SetCombG.com Forum
23.05.2012, 18:37 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Тегленето на филми от интернет става престъпление  (Прочетена 8354 пъти)
0 Участници и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Usera
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 445

сеткомец

289069681
Ел. поща
« Отговор #84 -: 5.02.2012, 15:28 »

Виждам, че има такива които защитават проекта. Искам да ги питам какво трябва да направя, за да не стане синът ми престъпник? На 14 години е. Как да му забраня да ползва торенти и да тегли оттам каквото не трябва и как да му забраня да ползва пиратска музика на телефона си, при положение, че повечето песни са му пратени чрез синия зъб от негови приятели и да ги изтрия пак ще му пратят?
Активен

"Най-същественото е невидимо за очите..." Екзюпери
www.pushka.eu
SetCombG.com
« Отговор #84 -: 5.02.2012, 15:28 »

Активен
ivodivo
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 529

S
« Отговор #85 -: 5.02.2012, 18:47 »

Ето Ви е ACTA:
Активен

Samsung LE46B650, Samsung UE40D5500, Fantec P3700 Web, Denon AVR-1611, JAMO S-608 HCS 3, Msat + CAM модул
Dell Inspiron 1564 с Win7 Home Premium, Dell Inspiron mini 1012 с Win7 Starter
Sony HDR-CX11
Сръчко
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 20

« Отговор #86 -: 6.02.2012, 15:05 »

Трябва да се внимава, когато давате книга, която сте купили вие самият, на свой познат. Може да попаднете в дранголника заради "нарушаване на авторското право" на пръдльото, написал въпросната книга , респ. мазната и алчна компания, издател на книгата.
Те и сега разни самозвани "автори" са пуснали "законово утвърдени гавази" да обикалят по заведенията и да рекетират за "законна такса", според която всяко квартално скапано капанче трябва да си плаща на "творците", ако пуска телевизия, радио и пр. музики, предавания на своите нещастни клиенти. Един път мазният "творец" взел (евентуално) кинти от продажбата на дискчето си, втори път радиото, дето му излъчва бозата, му епатило, трети път той иска и от вас "диш хакъ", затова, че педлагайки кафе със зААр на клиентите си, им пускате НЕГОВАТА музика.

Не знам дали е позволено, ама кур за авторските права и мазните им правоносители.
Тая работа просто няма да стане.
Активен
Lupus
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5704

Homo homini lupus est

WWW Ел. поща
« Отговор #87 -: 6.02.2012, 17:54 »

Трябва да се внимава, когато давате книга, която сте купили вие самият, на свой познат. Може да попаднете в дранголника заради "нарушаване на авторското право" на пръдльото, написал въпросната книга , респ. мазната и алчна компания, издател на книгата.
Те и сега разни самозвани "автори" са пуснали "законово утвърдени гавази" да обикалят по заведенията и да рекетират за "законна такса", според която всяко квартално скапано капанче трябва да си плаща на "творците", ако пуска телевизия, радио и пр. музики, предавания на своите нещастни клиенти. Един път мазният "творец" взел (евентуално) кинти от продажбата на дискчето си, втори път радиото, дето му излъчва бозата, му епатило, трети път той иска и от вас "диш хакъ", затова, че педлагайки кафе със зААр на клиентите си, им пускате НЕГОВАТА музика.

Не знам дали е позволено, ама кур за авторските права и мазните им правоносители.
Тая работа просто няма да стане.
Защо не избереш друго място за просташкото си изразяване?
""нарушаване на авторското право" на пръдльото" най-малкото означава, че той е създал нещо, върху което има права. А съдейки по нивото на културата ти, единственото което оставяш след себе си са миризливи купчинки от преработена храна.И силно се съмнявам, че употребяваш неща, защитени с авторски права.
Активен

"Както и да се въртиш гъзo ти е все отзад!"  
                                          Шопска мъдрост
SetCombG.com
« Отговор #87 -: 6.02.2012, 17:54 »

Активен
justify
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2545

мощните коли и мощните климатици са моята страст

« Отговор #88 -: 6.02.2012, 19:33 »

