FearMe
Администратор
SetCom Member
Активен
Публикации: 7748
|
 |
« -: 3.12.2007, 15:40 » |
|
по-запознатите с пазара на фотоапарати могат ли да ми отговорят кое отговаря на следните ми изисквания:
min 5 MPix min x4 optical video 640*480@30fps, със звук, ограничение само свободното място SD карта (да поддържа 4GB) не-вградена батерия цена без карта ~350лв (за да може с картата да ми стъпи на около 400)
до момента ми препоръчват canon powershot a560 и sanyo vpc-7 ixus серията идват скъпи, макар че и някой по-стар модел ще е по-добър от горните два (дали!?)
|
|
|
|
|
Активен
|
Oderint dum metuant
Vae victus!
|
|
|
|
SetCombG.com Forum
|
 |
« -: 3.12.2007, 15:40 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Svetlio70
|
 |
« Отговор #1 -: 3.12.2007, 18:41 » |
|
до момента ми препоръчват canon powershot a560 Аз също ти го препоръчвам стига да не те притеснява факта че е малко големичък и че доста бързо му се изтощават батериите но с още 1 комплект в джоба немисля че ще имаш проблем.Имам го от 3 месеца и съм доволен. Виж снимките и клипчетата за да добиеш представа как снима http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34130.0.html
|
|
|
|
« Последна редакция: 3.12.2007, 18:47 от Svetlio70 »
|
Активен
|
|
|
|
FearMe
Администратор
SetCom Member
Активен
|
 |
« Отговор #2 -: 3.12.2007, 18:56 » |
|
преди време бях забелязал тази тема, но тогава още не бяхме изгубили верния pentax  иначе определено ми харесва качеството на снимките и клипчетата, макар че по-добре би било да видя клипче от твоя, а не от някое "обективно" ревю за батериите - аз съм привърженик на 2700mAh, които надали ще заминат след 10 снимки ;) P.S. определено не съм фотоманиак и една добра сапунерка ще ме направи щастлив. нямам мераци, нито претенции за професионални снимки, така че благодаря за инфото някой друг да предложи нещо друго?
|
|
|
|
|
Активен
|
Oderint dum metuant
Vae victus!
|
|
|
|
|
|
izwerga
|
 |
« Отговор #4 -: 3.12.2007, 19:45 » |
|
Кофти е ,че си от Варна , иначе ние сме дилър на Canon и съответно мога да попитам за цени без "нашето отгоре"  , за да се ориентираш. Иначе аз имам един Ixus 60 и съм доволен . Не отговаря само на 4х оптика от твоите изисквания (поне така мисля) прави перфектни снимки , много добри клипчета и батерията му вече 1.5 г. не е мръднала + много компактен и удобен за носене точно толкова колкото телефон. Добавено - PowerShot 570 е на 385 лв. С ДДС и е с по-новия процесор за обработка + имидж стабилизатор. Това е при нас или поне така ми каза търговеца. Виж как са цените на другите и дерзай.
|
|
|
|
« Последна редакция: 3.12.2007, 19:52 от izwerga »
|
Активен
|
No money ,no job , no girls - no problems !!! Не проклинай съдбата си - тя е предначертана.
