SetCombG.com Forum
22.05.2012, 17:45 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 2 3 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: От Windows 7 na xp  (Прочетена 2359 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
label
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« -: 18.10.2011, 22:55 »

Здравейте. С лаптоп сам и искам да премина от Windows 7 na xp. Как точно трябва да стане? Разбрах че трябва да вляза в биоса на Sata и да го направя на IDE след това какво да правя? Ако този вариант не стане какво да правя?
Активен
SetCombG.com
« -: 18.10.2011, 22:55 »

Активен
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1306

Преди да кажеш нещо на другите, кажи го на себе си

WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: 18.10.2011, 23:24 »

Здравейте. С лаптоп сам и искам да премина от Windows 7 na xp. Как точно трябва да стане? Разбрах че трябва да вляза в биоса на Sata и да го направя на IDE след това какво да правя? Ако този вариант не стане какво да правя?

Не си разбрал правилно...
Нищо общо няма биоса....
Просто триеш седмицата и преинсталираш Win XP... Имай в предвид, че голяма част от съвременните лаптопи не работят с XP, и може да имаш проблеми...
Активен

backinblack
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 214

Ръси мозък

Ел. поща
« Отговор #2 -: 18.10.2011, 23:46 »

Между другото, не съм ровил из нета по въпроса, но дали няма някаква измислена магия дето да подкарва ХП на новите лаптопи!? Нещо от седмицата вградено дето да тръгва, принципно както вграждаха сата драйверите или нещо друго!?

То за де не се инсталира, явно има някви "нови технологии" вградини в хардуера дето не поддържат от ХП!

« Последна редакция: 18.10.2011, 23:49 от backinblack »
Активен

Еврокомунизъм: От всеки германец според способностите, на всеки грък според потребностите!
label
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 19.10.2011, 00:29 »

Не си разбрал правилно...
Нищо общо няма биоса....
Просто триеш седмицата и преинсталираш Win XP... Имай в предвид, че голяма част от съвременните лаптопи не работят с XP, и може да имаш проблеми...
Как да изтрия Windows 7?
Активен
SetCombG.com
« Отговор #3 -: 19.10.2011, 00:29 »

Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9201

119374100
Ел. поща
« Отговор #4 -: 19.10.2011, 00:46 »

Как да изтрия Windows 7?

форматираш партишъна по време на инсталацията на XP :default
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1802

"si vis pacem para bellum"

« Отговор #5 -: 19.10.2011, 01:20 »

Разбрах че трябва да вляза в биоса на Sata и да го направя на IDE след това какво да правя?

няма такъв вариант, това са два различни протокола.
Това което си разбрал, ама на криво е, че трябва да махнеш AHCI, като на мястото му сложиш IDE.

Иначе как да инсталираш, вече ти го е казал FearMe, стартираш компютъра с диска вътре и, като стигнеш до листа с парчетата избираш, форматираш, инсталираш.
Поне да се беше сетил да кажеш, за какъв лаптоп става въпрос, щото хората по нагоре ти обясниха, за проблемите, от горе на това куеста, за търсене, за драйвери, ще е от яките.
Активен

бой с теслътъ, до кът са изпрай, или счупи напълно
Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 95

1

« Отговор #6 -: 19.10.2011, 08:08 »

Да ти кажа - Windows 98 е много яка! Идеална е за лаптопи. За таблети също. Само внимавай да не пише SE зад 98, защото това означава "Скапан Едишън"... А ако от някъде намериш осемте дискети на Windows 3.1... Там ще разбереш какво е операционна система.
Аман!
Активен

oddi
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

Ел. поща
« Отговор #7 -: 19.10.2011, 08:46 »

Спокойно банда, след тази тема следва другата за драйверите. :default
Активен

SetCombG.com
« Отговор #7 -: 19.10.2011, 08:46 »

Активен
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

WWW Ел. поща
« Отговор #8 -: 19.10.2011, 09:33 »

Между другото, не съм ровил из нета по въпроса, но дали няма някаква измислена магия дето да подкарва ХП на новите лаптопи!? Нещо от седмицата вградено дето да тръгва, принципно както вграждаха сата драйверите или нещо друго!?

