Страница 1 от 19 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 271
Like Tree71Одобрявам

Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #1

    Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Здравейте съфорумци,
    Искам да информирам най-вече тези, на които им предстои да избират нов телевизор, за моите проблеми с марката LG.

    До момента имах телевозор CRT Orion, който стоически издържа всякакви издевателства над него от страна на вече почти 7 годишния ми син, докато беше по-малък. То бяха удари с метални коли, камиони, танкове и т.н. и в крайна сметка реших да го пенсионирам заслужено. След преглед на възможностите, които предлага българския пазар на черна техника, ограничих избора си до производителите Sony, LG и Samsung. Последния отпадна, поради използването на активна 3D технология, която на мен лично не ми допада. Пробвах няколко пъти да гледам с активни очила и резултата за мен и за жена ми беше отрицателен. Започва да ми се вие свят и се появява неприятно чувство от трепкането, което забелязваме...дори започва да ми се гади. На детето при това положение не бих позволил да ползва активни очила. Та избора беше пасивна технология. Бюджета беше максимум 1200 лв.
    Разгеждайки Sony и LG везните се наклониха към LG поради функционалността, която предлагат за дадената цена. Спрях се на модела 42LB671V. Разгледах го, тествах го и го купих от on-line магазина на голяма търговска верига на промо цена 999 лв. Разопаковах, включих и започнах да го разцъквам.Бях възхитен от функционалността и възможностите му. В даден момент ме озадачи появата на една хоризонтална линия, която се появи на 2/3 от височината на дисплея в горната му част. След още малко разхождане из менютата разбрах от къде се получава тази линия. В смарт менюто на телевизора (например в LG Store) екрана се разделя от бяла хоризонтална линия. Преминавайки през меню в която я има тази бяла линия тя си остава "залепнала" за картината. Ако влезете в подменю 3D линията става още по-плътна и дефекта се проявява в пълната си сила. Минавайки в който и да е друг режим, например превключвам да гледам телевизия, на мястото където е била тази бяла хоризонтална линия си стои линия, която се вижда на картината (вижте приложените снимки).
    Линията изчезва или ако се спре и пусне няколко пъти телевизора или ако се гледа много дълго време динамична картина
    (телевизия например). Реших, че телевизора е дефектен и го върнах. Изпратиха ми друг. Пускам, тествам...същата работа!!!!!
    Оттук нататък водих дъъъълги разговори с LG България, сервиза на търговската верига от която го купих, отново LG България и т.н. Така 2 седмици. Междувременно върнах и втория телевизор, като преди това направих снимки на проблема. Направих си една тестова картинка (снимката с бялата решетка на черен фон). Тествах и с нея. Резултата беше потресаващ. Бялата решетка оставям да стои на екрана за 20 секунди. След това минавам в друг режим, независимо дали филм, телевизия, някое меню или каквото и да е. Решетката остава отпечатана на екрана и не се маха докато не рестртирам няколко пъти телевизора. (вижда се на снимките които са със сив фон в менюто snimka bg).
    След като се случи и с двата телевизора ми стана ясно, че вероятно се касае за дефектна серия матрици или проблем в управлението им. От LG българия казаха, че до момента никой не им е сигнализирал за подобен проблем и малко се дръпнаха, но след настояване от моя страна да получа повече информация, тестваха телевизори в техния шоурум и казаха че проблем има само с 42LB671V. Междувременно се разбрахме с търговската верига да прехвърлят поръчката ми от on-line магазина във варненсия им магазин и да отида и да тествам телевизорите и да си избера друг. Бях решил че щом от LG България казват че няма проблем с останалите ще взема 42LB670V, който реално се различава само по цвета на канта. Отидох в търговската верига и се започна голямото тестване. Пускахме тестовото изображение (бялата решетка) на всички тези модели:
    42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671
    Проблема със слепването на картината го има на ВСИЧКИ. Консултантите в магазина се изумиха и сами започнаха да разнасят флашката и да тестват телевизорите наред. Факт е, че при Philips, Samsung, Sony, Toshiba, както и в моделите, които не са 3D на LG. няма нито сенки при изобразяване на белите решетки, нито залепването, което се вижда при изброените модели на LG.
    Бях силно разочарован и потресен от резултатите. Ужасно много харесах функционалността на тези телевизори. Допадна ми иновативната ОС, начина на организация и ред други положителни неща, които определно вземат превес над дребните недостатъци, които вероятно има всеки телевизор. В други теми съм писал какво ми хареса и какво не в този LG. Бях принуден да отменя поръчката си и да си тръгна без телевизор.
    От тук нататък ми оставаше само да съдействам за официално констатиране на дефекта на тези телевизори, затова писах отново на LG България. От там ми съчувстваха и казаха, че са просто служители в call център и не могат нищо да направят. Дадоха ми име на човек в сервиза към веригата от която щях да купя телевизора, който човек е главния, отговарящ за LG с идея да му обясня какъв е дефекта, който сме констатирали, той от своя страна да организира тестове и да сигнализира за проблема официално. След цялото ходене по мъките около този телевизор се чувствах длъжен да помогна с каквото мога, за да сe направи каквото трябва.
    Тук вече ми стана ясно как на големитe корпорации не им пука за потребителя, който купува тяхната техника.
    Разговарях с въпросния господин, като му обясних всичко от А до Я. Исках да му изпратя снимките, за да илюстрирам проблема, да му изброя тестваните модели и т.н. единствено с цел да се вземат мерки, да се сигнализира в LG и да се стигне до решаване на явния проблем. Да ама не. от разговора ми стана ясно че на никой не му дреме какви телевизори си купуваме, важното е да ги купуваме. Отново обяснения как аз съм единствения който е забелязал такъв проблем (да не пропуснем поне 10-12 консултанта в различни магазини с които тествахме tелевизорите) и че щом не се забелязва от масовия потрбител, то проблем НЯМА. Явно аз не съм масовия потрбител....???? попитах го все пак няма ли да документират проблема някак, на което ми отгoвори, че е трябвало да занеса конкретен телевизор със сериен номер и те да го тестват, снимат и така да документират. Такава била процедурата спусната от LG. Значи трябва да си купя дефектен телевизор, да го занеса директно от магазина в сервиза и да се жертвам за каузата, за да сигнализират в LG. Е такава простотия няма.
    Жалко, че "масовия потребител" купува и не гледа какво! И като чета как разни съфорумци коментират леко тъмните ъгълчета като огромен проблем се чудя как не са забелязали залепващите изображения на тези същите модели телевизори, дето им пречат тъмните ъгълчета. Както и да е. Ще почакам, ще поразгледам пак и сигурно ще харесам нещо друго.
    Жалко само ,че бях с убеждението, че техниката се развива и усъвършенства на базата на опит и впечатления и отзиви на потребителите, а се оказва че не е така. Поне не в България. Тук цари непукизъм и безхаберие, а корпорациите ни смачкват.
    Единственото, което ми остава да направя с натрупания опит и впечатление е да ги споделя тук с вас и дано го прочетат повече хора, които са се спрели на тези модели телевизори и да не си ги купят, защото не е редно да ни продават дефектна техника след като знаят че е дефектна и се премълчава, да върви бизнеса, а българския потребител е балък и ще му ги пробутаме.