|
|
|
|
pitagor
|
 |
« Отговор #5 -: 4.12.2007, 11:53 » |
|
Ако нямаш ясно осъзнати някакви специални изисквания (приложения), канончетата са добре балансирани любителски апарати. Що се отнася до акумулаторите (защото батериите са с доста високо вътрешно съпротивление и не са подходящи за фотоапарати) вземи си Sanyo Eneloop. Те са по нова технология и имат саморазряд уникалните 5% на година.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
goiko
|
 |
« Отговор #6 -: 4.12.2007, 19:05 » |
|
Кофти е ,че си от Варна , иначе ние сме дилър на Canon и съответно мога да попитам за цени без "нашето отгоре"  , за да се ориентираш. Иначе аз имам един Ixus 60 и съм доволен . Не отговаря само на 4х оптика от твоите изисквания (поне така мисля) прави перфектни снимки , много добри клипчета и батерията му вече 1.5 г. не е мръднала + много компактен и удобен за носене точно толкова колкото телефон. Добавено - PowerShot 570 е на 385 лв. С ДДС и е с по-новия процесор за обработка + имидж стабилизатор. Това е при нас или поне така ми каза търговеца. Виж как са цените на другите и дерзай. извиняваи че се намесвам в темата,но ако не те затруднявам би ли попитал за цената на PowerShot S3 IS и S5 IS много ще съм ти благодарен!!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
boishin
|
 |
« Отговор #7 -: 4.12.2007, 22:35 » |
|
FearMe: определено препоръчвам Panasonic. Не казвам нищо против Canon-a, просто виждам някои предимства в панасоника/ По-добра (според мен) оптика, по-голям оптичен зуум, наличие на оптичен стабилизатор, който само панасоник има в ниския клас. Не давам линк, местата за закупуване са ясни, макар че преди няколко месеца в магазина на Мултирама видях модели на панасоник, които бяха на много добра цена, но в момента ги няма. Освен това на тах пишеше, че са произведени в Япония...  И с упътване само на йероглифи.... Както и да е... с една дума - в тоя клас препоръчвам ти Панасоник! Що се отнася до акумулаторите (защото батериите са с доста високо вътрешно съпротивление и не са подходящи за фотоапарати) вземи си Sanyo Eneloop. Те са по нова технология и имат саморазряд уникалните 5% на година. Не съм съгласен! Подвеждайки се по подобна реклама на този модел батерии в един магазин, си купих да ги пробвам... пълна трагедия!!!!! Изобщо не е вярно, че нямат саморазряд, падат само след седмица до десетина дни. Може да съм уцелил кофти чифт, кой знае.... макар че не ми се вярва. В същото време стария ми комлект Varta Accu ultra 1700 mAh (които не виждам вече по магазините) изкарват мнооого повече от новото Sanyo и не се саморазреждат повече от месец.
|
|
|
|
|
Активен
|
Я мом да изтрезнеам, ма ти по-умна нема да станеш!
|
|
|
|
pitagor
|
 |
« Отговор #8 -: 5.12.2007, 00:11 » |
|
boishin, съжалявам че си имал лош късмет. Не е до ракламата. Аз говоря само от позицията на личен опит. При мен работят чудесно. Имам и познати, които също ги ползват и са доволни. Би трябвало да ги върнеш. Може би не ти се занимава, а и магазините у нас са отвратителни за рекламации...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
snoopdoggystyle
|
 |
« Отговор #9 -: 5.12.2007, 00:46 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Аsus P5B | C2D E2160 | GALAXY 9800GT 512mb | DDR2 800Mhz SuperT 2X2 GB| Seagate 320GB |Auzentech Auzen X-Plosion 7.1 DTS Connect
|
|
|
|
CrossBlade
|
 |
« Отговор #10 -: 5.12.2007, 00:54 » |
|
Като стана въпрос за зарядни, наскоро взех едно за светкавицата ми на Panasonic 4x2100, зареждат се за 4 часа - 24 лева ако не се лъжа. Абсурдно е че повечето зарядни са по-бавни от това ... След бърза "справка" в двата техно-шопа и Метро, последния магазин бие МНОГО в цените. П.П. не се сещам за Панасоник който да покрива изискванията за Зум и за Видео, в тази цена 
|
|
|
|
« Последна редакция: 5.12.2007, 00:57 от CrossBlade »
|
Активен
|
|
|
|
|
Tommorow
|
 |
« Отговор #11 -: 5.12.2007, 03:37 » |
|
Става и това http://www.samsungcamera.com/ru/product/pro_view.asp?prol_uid=3867&cat_uid=11 - 300лв в германос. Съвет: вземи си някакво SD и отиди в който и да е голям магазин като технолукс например. Там всички апарати са достъпни за проба. Направи по 20-30 или колкото искаш еднотипни снимки в различните режими на апаратите които те интересуват. После се прибери и ги разгледай на компютър. Тогава очите ти ще ти покажат кое да купиш. Останалото е бла бла 
|
|
|
|
« Последна редакция: 5.12.2007, 09:46 от Tommorow »
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
pitagor
|
 |
« Отговор #13 -: 5.12.2007, 10:13 » |
|
а що се отнася до оптика, Сони, Панасоник и Канон имат истинска оптика, примери от рода на самсунг, фуджи и прочее, будят усмивки...  Буди усмивка само твоето твърдение. Фуджинон оптиката не отстъпва на Канон. За разлика от безкомпромисното качество на панасонишката Лайка, Сони злоупотребява с марката Цайс. Единствените апаратчета на Сони с добра оптика са 707, 717 и 828 и R1, разбира се. Всичко друго е мазало. Лайката в панасоника действително е най-острата оптика в отбора на сапунерките и е съвсем малко по-добра от тези на Канон и Фуджи. Обаче видеоклепчетата на панасониците са с отвратително качество. Не е достатъчно да е VGA. Прекалено голяма компресия и измити цветове. Ако видеоклипчето ти е един от важните приоритети, най-доброто е Фуджи. Непосредствено следва Канон.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LUDIA
Модератор
SetCom Member
Неактивен
Публикации: 1088
Луд умора няма!!! Само много се поти!
