Е затова казвам, че е "нещо като".Хваща по някой червей или троянски кон, но "лови" и всичко което отчита че е "без издател", тоест без да има означение от кого е направена програмата.Върши работа, но съм с него защото какви ли не бози имах от които няма никаква полза-то не беше F-prot, NOd32, Avast и още доста други на които дори имената не помня и след като преди около 18-20 месеца поредния антивирус омаза Уиндоуса и му правих преинсталация, се отказах от всичко освен MSE и то дори е доста леко и не торомози системата.
На няколко месеца ми дава, че Java-та или Adobe flash player -а е без установен издател и иска да ги блокира, но аз не му давам.Преди като бях настроил на автоматично да блокира и трие от време на време се губеха картинките които искат java или adobe flash player-a

.
А който не е доволен има и ОН-ЛАЙН диагностика
http://support.microsoft.com/fixit/ , включително за премахване на зловеден софтуер .
А това за флашката където засича като вирус-направен е да разпознава и предупреждава за всички самоизпълняващи се файлове които искат да се заредят.Флашката има екзе файл който се самозарежда- на мен така ми засича понякога като вирус самоинсталиращият файл на флашката за интернет и пита дали да изтрие/блокира файла

За да няма този проблем му давате кои видове файлове или кой файл от коя папка/директория да не засича като вируси-да прави изключения и да не ги чете/проверява.