Всеки труд трябва да се уважава.Ако нещо не ми харесва не го купувам/харча парите си за него...
Активен

daikin FVXS 50F -29 м2-  76м3, хол; general ASHB 12LD-спалня 14м2, 37м3;  Fuji electric 12LDC-офис 17 м2, 43.35m3
Сръчко
Начинаещ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 20

« Отговор #89 -: 6.02.2012, 19:41 »

Защо не избереш друго място за просташкото си изразяване?
""нарушаване на авторското право" на пръдльото" най-малкото означава, че той е създал нещо, върху което има права. А съдейки по нивото на културата ти, единственото което оставяш след себе си са миризливи купчинки от преработена храна.И силно се съмнявам, че употребяваш неща, защитени с авторски права.

Не ми се виждаш много възпитан, въпреки че ме поучаваш по въпроса.
Аз поне не обиждам персонално, а ползвам епитети по адрес на обекта на критика в темата.
Твоето "възпитание" явно се състои в това да обиждаш.
Със здраве.
Активен
KonanVarvarina
Фен
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 767

« Отговор #90 -: 6.02.2012, 19:46 »

Anonymous удариха в България.
http://www.kaldata.com/67532/Anonymous-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B2-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html
Активен

Lupus
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5704

Homo homini lupus est

WWW Ел. поща
« Отговор #91 -: 6.02.2012, 21:48 »

Не ми се виждаш много възпитан, въпреки че ме поучаваш по въпроса.
Аз поне не обиждам персонално, а ползвам епитети по адрес на обекта на критика в темата.
Твоето "възпитание" явно се състои в това да обиждаш.
Със здраве.
Възпитание срещу простащината?!? Не си заслужава усилието!
//Добавено//
Но ми е странно, че мнението ти, което е грубо нарушение на правилата на форума (виж т.4) оцелява вече два дни, съвестно охранявано от админите на форума. Но какво да се прави: "О tempora, о mores!"

« Последна редакция: 7.02.2012, 22:24 от Lupus »
Активен

"Както и да се въртиш гъзo ти е все отзад!"  
                                          Шопска мъдрост
SetCombG.com
« Отговор #91 -: 6.02.2012, 21:48 »

Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9201

119374100
Ел. поща
« Отговор #92 -: 6.02.2012, 22:19 »

ще ви помоля да си изяснявате културно-възпитателните различия на лични, ок? ;)
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
kalcheff1
СЕТКОМерсиализиран :shocked:
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 542

S
Ел. поща
« Отговор #93 -: 7.02.2012, 20:42 »

Всеки труд трябва да се уважава.Ако нещо не ми харесва не го купувам/харча парите си за него...
Просто и ясно . +1. С уточнението, че за да преценим дали нещо ни харесва си има трейлъри за филмите и демо-та за игри, програми и др. Е, разбира се, че нито демотата, нито филмовия  трейлър ( най - вече ) е 100 % -ова гаранция, че ще сме доволни, все пак изборът е наш да закупим ( запиратим ) или не дадено произведение.

« Последна редакция: 7.02.2012, 20:51 от kalcheff1 »
Активен

Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
estqwerty
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1332

WWW Ел. поща
« Отговор #94 -: 8.02.2012, 00:45 »

абе сега седя и си мисля на повечето бг групички които са идвали и съм слушал на живо съм си вземал ей така и дискче за спомен, въпреки че нямам цд на лаптопа или в колата и съм с медия плеър на тв-то. този диск просто нямам къде да го навра. ходя в офиса за да ги рипна за да мога да ги слушам. :default
но си ми седят за спомен.и съм доволен да си гледам обложките.
то на момчетата не зная колко им излиза да издадът един диск, но 5 човека банда по два лева - с диска който съм купил и по една бира не могат да пият, май следващият път ще ги почерпя директно.
а осталанлите бг изпълнители няма защо да ги пиратствам след като не ги виждам, в туба има по-добри от тях.
та който дойде на крака получава, който си седи в щатите : много ясно че ще го изпиратствам.
те и за това толкова дъртаци се усетиха и тръгнаха на турнета както едно време, щото свикнаха да си седят в студиата и да лапат кинти , ок ама не става така. трябва да се поизпотиш и да излезеш на сцена , да представиш продукта и ако е добър ще имаш и финансов резултат.

