания за проблем които във всеки сервиз ще ти оправят за 2-3 часа...  Yikes

Тук ще се опитам да отговоря и на двама ви. Намирам се в София и съм студент първи курс тук. Сами можете да се досетите колко съм запознат с града. Още ми е като в небрано лозе и незнаех дори дискове от къде мога да си купя. Кола нямам, а с градския транспорт съм още по скаран като информация кое за къде е, а и при тези температури да тръгна да обикалям непознатия град да търся кутийка за хард диск примерно малко трудно ще стане. Иначе съм от Пловдив но прибиранията са ми сравнително редки. Дори и там нямам доверени сервизи, защото просто не ми се е налагало до сега да ходя по сервизи на компютърна техника. Съумявал съм с помощ от форуми и приятели да се справя с всички проблеми с които съм се сблъскал до сега, били те софтуерни или хардуерни. Другото което е никога не съм чакал предложения за безплатно отстраняване на промблема от някой съфорумник. Просто никой не си е предложил услугите. Само @Mr.TECHNO ми предложи помощ извън форума, но човека е от Варна и сами се сещате, че е нерентабилно да изпращам лаптопа до там. Не става въпрос за парите, а за липсата на предложения. В Пловдив ще съм този уикенд, а през останалото време съм си в София (Студентски град). Каквото е нужно ще си заплатя стига да има колега, който да се наеме и да успее да се справи. Друг въпрос е колко сервизи ще успеят да се справят с проблема и то за 2-3 часа. Ето в този форум са се събрали доста интелигентни и запознати с материята хора, които дадоха чудесни идеи, за които никога нямаше да се сетя сам. Тук е момента да благодаря на всички, които се отзоваха в темата ми с опит да помогнат! Bravo И все пак с общия усилия не успяхме да го оправим. Представям си колко пишман сервизи има, където не разбират и половината на това, което вие знаете и лаптопа може да го закърши още повече....
Активен
SetCombG.com
« Отговор #87 -: 19.10.2011, 14:17 »

Активен
backinblack
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 214

Ръси мозък

Ел. поща
« Отговор #88 -: 20.10.2011, 23:34 »

NeRoX, идеята с това да си купиш кутиика беше във връзка с това и все още е актуално, да можеш да си сложеш твоя диск в нея и като заредиш в рама partedmaic или hiren bootcd да я мушнеш на усб то и да си форматираш и правиш каквото си искаш с диска без да ангажираш други хора с компютър на който да закачваш твоя диск.
С въпросната кутиика съм сигурен, че ако в нея е диска и в сидито сложиш инсталационния и стартираш инсталацията, като стигнеш до диска ще го види през усб-то и ще го инсталира, защото аз имам такъв външен диск и ми се е случвало да преинсталирам забравен включен в усб-то и като стигна до там ми вижда и него, но не съм пробвал да инсталирам на него.
Дано сега вече си ме разбрал защо ти трябва кутииката!

Този уиндоус за който ти писах по-горе, началния му екран за инсталиране не е такъв дето е на твоята снимка, а избор 64 или 32 битовия да инсталираш и за това ти препоръчах този който аз ползвам, а не този който ти си изтеглил.

П.С. За скрънзенето, някак си не ми го побира главата по друг начин, че щом работиш на позиция, че да ти дадат служебен лаптоп, да не можеш да отделиш 5 лева за дискове които и без конкретна нужда да ти са винаги под ръка и с тази кутиика щеше доста по-малко да ангажираш и другите около теб, защото всички експерименти щеше да си ги правиш само на твоя комп.
Активен

Еврокомунизъм: От всеки германец според способностите, на всеки грък според потребностите!
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1306

Преди да кажеш нещо на другите, кажи го на себе си

WWW Ел. поща
« Отговор #89 -: 21.10.2011, 00:19 »