    Илюстрации на проблема:
    1. Меню в което е налична бялата хоризонтална линия:
    1.jpg

    2. Виждате сянката наляво от бялата линия, артефакт в изображението, който се наблюдава при всяко статично изображение в което има бяла хоризонтална линия
    2.jpg

    3. След по-горния екран пускаме филм и виждаме че през челото на героя преминава линия, която е на същото място където е била бялата линия от по-горните снимки. Ивицата си стои през цялото време, докато не изключим тв-то няколко пъти.
    DSC00060.jpg

    4. Същата линия
    DSC00062.jpg

    5. същата линия
    DSC00063.jpg

    6. Същата линия, но вече в друго меню
    7.jpg

    7. ...и отново...
    8.jpg

    8. Тук на телевизия, макар и размазано, но линията си я има
    10.jpg

    9. Тест с "бяла решетка" - от флашка пускам тази картинка за 20 секунди на екрана, след това я скривам и минавам на друг екран....
    1.jpg

    10. Резултата е повече от ужасяващ, виждате сянката, която се е отпечатала на екрана и не иска да си ходи
    2.JPG

    11. Отново същото...


    Това, което виждате на последната снимка е това, което ще видите, ако пробвате изброените в заглавието на темата модели.

    - - - - - - - - - -

    Здравйте отново,
    Чувствам се длъжен да поместя тук и писмото, което изпратих на служителя от LG България с който контактувах.
    Предполагам че не е редно той да бъде буфера на моето недоволство, но пък кой друг...рисковете на професията...
    -----------
    Здравейте г-н XXX,


    Бих искал да Ви уведомя за развитието на нещата с "моя" телевизор LG.
    Днес отидох в магазин ZZZ Варна и с любезното съдействие на консултант тествах следните модели телевизори LG:
    42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671
    За съжаление при теста с "бялата решетка" резултатите бяха потресаващи. При всички изброени модели проблема го има. За още по-голямо съжаление при тестове на останалите марки телевизори няма и следа от подобен проблем. Разбирам, че Вашите компетенции и задължения стигат до тук и Ви благодаря за оказаното съдействие.
    Не зная защо, обаче си представям че корпорация като LG с представителство в една, макар и малка държавица като България, в която обаче доказано живеят хора които обичах hi-tech играчките, би трябвало да има малко повече служители от няколко в call-centre. Бях с убеждение, че съобщавайки за проблем е редно да има компетентно лице, което да поеме сигнала на потребителя и той да стигне до корпорацията LG, част от която сте и вие - LG българия и така да се получи обратна връзка. Явно съм се заблуждавал!
    Както ме посъветвахте, обърнах се към VVV сервиз и по-специално към г-н YYY. Обясних му проблема и това че той е "генетичен" за гореспоменатите модели. Отново съм удивен от механизма, който ми описа той, за да се констатира дефект. Според неговите думи е трябвало веднага щом в магазина съм забелязал проблема с телевизора, да го занеса с конкретния му сериен номер описан в гаранционната карта и да го оставя на сервиз. Там щяли да проведат редица тестове и да констатират проблема. След това да сервизират уреда и да ми го върнат. Аз бих искал да Ви попитам, кой нормален човек ще си купи уред с явен дефект и направо от магазина ще го отнесе в сервиза, където ще престои месец, междувременно ще изгуби всякакви потребителски права за рекламация и ще си го вземе едва след това у дома, неясно с или без констатиран дефект, ремонтиран или не...не е ясно понеже може да се счете, че дефекта всъщност е нормално поведение на "новата серия матрици"? Вие бихте ли?
    Тук отново ключова е фразата "Вие сте първият клиент, който се оплаква от подобно нещо".
    Как да бъда сигурен, че не съм поредния "първи", който се оплаква от този проблем.
    Как въобще работи механизма за констатиране на проблеми при експлоатация на даден уред на LG след като той попадне в ръцете на "масовия потребител"? Има ли въобще такъв механизъм или се разчита на това че същия "масов потребител" се примирява или недоглежда проблемите?
    След анкетата, която двукратно попълних с положителни отговори...мисля, че сгреших.
    Жалко е че след като виждах предимствата на избрания от мен продукт и упорито отказвах да приема като решение друг производител, сега ми се налага и не заради това че имат огромни предимства, а заради това, че от LG никой не направи необходимото аз да остана с впечатлението, че ще се направи нещо този дефект да бъде отстранен за в бъдеще. Така аз бих бил склонен да изчакам следващи серии, при които е решен проблема и отново бих се обърнал към марката LG. Сега съм наясно, че ще продължите да продавате дефектните телевизори и ще разчитате на това, че "масовия потребител" е неориентиран и сляп за корпоративния подход. Обидно е за всеки потребител да стигне до този извод.
    Бих искал накрая да Ви попитам как ще направите така, че да ме спечелите отново като потребител?
    С уважение
    -------------------
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-09-14 в 01:03.
    ivanb, Smash, Shmi и 8 други харесват това.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #2

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Здравей,
    Прочетох целият ти пост и потвърждавам казаното от теб.
    Първоначално мислех да те опровергая, защото за два месеца и половина бях забелязал тази черта само два-три пъти в началото. Поради това че при мен бързо изчезваше хризонталната линия, дори не го отразих като проблем. Още повече на фона на петналивия не само в ъглите екран си мислех, че в новите версии на WebOS вече не съществува.