кофти е че при филмите не става така но да си мислят и какви бози правят.

« Последна редакция: 8.02.2012, 00:48 от estqwerty »
Активен

мнения след 23:00 чеса - моля не ги вземайте сериозно.
osaka - CH-09-LBPE - изоставена, не ми я дадоха да си я взема - още върши работа.
FTX50GV - 25~26m2 юг
NOCRIA 14 -35m2, 108m3 юг
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9201

119374100
Ел. поща
« Отговор #95 -: 8.02.2012, 10:53 »

estqwerty, има нещо изключително важно, което е целенасочено забравено от музикалната индустрия, и което е било основополагащо назад във времето, когато е нямало пиявици-издатели и музикантски къщи

записът НЕ Е продуктът, който музикантите продават!

продуктът, който музикантите създават и продават, са вибрациите на въздуха, които произвеждат пред теб

качеството на този продукт е бил определящ и за сумата, която потребителите са плащали в шапката на обикалящия СЛЕД като са могли да оценят качеството на продукта. CD-то със записа НЕ Е музиката на музиканта, то е КОПИЕ на музиката на музиканта. глобализацията, лесният достъп до огромни маси публика и промяната в нагласата на хората да им бъдат искани пари за всичко, води до осъзнаване на лесния начин, по който могат да им бъдат изпразвани джобовете.

продавайте копия на музиката на музикантите

толкова сме дресирани в опазване на интересите на индустрията, че дори не можем да си представим друга картинка - опазване на интересите на потребителите:

дисковете (копията) на истинския продукт трябва да бъдат безплатни, защото всъщност са рекламни продукти за ИСТИНСКИЯ продукт!

има ли някой тук, който да е пропуснал концерт на любимата си група, ако и това да означава да пътува от единия край на страната до другия?

нима притежаването на всичките студийни и концертни записи на Dimmu Borgir ме спряха да отида на концерта им, на който чувах само едно кошмарно бучене, облъскаха ме отвсякъде, осмърдях се на чужда пот и 5 дена нямах глас след това?

не, не ме спряха, отидох и видях и чух на живо една любима група. дадох пари, купих истински продукт, изживях истинска емоция. е ли това равно на изслушване на идеален студиен запис в комфортната обстановка на дома ми? не. платих ли за кошмарния концерт? да. те взеха ли си дяла за това, което НАИСТИНА създават? да.

честно казано не мисля, че е мой проблем наличието на посредници, които да лапат лъвския дял!
кой губи от тях? музикантите. нека те си решават проблема. никой не трябва да им обещава моментално забогатяване от  концерти по 50 000 души. нека те си ги организират и АКО са добри, ще си ги напълнят сами, ще си вземат всичките пари и т.н.
ако не са добри - съжалявам, на мен никой не ми гарантира потребител на калпавия ми продукт, не виждам причина законът да ви гарантира на вас приходи от боклучавата музика
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
Usera
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 445

сеткомец

289069681
Ел. поща
« Отговор #96 -: 8.02.2012, 11:27 »

Някъде четох, че AC/DC са пуснали музиката им да се тегли свободно и печелят само от концерти, но коментара беше, че явно тази стратегия повишава интереса към техните концерти и печалбите им хич не са малки. Може би това е начинът да се саморегулират нещата.
Активен

"Най-същественото е невидимо за очите..." Екзюпери
www.pushka.eu
Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2832

« Отговор #97 -: 8.02.2012, 14:51 »

Ам, тя музиката на AC/DC толкова си и струва. Въобще... не се отличава с особена художествена стойност.  Taz
Виж, концертите са друга работа. Там от рога изкарват повече, от Митьо Пайнъра и Митьо Пищова взети заедно.
АСТА... Аста ла виста.  Taz
Активен

Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
SetCombG.com Forum

Активен
Страници: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.08 секунди с 44 запитвания.