То за де не се инсталира, явно има някви "нови технологии" вградини в хардуера дето не поддържат от ХП!

To не е невъзможно, ама за всеки контролер да търсиш драйвер които производителя не е предвидил, да гледаш ИД-та на чипове...
И ако трябва тези 5 драйвера да ги търсиш 3 часа.....

И най-гадното е, сваляш си winamp цъкаш да го инсталираш, прас... неразпозната операционна система, сваляш скайп същата работа... (последната програма която не тръгна беше последна версия на делта про на миксоинвест?!)
Преди време имаше една програма която моя познат ползваше, той работеше на 98, обаче новата версия на програмата беше за ХП. Големия проблем, беше че никои не се беше сетил да сложи една проверка на ОС преди да тръгне инсталацията, в резултат на което програмата си правеше промени в регистрито и си слагаше dll за XP,  а от там следва забиване на 98 и... преинсталация laugh) И понеже човека не вярваше, че програмата може да е толкова лоша преинсталира 2 пъти....
Активен

fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 19.10.2011, 09:47 »

Да ти кажа - Windows 98 е много яка! Идеална е за лаптопи. За таблети също. Само внимавай да не пише SE зад 98, защото това означава "Скапан Едишън"... А ако от някъде намериш осемте дискети на Windows 3.1... Там ще разбереш какво е операционна система.
Аман!

абе всеки има правото на избор.
Аз ако искам сега да си прасна едно NT на настолния,кой ще мe спре?

Все пак нещата не са толкова трагични, колкото ги представяме, системата ще си работи, и драйвери може да си намери, горе долу без проблем, проблемът е в това, защо се е навил да се върне на тва скапано XP, като вече си има инсталирана 7
Активен

label
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 19.10.2011, 11:21 »

няма такъв вариант, това са два различни протокола.
Това което си разбрал, ама на криво е, че трябва да махнеш AHCI, като на мястото му сложиш IDE.

Иначе как да инсталираш, вече ти го е казал FearMe, стартираш компютъра с диска вътре и, като стигнеш до листа с парчетата избираш, форматираш, инсталираш.
Поне да се беше сетил да кажеш, за какъв лаптоп става въпрос, щото хората по нагоре ти обясниха, за проблемите, от горе на това куеста, за търсене, за драйвери, ще е от яките.
партишъна на който е win 7? И това всичко го правя без да сменям на IDE

слети поредни публикации на: 19.10.2011, 11:28

Аман!
хаха ти си бил много "забавен".  Аз каквото искам това ще правя ако искам и Линукс и Макинтош мога да си сложа лаптопа си е мой. Ако не ми хареса ще се върна на 7 какъф е проблема?

« Последна редакция: 19.10.2011, 11:28 от label »
Активен
Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

1

« Отговор #11 -: 19.10.2011, 12:04 »

Знаеш ли? Забавен съм, защото постоянно срещам точно такива забавници като теб. И им оправям "забавностите". Можеш да си сложиш Линукс. Можеш дори и Макинтош, ако си много добър... Но не можеш. Защото ако можеше, нямаше да питаш "Как да изтрия Windows 7?". Не ти стигат знанията, не ти стига и пипето, може би, да си сложиш Линукс или Макинтош. По-скоро мисля, че си от ония, които са работили само на XP и за които Седмицата е много "нов". Новина! Вече Седем е на две години. А XP-то на десет. Така че хич не ми ги разправяй какво можеш да направиш. Защото не можеш.
Активен

glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

WWW Ел. поща
« Отговор #12 -: 19.10.2011, 12:43 »

Mac OS малко рудно ще сложиш на PC... Ама това е друг въпрос.

Имам 2 въпроса:
1. Този лаптоп работил ли е някога под XP
2. Нов ли е лаптопа...