    Все пак реших преди да отговоря, да проверя.
    Направих си картинка с мрежа по подобие на твоята и наистина след 20-30 секундно стоене на екрана и превключване към друга картинка с 75% сиво, се виждат следи от белите линии. В интерес на истината при по-светъл фон не се забелязва.
    На какво се дължи този остатъчен образ аз не зная. Мога само да се надявам, да е софтуерен проблем и някога да се реши. За жалост петната в ъглите и по екрана определено са хардуерен дефект на подсветката, като конструкция и изпълнение и той присъства в цялата LB серия на LG, независимо дали е сглобка на Полския, Руския или друг завод.
    Абсоютно си прав и за отношението на LG към проблемите, които ние откриваме и докладваме по форумите. За мен те винаги са имали една от най-лошите софтуерни поддръжки. Това проличава и от думите на LG Apps програмист в друг форум.
    needz, on 11 Aug 2014 - 10:23 AM, said:
    Being LG Apps developer, I must disappoint you, but there will be no improvement in the nearest future. They have lack of staff and are very slow to even test the submitted apps, not to mention the development of OS itself. Their interest is only to sell millions of TVs.
    Принцино идеята за телевизорите на LG 2014 е много добра, но е жертва на непрекъснато падащите производствени разходи за сметка на качеството.
    За съжаление в пуснатите над 7-8 ъпдейта за последните 2-3 месеца, личи някакъв хаос в редиците на софтуерния екип. Една функция оправят, друга развалят, а на трета изобщо не обръщат внимание. Няма налична информация за направените промени в различните версии. В Call церовете отговарят като роботизирани информациони системи, личи и некомпетентност в детайлите. И така е навсякъде, не само у нас.
    Този пост е редактиран от operator3; 06-09-14 в 13:53.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #3

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Здравей operator3,
    Относно евентуалната причината за това поведение, консултанта в магазина (за пръв път попадам на толкова компетентно лице в подобен магазин) ми обясни за новите IPS матрици на LG, които имали ускоряващи електроди, на които се подава отрицателно / деполяризиращо напрежение, за да се обърне по-бързо състоянието на кристала от напълно отворено в напълно затворено - преход бяло-черно. Та според него не се управлява както трябва матрицата, т.е. не се използва тази възможност и изказа съмнение, че може и да се оправи софтуерно. На тази мисъл го навеждал факта, че Сони също ползвали матрици на LG /за конкретния модел който ми показа там/ и при тях проблема не съществува. От друга страна имало вероятност хардуерно да са прецакани нещата т.е. въобще да не се излоплзва тази система за деполяризация на пикселите и затова да го има този проблем - все пак се цели колкото може по-ниска цена. Имало и още някаква нова система в тези матрици, която спомагала кристала при поляризиране да се обърне под възможно най-голям ъгъл (мисля че до 90 градуса). Така се постигал големия ъгъл на виждане при този тип матрици. С тази система обаче, според него няма проблем, понеже LG били сред телевизорите с най-добър ъгъл на виждане.
    Аз лично не съм компетентен да дам мнение, но се базирам на това, което ми казаха от сервиза, и то трима различни служители, а именно , че се дължи на проблем в матрицата. Дали е производствен дефект свързан с технологията или хардуерен/софтуерен проблем, свързан с неправилно управление на матрицата за мен е показателно, че до момента никой не е казал нищо по въпроса, а тези матрици са на пазара от почти година, доколкото разбирам. Интересно дали това се среща и при моделите от 2013 г. Дано някой да прочете темата и да сподели.
    Междувременно ако вземат да пуснат някой чудодеен ъпдейт, който да отстрани проблема, свиркай че да купуваме пак LG .
    Поздрави!

  5. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #4

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Възможно е с ниските цени и удължената гаранция да пласираха "промоционално" някаква голяма партида дисплеи. Но от друга страна, ако софтуера е виновен, означава все пак някаква надежда.
    Аз не очаквах от един от лидерите в производството на дисплеи, да снижи така качеството на собствените си ТВ.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Мнения
    108
    #5

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Много ми е интересно дали въпросните модели,които не са за българския пазар имат този проблем?
    ganev91 одобрява това.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #6

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    И аз това се чудех, дали само за източния пазар се така. Доколкото знам при нас идват от произведените в полша. Не зная обаче дали пак там се произвеждат и матриците. Относно пласирането, според мен LG са наясно с проблема, но не им пука и разчитат точно на това - ниската цена, дълга гаранция и "късогледи" и предоволни потребители. Как да си обясня факта, че аз пуснах ТВ-то и още при второто преминаване през менюто с линията ми избоде очите описания дефект, а в LG, където се предполага че се правят набор тестове на матриците, поне за всяка серия трябва да се правят контролни тестове или на продуктова извадка или както им е там системата за тестване, не са забелязали нещо толкова очевадно...??? Просто не мога да го повярвам.
    Според мен всичко е свъзано с голямата гоненица м/у компаниите. Най вече Самсунг и LG както е било 2012-2013 г. Имам чувството, че за стартирането на WEB ОS е вложен много ресурс, понеже това е свързано и със стартиране на LG Store и т.н. та просто не им е стигнало времето да доизкусуряват хардуера, разчитайки на това че ще бълват на пазара телевизори, които ще пълнят душата на потребителя с множеството си глезотийки и екстри и подобен проблем няма да се забележи или дори да се забележи, то на фона на всичко друго това може да се преглътне.
    Както виждаме това се и случва. Явно и случаят на operator3 е същия. Човекът в видял дефекта и го е подминал по една или друга причина. Интересно ми е обаче, ако сега го занесе в сервиз какво обяснение ще получи и ще му ремонтират ли телевизора и как.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-09-14 в 17:59.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #7

