SetCombG.com Forum
23.05.2012, 18:01 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 [2]  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Професионален домоуправител"?  (Прочетена 1742 пъти)
0 Участници и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
badr
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1994

« Отговор #14 -: 16.01.2012, 00:42 »

Малко ми е трудно да се съглася с теб Вълчо.Който има апартамент би трябвало да си плаща таксите.Къде живее си е негова работа.
Ако протече покрив например и такива хора имат апартамент  на последния етаж, то трябва ли да плащат наполовина.
Как тогава ще се искат пари за такъв ремонт от живущите на първия етаж, а тия от последния - наполовина.
Този и подобни случаи правят логиката ти твърде спорна.
Затова: Имаш процент от общата собственост - същият процент от разхода за подръжката и. 
Активен

Не са равни добрината и злината.Отблъсквай я с най-доброто и тогава онзи,от когото те е деляла вражда, става като близък приятел
SetCombG.com
« Отговор #14 -: 16.01.2012, 00:42 »

Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9201

119374100
Ел. поща
« Отговор #15 -: 16.01.2012, 02:38 »

lupus, съвсем наскоро във входа си приехме дори и живущите на 1 и 2 етаж да плащат дял в абонамента за поддръжка на асансьора, като са освободени само от режийните по ползването му

общите части са си общи части - важи и за покрива, и за асансьора, и за мазите...

отново повтарям това, което казах в самото начало на темата - ВСИЧКО зависи от хората (възпитание, колективизъм, отговорност)

P.S. N.B. извинявам се, че ползвам тази лоша комунистическа дума "колективизъм" ;)
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
Usera
Ентусиаст
*
Активен Активен

Публикации: 445

сеткомец

289069681
Ел. поща
« Отговор #16 -: 16.01.2012, 12:17 »

Имам теч когато вали силно и духа в едната стая. Ъгъла се пада странично на блока и е външен и изглежда с годините се е образувала дупка някъде между панелите, където водата си намира път и влиза в стаята. Ремонта трябва да стане отвън, като се смени външната мазилка с някаква подходяща предполагам. Дали мога да настоявам да бъде направен с общи средства? Както е при теч на покрива да кажем. То е ясно, че всички ще викнат,че в тях не тече, но това е друг въпрос. Искам да знам дали имам законно право да го искам.
Активен

"Най-същественото е невидимо за очите..." Екзюпери
www.pushka.eu
ops5
Ентусиаст
*
Активен Активен

Публикации: 455

« Отговор #17 -: 16.01.2012, 12:24 »

Имам теч когато вали силно и духа в едната стая. Ъгъла се пада странично на блока и е външен и изглежда с годините се е образувала дупка някъде между панелите, където водата си намира път и влиза в стаята. Ремонта трябва да стане отвън, като се смени външната мазилка с някаква подходяща предполагам. Дали мога да настоявам да бъде направен с общи средства? Както е при теч на покрива да кажем. То е ясно, че всички ще викнат,че в тях не тече, но това е друг въпрос. Искам да знам дали имам законно право да го искам.

Пробвай да ги залъжеш, като поискаш да направите цялостна външна изолация :default.
Активен

Лошо е да се плаща данък печалба, но по-лошо е да не се налага да плащаш данък печалба.
SetCombG.com
« Отговор #17 -: 16.01.2012, 12:24 »

Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9201

119374100
Ел. поща
« Отговор #18 -: 16.01.2012, 12:36 »

тц, надали ще ти мине номера :default
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
moskwich
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 53

34290199
Ел. поща
« Отговор #19 -: 16.01.2012, 12:55 »

Имаш пълното законово право, външните стени са общи части ("При сгради, в които етажи или части от етажи принадлежат на различни собственици, общи на всички собственици са земята, върху която е построена сградата, дворът, основите, външните стени, ....") и като такива  "Разходите за ремонт, обновяване, реконструкция и преустройство на общите части, за които има прието решение на общото събрание на собствениците, се разпределят между собствениците на самостоятелни обекти съразмерно с притежаваните от тях идеални части от общите части на сградата." - виж закона за собствеността за общи части и закона за етажната собственост - глава 4
Активен

Страници: 1 [2]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.041 секунди с 34 запитвания.