Ако отговорите са 1. НЕ, 2 ДА - изобщо не си губи времето защото няма да успееш да го направиш. Може да го занесеш някъде, да ти го направят ако толкова много държиш на ХП-то...
Ако лаптопа е работил под ХР има по-голям шанс да стане нещо...

Не ти трябва да махаш или променяш нищо AHCI на IDE, най-много да добавиш в инсталационния диск на Windows един SATA драйвер (ако не знаеш как става по-добре не се занимавай)
В IDE режим диска работи по-бавно, какъв е смисъла SATA диск да работи като IDE?! (има 2 основателни причини - незнание и мързел)...

Брей защо в линукса ги няма тези екстри да ти иска драйвери за диска бил той дори и SCSI...
И без майтап, ако лаптопа не се ползва за игри, изобщо, ама изобщо няма да сгрешиш ако сложиш един Линукс

Непознат ще ти е 1 месец после като разбереш кое къде е и няма да имаш проблеми...
Активен

fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 19.10.2011, 13:00 »

@Chertoianov   @label
моля не се отклонявайте от темата, ако от сега на там има да решавате нещо, само на лични съобщения, за да не се стига до триене на постове, или затварянето на самата тема.
Активен

fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 19.10.2011, 13:05 »

@glowndark
колега AHCI създава още при инсталацията проблеми със сини екрани.
Hяма смисъл от разни драйвери, като просто може да се спре от биоса, човека не знае система да инсталира, та да не говорим, за вграждане на драйвер
Активен

Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

1

« Отговор #15 -: 19.10.2011, 13:10 »

@Chertoianov   @label
моля не се отклонявайте от темата, ако от сега на там има да решавате нещо, само на лични съобщения, за да не се стига до триене на постове, или затварянето на самата тема.
От мен имаш ОК.
Единственото, което имам против е някой да си прецака компютъра с помощ от форума. За това на човек не му трябва помощ. Но пък и така отговорността ще си е само негова.
Активен

fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 19.10.2011, 13:12 »

@Chertoianov
всеки си решава и поема риска, то и да пресечеш улицата е риск, ама твой, така че няма проблеми.
Активен

KonanVarvarina
Фен
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 767

« Отговор #17 -: 19.10.2011, 13:59 »

@glowndark
колега AHCI създава още при инсталацията проблеми със сини екрани.
Hяма смисъл от разни драйвери, като просто може да се спре от биоса, човека не знае система да инсталира, та да не говорим, за вграждане на драйвер
Напълно съгласен.С едно малко уточнение,че не при всички лаптопи AHCI е достъпно и може да се мени от биоса...
Активен

glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

WWW Ел. поща
« Отговор #18 -: 19.10.2011, 14:37 »

Аз пък видя ли AHCI веднага го включвам по default, дори и с риска да ги отворя 10 минути повече работа...  Drinks
Активен

Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

1

« Отговор #19 -: 19.10.2011, 14:41 »

AHCI наистина е хубаво нещо и Вистата и Седмицата не съм видял да имат проблем при включена тази опция. Проблемът наистина е при XP. Не винаги, разбира се. И аз я предпочитам.
Активен

oddi
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

Ел. поща
« Отговор #20 -: 19.10.2011, 16:32 »

Преди няколко години видях първия лаптоп на който в биоса нямаше опция за смяна на контролера, по подразбиране си беше на AHCI.
            Някой от по-старите лаптопи си имат биос за ХП и биос за Виста, в зависимост от това кой биос е се появява и така търсеното меню за смяна на контролера, дали AHCI или IDE.
Последно на едно Фуджитсу с фабрична Виста флашнах биос-а за да се появи тази екстра и да сложа на клиентите ХП ( те искаха ХП).
         Моето мнение е, че за новите лаптопи ХП е изпята песен за съжаление. На едно чисто ново Леново реших за проба да му сложа ХП да видя докъде ще я докарам, общо взето си беше трагедия. Първо, че самото ХП работеше много бавно, второ - голяма борба със самите драйвери и най-вече с драйвера за wifi-то. Подкарах го, ама работеше трагично.
        А варианти за набиване на драйвера за контролера има няколко, кеф ти с nlite ,  кеф ти с Live USB или някое друго "живо" CD.
Активен

Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

1

« Отговор #21 -: 19.10.2011, 16:43 »

Присъединявам се с казаното по-горе.
Но не е само това. Ами XP-то как се разбира с новите процесори и контролерите, които са в тях? А с новите чипсети? Как операционната системи ги управлява? А как въобще се оправя с дву, три, четири, пет или шест ядрените процесори и управлението на задачите към ядрата? Навремето когато излизаха първите двуядрени процесори се правеха отделни драйвери за XP, за да работи с тях... Но това беше преди 4-5 години. А сега такива драйвери някой играе ли си да пише?
Активен

kalcheff1
СЕТКОМерсиализиран :shocked:
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 542

S
Ел. поща
« Отговор #22 -: 19.10.2011, 16:46 »

До съфорумеца LABEL. Ако наистина преди е вървял ХП, значи нямаш грижа.
 Преди години, имах АБСОЛЮТНО същото желание да затрия преинсталираната Виста, като купувах лаптоп . Виждах огромната разлика между Виста и ХП само в бързината на компа. И до ден днешен смятам така, при положение че не си вадя хляба с информационни технологии, а главно си губя времето по форумите:)), ровя в нет-а, зяпам филми и разбира се игри. Изгубих доста време докато се уверя САМ, че ХП-то няма да върви качествено на нов лаптоп. После, скоро след като излезе седмицата, набарах орязана версия, побираща се на едно нормално CD. В нея бяха затрити всякакви простотии като ненужни драйвери, гласово разпознаване,  глупави програми, някои езици и шрифтове, разбира се БГ-то си беше наред. И какво се получи - постигнах бързина и повече свободна памет почти като на ХП, като притежавах новостите на 7-цата. След като тествах няколко месеца сложих я и на настолния. Вече 2 годинки си карам с нея и не мисля да я сменям с каквато и друга по-нова версия. Даже и ъпдейтите си бачкат
Разбира се ще кажа как се казва   Tiny 7 rev 01 . Дърпай, слагай и гледай каккомпа ти лети, като запазва същата функционалност.
Ще споделиш после какво е станало, нали ?
Активен

Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
label
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #23 -: 19.10.2011, 20:12 »

До съфорумеца LABEL. Ако наистина преди е вървял ХП, значи нямаш грижа.
 Преди години, имах АБСОЛЮТНО същото желание да затрия преинсталираната Виста, като купувах лаптоп . Виждах огромната разлика между Виста и ХП само в бързината на компа. И до ден днешен смятам така, при положение че не си вадя хляба с информационни технологии, а главно си губя времето по форумите:)), ровя в нет-а, зяпам филми и разбира се игри. Изгубих доста време докато се уверя САМ, че ХП-то няма да върви качествено на нов лаптоп. После, скоро след като излезе седмицата, набарах орязана версия, побираща се на едно нормално CD. В нея бяха затрити всякакви простотии като ненужни драйвери, гласово разпознаване,  глупави програми, някои езици и шрифтове, разбира се БГ-то си беше наред. И какво се получи - постигнах бързина и повече свободна памет почти като на ХП, като притежавах новостите на 7-цата. След като тествах няколко месеца сложих я и на настолния. Вече 2 годинки си карам с нея и не мисля да я сменям с каквато и друга по-нова версия. Даже и ъпдейтите си бачкат
Разбира се ще кажа как се казва   Tiny 7 rev 01 . Дърпай, слагай и гледай каккомпа ти лети, като запазва същата функционалност.
Съгласен съм с теб, но ти сам виждаш че при изискванията на една игра пише примерно за xp 1 gb ram за 7 2 gb

