SetCombG.com Forum
23.05.2012, 18:41 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: 1 ... 10 11 12 [13] 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ  (Прочетена 9440 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
edi1
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

Публикации: 3943

Любима група - АРИЯ /СССР/

Ел. поща
« Отговор #168 -: 7.02.2012, 09:30 »

Така са ТОШО-вците по отношение на дефроста.Даже някъде преди време бях писал подобно наблюдение.Понеже са си ми слабост  laugh поразнищих сериозно дефрост алгоритъма по сервизните и точно работата при по-ниска мощност и огромните тела са причина да не достигне необходимата температурна разлика между базата, запаметена в процесора/между десета и петнадесета минута работа на компресора/ и тази, измервана при мониторинга.Разликата при двете зони е 2,5 и 3 градуса.Моя също е в добре изолирана стая 16-17 квадрата и е събитие да дефроства.Дори в студовете си работи на консумация 300-400 вата.Събитие е също да видя скреж по него, трябва да е студено и да има мъгла, силен сняг или леден дъжд.Но появи ли се скреж, винаги навреме си дефроства и питата се изчиства до дупка.Конденза директно си замината от трите големи дупки и никога не е събирал нещо в тавата.
Активен

В дома - ХИТАЧИ Е10Н2, ДЖЕНЕРАЛ 09 LDC, ТОШИБА 10 SAVP-E, на вилата - ТОШИБА 285JDR .
SetCombG.com
« Отговор #168 -: 7.02.2012, 09:30 »

Активен
j_bojkov
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 99

Ел. поща
« Отговор #169 -: 7.02.2012, 11:44 »

Така са ТОШО-вците по отношение на дефроста.Даже някъде преди време бях писал подобно наблюдение.Понеже са си ми слабост  laugh поразнищих сериозно дефрост алгоритъма по сервизните и точно работата при по-ниска мощност и огромните тела са причина да не достигне необходимата температурна разлика между базата, запаметена в процесора/между десета и петнадесета минута работа на компресора/ и тази, измервана при мониторинга.Разликата при двете зони е 2,5 и 3 градуса.Моя също е в добре изолирана стая 16-17 квадрата и е събитие да дефроства.Дори в студовете си работи на консумация 300-400 вата.Събитие е също да видя скреж по него, трябва да е студено и да има мъгла, силен сняг или леден дъжд.Но появи ли се скреж, винаги навреме си дефроства и питата се изчиства до дупка.Конденза директно си замината от трите големи дупки и никога не е събирал нещо в тавата.
При теб може да е така, но при мен особено при тези силни снеговалежи, остава лед в тавата. Даже при миналия сняг имаше 10 см лед долу по питата и не можеше да се стопи при дефрост. И при мен въобще не забравя за дефростите както всички тук казват независимо, че работи под номинал
Активен

Fujitsu 12 LGC  60 куб. м(хол 18 кв+коридор 5 кв)
Toshiba RAS-225ER 33 куб. м(детска 10 кв+коридор 3 кв)
edi1
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

Ел. поща
« Отговор #170 -: 7.02.2012, 11:59 »

Е, във всяко помещение е различно поведението на машините.Няма начин да работят еднакво.225 е малка машина, може да е едноредова отвън и затова по-често заскрежава и дефроства, знам ли.важното е, че те топли. Drinks

« Последна редакция: 7.02.2012, 12:01 от edi1 »
Активен

В дома - ХИТАЧИ Е10Н2, ДЖЕНЕРАЛ 09 LDC, ТОШИБА 10 SAVP-E, на вилата - ТОШИБА 285JDR .
j_bojkov
Участник
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #171 -: 7.02.2012, 12:13 »

Е, във всяко помещение е различно поведението на машините.Няма начин да работят еднакво.225 е малка машина, може да е едноредова отвън и затова по-често заскрежава и дефроства, знам ли.важното е, че те топли. Drinks
Еди, малка малка, колко да е малка. Виж и параметрите и не забравяй, че става въпрос за стая 10 кв в която без отопление температурата не пада под 18°  Drinks
Активен

SetCombG.com
« Отговор #171 -: 7.02.2012, 12:13 »

Активен
edi1
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

Ел. поща
« Отговор #172 -: 7.02.2012, 12:58 »

Сега се сетих, че при теб имаше някакви проблеми с разхода и с поддържаната температура, като машината поддържаше повече от зададената /да ти имат всички проблема  laugh /.Малка имам на кила в сравнение с другите ТОШИБИ.Не знам дали обменника ти е едноредов, но като гледам килата на външното, дават го 31 може и да е едноредов и ако се пъне малко повече компресора, въпреки, че е около номинала, затова заскрежава повече.Я погледни, ако имаш възможност, колко реда се виждат вън.Иначе ІІІ, V и 6 са с доста по-големи и тежки външни тела и са с двуредови обменници и затова имат още по-нисък топлообмен.Абе, я се топли там, какво си се заоплаквал  laugh Drinks
Активен

j_bojkov
Участник
*
Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #173 -: 7.02.2012, 13:53 »