|
 |
« Отговор #14 -: 5.12.2007, 11:01 » |
|
Fujifilm, лично за мен им стават само скупите серии с голяма отприка, но пак си остава проблема със скипите и бавни карти XD, при това а намери си 2 или 4 ГБ XD, и колко пари ще им искат не е истина. Амперел применро от месеци намят доиставки на оригилни Олимпус карти, а се продават като топъл хляб. Вярно, че нвоите модели са и XD и SD съвместими, но за ограничение не съм гледал, но не повече от 2 Гб. Имам на работа ще видя. Определно съм много разочарован от 820 модела и 700, както и 900 май , ако се не лъжа. Ужасни менюта, ужасни екрани, бавни и големи тукмаци. Лично аз бих си взел 570 Is. Относно батериите ENELOOP, ами само добри отзиви от клиенти и са много доволни. Голямото им предимство, е че не само се разреждат бавно, ами и с постоянен темп, а на както повече други нормални Ni-Mh са скоци. Освен това е избегнат при тях ефекта на паметта, т.е. можеш да си зареждаш когато ти кефне. Освен Санио, Uni Ross, VARTA и другите марка си копуват лиценза на Санио за тея батерии, и те продават такива.
|
|
|
|
|
Активен
|
Всички малко или много сме луди по своемУ!!!
|
|
|
FearMe
Администратор
SetCom Member
Активен
|
 |
« Отговор #15 -: 5.12.2007, 11:11 » |
|
boishin, жив и здрав да си за пуснатия линк варненският магазин ми е на 150м и ще взема да отскоча да ги видя тия герои какво предлагат и на място ще видим дали ще се разколебая относно канона...
|
|
|
|
|
Активен
|
Oderint dum metuant
Vae victus!
|
|
|
|
pitagor
|
 |
« Отговор #16 -: 5.12.2007, 11:11 » |
|
Главното в избора на апарат е човек да може ясно да си дефинира в какви ситуации ще го ползва и кои качества са му най-важни. Чак след това може да се задълбочим в сериозна дискусия. Няма универсално добър апарат, който да е приемлив за всички. Още по-малко фирма.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
boishin
|
 |
« Отговор #17 -: 5.12.2007, 11:19 » |
|
pitagor, развесели ме...  рече и отсече... най-доброто е Фуджи. Непосредствено следва Канон. Не знам по какво и как сравни оптиките на Фуджи, Канон и Панасоник, но ако попрочетеш, ще видиш кой каква оптика използва... и май само Фуджи използва noname такава. Ако се позагледаш в спесификациите, ще забележиш и нещо друго. Всички производители се надскачат и рекламират с мегапиксели, но никой не споменава за размера на матрицата, което всъщност е най-важното. За сравнение: В един и същ клас (т. нар. "сапунерки") матрицата на Панасоник е 1/2.5" Канон е 1/2.5" даже има модели с 1/3" Фуджи - 1/1.6" Не знам как по-малката матрица ще даде по-добри цветове и детайлност, ама....  Друг параметър - оптичния зуум Панасоник - х6 Канон - х4 Фуджи -х3 Интересно ми е да изложиш своите аргументи в подкрепа на твърдението си.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
pitagor
|
 |
« Отговор #18 -: 5.12.2007, 13:34 » |
|
