23.05.2012, 16:38
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
НОВИНИ
МАГАЗИН
Начало
Помощ
Търси
Календар
Галерия
Вход
>
SetCombG.com
>
Коментирай новина
> Тема:
Спасяването на България
Follow @SetCombG
Страници:
1
[
2
]
3
4
5
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Спасяването на България (Прочетена 18982 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
nikolin
рибарче
Фен
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 744
Re:Спасяването на България
«
Отговор #14 -:
29.11.2011, 19:55 »
Пич , тези приказки за дето работели на загуба - 8 лв на декар и т.н. откъде ги изрови ?!!? Майка ми и други в нашата мера редовно си вземаха рентата , да не говорим за какви дворци построиха земеделците ( единият е точно срещу нас ) . А особенно в Балчик вземаха двойно по големи ренти . И къде си чувал в България някой да работи на загуба - само защото видиш ли в обозримото светло бъдеще щяло да бъде по добре ?
Активен
Един млад и наивен момък
SetCombG.com
«
Отговор #14 -:
29.11.2011, 19:55 »
Активен
Pat
Фен
Пристрастен
Активен
Публикации: 3037
«
Отговор #15 -:
30.11.2011, 00:31 »
@hristoslav2
Как не те домързя да напишеш толкова глупости (то друго няма).
Ако ти наистина си вярваш на това, спокойно можеш да излезеш на улицата и да застреляш първия срещнат без да да се притесняваш, че ще те съдят - всеки психиатър би отрил в теб вманиачения шизофреник.
Активен
SAFETY FIRST
hristoslav2
hristoslav2
Администратор
Пристрастен
Активен
Публикации: 10317
«
Отговор #16 -:
30.11.2011, 19:35 »
Цитат на: nikolin в 29.11.2011, 19:55
Пич , тези приказки за дето работели на загуба - 8 лв на декар и т.н. откъде ги изрови ?!!? Майка ми и други в нашата мера редовно си вземаха рентата , да не говорим за какви дворци построиха земеделците ( единият е точно срещу нас ) . А особенно в Балчик вземаха двойно по големи ренти . И къде си чувал в България някой да работи на загуба - само защото видиш ли в обозримото светло бъдеще щяло да бъде по добре ?
Аз ти написах че съм виждал земеделци с луксозни коли и имоти...
Това го твърдят зърнопроизводителите по телевизията, въпреки че един селянин направи интересно сравнение
- 75 лева разход за обработка,торене и сеитба на 1 декар
- добив от 1 тон царевица на декар с цена от 320 лева
Става интересно...печалба от 200лева на декар /като махнеш данъците/
Цитат на: Pat в 30.11.2011, 00:31
@hristoslav2
Как не те домързя да напишеш толкова глупости (то друго няма).
Ако ти наистина си вярваш на това, спокойно можеш да излезеш на улицата и да застреляш първия срещнат без да да се притесняваш, че ще те съдят - всеки психиатър би отрил в теб вманиачения шизофреник.
Къде ги видя глупостите ? Това че много маймуни са накачулени на клона и скоро той ще се счупи ?
2 милиона работници изхранват останалите 5 милиона
Забелязал ли си, че стачкуват тези чиито отрасли не са реформирани? Съпротивата е голяма защото статуквото ги устройва - Симулираме работа, а държавата ни плаща...казвам го защото аз самият съм работил в БДЖ 4 години /1990-1994/ и знам какъв грабеж и колко е раздут е щата там.
грозната истина която явно на теб не ти допада
http://tv7.bg/broadcasts/105282.html#2415842
За пенсиите - в цяла Европа вдигат или вече са вдигнали възраста за пенсия. Що се отнася до коментарите, че хората ще ползват пенсия само 4-5 години преди да умрат... По данни от НОИ средната продължителност на получаване на пенсия у нас е 21 години!!
Днес сутринта научих че има пенсионери на 39 години ??? живи здрави..
http://play.novatv.bg/program/zdraveiblgariya
А ти ще бъхтиш 45 години за да може да му плащаш и неговата пенсия...Това не те ли вбесява ?
«
Последна редакция: 30.11.2011, 20:09 от hristoslav2
»
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
Активен
Публикации: 9201
«
Отговор #17 -:
30.11.2011, 20:08 »
понеже не съм от софия и не знам какво се е случвало през деня, сега виждам, че продажните гербаджийски л****нца пак са си показали фурнаджийската същност, като са подвили опашки пред недоволството на хората и са решили да оттеглят пенсионната реформа
бога ми, ама наистина ли всички техни овчици са толкова слепи, че не виждат как се променя всяко тяхно решение, как се лашкат като трева на вятъра и нямат смелост, твърдост и последователност дори в продажността си!