слети поредни публикации на: 19.10.2011, 20:28

Знаеш ли? Забавен съм, защото постоянно срещам точно такива забавници като теб. И им оправям "забавностите". Можеш да си сложиш Линукс. Можеш дори и Макинтош, ако си много добър... Но не можеш. Защото ако можеше, нямаше да питаш "Как да изтрия Windows 7?". Не ти стигат знанията, не ти стига и пипето, може би, да си сложиш Линукс или Макинтош. По-скоро мисля, че си от ония, които са работили само на XP и за които Седмицата е много "нов". Новина! Вече Седем е на две години. А XP-то на десет. Така че хич не ми ги разправяй какво можеш да направиш. Защото не можеш.
Ти като можеш какво? Какъв е проблема да питам как се трие 7 а? Ай лягай да спиш. Не се занимавам просто с това как се трие седем или как се слага и питам? Що нещо лошо ли има? Такива като тебе ги знайм. Не се прави на много интересен щото не си. Откаде знаеш за кое ми стига пипето за кое не? На тебе ти стига май само да киснеш по форумите и да се правиш на разбирател. Айде разбирателю Windows 7 master не ме дразни повече. :default

« Последна редакция: 19.10.2011, 20:28 от label »
Активен
kalcheff1
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
Ел. поща
« Отговор #24 -: 19.10.2011, 20:36 »

Сега ще има нещо в червен цвят май  :default
Съгласен съм с теб, но ти сам виждаш че при изискванията на една игра пише примерно за xp 1 gb ram за 7 2 gb
 --------------край на цитата------начало на моето мнение--------- 
Така, така, именно защото в пълата 7-ца има купища инертни нещица, които на практика не ти вършат никава работа и само папкат RAM. И за това хората са предвидили 1 GB грешно пропиляна памет. В орязаните версии, точно това е избягнато. Конкретно, в по-горе цитираната версия, непосредствено след инсталацията 240 MB са заети от системата - доста добре бих казал. Сега като цъкнах на настолния видях, че е набъбнал до 1,6 GB, но това е защото съм накачулил една сюрия програми, барабар с контролер, свързан със 6 камери. Ако имаш 2 GB RAM  си бетон. А с 3 си направо огън. Да допълня че Tiny 7 е ULTIMATE без сървис пак 1. От ъпдейтването със SP1 освен да се скапе валидирането, друго нищо хубаво не можа да се случи.
Поне от 2 лошотии, избери по-малката - бърза седмица, пред лигава седмица. Това, при положение, че лаптопчето не е предвидено за XP. Архивирай харда, да не ревеш после, слагай орязаното 7 и ше се родиш. Не става дума само за Рам-а , самата система е по-лека като цяло.

« Последна редакция: 19.10.2011, 20:49 от kalcheff1 »
Активен

Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
label
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #25 -: 19.10.2011, 20:48 »

Сега ще има нещо в червен цвят май  :default

Така, така, именно защото в пълата 7-ца има купища инертни нещица, които на практика не ти вършат никава работа и само папкат RAM. И за това хората са предвидили 1 GB грешно пропиляна памет. В орязаните версии, точно това е избягнато. Конкретно, в по-горе цитираната версия, непосредствено след инсталацията 240 MB са заети от системата - доста добре бих казал. Сега като цъкнах на настолния видях, че е набъбнал до 1,6 GB, но това е защото съм накачулил една сюрия програми, барабар с контролер, свързан със 6 камери. Ако имаш 2 GB RAM  си бетон. А с 3 си направо огън. Да допълня че Tiny 7 е ULTIMATE без сървис пак 1. От ъпдейтването със SP1 освен да се скапе валидирането, друго нищо хубаво не можа да се случи.
Поне от 2 лошотии, избери по-малката - бърза седмица, пред лигава седмица. Това, при положение, че лаптопчето не е предвидено за XP. Архивирай харда, да не ревеш после, слагай орязаното 7 и ше се родиш. Не става дума само за Рам-а , самата система е по-лека като цяло.
Ясно, значи всичко което трябва да направя е да запиша това на диск и просто да преинсталирам лаптопа (той сега е със 7).
Активен
kalcheff1
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
Ел. поща
« Отговор #26 -: 19.10.2011, 21:11 »