Ок. Ще бъда по-подробен. Ето списъка апарати, които съм ползвал за по няколко месеца и имам детайлни впечатления: Canon: Pro90is, S200, A75, A400. Panasonic: FZ3, FZ5, LX1 Fujifilm: F700, F20, S6500fd В момента снимам с LX1 и S6500fd. Внимателно чета подробните ревюта в dpreview и наблягам на еднакво дефинираните тестове, за да си правя сам изводите, без да се влияя от разсъжденията на тестващия. Фуджи използва своя оптика. Марката и е Фуджинон. Изобщо не си прав за оптиката на Фуджи. Признавам, че не обръщам внимание на най-евтините им апаратчета и нямам директни впечатления от тях. Но никога не бих купил апарат, който няма подробно ревю в dpreview. Не одобрявам гонитбата в мегапикселите, но тя е последица от неразбирането на купувачите. 5-6 МРх са достатъчни за любител, който няма намерение да вади снимки по-големи от 20х30см. Големината на матрицата е много важна. Производителите винаги дават тази информация. Търговците и купувачите я пренебрегват. По-голяма матрица е по-добре. Шумът в снимката е по-малък. Влияе и на цветопредаването. Детайлността обаче зависи предимно от оптиката, мегапикселите и от качеството на шумоподтискащият алгоритъм. Точно последното трудно се дефинира с параметри и само обективни тестове и личен и споделен опит могат да бъдат критерии. Всички посочени от теб фирми имат сапунерки и с малки и с големи матрици. Най-масови са малките матрици - 1/2.5". Даже Канон имат серия апаратчета (не лоши в сравнение с всички куче марки...) със супермалката матричка 1/3". По-големите матрици 1/1.6" и 1/1.7" се слагат на по-скъпите сапунерки и винаги са за предпочитане. Даже има и още по-големи матрици 2/3", но май вече не се правят апарати с нея. В челната тройка (четворка) бих добавил и Никон (не за да направят каре за карти...)  . Оптичният зум е един от много важните параметри. Всички гледат кратността на зума, но малко хора си дават сметка за обхвата на обектива, което е не по-малко важно. Например, ако за вас са важни снимки с архитектура (екскурзии в чужбина и пр.) снимане в помещения и други подобни, търсете широкоъгълен обектив. Добре е да започва от 28мм. Масово обикновените обективи започват от 37мм. Ако искате да снимате отдалечени обекти, търсете по-голямото число в далечния край. Например 300-400-500мм. За дълъг зум е силно желателно да има оптичен стабилизатор. Чувствителност (ISO). Много важен параметър. Масовият потребител не го разбира и не се интересува. За съжаление при този параметър срещаме най-големите спекулации и дори откровени измами при производителите. По- високото ISO позволява снимане при по-слабо осветление и е важно при снимане на движещи се обекти (дечица, животинки, спортни събития) Сега от личен опит някои предимства и недостатъци на тройката: Канон: Най-голям избор. Много добър баланс в потребителските качества. Но са малко по-скъпи. Панасоник: Най-остра оптика. Най-ефективен оптичен стабилизатор. Но са малко по-шумни. Видеоклипчето им е твърде калпаво. Фуджи: Най-добър видеоклип. Най-добро цветопредаване (това обаче е субективно). Имат серия апаратчета (F10-F50, S6500) с реално високо ISO. Липса на оптичен стабилизатор (напоследък взеха да правят, но е по-неефективен от тези на панасоник). Нямат добър джобен модел с широкоъгълен обектив. Темата е твърде обширна. Бих предпочел да говорим за конкретни приложения...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
boishin
|
 |
« Отговор #19 -: 5.12.2007, 14:28 » |
|
Темата е твърде обширна. Бих предпочел да говорим за конкретни приложения... Не само обширна, но и в немалка степен субективна  То е като при автомобилите... има за всеки вкус и джоб! Важното е да има избор! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
SetCombG.com Forum
|
|
|
|
|
|
Активен