рядко си позволявам подобна вербална волност, но мисля, че понякога човек има право на емоционалност... то бива, бива, ама чак пък толкова!
P.S. забравих да спомена и гнидата дянков с неговото: "ако е до извинението, ок. извинявайте. ама пари няма да получите". б**и арогантното копеленце
«
Последна редакция: 30.11.2011, 20:11 от FearMe
»
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
SetCombG.com
«
Отговор #17 -:
30.11.2011, 20:08 »
Активен
hristoslav2
hristoslav2
Администратор
Пристрастен
Активен
«
Отговор #18 -:
30.11.2011, 20:18 »
FearMe
Това извинение е доста странно при условие, че правителството не ги е лъгало.
На 7-8-мият ред от споразумението си пише, че сумата по плащанията зависи от конюнктурната ситуация в страната. А зърнопроизводителите се правят, че не разбират какво означава това и си протестират като блокират пътищата и така нарушават правата на останалите !!
Дянков е прав - човека си върши работата и обира негативите от това - не може да му се сърдиш. Постави се на негово място - от теб зависи финасовата стабилност на държавата....
«
Последна редакция: 30.11.2011, 20:21 от hristoslav2
»
Активен
kalcheff1
СЕТКОМерсиализиран :shocked:
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 542
«
Отговор #19 -:
30.11.2011, 20:25 »
hristoslav2, братче, няма как да стане това което си мечтаеш. Както писа по нататък, българинът е свикнал да симулира работа и привилегиите са си даденост за него. Бедна ми е фантазията ако започнат да се орязват отпуски, бонуси и др. неща какъв вой ще нададе народа. То и затова на някои хора, най вероятно тези , които никога не са си подавали носа извън БГ, им се струват толкова абсурдни нещата, които си писал. А всъщност в някои( дали не в повечето ) западни общества нещата стоят точно така : плаща ти се ТОЧНО това което си изработил, ПЛАЩАШ ВСИЧКО, каквото потребяваш, почиваш НЕПЛАТЕНО, законите не са само за дискутиране, а за спазване и т.н.
Абе колкото от нещата, които си изброил се орежат, толкова по добре. Даже добавям от празиците, да има само един неработен ден, да кажем национален празник. А сега какво е - като запият хората, айдеее отиде половината декември, после като метнат именните дни .... а кой ще бачка ??
Fear, все пак целия свят го е закършил, а не само ние. Мисля че всичко е нормално на световния фон. Червения бурсук, с кръглите очилца дали щеше да направи нещо по добро? На мен те са ми в пъти по противни, като се възползват от трудното положение и плюят по управляващите. Да не говорим какъв предизборен медец им капеше от устата. Няма как да се развият нещата по друг начин освен по този по който казва Моньо, няма кинти и трябва резитба до здраво. Нещо горе - долу като в домакинството, където жената не сгрява, че трябва да икономисва, а мъжът се опитва да мисли трезво и да предпази семейният бюджет от срив. *Разбира се ролите може да са разменени.
«
Последна редакция: 30.11.2011, 20:30 от kalcheff1
»
Активен
Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
FearMe
Администратор
Пристрастен
Активен
«
Отговор #20 -:
30.11.2011, 20:27 »
финансова стабилност (т.е. густо на банките) или живо население...?
финансова стабилност или живо население...?
люшкам ги на везните и като че ли накланя в полза на хората... ти как мислиш?
държавата не е фирма!
толкова ли е трудно за проумяване!?
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
hristoslav2
hristoslav2
Администратор
Пристрастен
Активен
«
Отговор #21 -:
30.11.2011, 20:39 »
Цитат на: kalcheff1 в 30.11.2011, 20:25
Абе колкото от нещата, които си изброил се орежат, толкова по добре. Даже добавям от празниците, да има само един неработен ден, да кажем национален празник. А сега какво е - като запият хората, айдеее отиде половината декември, после като метнат именните дни .... а кой ще бачка ??
kalcheff1
По брой национални празници сме рекордъори в Европа....и тук трябва да се реже.
А според едно европейско изследване българина работи най-малко - уплътнява работното си време най-слабо.
У нас пенсията се определя от големината на заплата в последната година, а това е измама и грабеж спрямо всички останали.
На запад пенсията се определя от средната получавана заплата през целият стаж. Това също трябва да се промени.
Цитат на: FearMe в 30.11.2011, 20:27
финансова стабилност или живо население...?