Ахм. Дали е просто или не, от теб зависи. Задължително е да затриеш стария win из основи. Намери ли версията, която ти казах. Трябва да бъде rev 01 !
Инсталирането си е едно и също за който и да е 7. УСПЕХ ! Пиши какво е станало.
Активен

Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

1

« Отговор #27 -: 20.10.2011, 00:07 »

Цитат на: label
Ти като можеш какво? Какъв е проблема да питам как се трие 7 а? Ай лягай да спиш. Не се занимавам просто с това как се трие седем или как се слага и питам? Що нещо лошо ли има? Такива като тебе ги знайм. Не се прави на много интересен щото не си. Откаде знаеш за кое ми стига пипето за кое не? На тебе ти стига май само да киснеш по форумите и да се правиш на разбирател. Айде разбирателю Windows 7 master не ме дразни повече. :default
Момче, не се излагай. Когато можеш да почерпиш знания, които нямаш по-добре повече слушай и чети, отколкото говори. Особено за непознати ти въпроси. Наистина ако нещо много искаш да ми кажеш, пиши ми на лични... Няма как да ме обидиш за нещо от което си вадя хляба и стотици хора ежедневно оценят работата ми.
Активен

fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #28 -: 20.10.2011, 01:00 »

@label
вече предупредих, че желая добрият тон да бъде спазван, при следващото изпълнение заключвам темата, и предлагам, за бан.
Активен

kalcheff1
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
Ел. поща
« Отговор #29 -: 20.10.2011, 12:52 »

Момче, не се излагай. ... стотици хора ежедневно оценят работата ми.
Ама и ти гледаш да наваксаш laugh
Активен

Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

1

« Отговор #30 -: 20.10.2011, 14:05 »

Ами опитвам се   laugh. То само да те хвалят също не си е работа...  :default
Активен

backinblack
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Ръси мозък

Ел. поща
« Отговор #31 -: 22.10.2011, 02:56 »

.........Разбира се ще кажа как се казва   Tiny 7 rev 01 . Дърпай, слагай и гледай каккомпа ти лети, като запазва същата функционалност.

Еееее френд, това нещо го дръпнах от любопитство да го разгледам и го инсталирах на една виртуалка и в него намерих решение за главната причина поради която недолюбвах хич седмицата, а тя е липсата на класическия си от ХП куик лаунч. Та след инсталацията на десктопа имаше едно малко .exe което внася тази тъй важна за мен функционалност и от него я инсталирах и на лаптопа ми който си е с пълнофункционален ултимейт и вече мога и да я залюбя седмицата.
От известно време съм почти изцяло на линукс и идея си нямах, че някой може и да е измислил начин да я добави тази функционалност в семицата!
Активен

Еврокомунизъм: От всеки германец според способностите, на всеки грък според потребностите!
fXOrange
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #32 -: 22.10.2011, 04:56 »

@backinblack
куик лонча си го има по начало в седмицата, само дето не е активиран, трябва просто да се направи една лека процедура, за 2сек и се появява.
Активен

Tommorow
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1041

кучето от крайния квартал

S
« Отговор #33 -: 22.10.2011, 08:05 »

Присъединявам се с казаното по-горе.
Но не е само това. Ами XP-то как се разбира с новите процесори и контролерите, които са в тях? А с новите чипсети? Как операционната системи ги управлява? А как въобще се оправя с дву, три, четири, пет или шест ядрените процесори и управлението на задачите към ядрата? Навремето когато излизаха първите двуядрени процесори се правеха отделни драйвери за XP, за да работи с тях... Но това беше преди 4-5 години. А сега такива драйвери някой играе ли си да пише?

