23.05.2012, 19:00
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
НОВИНИ
МАГАЗИН
Начало
Помощ
Търси
Календар
Галерия
Вход
>
SetCombG.com
>
Дъра-Бъра
> Тема:
Случка от снощи по същото време или защо намразих Цецко, Бойко и бг манталитета
Follow @SetCombG
Страници:
1
2
[
Всички
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Случка от снощи по същото време или защо намразих Цецко, Бойко и бг манталитета (Прочетена 1115 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
kalcheff1
СЕТКОМерсиализиран :shocked:
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 542
«
-:
3.02.2012, 04:43 »
Минавам от тук ( първата снимка), малко след полунощ, когато чувам невероятен тътен от удари. Точно по диагонал на кръстовището някакъв скоро станал пълнолетен, пиян полу-идиот полагаше неистови усилия да потроши синята бутка за вестници с къчове. За негова зла участ, обаче, и за мое удивление, бутката се оказа невероятно здрава и не подаде изобщо. Пичлемето побесня още повече и отиде да шутира аптеката на Веско Марешки, зад бутката. След два шута, остана отново разочарован и десеторно по-гневен. Всичко това се случва за минута, след която почвам и аз да завирам. По същото време минаха сигурно няколко бакшиша и още толкова други коли, на метри от него и грам реакция нямаше от тяхна страна. Свирнах с два пръста, младежът се обърна, погледна ме и си продължи напред, по главната Чаталджа, като зачеса всяка една стъклена витрина по пътя си с шутове и див орангутански рев. Това ме стъписа, помислих, че с такава увереност носи в себе си я патлак или поне нож. Но така или иначе ми залепна релето. Продължават да минават коли и бакшиши, намаляват, зяпат и НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ. Един бакшиш геройски се осмели да направи кратко бип-бип с клаксона
. Вече набирах 112. И о чудо ! Веднага ми вдигна някаква мацка, с хубав глас и интонация, обяснявам къде какво става. Следвах нашия човех на около двадесетина метра дистанция. Много ме беше страх да не го изпусна, но продължавах да вярвам, че има нещо животозастрашаващо в себе си. В един момент, когато дойде редът на магазина за кафе, тиквеникът се заклещи на отвора в стъклото, който беше пробил с крак чак до кръста. Как не се кастрира, не знам. Това го забави минутка и след това продължи с мисията си да нанесе колкото се може повече поражения, за възможно най - кратък период от време. Кога ли щеше да дойде патрулката ? Продължавам да го следвам, а междувременно видя че го следя, указвам местоположение по телефона и най безцеремонно продължи да "действа". За нула време вече беше приключил с лицевата страна на пазара, като преди това го видяха още коли, продавачите от " хранилките " и двама бакшиши, които набиваха храна пред сергиите. Не помня дали нямаше и още чакащи бакшиши в колите си. ВСЕ ТАКА, РЕАКЦИЯ НУЛА. Взех да се притеснявам, че нашето момче се отдалечава от главната и ченгетата ше се лутат. Та продължи по страничната част на пазара, все така изпробвайки по няколко пъти здравината на всичко стъклено, покрай което мине. Поредния обект "изгоря'. И след това стана нещо неочаквано, шмугна се в някакъв отключен млечен магазин, който след това стана ясно , че получава стока. Станах въртоглав - хем гледам да намеря ченгетата, хем не биваше да изпускам келеша, т.к. всичко се обезсмисляше. Побягнах на главната с надежда да видя патрулката вече как идва - да бе, доста наивно. След това обратно към млечния магазин, в същото време той се изстреля от вътре. Секунди след това, две слисани лелки плахо надзърнаха навън през открехнатата врата. Изглеждаше, като че ли се обръщам към тях, а всъщност си мислех на глас " Изтървам го , изтървам гооо
,Къде са ченгетата, тях чакам ! " То пък ще кажеш, че ме чуха и мярнах в далечината патрулката. Застанах по средата на шосето и взех да ръкомахам, все едно , че ориентирам самолет за кацане. Накраха ме да се кача при тях. За щастие, нашият приятел бе решил да зачеше колите от близката панелка, тъй като пазарът свърши. Алармата на една джипка свърши чудна работа, като мигаше, а нашия човек си риташе возилото до нея, отново с невероятен хъс. ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ
ДЕБЕЛО
, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА САМАТА АКЦИЯ ПО ЗАДЪРЖАНЕТО И ПРЕСТОЯ НА ПРЕСТЪПНИКА В РАЙОННОТО, ПОЛИЦАИТЕ ПРОЯВИХА ЗАВИДНО ТЪРПЕНИЕ И НЕ БЕ УПОТРЕБЕНО НИКАКВО НАСИЛИЕ СПРЯМО НЕГО, ВЪПРЕКИ БЕЗБРОЙНИТЕ ОБИДИ, ПСУВНИ И ЗАКАНИ ОТПРАВЕНИ ПЕРСОНАЛНО И ГРУПОВО, КЪМ ТЯХ ОТ ОБВИНЯЕМИЯ ДОКАТО АЗ БЯХ ТАМ ! Искам да отбележа, че 99 % процента от варненските бакшиши са долна, проста сган и ако видя някой да прави мизерия по жълта кола, не бих си мръднал пръста така, както те не си мърдат дедовия поне да звъннат един телефон на 112, вечер, когато забележат нещо нередно. Утрепки ! На връщане в къщи, докато пътуваме, споделям с поредния жълтур какво унижение са длъжни да търпят полицаите от страх да не си загубят работата и коментарът му започна с псувня по техен адрес, последвана с " Не виждаш ли какво дават по телевизията ?" Виждам- заснет арест на камера, със свидетели, без никакво насилие, като тазвечерното и твърдение от жената на престъпника, която липсва и от самият него , за наличието на такова. ( Цветанеее, идиотино, защо така скопи полицията ?? Как очакваш да си вършат работата нормално и пестъпниците да имат някакъв респект от служителя на реда, ако те не са в състояние да защитят сами себе си ? ???????? ) Също така, се надявам горещо, въпреки, че не съм религиозен, всеки гражданин, небакшиш, с или без МПС, който остава пасивен при извършване на престъпно деяние около него,да намери възмездие някога.. някъде.. НЕ Е ТОЛКОВА ТРУДНО БЕ ХОРА, НАТИСКАТЕ 112 И СЪОБЩАВАТЕ, НИКОЙ НЕ ВИ ЗАДЪЛЖАВА ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ, НЕ СЕ ИСКА САМОЖЕРТВА, А ПРОСТ ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР !! АМИ МИСЪЛТА, ЧЕ ИМЕННО ВИЕ СТЕ ПОПРЕЧИЛИ ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩО ЛОШО НЕ ВИ ЛИ БЛАЗНИ ? Полюбопитствах в участъка колко обаждания са получили за инцидента- оказа се наистина, че никой друг освен ме не се бе обадил.
Така ще прокопсаш, българино, без чувство за вина, без да правиш разлика между правилно и неправилно, с неотменен нихилизъм, подплатен с мързел и дебелоочие, мислейки единствено за собствения си гъз и обвинявайки всеки и всичко друго, но не и себе си за положението, в което си( сме ) изпаднал(и)...
«
Последна редакция: 3.02.2012, 05:45 от kalcheff1
»
Активен
Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
SetCombG.com
«
-:
3.02.2012, 04:43 »
Активен
dimkaraganchev
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 220
Re:Случка от снощи по същото време или защо намразих Цецко, Бойко и бг манталитета
«
Отговор #1 -:
3.02.2012, 10:22 »
За това няма никога да се оправим. Когато такива хора, като тебе станат мнозинство, може би. Но това едва ли някога ще стане. А между другото, БГ медиите имат много голям дял в това, дето полицаите ги е страх да си свършат работата. И аз съм имал подобни случки и знам как се чудят и маят, като трябва да задържат някой хулиган. Говоря за обикновените патрулки, не баретите. Освен медиите и ние самите сме си виновни за това положение. Има ли някоя институция в БГ, която да не се оплюва масово от хората за щяло и нещяло? Няма такава. Е, каквото повикало, такова се обадило. Не заслужаваме повече.
Активен
Mega
Пристрастен
Активен
Публикации: 1887
Re:Случка от снощи по същото време или защо намразих Цецко, Бойко и бг манталитета
«
Отговор #2 -:
3.02.2012, 11:16 »
... Да разкажа и аз една случка: Зима, Януари месец. Живея до голям булевард и чувам силен шум отвън. Излизам на балкона и виждам един явно психически нездрав човек да събира всички боклуджийски кофи от района в средата на булеварда. Обаждам се на полицията. Вдига глас, все едно си му развалил рахата. Обяснявам случая. Повече ме разпитва аз кой съм, отколкото да чуе какво му казвам. Прие сигнала. През това време този долу набара стари гуми от близкия вулканизатор, намята ги на платното и легна между тях. Минават коли, спирачки, едвам не го сгазиха. Оня пълно куку. След пет минути идва патрулка. Спря на 10 метра от него, погледна го. Даде газ и си замина. Обаждам се пак в полицията. Пак вдиага оня гьонсурат. Пак му казвам за какво става дума. Измуча, че са пратили екип. Казвам да, дойдоха, погледнаха го и си тръгнаха. Каза, че те знаели какво правят. И така си остана човека там с кофите и гумите ...