И двете приятелю...
Но първо, трябва да се изреже болната част, за да спасиш здравата!! ...а това както знаеш боли.
И по-добре сега, докато има какво да се спасява..защото след години ще е късно.
Проблема не се решава с отлагане на решението или угаждането на отделни прослойки в ущърб на държавата, както правеха последните две правителства на НДСВ и БСП...
Тези промени/реформи трябваше да започнат преди 10 години и вече да са на финалният етап....но политиците ни....ги е страх. Сигурен съм че ако трябва ти да вземеш решението и теб ще те е страх, както и всеки един от нас.
Р.S.
Сега гледайки новините слушам опозицията която си знае нейното - не можело реформи без да има голяма степен на обществено съгласие....Е как да имаш такова съгласие, като всички са захапали кокала и не го пускат.....а реформата ще им го намали или отнеме напълно. Не може хем вълка сит хем агнето цяло. В България вълците са много-5 милиона, а овцете са само 2.
В горското стопанство/резервата когато вълците станат много и нанасят щети - намалява броят на дивеча...тогава горските или ловците ги отстрелват за да се върне баланса.....
«
Последна редакция: 30.11.2011, 21:25 от hristoslav2
»
Активен
SetCombG.com
«
Отговор #21 -:
30.11.2011, 20:39 »
Активен
fXOrange
Модератор
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 1803
"si vis pacem para bellum"
«
Отговор #22 -:
30.11.2011, 23:13 »
@hristoslav2
за пореден път показваш, че си някакъв прероден братовчед или брат на Хитлер.
1 Това, че хората трябвало да бачкат примерно до 70 годишна възраст е пълна простотия.
Не може са едните да заемат работни постове, като другите, младите чакат за такива, при условие, че самите работни места намаляват всяка година, че примерно нито физически, нито психически един възрастен работник може да се мери с един младеж на 18-20 години.
Сега да зема два крайни случая, за пример.
Човек, дето мете улиците от 50 години, на 70 годишна възраст според теб, как би ги мел? Би ли изкарал 8 часов работен ден?
Инженер на 70 годишна възраст, как го виждаш да смята и взема важни решения? Толкова инициативен ли ще бъде, като младежа на 25 години?
2 Това, че ти плащаш, за другите не е ново, във всички развити държави се практикува, горе долу по един начин, само дето на тебе ти не уйдисва.
Системата е една и съща, за пенсии, лечения и безработица, демек - докато ти бачкаш, си плащаш всеки месец, за правото на безплатно здравеопазване, безработица и пенсия. Голяма част от тези пари служи, за нуждаещите се в момента, когато ти дойде реда на теб, тогава пък другите ще плащат, за теб и така.
То и аз съм съгласен до някъде, че трябва да се осекат доста глави, за да потръгне работата някак си, ама поне да бъде умната с някакво съвременно решение, а не със средновековно клане.
«
Последна редакция: 30.11.2011, 23:16 от fXOrange
»
Активен
бой с теслътъ, до кът са изпрай, или счупи напълно
Pat
Фен
Пристрастен
Активен
Публикации: 3037
«
Отговор #23 -:
30.11.2011, 23:35 »
Цитат на: kalcheff1 в 30.11.2011, 20:25
hristoslav2, братче, няма как да стане това което си мечтаеш. Както писа по нататък, българинът е свикнал да симулира работа и привилегиите са си даденост за него. Бедна ми е фантазията ако започнат да се орязват отпуски, бонуси и др. неща какъв вой ще нададе народа. То и затова на някои хора, най вероятно тези , които никога не са си подавали носа извън БГ, им се струват толкова абсурдни нещата, които си писал. А всъщност в някои( дали не в повечето ) западни общества нещата стоят точно така : плаща ти се ТОЧНО това което си изработил, ПЛАЩАШ ВСИЧКО, каквото потребяваш, почиваш НЕПЛАТЕНО, законите не са само за дискутиране, а за спазване и т.н.
Не знам за теб братче,
но аз съм обиколил половината свят и освен това 14години съм бил на държавна работа така, че имам богата база за сравнение преди и сега.... ограбването на обикновения работник от работодателите в бг е огромно!
Хората нямат никаква сигурност в утрешният ден, а ти искаш да ти работят съвестно. Какво си направил ти за развитието и усъвършенстването на твоите работници? Как те са усетили, че ти се грижиш за тях? Защо да работя за теб, с какво си по-различен от хилядите други "шефчета" които ги интересува единствено личната им печалба и истискават служителите си максимално без капка грижа за тях, а след това ги сменят с други?