Това се решаваше не с драйвери ами с актуализация от майкрософт. Например:
http://support.microsoft.com/kb/896256

Що се касае за Wi-Fi - многократно съм се убедил, че драйверите на wi-fi за седмица за на да кажем Dell Wlan 1ххх Mini-саrd са толкова смотани, че  едва ли не трябва да си в стаята на рутера за да хващаш изобщо нет. Имам подобни наблюдения с модели на MSI, Dell, HP, Acer. Проблемът отпада с преминаване към XP където разбираш, че в един момент от 2-3 точки в обхват са станали 20-30.

ХР-то си има свои достойнства най-вече относно съвместимости със специализиран софтуер който не е лесно да бъде заменен и искането от клиенти за downgrade почти винаги не е от незнание или отказ от "в крак с новото".
Просто те искат да си вършат работата. Никой не работи с Windows, а приложенията под Windows. Така че е най-малко неумесно да им се подиграва който и да е било щото е тъпо и непрофесионално. Аз имам Win98se в обкръжението си за управление на машини и нямам никакви проблеми с това - никакви сривове или преинсталации от години. Апропо - долу АТМ терминала е с NT4. Високотехнологични индустриални лазери Trumpf TLF  с цена близо един милион евро са под управлението на Windows NT. И тук едно друго мое отколешно наблюдение - всяка операционна система е достатъчно добра стига с нея да не се гавриш и да инсталираш всяка боза от нета.

« Последна редакция: 22.10.2011, 08:09 от Tommorow »
Активен

backinblack
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Ръси мозък

Ел. поща
« Отговор #34 -: 22.10.2011, 13:58 »

@backinblack
куик лонча си го има по начало в седмицата, само дето не е активиран, трябва просто да се направи една лека процедура, за 2сек и се появява.

Преди да премина на Линукс бях на ХП(преди около почти година), но продължава да ми се налага да ползвам и Уиндоус и това заради което държа във фейса на ХП е куик лаунча и иконките на лан картата в трай менюто с двете компютърчета дето премигват когато има движение по лана и с един клик върху тях ми отваря статуса и пропъртиса на картата, а не както е сега в седмицата. Ако ми кажеш и това с лан картата как да го реша ще е идеално

Напълно подкрепям казаното от Tommorow и аз съм един от тези които ползват компютрите за конкретни неща и нямам нужда от купищата излишни за мен неща в седмИцата.

« Последна редакция: 22.10.2011, 14:02 от backinblack »
Активен

kalcheff1
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
Ел. поща
« Отговор #35 -: 22.10.2011, 19:48 »

Значи си сложил само глупавото .ехе, което ти пуска куик лонча и след като пуснеш някаква оптимизация, напр. ТU utilities, барът отива по дяволите, понеже всичко си е върнато както преди. Главното предимство е БЪРЗИНАТА на орязаната седмица, запазваща същата функционалност като пълната версия. Особено за  лаптопи си е мехлем. Пробвай !
Активен

backinblack
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Ръси мозък

Ел. поща
« Отговор #36 -: 22.10.2011, 21:18 »

Значи си сложил само глупавото .ехе, което ти пуска куик лонча и след като пуснеш някаква оптимизация, напр. ТU utilities, барът отива по дяволите, понеже всичко си е върнато както преди. Главното предимство е БЪРЗИНАТА на орязаната седмица, запазваща същата функционалност като пълната версия. Особено за  лаптопи си е мехлем. Пробвай !

Не ме разбра май! На лаптопа си има седмИца ултимейт, а тази която препоръча я инсталирах на виртуалка за да я разгледам. Като видях това екзе, че пуска куик лаунча го копнах на лаптопа и си пуснах на него куик лаунча с езето и сега съм доволен от седмИцата, само мигащите компютърчета в трея ми липсват.
Активен

kalcheff1
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
Ел. поща
« Отговор #37 -: 23.10.2011, 18:08 »

Така, така, имаш си пълна тромава 7-ца, която товари лапчо + само прословутия бар от орязаната. Както и да е, пълен уиндоус 7 за непрофесионални цели, особено на не много силен лап,  за мен си е пилеене на ресурси. 
Активен

backinblack
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Ръси мозък

Ел. поща
« Отговор #38 -: 23.10.2011, 18:51 »

i5 с 4ГБ рам  ;) , малко ме съмнява, че ще направи разлика между орязаната и не орязаната!