Това по време на предното правителство ако има значение ...
Kalcheff, иначе браво и аз така постъпвам, друг е въпроса дали някой ни слуша.
«
Последна редакция: 3.02.2012, 11:46 от Mega
»
Активен
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZIX-S - 28 м²
Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 - 13 м²
... И най-добрия климатик може да бъде съсипан от лош монтаж.
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 9201
«
Отговор #3 -:
3.02.2012, 11:18 »
kalcheff1, в отговор само ще си позволя да те препратя към една моя тема от 2009:
http://forum.setcombg.com/index.php/topic,40755.0.html
уверявам те, че ако бяхме с теб двамата сигурно задържането е щяло да протече по друг начин ;)
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
SetCombG.com
«
Отговор #3 -:
3.02.2012, 11:18 »
Активен
kalcheff1
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #4 -:
3.02.2012, 14:07 »
Мда, " открил съм топлата вода ", но забелязвам доста голям прогрес, относно ситуацията, разискана в темата от 2009 г Сега навсякъде се тръби, че съдебната система е за боклука. Ба си, кой да се погрижи за това, обикновения гражданин ли ? Аз мога само да дрънча по тел-а, а кой да изхвърли тези корумпирани дегенерати, наречени прокурори и съдии ? Парадоксално е, престъпници са натоварени със задачата да налагат правда, от което и ситуацията в БГ е показателна. И то май тези, "магистрати" са си автономни, щом Бока-та не може да направи нищо. Или не иска ?!
Цитат на: BLUE1 в 3.06.2009, 20:52
Просташкото и агресивното поведение във всичките му форми е резултат на много по-дълбоки причини , които няма да бъдат премахнати само със санкции и глоби (поне не с така действащите). Аз виждам нещата и от друг ъгъл.
Колкото и да е неправилно, първобитната ситуация в БГ остава първобитен избор на потърпевшия -саморазправа с престъпника. Понеже след инцидента, обмених някоя и друга дума с някои от собствниците, заразпитваха ме горещо дали имам представа, кога младежът ще бъде пуснат от районното, за да го " посрещнат ". Уви, не можах да им помогна.
«
Последна редакция: 4.02.2012, 20:04 от kalcheff1
»
Активен
Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
p0ckata
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 219
«
Отговор #5 -:
3.02.2012, 16:25 »
Моята случка бе през далечната 2007 когато все още имах МПС. Та една зимна вечер някъде към октомври / ноември се бях позаседял така по до късно и викам да изпуша една цигарка на тератаса. Излизам аз паля цигарка зъзна пуша си и гледам как някакъв субект притичва до колите овърта се малко и хоп обратно под терасите (в случая притичваше около моята и един бус). Вад телефона звъня на 166 вдига дежурния обяснявам ситуацията и ми казва пращам екип. През 3те минути който седях и си мисля га ли ще пристигнат и аджеба тоя нема ли да напраи тъпотията пича си седеше кротко под терасите и си чакалеше. Помислих си да му викна и да го подплаша ама викам вече звъннах ще чакам да видя какво ще стане. Аз живея на 8ми от 8 етажа блок зад блока има голям паркинг (последните няколко години се пренасели този паркинг от презастрояванет) и вечер в малките часове се чува ясно и отчеливо какво си говорят хората доло. Та на 3-тата минута патрулката се зададе с бясна скорост спрени бъркани навлезе в паркинга пусна дълги и хоп засече нашия човек. Интересното е че са идвали от горна страна на блока от дръгата страна по пътя изсипали са едното ченге което от там е тръгнало бегом надоло ако случайно заподозрения хукне да бяга нагоре да го пресрешне. Та от там се разбра че това било някакъв от съсседните блокове спрения бус бил негов и чакалил щотото му се вкл. алармата няколко пъти пък преди ден два му били надрали буса. С две думи свършиха си работата господата доста прилично и бързо.
Имах и дръг случай когато се наложи да им звъня и там пак беше фалшива тревога ама него другия път
Активен
Panasonic 42-UT30E
Denon pma510ae + 2 броя Tannoy mercury F4
Sharp AY/AE Xp 12GHR - 17кв.м
Midea MSG 12HR - 10 кв.м
CTID. MCFC.
aimilios
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 176
«
Отговор #6 -:
3.02.2012, 16:53 »
Повечето полицай си вършат работата съвестно , но има такива който се престарават и използват правата дадени им от закона , повече от необходимото и за това се получава така , че трябва да се приемат НОВИ правила който да се по разбираеми и недвусмислени по смисъл...
Активен
ivan1
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 484
«
Отговор #7 -:
3.02.2012, 20:53 »
Браво Калчев, много малко хора биха си развалили рахата да направят каквото и да било.А иначе тъй хубаво го разказваш, че си пресъздавах сцените докато го четях
.
Активен
SetCombG.com
«
Отговор #7 -:
3.02.2012, 20:53 »
Активен
kalcheff1
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #8 -:
4.02.2012, 19:56 »
Като ми се свидят пари за смарт фоун с който да бях направил клип на "акцията"...
Развали ми се рахата, след като ченгетата ми казаха " Ай сига в участъка, да дадеш показания" Ееее, призля ми, голямо туткане там. Но пък станах свидетел, да де, аз си бях свидетел и преди това
, на това как престъпник върти на пръста си 6 полицая и как не посмяха да го " повъзпитат " ни веднъж. Преди да си тръгна, проявих човещинка, мислех си, " добре, те ще си изгубят работата ако го пляснат, а аз нищо няма да изгубя, даже малко ще се поуспокоя " и ги помолих да ми дадат 5 мин на саме с аверчето. В отговор получих "Ааааа, не,не ", явно измръзналата ми, зла мутра е била доста изразителна за намеренията ми...
А! Снощи или онзи ден, май, показаха по новините пораженията по килийките в РПУ-тата, където задържат пияните и/или надрусаните младежи. Точно с ей такъв малоумник си имах работа. Дори и задържан в РПУ-то продължи да буйства и никой, ама никой нищо не направи по въпроса с прекратяването на вандализма дори и в сградата на МВР. И от къде ще се вземат парите за поправянето на щетите ?
Цитат на: aimilios в 3.02.2012, 16:53
Повечето полицай си вършат работата съвестно , но има такива който се престарават и използват правата дадени им от закона , повече от необходимото и за това се получава така , че трябва да се приемат НОВИ правила който да се по разбираеми и недвусмислени по смисъл...
В един момент от живота си познавах един американец, бивш тираджия. Всъщност спомням си само това:
-От мен искам да запомниш ето това НИКОГА НЕ ПСУВАЙ ЧЕНГЕ ВЕЧЕР!
- ?
-Спряха ме да карам пиян ТИР-а през нощта и аз взех че напсувах едното от тях. Спукаха ме !
- Ама как ?! Това става в моята родина, вие тук си имате камери с микрофон, от пред, на всяка US патрулка.
- Извикаха още две патрулки, завлякоха ме настрани и ми съдраха гъза от бой. Бях в болница за няколко дни...( следват мили думи за полицаите )
«
Последна редакция: 4.02.2012, 20:25 от kalcheff1
»
Активен
aimilios
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 176
«
Отговор #9 -:
4.02.2012, 20:07 »
Ролята на полицията е не да бие и раздава правосъдие а да задържа и да събира доказателства , аз съм против боя ...Има си съд и наказание за всяко деяние .. Никой няма право да те бие или нарушава достойнството ти независимо какво си извършил , за това са законите и те важат за всички ...
Активен
kalcheff1
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #10 -:
4.02.2012, 20:36 »
Ъъъъъм, на теория ДА, АБСОЛЮТНО, на практика НЕ - в БГ няма съд, няма и наказание. Но пияни вандали има. Докато писа, добавих една случка по-горе, смятам, че е доста показателна. И от нея си вадя следния извод - престъпиш ли закона, особено така ЯВНО, както в случките които описах, прощаваш се с правата си, свободата си и т.н. Един вид - псуваш и възставаш срещу блюстител на реда, вандалстваш и т.н. всичко това НА СВОЯ ОТГОВОРНОСТ.
Но.. бъди спокоен, в БГ цари демокрацията и свободата.
Цитат на: aimilios в 4.02.2012, 20:07
.. Никой няма право да те бие или нарушава достойнството ти независимо какво си извършил ...
Дано не съм единствения, който не е съгласен с горното.
«
Последна редакция: 4.02.2012, 20:42 от kalcheff1
»
Активен
dimkaraganchev
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 220
«
Отговор #11 -:
4.02.2012, 22:35 »
Цитат на: aimilios в 4.02.2012, 20:07
Ролята на полицията е не да бие и раздава правосъдие а да задържа и да събира доказателства , аз съм против боя ...Има си съд и наказание за всяко деяние .. Никой няма право да те бие или нарушава достойнството ти независимо какво си извършил , за това са законите и те важат за всички ...