Цитат
Тук ще се опитам да отговоря и на двама ви. Намирам се в София и съм студент първи курс тук. Сами можете да се досетите колко съм запознат с града. Още ми е като в небрано лозе и незнаех дори дискове от къде мога да си купя. Кола нямам, а с градския транспорт съм още по скаран като информация кое за къде е, а и при тези температури да тръгна да обикалям непознатия град да търся кутийка за хард диск примерно малко трудно ще стане. Иначе съм от Пловдив но прибиранията са ми сравнително редки. Дори и там нямам доверени сервизи, защото просто не ми се е налагало до сега да ходя по сервизи на компютърна техника. Съумявал съм с помощ от форуми и приятели да се справя с всички проблеми с които съм се сблъскал до сега, били те софтуерни или хардуерни. Другото което е никога не съм чакал предложения за безплатно отстраняване на промблема от някой съфорумник. Просто никой не си е предложил услугите. Само @Mr.TECHNO ми предложи помощ извън форума, но човека е от Варна и сами се сещате, че е нерентабилно да изпращам лаптопа до там. Не става въпрос за парите, а за липсата на предложения. В Пловдив ще съм този уикенд, а през останалото време съм си в София (Студентски град). Каквото е нужно ще си заплатя стига да има колега, който да се наеме и да успее да се справи. Друг въпрос е колко сервизи ще успеят да се справят с проблема и то за 2-3 часа. Ето в този форум са се събрали доста интелигентни и запознати с материята хора, които дадоха чудесни идеи, за които никога нямаше да се сетя сам. Тук е момента да благодаря на всички, които се отзоваха в темата ми с опит да помогнат! Bravo И все пак с общия усилия не успяхме да го оправим. Представям си колко пишман сервизи има, където не разбират и половината на това, което вие знаете и лаптопа може да го закърши още повече....

Ами така кажи. То тук половината хора работят по сервизи...
Относно твоя проблем, виж дали можеш да намериш @Ilian359 от форума
Другия вариант е торин (ако ще ходиш обади се предварително и обясни какъв е проблема) телефони и контакти ще намериш в интернет...
Активен

backinblack
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Ръси мозък

Ел. поща
« Отговор #90 -: 21.10.2011, 01:50 »

В името на идеята, току-що си направих експеримент с моя външен хард, който е такава кутиика с лаптопски хдд в нея.
В момента в който тръгна уиндоуса да зарежда от двд-то му включих диска в усб-то и  като стигна до драйв опциите ми се виждаха всички дискове с избор на кой да инсталирам. Включително и външния на усб-то.
Според мен, дори и без разните гимнастики с триене и форматиране на харда, само да го извади, да го намуши в кутииката и като е без диск лаптопа, ще не ще ще захапи от двд-то и в момента в който тръгне да зарежда мушка усб-то и като стигне до драив опциите ще има диск на който да инсталира. Инсталира си уиндоуса на неговия комп и след инсталацията го вади от кутииката и си го пъха в лаптопа и всякакви пароли са заобиколени съвсем елегантно!
Активен

Еврокомунизъм: От всеки германец според способностите, на всеки грък според потребностите!
NeRoX
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 80

Ел. поща
« Отговор #91 -: 31.10.2011, 19:56 »