НЕ Благодаря - ще прося ако трябва, но за такъв работодател няма да работя!
Не ми се влиза в излишни спорове. Няма как да разбереш лошото ако преди това не си усетил доброто.
Активен
SAFETY FIRST
FearMe
Администратор
Пристрастен
Активен
«
Отговор #24 -:
30.11.2011, 23:45 »
само да спомена нещо, което е очевидно, но май никой не се сеща:
смятате ли, че някой ще се осигурява на реална или на каквато и да било заплата, ако няма НИКАКЪВ изглед доживее до пенсия или да я ползва 5-6 години?
така че всичките дянковски и христиславовски сметки няма да излязат, просто защото повечето хора ще се светнат за горното и ще се подписват срещу 200 лева. ще останат държавните служители, които (засега) не пълнят хазната и няма как да я пълнят, защото 99% не са в реалния сектор. ще останат и някакво малцинство неосъзнали се, от които ползата ще е символична
ще трябва да се замисля сериозно относно реалните мотиви за тази пенсионна реформа, защото наистина не мога да повярвам, че дянков и сие са наистина толкова кухи и некадърни, че да не могат да осъзнаят горното...
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
glarus
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 1658
«
Отговор #25 -:
1.12.2011, 13:07 »
Добре де да кажем, че в момента всеки се дразни на проблема с тази пенсионна реформа и т.н. Вярно е, че и пенсионерите са хора и на тях също са ум нужни средства за да преживяват и особено за всеки, който има баби и дядовци му се иска да вземат хубави пенсии, но от къде да дойдат тези пари? Поне според мен правителството трябва да мисли как да осигури начини да има реално и ефективно производство било то на интелектуален труд, но да има истинска икономика. Било то земеделие или каквото и да е. Реално с нискотехнологично производство не можем да се мерим с Китай, Турция и т.н., но вискотехнологично не виждам как ще се случи като в БАН мислят как да оправдаят парите, които никой не зае къде отиват. Като има гениални идеи ами да си ги патентоват ида печелят от това. Нещото, което ми прави приятно впечатление е снимането на филми, било то и сапунки, но ако ги продават навънка е пак нещо. Някъде четох че Стъклен дом бил култов в Турция заради екшън сцените и хората му се радват.
А за плащането на осигуровки на пълната заплата си е вид самоубийство - плащаш за да храниш не ясно кой, ако е за пенсионери и хора в неравностойно положение пак по-добре ама има военни пенсионирани на 40-45 години който малко ми се струва прекалено да ги храним. Били бранили държавата в студ и пек и т.н. колко децибела било в танка. А колко децибела е в един средностатистически офис с 10 работника в една стая?
Активен
fXOrange
Модератор
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 1803
"si vis pacem para bellum"
«
Отговор #26 -:
1.12.2011, 13:27 »
Цитат
Вярно е, че и пенсионерите са хора и на тях също са ум нужни средства за да преживяват и особено за всеки, който има баби и дядовци му се иска да вземат хубави пенсии, но от къде да дойдат тези пари?
от къде ли?! От оня дето дава работа, от него.
Активен
бой с теслътъ, до кът са изпрай, или счупи напълно
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 5742
«
Отговор #27 -:
1.12.2011, 13:43 »
Истината е една. Парите за пенсии отново ги няма и сега се търсят спешно нови приходи. След нова година очаквайте нови номера за събиране на пари. Най-логичното е нови номера на колите - двугодишната партида е пред изчерпване - има още де , но са намалели. Гражданска, данъци за акцизи и др. Дянков ми е толкова прозрачен че до март очаквайте поредния ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН държавен рекет.
ПП
Засега има :
- паспорт на жилищна сграда и на апартамент ~200лв на жилище ще трябва да се "оръсим" за да имаме сертификат че живеем в годно за живеене жилище - ще махаме остъкленията си , ще махаме климатиците и тн за да получим кетап - иначе глоба в троен размер И това ще е ежегодно - като винетките. ( А някои наши сънародници ще си живеят безгрижно и без данъци в незаконни терени , в незаконни жилища и без да си плащат данъците, но за сметка на това -вечно оплакващи се по медиите и на валстите )
- Жилищните сгради се регистрират като Юридически лица и дават отчет с Данъчни декларации за приходи от наем на общите части плюс данък сгради + корпоративен данък от 10%
На печелившите ЧЕСТИТО !!!
«
Последна редакция: 1.12.2011, 13:51 от Mr.TECHNO
»
Активен
SetCombG.com Forum
Активен
Страници:
1
[
2
]