23.05.2012, 19:03
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
НОВИНИ
МАГАЗИН
Начало
Помощ
Търси
Календар
Галерия
Вход
>
SetCombG.com
>
Коментирай новина
> Тема:
Възгледите на Бойко Борисов за българската заможност
Follow @SetCombG
Страници:
1
2
[
Всички
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Възгледите на Бойко Борисов за българската заможност (Прочетена 1302 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 9201
«
-:
3.02.2012, 20:34 »
мислех, че вероятно е преувеличено долното, но се оказва, че не е
почти бях започнал да пиша това, което мисля, но преброих до 10 и реших да си го спестя, защото хем съм възпитан да не псувам пред непознати, хем току виж я са ме подгонили за клевета на търговската марка "Бойко Борисов", я са ме осъдили за цитат на линк с материал, върху който нямам авторски права
четете, помнете и по-голям успех на следващите избори:
Цитат на: Бойко Борисов
Ако дадем реалните резултати, сигурно няма да сме най-бедни в Европа - това казва министър председателят Бойко Борисов по време на заседанието на МС на 1.2.2012, става ясно от стенограмата, публикувана в сайта на в. "Сега".
"Ако видите средно статистически, ние сме сигурно на първите места в Европа по брой на собствени жилища, по брой на собствени вили, по брой на собствени моторни превозни средства или каквото и да било. От една страна сме най-бедните, но ако дадем реалните данни - сигурно няма да е така", казва Борисов.
„Доверието в банковата система е голямо и всеки, който продаде къща, вила, нива, а да не говорим, че сега стотици милиони даваме за отчуждителни процедури по магистрали, всъщност ние много хора направихме богати - пречиствателни станции, жп линии, субсидиите в земеделието са огромни пари. С една дума, банката, веднъж, е стабилна институция, второ, лихвите са големи", продължава премиерът.
Лихварство и мързел
„В началото на кризата това е сигурност, в края на кризата това вече е мързел. Свикваш, всеки месец отиваш и си взимаш лихвичката и колкото - толкова. Майката, голямата сума, си седи в банката. Но в същото време, когато попиташ тези хора навън, те казват: Бедни сме, ужасно мизерстваме. А в същото време имат влог от 100, 200 или 50, 40, 30 хиляди лева. Така че, донякъде високите лихви, лихварството е точната дума, това е най-мързеливото нещо, то е най-непродуктивното".
Старите дивани бяха подменени с нови гарнитури
"Освен това, да се върнем назад като потребление. През 1990 година, след промените, всички разполагаха - огромната част, огромният процент, 90-95% от населението разполагаха с руска и стара домакинска техника, стара дограма, стари кухни. Какво се случи като потребление? Първо, домакините масово подмениха кухните. Хиляди, хиляди кухненски обзавеждания. След това - старите дивани бяха подменени с нови гарнитури. Погледнете приятели, близки и ще видите, че това е навсякъде. Това е огромно потребление, Дянков, защото всички отиват и плащат с ДДС".
Дали някой има още хладилник „Мраз"
"След това беше подменена т. нар. бяла техника. Вижте си приятелите или познатите дали някой има още хладилник „Мраз". Сигурно има тук-там, но всички подмениха с нови хладилници, нови печки, микровълнови, абсорбатори... Поне аз съм го правил няколко пъти това упражнение. Това е също огромно потребление. И примерно чакаш по два, три, четири месеца да ти направят кухня, защото има голямо търсене. След това смениха телевизорите - ламповите и т. н. Сега е на плазма. След това - видеото. Сега DVD и всичко, което излезе".
Почти всички смениха дървените с алуминиеви дограми
"Другото - алуминиевите дограми. Почти всички смениха дървените с алуминиеви дограми, стъклопакети и т. н. Автомобилите смениха. Да, ще кажете - ама докараха втора, трета ръка... Да, но пак това е оборот - даваш пари, автокъщи, еди какво си и се върти.
Всичките тези процеси сега в средностатистическо, Дянков, семейство, ако възложиш, ще ти кажат, че телевизорите са им сменени, перални, миялни, хладилници и печки са им добри, дограмата - сменена, гарнитурата - сменена, и да напъва жената да прави ремонти той вика - чакай сега, криза е, нали виждаш, имаме сто хиляди, продадохме нивата на баба или минава магистралата на Лили оттам, платиха ни сега парите - я да си седят на лихва - 500-1000 лева, но отгоре ти идват и толкоз.