Здравейте отново! :default Реших да позачистя малко прахта по темата. Та какво стана с лаптопа с последната седмица и половина... Свързах се с препоръчан човек в Пловдив от колега от форума. Човека каза, че по телефона първоначално не е разбрал, че става въпрос за лаптоп и каза, че премахването на парола на BIOS-а на лаптоп е рисково за самата машина и общо взето не се наема за такава интервенция. Каза, че с инсталиране на ОС-а няма да има проблем, но по стечение на обстоятелствата не се видях с него. Миналия уикенд го оставих в друг сервиз препоръчан от познат. Човека се занимава 2 дни. Прехвърлихме всичко на външен хард, за да може моя да бъде освободен и да се действа свободно по него. Той също каза, че моя хард не е добре разделен та затова му го оставих да се занимава. В края на краищата каза, че не може да заобиколи парола и резултат нямаше. Миналия понеделник лаптопа бе оставин в сервиза, който официално ги поддържа тези служебни лаптопи. Абсолютно без никакъв смислен отговор ни беше обяснено, че парола няма как да ни бъде представена (тази на биос-а) и го взеха за ремонт. Той вече беше с празен хард диск. Днес отидох да го взема. Има инсталирано XP с администраторски права, т.е. не както го в взех преди две години. Паролата пак ми беше отказана, а при въпрос дали ся я ползвали, за да инсталирал ОС (чисто от любопитсвто) ми казаха "Няма значение!"... Така или иначе в момента нито ОС-а нито цепенето на хард ме устройват та пак ще има интервенции... Харда е разцепен на "C" - 47.6 GB и "D" - 64.1 . Както споменах по-рано в темата "C" го ползвам само за ОС-а, антивирусната и офис пакет примерно. Всичко останало се съхранява на "D". Сега не стига, че харда е малък ами и "D"-то ми е още по-осакатено. Някакви съвети преди да сложа 7-ца (през XP-то, защото уви пак нямам достъп до буут устройствата) и за цепенето на харда? Нещо, за което трябва да внимавам, за да не омажа пак нещата? Как съветвата да се разцепи харда като размери и като цяло може ли да стане през ОС-а? :default
Активен
SetCombG.com
« Отговор #91 -: 31.10.2011, 19:56 »

Активен
Features
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 41

« Отговор #92 -: 31.10.2011, 20:57 »

Съжалявам че виждам тази тема толкова късно и сега каквото и да споделя,ще е повече off-topic,за което се извинявам.Виждам,че колегите са предложили доста неща,но трябваше и да пробваш,как би минала инсталацията на едно Ubuntu,за да даде още малко яснота,но вече е късно.Сега си направи един image disc и следващия път като се омаже,само си го възтанови на някой преносим диск и готово.Колкото до дяловете,има достатъчно софтуер с който можеш да ги подместиш и под Уиндоус.Успех!:)

Можеш да ги подместиш с:
"Acronis Disk Director Suite" или "Partition Magic".
Partition Magic - инсталиране и работа с програмата:
http://uroci.net/urok/2040/Partition-Magic

« Последна редакция: 31.10.2011, 21:06 от Features »
Активен
backinblack
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Ръси мозък

Ел. поща
« Отговор #93 -: 31.10.2011, 22:45 »

Ами след като са ти сложили ограничен акаунт, няма да можеш да инсталираш програма с която да промениш партишъните, а също така и няма да можеш да надградиш до седмИца без паролата на администраторския профил. Имаше разни теми с програми тука дето изтриват паролата на администраторски акаунт, но трябва и твоя да е с администраторски права.

Май единствения начин вече е кутииката за която говоря и не виждам логика да не сработи и ми е много чудно какво ще е мнението за тази идея на Mr. Tехно, че моя опит с хардуер не е много голям.

Последователности на операцията която препоръчвам:
1) Вади се харда от лаптопа и се слага в кутииката.
2) Пуска се лаптопа с инсталационен диск в него и тъй като няма ОС да зареди ще зареди от инсталационния диск и тогава, като тръгне вече да зарежда ДВД-то се включва кутииката с харда в усб-то. Изпробвах го при мен и работи. Кагато инсталацията стигне до диск опциите, диска се вижда от уиндоуса и трябва да може да се инсталира на явяващия се в случая външен ХДД.
3) След инсталацията диска от кутииката се вади и се монтира в лаптопа и лаптопа вече с инсталирана чисто нова ОС трябва да може да си зареди нормално 

Ако това стане, вече на новата ОС можеш да инсталираш програма за манипулиране на дисковете и да си ги нагласиш както искаш. Аз за "С" на Уин7 оставям 25ГБ, изключвам ресторето и хибернизирането, пейдж файла го фиксирам на 512МБ(колкото да го има за всеки случай щото рама ми е повече от нужния) и си ми стигат, че даже и постоянно съм с няколко ГБ в излишък.
Активен

Страници: 1 ... 4 5 6 [7]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.163 секунди с 41 запитвания.