SetCombG.com Forum
22.05.2012, 18:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Мога ли да ползвам легален Уиндоус от стар комп на нов?  (Прочетена 549 пъти)
BLUE1 и 4 Гости преглежда(т) тази тема.
JFC
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 20

Ел. поща
« -: 3.11.2011, 16:22 »

Може да ви прозвучи странно, но да питам:
Имам стар десктоп Компак с опер.система ХР и съответните стикери, но без инсталационен диск, има рековъри-дял.
Сглобявам нов комп, мога ли да инсталирам някакъв ХР, като ползвам данните от стикера, или няма да стане?
И доколко е "безопасно" да ползваш нелегален уиндоус в Америка?
Благодаря предварително.
Активен
SetCombG.com
« -: 3.11.2011, 16:22 »

Активен
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 1306

Преди да кажеш нещо на другите, кажи го на себе си

WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: 3.11.2011, 16:28 »

Може да ви прозвучи странно, но да питам:
Имам стар десктоп Компак с опер.система ХР и съответните стикери, но без инсталационен диск, има рековъри-дял.
Сглобявам нов комп, мога ли да инсталирам някакъв ХР, като ползвам данните от стикера, или няма да стане?
И доколко е "безопасно" да ползваш нелегален уиндоус в Америка?
Благодаря предварително.

Принципно оригиналния стикер с лицензния номер, би трябвало да е достатъчен. Въпроса обаче е как ще го отлепиш от стария и ще го сложиш на новия... Защото лиценза е за компютара на които е залепен...
А за какво ти е този Уиндоус, че и ХП, слагаи там някакъв опен соурс и това е...
Активен

naskop
Ентусиаст
*
Активен Активен

Публикации: 176

Carcharodon Carcharias

« Отговор #2 -: 3.11.2011, 16:46 »

Не може да го ползваш легално на друг компютър защото имаш OEM версия на XP, чийто лиценз важи само за компютъра с който е купен.
Активен
glowndark
Мега
Модератор
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 1306

Преди да кажеш нещо на другите, кажи го на себе си

WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: 3.11.2011, 16:58 »

Сега идва въпроса, как да се разбере за кои точно компютър е ОЕМ лиценза (ако изключим факта, че стикера е залепен на стария комп)
Активен

SetCombG.com
« Отговор #3 -: 3.11.2011, 16:58 »

Активен
MitkoS
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1771

« Отговор #4 -: 3.11.2011, 19:34 »

Сега идва въпроса, как да се разбере за кои точно компютър е ОЕМ лиценза (ако изключим факта, че стикера е залепен на стария комп)
Ми тя активацията (със серийния номер от стикера) няма да мине - ще мине само на стария хардуер.

(в рамките на шегата)
Да те светна !
Има един процес наречен "активация", който странно защо, по някакви български причини сигурно, е доста непознат сред местните компютърни среди.

« Последна редакция: 3.11.2011, 20:02 от MitkoS »
Активен
dash
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1331

Ел. поща
« Отговор #5 -: 3.11.2011, 21:08 »

При по старите компютри с ХР лиценза беше различен и може да го позлваш в/ху друг компютър, това е MS Windows Product Key Update Tool :

go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=50346&clcid=0x409

!!! Процеса е еднократен - праща инфо на M$ !!!

Инсталираи вин на новият ПЦ (версията трябва да съвпада!!!) и пусни програмчето от МС => въведи ключа от стикера - ако стане ОК
Активен

RTY
JFC
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 20

Ел. поща
« Отговор #6 -: 3.11.2011, 21:16 »

Инсталираи вин на новият ПЦ (версията трябва да съвпада!!!) и пусни програмчето от МС => въведи ключа от стикера - ако стане ОК
Мерси, и това ще пробвам. Щото сто долара са си сто долара, вместо уин по-редно е да си купиш хубава каса на Antec примерно...
Активен
MitkoS
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1771

« Отговор #7 -: 3.11.2011, 22:34 »

При по старите компютри с ХР лиценза беше различен ...
Ех, при по старите компютри и в по-старите времена, аз бях типичен екземпляр от българските компютърни среди - "активация" беше непозната дума тогава. Казвам го със самоирония, щото наистина не знам/не знаех, че лиценза е бил по-различен.

« Последна редакция: 3.11.2011, 22:37 от MitkoS »
Активен
SetCombG.com
« Отговор #7 -: 3.11.2011, 22:34 »

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.057 секунди с 38 запитвания.