Това са обективни и субективни процеси. Субективните са, че не им се работи, не им се инвестира, не им се носи риск на хората, когато има една гарантирана сигурност", казва премиерът".
Съвети към домакините
„Да предложим варианти, да предложим такива бизнеси. Като най-важното, най-бързо и реално, което може да се случи, това е енергийната ефективност. Това са жилищата на хората. Да ги убедим, че тези панелни спални, които имат, след някоя друга година вече няма да струват и нула пари. Ако сега започнат да им прилагат тази програма за енергийна ефективност, модернизация, ще им додадат с 30-40 години живот.
Мъжете, надали ще се засилим да правим подобно нещо. Но ако до всяка домакиня достигне това, българските семейства така са структурирани, че тези неща се решават от жените, до тях трябва да достигнем с всякакви програми.
Ако искате - през фризьорски салони, чрез брошури. Там отиват, там говорят, там най-много си приказват. И когато едната дойде и каже - аз вече плащам с 30% по-малко парно, у нас е топло, едвам работи радиаторът понеже е добре импрегнирано, много съм доволна, другата отиде и каже - чакай сега, защо да не направя и аз така, само тя ли да е доволна - и аз да съм доволна. Тогава ще видите, че ще стане и модерно и самите пък комплекси ще придобият друг вид, защото това автоматично означава отвън замазки, по-свеж, по-красив вид. Това трябва да стигне до населението", поръчва премиерът.
http://www.webcafe.bg/id_1865312657?utm_source=arena&utm_medium=banner&utm_campaign=webcafe
«
Последна редакция: 3.02.2012, 20:39 от FearMe
»
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
SetCombG.com
«
-:
3.02.2012, 20:34 »
Активен
aruba_man
Гастарбайтер
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 873
München ist Mein Heim!
Re:Възгледите на Бойко Борисов за българската заможност
«
Отговор #1 -:
3.02.2012, 20:56 »
Нищо странно не виждам. Човекът си говори точно както е, едно към едно. Евала бат' Бойко, мачкай комунягите!
П.С. Например и аз ако кажа, че съм добре и имам някой лев настрана, веднага ще изскочат 5-10 човека да ми искат назаем. Затова казвам, че съм зле и гладувам.
«
Последна редакция: 3.02.2012, 21:12 от aruba_man
»
Активен
Hitachi RAS/RAC-E14H2
Daikin FTX50GV/RX50GV
Daikin FVXS35F/RXS35G
Daikin FVXS25F/RXS25J
o.ikonomov
Начинаещ
Активен
Публикации: 5
«
Отговор #2 -:
3.02.2012, 21:00 »
Без коментар...
Просто няма смисъл...
ПРОСТИ и ЕЛЕМЕНТАРНИ решения за всеки.
Може и книга да стане от това.
Активен
Pat
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 3037
«
Отговор #3 -:
4.02.2012, 03:39 »
Пази Боже сляпо да прогледа.
Активен
SAFETY FIRST
SetCombG.com
«
Отговор #3 -:
4.02.2012, 03:39 »
Активен
avast3
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 564
«
Отговор #4 -:
4.02.2012, 04:12 »
Сущий Тато от плът и кръв - първичен, земен и глуповато забавен, но безкрайно решителен и безпощаден! И как да не вярва човек в прераждането?
Активен
Чети между редовете и ако трябва препрочитай ;)
Lupus
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 5704
Homo homini lupus est
«
Отговор #5 -:
4.02.2012, 10:33 »
Умее да манипулира, няма какво да се лъжем. Всичко казано е вярно, както е вярно, че слънцето изгрява от изток. Но нито за смяната на кухните, нито за изгряването на слънцето някаква заслуга имат той или промените след 89г. Това си е естествения ход на нещата и той си върви от както свят светува. Ако към казаното добавиш само още две неща и всичко си идва по местата:
1. Няма техника, която да работи толкова време и смяната и е естествен процес. За тези двадесет години се смени едно поколение и вече идва второ на смяна. Нормално е да се променя и инериора и начина на живот. Света се развива.