Така ли? Ай стига, бе. Ние сме по-демократи от демократите, май?
Активен
Mr.TECHNO
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 5742
«
Отговор #12 -:
4.02.2012, 22:54 »
kalcheff1 , "ша" ма извиниш за милите думи, ама:
Къде "майкинта" си бля? Говореше по тИлИфона си и най-важното забрави.Достатъчно време си имал да си "ПОГОВОРИТЕ " за 5 мин. - място бол - тъмни пространства там колкото искаш.
След дъжд качулка и много приказки за изтърваните моменти. Едно че си загубил сума ти време , ами си му и направил услуга- бил си при полицаите- как да го поотупат- имало е свидетел и всичко е можело да бъде постановка.
Гарантирам ти че ако го бяха набарали сами - е щяха да го търсят в спешното - съпротива при арест с потрошена патрулка и доста щети по магазини , оправдани ще са няколко кила синини и пукнати ребра.
Активен
kalcheff1
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #13 -:
5.02.2012, 00:31 »
Нямаше потрошена патрулка. Всъщност доста кротко даде да му сложат белезниците. Но след това, като пристигна в участъка, обезумя пак, предполагам разбра някак си, че косъм няма да падне от главата му. Преди да дойдат ченгетата ме беше страх да не бъда разпорен с някое мачете изпод якето или пък патлак, вече знае ли човек на това време... Вярвай ми ченгетата са станали като зайци, заради простотиите на Цецко. В участъка, едното не издържа на дъжда от псувни, а явно беше длъжно. Та с тих глас предложи някаква схема на останалите, предполагам точно това, някакво управдание, за възможното появяване на синьо-червено-зелени петна по тиквата и тялото на обвиняемия, а друго му отговори "Абсурд, ТОВА ми коства 6 месеца предния път" Мога само да предполагам какво е "ТОВА" и 6 месеца какво се е случило ( неплатен отпуск, може би ?)
А иначе си абсолютно прав, едното ченге в патрулката ми вика : "е ти що не го преби" ? Часове след това осъзнах какво е имал предвид..
Абе големи гамени от Вн. имало в тоя форум
«
Последна редакция: 5.02.2012, 00:35 от kalcheff1
»
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 9201
«
Отговор #14 -:
5.02.2012, 18:23 »
пресен случай отпреди половин час
патрулка се паркира на булеварда с цел дебнене за превишена скорост
по алеята на булеварда отстрани има 50 (не преувеличавам) спрели коли изцяло върху тротоара, плюс поне десетина влезли още по-навътре върху тревната (бивша) площ. ръкомахам им на ченгетата, сочейки въпросните 50+ коли, на което ми отвръщат 2 тъпи погледа...
ок, те са КАТ, за тротоарите са общинска... има ли значение, налице е не евентуално нарушение, а 50 явни такива, но на кого му пука. дейба таз' крива нива....
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
Mega
Пристрастен
Активен
Публикации: 1887
«
Отговор #15 -:
5.02.2012, 18:41 »
Не им пука, защото паркираните коли не дават пари на ръка.
Активен
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZIX-S - 28 м²
Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 - 13 м²
... И най-добрия климатик може да бъде съсипан от лош монтаж.
kalcheff1
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #16 -:
5.02.2012, 19:51 »
Цитат на: FearMe в 5.02.2012, 18:23
ок, те са КАТ, за тротоарите са общинска... има ли значение, налице е не евентуално нарушение, а 50 явни такива, но на кого му пука. дейба таз' крива нива....
E ти направо искаш невъзможното от тях - да вършат чужда работа. Лятото бях мярнал паяка да вдига една кола, паркирана успоредно до казаните. Душата ми се изпълни с радост, не виждах всеки ден паяк в действие.( изобщо колко работещи паяка има във Вн ?! ) Веднага направих кръгом, към униформения, питам го за номера, на който мога да съобщавам за неправилно паркирали коли и му обяснявам, че до работа минава голям отрязък от велоалеята и редовно има по няколко наглеци, паркирали ТОЧНО ТАМ. Пичът направо ме "застреля" сърдито " НЕ се занимавай с глупости, само работа да ми отваряш ! " А какъв печеливш за всички бизнес би бил, ако имаше частна фирма, занимаваща се с контрола по паркирането, както е в доста държавки по света... Не знам дали в Софето не беше така.
«
Последна редакция: 5.02.2012, 19:53 от kalcheff1
»
Активен
SetCombG.com Forum
Активен
Страници:
1
2
[
Всички
]
Нагоре
Изпечатай
SetCombG.com Forum
>