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Добре е да се уточни, че поради липсата на голям интерес от моя страна към LG Store, в началото го старирах за много кратко време. Оттам идва и подминаването/незабелязването на проблема с остатъчното изображение от моя страна. Както уточних в предишен пост, за мен по-важен е хардуерния проблем с нееднородната Direct LED подсветка.
    Направих сондаж сред колеги от руски форуми, ще се допитам и до ангийско говорящи колеги. Мнението е, че проблема е бил ясно изразен във фърмуерите 3.хх.хх. В новите версии 4.хх.хх (сменено ядро на WeOS от 1.2.0 на 1.3.0) те не забелязват ефекта на остатъчно изображение.
    Днес имах повече време и тествах по-дълго. След 5 минутно изобразяване на контрасната решетка и превключване към тъмно сив неутрален фон, сe забелязва остатъчно изображeние. Но първо не е толкова ясно изразено и второ изчезва при няколко минутно превключване към стандартна ТВ картина. В новите версии на WebOS има подобрение и в управлението на Local Dimming. Зоната е намалена и вместо голям квадрат вече е малък кръг.
    Въпреки реалната възможност да ми сменят телевизора, поне за сега не бих го направил. Причина е, че при стандартно ползване дефектите по подсветката не се отразяват на общото възриятие, както и опита ми с други скъпи устройства, които при смяна проявяват различен и по-сериозен дефект. Още повече, че както се оказва, проблема с подсветката е при почти всички телевизори от 6, 7 и 8 LB серия, без значение от региона на продажба или завода за сглобяване. Alerte : problème sur les dalles IPS Direct LED 2014 de LG ! | HDfever
    Разработчиците имат още много работа по WebOS, като нормализиране скороста на интерфейса, поддръжката на субтитри и кодировки, по-добра поддръжка на функциите на DLNA, повишаване удобството на Sart Share и т.н.
    Всъщност, май така се случва, когато разглезиш клиентите. )))

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #8

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    operator3, извинявам се, ако съм прозвучал укорително, че не сте обърнали внимание на проблема. Не съм целил нещо подобно. Имайки предвид, че в началото LG Store е бил в процес на разработка, вероятно никой не се е задържал на него. Сега е по-вероятно да се задържи човек в това меню, както аз например бях любопитен и изгледах доста от поместените късометражни 3Д филмчета. Така го и забелязах. Относно подобрението забелязано при новите версии на фърмуера, това е добра новина. За съжаление аз не намерих никаква разлика по отношение на този проблем след ъпдейт на фърмуера. И на двата телевизора, които ми изпратиха направих ъпдейт. Версиите можете да видите на приложените снимки. И при старите и при ъпдейтнатите фърмуери положението беше абсолютно едно и също, като не говоря за теста с решетката, става дума за линията при стандартно използване на меню от телевизора с бялата хоризонтална линия. Все пак съм склонен да вярвам, че щом има изказани мнения за подобряване в тази насока, то наистина е така и искрено се надявам проблема да се изчисти напълно.
    Действително при изобразяване на решетката (аз не посмях да я държа толкова дълго на екрана колкото Вие) остатъчното изображение изчезва по-бързо (за минута-две) при гледане на телевизия, отколкото линията от менюто в Store. Тази линия си стоя почти час, докато не изключих телевизора няколко пъти. Дали това подсказва за софтуерен проблем?
    Относно локалното затъмняване на подсветката забелязах, че при движение на поинтера на меджик дистанционното в/у черен фон осветеното петно около него е с размер около 12-15 см. в диаметър по моя преценка и е с кръгла форма.
    За подсветката сте прав. Няма как да не го забележи човек. Разглеждайки и други телевизори като Сони и Самсунг също забелязах този дефект, но бях подготвен и действително при нормално гледане не прави впечатление.
    Благодаря Ви за подробния отговор и се надявам да има още по-добри новини в тази насока.
    11.jpg12.jpg