2. Трупането на спестявания в банките, икономиите ще спрат и потреблението ще се увеличи тогава, когато хората наистина видят че кризата си е отишла. И това няма да стане с неговите и на Вдянков изявления.
Активен
"Както и да се въртиш гъзo ти е все отзад!"
Шопска мъдрост
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #6 -:
4.02.2012, 11:04 »
не познавам някой връстник на родителите ми или баба ми, които да живеят от лихви (т.е. да имат 300, 200 хиляди на влог). а пък на кого са дали пари от отчуждаванията - всички знаят как се изкупуват предварително нарочените парцели от обикновените им собственици за жълти стотинки и после парсата в нашите хора...
родителите ми имат хладилник ЗИЛ, който е на 40 години, работи и надживя сума ти ocean-и, gorenje-та и ariston-и
претапицираната холова гарнитура продължава да е по-удобна от всеки диван, който се предлага в ценовия клас под 2-3К
3-катовата дървена дограма не виждам да изолира по-зле от PVC-то...
не живея в панелка, но дълбоко се съмнявам, че един стиропор ще вдигне живота на бетона под себе си с 40 години. не знам къде точно се вмества думата "импрегниране", но аз и не твърдя, че съм такъв мисловен титан като ББ
-------------------
що се отнася до "решението" му за оправяне, той генерално бърка разход с инвестиция. санирането на жилището и купуването на ТВ не са инвестиция, а харч. с други думи, той иска да изземе свободната парична маса на населението, а не да го стимулира да започне бизнес, който да богати И човека, И държавата. аз лично не виждам някакви стъпки, които да подпомагат дребния и среден бизнес, точно обратното. 10% корпоративен данък е последното, което влияе на дребния бизнес. той е за привличане на чужди компании да преместят седалищата си тук, т.нар. "tax havens"
«
Последна редакция: 4.02.2012, 11:07 от FearMe
»
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
dzver
Участник
Неактивен
Публикации: 59
«
Отговор #7 -:
4.02.2012, 11:40 »
Искам да поясня нещо относно т.нар. истерия по санирането на блокове. Единственото, което ще стане, ако има хора, които да се подлъжат и се включат в програмата, е след като приключи санирането, от НАП автоматично да се намесят и да вдигнат данъчната оценка на панелките и оттам и местните данъци и такси. Защото както знаем "луксозните" подобрения на имотите като ПВЦ дограма, изолация и т.н. се декларират в НАП и те на тази база повишават данъчната оценка.
Активен
SetCombG.com
«
Отговор #7 -:
4.02.2012, 11:40 »
Активен
aimilios
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 176
«
Отговор #8 -:
4.02.2012, 11:50 »
Много е прост горкият и много му личи , как не се намери някой да го образова малко ей така за обща култура..Колкото до изказването му мисля , че е по добре да има нормални заплати а всеки сам решава какво да прави със парите си..
Активен
badr
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 1994
«
Отговор #9 -:
4.02.2012, 11:58 »
Цитат на: aimilios в 4.02.2012, 11:50
Много е прост горкият и много му личи , как не се намери някой да го образова малко ей така за обща култура..Колкото до изказването му мисля , че е по добре да има нормални заплати а всеки сам решава какво да прави със парите си..
Не знам дали ти е известно, но бат Бойко е кандидат на науките, а преди политическата си кариера е бил завеждащ катедра.
Активен
Не са равни добрината и злината.Отблъсквай я с най-доброто и тогава онзи,от когото те е деляла вражда, става като близък приятел
Lupus
Фен
Пристрастен
Неактивен
Homo homini lupus est
«
Отговор #10 -:
4.02.2012, 12:07 »
Цитат на: aimilios в 4.02.2012, 11:50
Никак не е прост, а много добре се е вживял в ролята на "човека от народа". Явно "стажа" му при бай Тошо му е дал много. Към това като прибавим бързото вземане на решения и налагането им, невероятния му усет за "политиката на момента" и политическата му повратливост го прави незаменим в момента. Нито една политическа сила нито има желанието, нито възможностите да посегне към властта в момента.
