SetCombG.com Forum
24.05.2012, 07:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

НОВИНИ МАГАЗИН   Начало   Помощ Търси Календар Галерия Вход Регистрация  

Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Update на Win7X64  (Прочетена 620 пъти)
0 Участници и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
loszetas
Участник
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 79

« -: 5.02.2012, 01:35 »

Купих си лаптоп ThinkPad T61 със следните х-ки - T7500(2.2GHz), 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 6c Li-Ion
Проблема е че след като го ъпдейтна напълно ( иска рестарт, който го и правя ) при зареждането на самата операционна ми излиза съобщение - Startup Recovery. И дотук. Не иска да се оправи и със System Restore. Със сигурност знам че проблема не е в SP1, а някой от 5-6-те ъпдейта които след това ми излизат. Но не мога да разбера от кой точно. ( Не съм инсталирал езиков пакет ). Някой ако е имал подобен проблем нека сподели. Благодаря предварително.
Активен

Daikin FTXS25G2V1B
SetCombG.com
« -: 5.02.2012, 01:35 »

Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9201

119374100
Ел. поща
« Отговор #1 -: 5.02.2012, 09:45 »

искаш някой да сподели, ако е имал проблем с ъпдейт? ;)

абсолютно всеки, който е позволил ъпдейтите, към някой момент е имал проблем laugh

поне кажи кои са тези въпросните 5-6...

и как така "със сигурност" знаеш, че не е от SP? ;) аз знам със сигурност, че на много хора, слагащи SP1, после им се е налагало да преинсталират
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
justify
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2545

мощните коли и мощните климатици са моята страст

« Отговор #2 -: 6.02.2012, 00:35 »

Трябва да има възможност за "recovery C" или "recovery entire system" -  в първия случай губиш всичко на Ц дял, във вторият губиш всичко записано.

Ако не става така рестартираш и с натискане на F2  или F8  влизаш в BIOS  менюто и оттам също има възможност за посочените горе 2 възможности.

Със 160 GB хард и ако с Уин 7х64 е пълна щуротия да го оставяш да ъпдейтва сам или поне го ограничи само до критичните ъпдейти и/или ъпдейти на windows defendera.При мен Уин 7х64 +програмните файлове+програмните файлове в съвместимост с х86 са около 50 ГБ, а отделно е програмното осигуряване на самия производител Ако е оригинален Уина можеш да свалиш http://windows.microsoft.com/bg-BG/windows/products/security-essentials -поне е безплатна и върши работа.

Имам доста лоши впечатления от тази серия, макар да я водят бизнес.Един познат си купи чисто нов(е не е T61) -температура на процесор и видео 60-61 градуса в покой и сърфиране.За сравнение моят мултимедиен когато го купих 33-38 градуса, а сега 18 месеца  по-късно 38-46 градуса.

Изобщо купувам ли по-нататък нещо геймърско-поне е с дбре изпълнено охлаждане.

« Последна редакция: 6.02.2012, 00:46 от justify »
Активен

daikin FVXS 50F -29 м2-  76м3, хол; general ASHB 12LD-спалня 14м2, 37м3;  Fuji electric 12LDC-офис 17 м2, 43.35m3
loszetas
Участник
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 6.02.2012, 00:57 »

Трябва да има възможност за "recovery C" или "recovery entire system" -  в първия случай губиш всичко на Ц дял, във вторият губиш всичко записано.

Ако не става така рестартираш и с натискане на F2  или F8  влизаш в BIOS  менюто и оттам също има възможност за посочените горе 2 възможности.

Със 160 GB хард и ако с Уин 7х64 е пълна щуротия да го оставяш да ъпдейтва сам или поне го ограничи само до критичните ъпдейти и/или ъпдейти на windows defendera.При мен Уин 7х64 +програмните файлове+програмните файлове в съвместимост с х86 са около 50 ГБ, а отделно е програмното осигуряване на самия производител Ако е оригинален Уина можеш да свалиш http://windows.microsoft.com/bg-BG/windows/products/security-essentials -поне е безплатна и върши работа.

