SetCombG.com Forum
22.05.2012, 18:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 [2]  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Фотоапарат около 1000 лева?  (Прочетена 1311 пъти)
0 Участници и 4 Гости преглежда(т) тази тема.
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 471

Икономията майка на мизерията! www.mirchev-bg.com

S
WWW Ел. поща
« Отговор #14 -: 1.11.2011, 22:37 »

memnon отговора ти е сигма и то нова!
сигмите среден клас са равни на Л ките при канона а и не прашасват като споменатите от теб обобективи.
Активен
SetCombG.com
« Отговор #14 -: 1.11.2011, 22:37 »

Активен
Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 95

1

« Отговор #15 -: 1.11.2011, 22:55 »

Събери ми, моля те Канонско тяло и еквивалентна на Никора Сигма за 1500 лева. Може пък да не се окаже толкова смешно...
Активен

Chestuer
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #16 -: 1.11.2011, 23:29 »

Колега не напразно казах, че ще трябва да направи компромис, заради заложения бюджет от 1000 лв. Доколко е компромис, заради любителската ни нагласа е друг въпрос. Със сигурност обаче ще се радва на първите си снимки или поне докато натрупа опит и разбере самата тя какво ще й трябва като техника в последствие без да има нужда да ни пита. Още един съвет - разходи се до някой магазин, огледай телата, пипни ги ... това също ще ти помогне при избора ...
Активен
GMIR
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 471

Икономията майка на мизерията! www.mirchev-bg.com

S
WWW Ел. поща
« Отговор #17 -: 2.11.2011, 03:11 »

Събери ми, моля те Канонско тяло и еквивалентна на Никора Сигма за 1500 лева. Може пък да не се окаже толкова смешно...

първо предложение
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&cat=64&product=2267&show=additional#
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=8581&show=additional
точно този обектив ползвах 2 години е абсолютен трепач бърз и остър добре стабилизиран,истинско стъкло и превъзхожда канонския 17-85
втори вариянт:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&cat=64&product=6581&show=additional:
а тялото е същото или 1000д за по-евтино
точно за този обектив има доста обяви за втора употреба на половин цена.
и още един съвет - оптичната стабилизация също е добре дошла за начинаещ фотограф.

Активен
SetCombG.com
« Отговор #17 -: 2.11.2011, 03:11 »

Активен
Chertoianov
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 95

1

« Отговор #18 -: 2.11.2011, 09:19 »

Логиката е много странна. D90 е морално остарял, но Канон 1000D или 1100D, които са в доста по-нисък клас - не са. Пак казвам - снимам с Канон, така че имам поглед. За първия обектив - не зная, но аз лично когато видя толкова голяма минимална бленда кликам на бутон "следващо"... А втория съм го имал. И го продадох с достатъчно голяма загуба. Никой от двата обектива не може да мине дори близко до никора. Повярвай ми. Както казах - снимал съм с много обективи и фотоапарати - и мога да направя някаква разлика. Разбира се е субективно мнение, но не съм чувал такъв никор с проблеми с фокуса. Пък сигмичките си имат поголовно. Не че не се оправя - вече и сервиз в България си имат, ама остава някакъв гаден вкус в устата...
Активен

Chestuer
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #19 -: 2.11.2011, 10:17 »

17-70 наистина е добре за "първи и ежедневен" обектив. Лошото е обаче, че много бързо ще Й "потъмнее" и "окъсее". И съм напълно съгласен с мнението на колегата Chertoianov, че няма как да сравняваш тела от различни класове, пък макар и двата да са морално остаряли.
Активен
DigiPro
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 171

« Отговор #20 -: 2.11.2011, 20:15 »

И все пак нали не мислите, че който си купи DSLR ще снима само с един единствен обектив? Аз почнах съвсем случайно с нов EOS 1000D с нестабилизиран китак. По-късно продадох китака и си взех стабилизиран такъв втора употреба. Имам и 55-250 и 50/1,8, както и Helios 58/2 от стар Зенит с преходник към EOS.
Според мед да си взема един EOS 1100D със стабилизиран 18-55 за 999лв + 50/1,8 (може и втора ръка за около 150лв)
Така или иначе за любителско снимане (ако не се изкарват пари с това) няма нужда от прекалено скъпа техника. Разликата в цената не оправдава малко по-високото качество.
Освен това цените на телата падат повече от колкото цените на обективите, по мои скромни наблюдения.
Активен
Страници: 1 [2]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.044 секунди с 35 запитвания.