Активен
Шопска мъдрост
aimilios
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #11 -:
4.02.2012, 12:10 »
Цитат на: badr в 4.02.2012, 11:58
Не знам дали ти е известно, но бат Бойко е кандидат на науките, а преди политическата си кариера е бил завеждащ катедра.
простотията няма как да се скрие , тя е факт..
Активен
kalcheff1
СЕТКОМерсиализиран :shocked:
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 542
«
Отговор #12 -:
4.02.2012, 21:03 »
Верно много е зле Боко. Преди не беше толкова фрапантно това, дали защото по-малко дрънкаше( разсъждаваше) относно непознати нему проблеми ? От половин година насам, от негов фен, станах негов противник, колкото повече си отваря устата, толкова повече се издава. Може ли така да се е упоил ??
«
Последна редакция: 4.02.2012, 21:07 от kalcheff1
»
Активен
Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
aimilios
Ентусиаст
Неактивен
«
Отговор #13 -:
5.02.2012, 17:56 »
Цитат на: kalcheff1 в 4.02.2012, 21:03
Верно много е зле Боко. Преди не беше толкова фрапантно това, дали защото по-малко дрънкаше( разсъждаваше) относно непознати нему проблеми ? От половин година насам, от негов фен, станах негов противник, колкото повече си отваря устата, толкова повече се издава. Може ли така да се е упоил ??
Aз лично не помня да е казал нещо умно , само несвързани тъпизми и съвети дава от тази величина..
Активен
ivodivo
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 529
«
Отговор #14 -:
5.02.2012, 19:45 »
Аз Бат Бойко си го уважавам и не е изобщо прост, даже много си е комбинативен и хитър и дар слово има да говори разбираемо и лесно смилаемо а и от друга страна алтернатива не виждам...НО това за спестяванията в банките не го разбирам може би не разсъждавам правилно! Ако вземат да се изтеглят тези спестявания и се инвестират от хорицата то питам какво ще правят аджеба самите банки? Нали точно там им е далаверата да събират паричките за по малко лихва и да разполагат с тях за повече лихва...
Активен
Samsung LE46B650, Samsung UE40D5500, Fantec P3700 Web, Denon AVR-1611, JAMO S-608 HCS 3, Msat + CAM модул
Dell Inspiron 1564 с Win7 Home Premium, Dell Inspiron mini 1012 с Win7 Starter
Sony HDR-CX11
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #15 -:
5.02.2012, 20:01 »
Цитат на: ivodivo в 5.02.2012, 19:45
НО това за спестяванията в банките не го разбирам може би не разсъждавам правилно! Ако вземат да се изтеглят тези спестявания и се инвестират от хорицата то питам какво ще правят аджеба самите банки? Нали точно там им е далаверата да събират паричките за по малко лихва и да разполагат с тях за повече лихва...
изворът на печалба на банките изобщо не е този, но това е огромна и специализирана друга тема, на която мястото не е тук...
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
kalcheff1
СЕТКОМерсиализиран :shocked:
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 542
«
Отговор #16 -:
5.02.2012, 20:04 »
Уникална рецепта предлага ББ - яж, пий, купувай ново, пробвай си касмета в невероятно рисковани начинания и така ще се отпуши икономиката. Може би вносът -да, ами после, като пресъхнат скътаните парички ??? А те заминават моментално...
Активен
Вкъщи, от изхвърлените:орязано Мици 28-ца'06,орязанТошо28-ца'09.Осака, инв. 12 ца '08 Раб: Осаки 12,колона 33 '09
Lupus
Фен
Пристрастен
Неактивен
Homo homini lupus est
«
Отговор #17 -:
5.02.2012, 23:55 »
Цитат на: kalcheff1 в 5.02.2012, 20:04
Уникална рецепта предлага ББ - яж, пий, купувай ново, пробвай си касмета в невероятно рисковани начинания и така ще се отпуши икономиката. Може би вносът -да, ами после, като пресъхнат скътаните парички ??? А те заминават моментално...
А каква е алтернативата при лихва по депозитите 5,5% и инфлация 10%?
Активен
Шопска мъдрост
dimkaraganchev
Ентусиаст
Неактивен
Публикации: 220
«
Отговор #18 -:
6.02.2012, 01:18 »
И тоя съм го зачеркнал от бая време вече.
Дано и повечето хора го разберат, колко струва. Все още има време.