Имам доста лоши впечатления от тази серия, макар да я водят бизнес.Един познат си купи чисто нов(е не е T61) -температура на процесор и видео 60-61 градуса в покой и сърфиране.За сравнение моят мултимедиен когато го купих 33-38 градуса, а сега 18 месеца  по-късно 38-46 градуса.

Изобщо купувам ли по-нататък нещо геймърско-поне е с дбре изпълнено охлаждане.

Без да се обиждаш, но ти изговори един куп глупости, сериозно ти казвам. Процесора е изключително хладен, да не кажа студен. Антивирусната ми е платен Нод и лиценза и изтича Август 2013г. Другото просто няма как да го коментирам.!!!
Активен

Daikin FTXS25G2V1B
SetCombG.com
« Отговор #3 -: 6.02.2012, 00:57 »

Активен
FearMe
Администратор
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9201

119374100
Ел. поща
« Отговор #4 -: 6.02.2012, 02:27 »

личните ми впечатления върху Т61 са, че е много сериозна машина и проблемът ти е от конкретната инсталация (инцидентен "хлъц"), или евентуално от начина, по който ъпдейтваш.

не си казал какъв windows слагаш, SP1 в него ли е или след това, респективно колко ъпдейта ти се стоварват върху горкия win (много ме съмнява да са само 5-6 след инсталация на какъвто и win, било то с или без SP1), и т.н., и т.н...
Активен

Oderint dum metuant

Vae victus!
loszetas
Участник
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 6.02.2012, 15:04 »

личните ми впечатления върху Т61 са, че е много сериозна машина и проблемът ти е от конкретната инсталация (инцидентен "хлъц"), или евентуално от начина, по който ъпдейтваш.

не си казал какъв windows слагаш, SP1 в него ли е или след това, респективно колко ъпдейта ти се стоварват върху горкия win (много ме съмнява да са само 5-6 след инсталация на какъвто и win, било то с или без SP1), и т.н., и т.н...
Слагам Win7 без Sp1. Сервизния пакет го инсталирам след това, но казвам че проблема не е от него, защото дори и 10 пъти да направя рестарт, не се " чупи ". Но след SP1 ми намира още 5-6 ъпдейта, които като инсталирам и направя рестарт умира системата. Не са само 5-6...... доста са, но последните които ми намира накрая са 5-6 и някой от тях прецаква всичко.
Активен

Daikin FTXS25G2V1B
MitkoS
Фен
Пристрастен
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1772

« Отговор #6 -: 6.02.2012, 17:19 »

А "Lenovo Update" ?
Що не го направиш веднага след SP1 на Windows (или в още по-ранна фаза) ?
И чак след това да продължиш с "Windows Update"

Доколкото разбирам, този Windows който инсталираш не е OEM-ския от Lenovo и затова софтуера за  "Lenovo Update" трябва да го свалиш от сайта на Леново (ако не си го направил вече). Точното име мисля че беше "Thinkpad System Update".

« Последна редакция: 6.02.2012, 17:32 от MitkoS »
Активен
loszetas
Участник
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 6.02.2012, 18:41 »

А "Lenovo Update" ?
Що не го направиш веднага след SP1 на Windows (или в още по-ранна фаза) ?
И чак след това да продължиш с "Windows Update"

Доколкото разбирам, този Windows който инсталираш не е OEM-ския от Lenovo и затова софтуера за  "Lenovo Update" трябва да го свалиш от сайта на Леново (ако не си го направил вече). Точното име мисля че беше "Thinkpad System Update".
Мисля че точно тук се крие разковничето. Свалил съм ъпдейтите още преди 3-4 дена, остана да тествам. Благодаря ти.
Активен

Daikin FTXS25G2V1B
SetCombG.com
« Отговор #7 -: 6.02.2012, 18:41 »

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Сподели тази тема в DiggСподели тази тема в FacebookСподели тази тема в MySpaceСподели тази тема в TechnoratiСподели тази тема в Twitter

Отиди на:  

Валиден XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines  | Задвижван от PersyPersy serverсървър

VzemiPC | Sitemap | Sharp BG
Валиден CSS!
Страницата е създадена за 0.055 секунди с 38 запитвания.