Сега се сетих, че при теб имаше някакви проблеми с разхода и с поддържаната температура, като машината поддържаше повече от зададената /да ти имат всички проблема  laugh /.Малка имам на кила в сравнение с другите ТОШИБИ.Не знам дали обменника ти е едноредов, но като гледам килата на външното, дават го 31 може и да е едноредов и ако се пъне малко повече компресора, въпреки, че е около номинала, затова заскрежава повече.Я погледни, ако имаш възможност, колко реда се виждат вън.Иначе ІІІ, V и 6 са с доста по-големи и тежки външни тела и са с двуредови обменници и затова имат още по-нисък топлообмен.Абе, я се топли там, какво си се заоплаквал  laugh Drinks
Аз и не се оплаквам  Drinks. Дори в големите студове Тошибата беше по-икономична от Фуджицуто и пак си подминаваше градусите. Между другото топлообменника е едноредов
Активен

babati
непрофесионалист/потребител
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 920

« Отговор #174 -: 7.02.2012, 13:53 »

Положението става страшно!

http://dnes.dir.bg/news/svilengrad-jazoviri-vodnoto-bedstvie-10480594?nt=4

Има 20-30 села в БГ без ток!
Активен
zzz
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 331

« Отговор #175 -: 7.02.2012, 13:54 »

поддържаната температура, като машината поддържаше повече от зададената /да ти имат всички проблема  laugh  laugh Drinks
В тоя ред на мисли и аз да спомена за моята Тошиба - примерно зададени 20° при продължителна работа на дистанционното изписва 19° вътре и вън колкото си е тук идва другото питане - имам 2бр термометри, различни- единия от китайските за 1 левче, другия с електронен часовник-дата месец градуси на различни места.Не са срещу климата на около 1, 50 от  пода показват 21  21.5° колкото и да не са верни показват почти еднакво та не знам на кой да вярвам, но важното е, че ни е добре и жената не се оплаква, даже казва някога когато го засиля на 22  23 гр, че й става топло.Извинявам се за писането, но толкоз мога.

« Последна редакция: 7.02.2012, 17:28 от avenger »
Активен

DAIKIN AN-28ESS-20кв м
Toshiba RAS-406EDR -30кв м
SetCombG.com
« Отговор #175 -: 7.02.2012, 13:54 »

Активен
edi1
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

Ел. поща
« Отговор #176 -: 7.02.2012, 14:05 »

Тези термометри хич не ги гледай, не ти трябват.Щом ти е топло, пък и шефа ти в къщи не се оплаква  laugh , колкото и да показват все тая.И при мен термометъра на другия край на стаята показва много често 1 градус отгоре.
Активен

zzz
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 331

« Отговор #177 -: 7.02.2012, 14:11 »

Тези термометри хич не ги гледай, не ти трябват.Щом ти е топло, пък и шефа ти в къщи не се оплаква  laugh , колкото и да показват все тая.И при мен термометъра на другия край на стаята показва много често 1 градус отгоре.
но интересното че дистанционното изписва 1гр надолу а той се е кротнал и леко се усеща че работи     но както и да е ай  Drinks
Активен

DAIKIN AN-28ESS-20кв м
Toshiba RAS-406EDR -30кв м
edi1
Фен
Пристрастен
*
Активен Активен

Ел. поща
« Отговор #178 -: 7.02.2012, 14:24 »

При нас още не е много студено, но от снощи такъв вятър бръсне, че направо не е за разправяне.Поривите стигат до 26 метра секунда.Снощи вятъра е отнесъл ламаринения покрив на един автосервиз и го е пльоснал на пътя.Като знам сервиза колко е голям, не ми се мисли какво е можело да стане.Вижте за какво става дума - http://www.yambolnews.net/content/view/21911/28/ .
Активен

babati
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #179 -: 7.02.2012, 19:08 »

Ако качиш рязко температурата на 28 градуса не се ли усеща?

2 от 2;) tnx;) Така е доста по-лесно и комфортно отколкото да го зарежа за няколко дни и после да го пускам на охлаждане. Беше събрал доста скреж днес по обед, вдигнах на 28 и почна да дефроства мигновено! Докато си дефростваше пак си го смъкнах на 20 :default

При Sharp тоя номер не се получава обаче. Исках да пробвам да го метна и него, за да махне тоя лед от тавата, че на моменти става доста по-шумен и потраква. Също така след дефрост почва да пука леда.
Активен
deian
Модератор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5453

« Отговор #180 -: 8.02.2012, 09:38 »

-13° и сняг при мен. Утре сутрин в 8 ч го дават -25°C 016
Бойно кръщение за новото попълнение тази зима.
Активен

babati
Ентусиаст
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #181 -: 8.02.2012, 14:19 »

отврат  Taz

http://www.btv.bg/weather/5day/
Активен
SetCombG.com Forum

Активен
Страници: 1 ... 10 11 12 [13] 14   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.065 секунди с 45 запитвания.