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #19 -:
6.02.2012, 02:17 »
Цитат на: Lupus в 5.02.2012, 23:55
А каква е алтернативата при лихва по депозитите 5,5% и инфлация 10%?
е как инфлацията ще е 10%, като е 2-3%? ;)
шегата настрана, но загубата на 5% от парите от инфлацията е далеч по-малка от загубата на 100% поради прекрасния начин, по който се "стимулира" дребният бизнес. или формулирано по друг начин - поради липсата на каквато и да било защита от политиката на веригите в която и да се сетиш сфера на живота и бизнеса. някой ще ревне "ааа, пазарна икономика. не трябва протекционизъм". стига бе, тоя "някой" вярва ли си, че съществува такова животно като "свободна конкуренция"?
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
Lupus
Фен
Пристрастен
Неактивен
Homo homini lupus est
«
Отговор #20 -:
6.02.2012, 09:03 »
Ами в контекста на казаното от kalcheff1: Яж, пий и си носи новите дрехи, че не се знае после кой ще ти ги носи!
Активен
Шопска мъдрост
lazarus18
LAZARUS
Фен
Пристрастен
Активен
Публикации: 7014
«
Отговор #21 -:
6.02.2012, 10:40 »
Има много истина в тази логика. Точно намаленото потребление е стимулатор на кризата. Само че освен това хората да извадят парите от дюшеците, трябва и правителството да води подобна политика на стимулирането на потреблението. Само магистралите му обаче не са достатъчни.
Пример от "запада" - доскоро в Германия се отпускаха 2-3 хил евро от държавата за покупка на нова кола. Цялата страна беше луднала и имаше недостиг на определен клас автомобили. Купуща бройки, включително от България баха изнесени натам. По този начин беше подкрепен един голям бранш на икономиката. Друг пример, пак от Германия, само в град като Дортмунд баха изсипани над милиард евро за инфраструктурни и други проекти.
Така се процедира в криза. Като видят хората с парите тази политика и ще ги извадят и ще ги завъртят.
Въпроса е, че с 3-4 отсечки от магистрали, една спортна зала и няколко сгради това няма как да стане. Имаме да усвояваме милиарди от ЕС. Представете си ако подобни пари се влеят в малката ни държава какъв ще е ефекта.
Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
Неактивен
«
Отговор #22 -:
6.02.2012, 11:28 »
Цитат на: lazarus18 в 6.02.2012, 10:40
Имаме да усвояваме милиарди от ЕС. Представете си ако подобни пари се влеят в малката ни държава какъв ще е ефекта.
не го ли знаеш какъв ще е?
какъвто е бил, е и ще е винаги и навсякъде - "нашите хора" ще се нагушат
22 години ни шокат по канчетата и все още има хора, които не са проумяли една елементарна истина - животът на обикновените хора (служители, работници, дребен бизнес...) се подобрява при анти-монополна, анти-тръстова, анти-корпоративна държавна политика
интересите на едрия бизнес са несъвместими с комфорта на останалите 99,9% от населението...
Активен
Oderint dum metuant
Vae victus!
Kasap
Терминатор
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 2832
«
Отговор #23 -:
6.02.2012, 12:12 »
Уникална рецепта предлага ББ - яж, пий, купувай ново, пробвай си касмета в невероятно рисковани начинания и така ще се отпуши икономиката.
Колко да е уникална... Това е стара, американска, бабина рецепта от 30те години на миналия век.
Активен
Sanyo DS-22T
Sanyo DK-22T
Sanyo EX-28R
Sanyo SX-22R
justify
Фен
Пристрастен
Неактивен
Публикации: 2545
мощните коли и мощните климатици са моята страст
Re:Възгледите на Бойко Борисов за българската заможност или индекс на ББ
«
Отговор #24 -:
6.02.2012, 12:54 »
Я се вижте кой какво представлява
според
ББ индекса
и не се правете на храстчета
Активен
daikin FVXS 50F -29 м2- 76м3, хол; general ASHB 12LD-спалня 14м2, 37м3; Fuji electric 12LDC-офис 17 м2, 43.35m3
SetCombG.com Forum
Активен
Страници:
1
2
[
Всички
]
Нагоре
Изпечатай
SetCombG.com Forum
>