« Последна редакция: 23.10.2011, 18:54 от backinblack »
Активен

Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

1

« Отговор #39 -: 23.10.2011, 19:18 »

Това се решаваше не с драйвери ами с актуализация от майкрософт. Например:
http://support.microsoft.com/kb/896256

Що се касае за Wi-Fi - многократно съм се убедил, че драйверите на wi-fi за седмица за на да кажем Dell Wlan 1ххх Mini-саrd са толкова смотани, че  едва ли не трябва да си в стаята на рутера за да хващаш изобщо нет. Имам подобни наблюдения с модели на MSI, Dell, HP, Acer. Проблемът отпада с преминаване към XP където разбираш, че в един момент от 2-3 точки в обхват са станали 20-30.

ХР-то си има свои достойнства най-вече относно съвместимости със специализиран софтуер който не е лесно да бъде заменен и искането от клиенти за downgrade почти винаги не е от незнание или отказ от "в крак с новото".
Просто те искат да си вършат работата. Никой не работи с Windows, а приложенията под Windows. Така че е най-малко неумесно да им се подиграва който и да е било щото е тъпо и непрофесионално. Аз имам Win98se в обкръжението си за управление на машини и нямам никакви проблеми с това - никакви сривове или преинсталации от години. Апропо - долу АТМ терминала е с NT4. Високотехнологични индустриални лазери Trumpf TLF  с цена близо един милион евро са под управлението на Windows NT. И тук едно друго мое отколешно наблюдение - всяка операционна система е достатъчно добра стига с нея да не се гавриш и да инсталираш всяка боза от нета.

Едва ли има програма за XP, коятно да не мога да пусна под Седмица. Проблемът с драйверите е проблем не на самата операционна система, а на производителите. С XP се занимавам от около половин година преди официално да излезе като Бета тестер на Майкрософт в далечната 2000 година и знам почти всички стъпки, през които е минал, за да стане стабилна и вървяща операционна система. Знам и за  големи производители които сума време се дънеха с драйверите за устройствата си и за безбройни сини екрани, свързани с това. Помня как две-три години след излизането на XP-то имаше разни, които разправяха как никога тази бъгава ОС никога няма да припари към компютрите им и колко хубав е 98SE. Даже прекрасен. Тогава аз говорех същото, което говоря сега за седмицата за самото XP.
Активен

kalcheff1
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

S
Ел. поща
« Отговор #40 -: 23.10.2011, 19:47 »

i5 с 4ГБ рам  ;) , малко ме съмнява, че ще направи разлика между орязаната и не орязаната!
Щом десктопски комп пак с 4 рам, 1 ТБ хард, само че с  3,9 mHz клокнат Core Duo направи голяма разлика, сам прецени. Най - добре пробвай. Предложих решение за хора с по- слаби машини, които са недоволни от 7-цата, заради големите хардуерни изисквания, но в същото време връщането им към ХП е възпрепятствано или просто ХП им се струва морално остаряло.  Пълната 7-ца върви незадоволително, на по-стари машини, просто е като една амеба, която обсебва всичко.  По крехките лаптопчета/нетбуци направо берат душа, а на практика 7-цата не предлага някаква по-голяма функционалност или нещо повече от малко по-различен интерфейс от ХП-то. ( говорим за обикновения потребител ) Измислили са го хората, за разлика от множеството експерименти с променени ОС, по- гореспомената си е стройна, бърза и стабилна.
Активен

SetCombG.com Forum

Активен
Страници: 1 2 3 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.197 секунди с 71 запитвания.