  11. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #9

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    detronik
    Не го приемам като укор. ))
    Тествах отново за 10-15 минути екрана с хоризонталната линия на LG Store и както и при решетката, остава ясна следа. Но при мен отново изчезва сама за няколко минути, превключвайки на канал или видео. Честно казано, в този обран LG Store аз не намирам причина, да се задържа. ))
    Мисля, че при обичайно гледане на ТВ или видео, слушане на радио, ползване на интернет, приложения и кратко влизане в LG Store тези черти вече не се задържат. Надали корекцията им е залегнала в бъдещите планове на LG. Ако има възможност, човек и могъл да разгледа и моделите LB870V и UB850V.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    99
    #10

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Цитат Първоначално публикувано от detronik Виж публикацията
    Относно локалното затъмняване на подсветката забелязах, че при движение на поинтера на меджик дистанционното в/у черен фон осветеното петно около него е с размер около 12-15 см. в диаметър по моя преценка и е с кръгла форма.
    Това се получава защото подсветката е разделена на зони, всяка с отделно захранване. Като местиш курсора преминаваш през различните зони на подсветката и съответно тя се включва и светва.

    Относно затъмняването в ъглите наистина го има при всички марки.. при някои се забелязва повече, при други по-малко.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #11

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Да, това не го коментирам като проблем. Коментирам го във връзка с казаното от operato3 за промяна на начина на работа на локалното затъмняване при нови версии на фърмуера.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    99
    #12

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Вчера си купихме 42LB469 и има същия проблем с решетката. Чудя се дали да го върна? Никога нямаше да забележа проблема макар, че съм продавал телевизори 2 години. Вие какво ще ме посъветвате? Телевизора си ми харесва супер много като картина и функционалност.

  16. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #13

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Ти сам си дал отговор "Никога нямаше да забележа проблема...". Ако остатъчното изображение не те дразни и изчезва за няколко минути, запази си го.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    124
    #14

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    Не искам да манипулирам мнението на когото и да е, само ще препредам думите на компетентното лице от сервиза с когото разговарях, а именно:
    "Господине, касае се за проблем с матрицата който сега не забелязвате задълго, но след като работи повече проблема ще се забелязва повече и вероятно ще се задълбочава"
    Този отговор ми бе даден след като попитах дали се касае за софтуерен проблем и дали да задържа телевизора и да изчакам за софтуерен ъпдейт, който да реши проблема. Реално човекът от сервиза не е виждал телевизора и поведеието му. Предполагам се базира на опита си при подобен род проблеми...не зная. Просто моето решение беше категорично не за друго, а защото не мога да приема факта, че някой ми продава нещо с проблем, за който вероятно се знае. Може би не в България, може би не в сервизите ни, но както и по-рано казах, мислите ли, че LG при тестове не са забелязали проблема? Помислете, аз, който съм обикновен потребител го забелязах и сам стигнах до извода, че ако има една линия която се отазява, какво ли ще стане ако с фотообработващ софтуер си направя изображение с решетка...просто по пътя на логиката...без да съм специалист в областта. Аз не зная повече от тест инженерите на LG - гарантирано! Сигурен съм че матриците се подлагат на доста по-сериозни тестове там.
    По отношение на гореспоменатия служител в сервиза, искрено му благодаря, че ме посъветва да върна телевизора. Това беше чисто човешка проява от негова страна!
    v140, напълно Ви разбирам. За малкото време за което се докоснах до този телевизор и аз се "влюбих" в него и може би това ме подтикна да дам гласност на този проблем. Въпреки всичко не искам да съм подвластен да корпоративното императивно отношение към потребителя и го върнах. Ако трябва да съм честен пред себе си и пред вас ако този проблем се реши, вероятно отново бих си купил този телевизор. Решете сам и моля, пишете за решението си и развитието на нещата при Вас.
    Поздрави.
    Kasap одобрява това.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    99
    #15

    Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

    За сега няма да го сменяме... просто няма какво друго да вземем, което да си заслужава. Освен това го взехме много изгодно - 1011лв за телевизора + саундбар. Евентуално ако се влоши в бъдеще, тогава ще го сменим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 19 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 12-11-12, 00:55
  2. Отговори: 1
    Последно: 10-11-12, 09:17
  3. Проблем вероятно от рам-а
    От Az_sum_bre_ombre във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 17-10-12, 16:04
  4. Дефект на 8RDA+???
    От BlackBLOOD във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 18-07-03, 12:39
  5. Вероятно най-добрата страница
    От Cko във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 8
    Последно: 20-12-02, 02:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе