Резултати от 1 до 10 от общо 10

TV guide мълчи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. agk
    agk е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    95
    #1

    TV guide мълчи

    Здравейте!

    От няколко месеца на Samsung UA 46F5500 AW TV Guide почти не работи. Почти значи, че ми изписва "няма информация" за всички канали.. Много рядко след доста време може /!/ да се появи информация за програмата на някой от каналите. Проблема не е в доставчика на сигнала, защото в другата стая на ТВ Тошиба гайд-а работи.
    Дайте съвет, моля !
    Благодаря за съдействието!
    Поздрави

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #2

    Отговор: TV guide мълчи

    "Рестарт" от от контакта за 5-10 мин. пробва ли ?

  4. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    547
    #3

    Отговор: TV guide мълчи

    При мен имаше същия проблем в един апартамент с два еднакви телевизора в различни стаи и се оказа, че проблемът е в повечето в разклонения на коаксиалния кабел до проблемния телевизор. Кабелът беше наставян на две места от "немотия" и след като си взех един цял кабел и го пуснах към този телевизор Guide-а се появи. Прегледай си връзките на кабела до проблемния телевизор.

  5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #4

    Отговор: TV guide мълчи

    Може би Самсунга не може да си свери часовника. Agk, превключи на БНТ1 и изчакай малко за да може телевизорът да захапе часът от телетекста и след това пробвай отново дали ще ти излезе информацията от програмното упътване.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    В.Търново
    Мнения
    188
    #5

    Отговор: TV guide мълчи

    Размени местата на телевизорите и ще разбереш дали проблема е в тв.то или в мрежата.Всички връзки и нади по мрежата предизвикват затихване на сигнала а лошите по големи може да се загуби определена честота от обхвата и от там идват ядовете.

  7. agk
    agk е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    95
    #6

    Отговор: TV guide мълчи

    Благодаря за реакцията ви!
    Рестарта със захранването след 1/2 час е направен пред 1 ден. Що се отнася до часовника на телетекста - работи вярно. Затихването на сигнала при Тошиба -та е с по-голямо , защо е след сплитер output и от друт сплитер с тар -6 dB. Самсунг-а е първи включен на първия оut от първия сплитер. И още нещо -Тошиба-та е на 4 години, а Великия Самсунг на 1 1/2 г. Ето днес цялото инфо от каналите го има.
    Какво да ви кажа -Самсунг ! Тези които робуват на тази марка - просто надскачат сянката си! Да, за мен е мноооого добър производител на електронни компоненти, мобилни крайни устройства, панели , но на цялостни ТВ-изделия - за мен са среден клас. Е в цената не са ! Това не е само мое мнение, защото мои познати също имат сериозни забележки към тази фирма в ТВ-сегмента. Двама мои познати с модели на ТВ- устройства /с категоризация от някой участници в този форум като "тъпи|" недодялани", "съставени без технически опит"/ на Финлукс и Джей Ви Си вече две години ги ползват и нямат никакви оплаквания дори от ТВ-гайд-а! За някой странно май!

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    54
    #7

    Отговор: TV guide мълчи

    Нищо му няма на Самсунга като марка. Той просто е едно електронно устройство, отгоре на всичко с включен софтуер. Това води до загадъчни проблеми в различни случаи. Тези проблеми се получават при ползването на телефони, таблети, лаптопи, десктопи, видеокамери, навигации и т.н. от всякакви марки. На мен например изобщо не ми хареса Sony с Андроид за 1300лева и го подарих. И какво означава "нямат оплаквания от JVC"? Аз например вчера видях, че един негов модел има само едно usb, а hdmi - само две. Изначално не са направени, значи. Не съм толкова глупав, че да дам два пъти повече пари за един телевизор, но като са наредени един до друг без изобщо да си някакъв разбирач и без да се взираш особено, се вижда огромната разлика в качеството на картината, или в пъти в бързодействието на процесорите. Никой не робува на марка Днес едни имат добър модел, утре се изцепват, после други ги надцакват. Това е нормално.
    Този пост е редактиран от komet; 05-09-16 в 10:51.

  10. agk
    agk е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    95
    #8

    Отговор: TV guide мълчи

    KOMET, здравей!
    От това твое многословие не става ясно становището ти за причината на тези състояния на устройството. Това е поредния пример,че не трябва да се робува на марката. Да, ТВ-устройствата на Самсунг не трябва де се величаят! А примера с JVC го дадох за да стане ясно , че понякога при неводещите марки има по-добри схемни решения от колкото примерно в Самсунг. А що се отнася до картината при отделните марки- чак пък огромна разлика !!! Нека да спрем до тук!!!
    И ТВ-устройствата от неводещите марки работят добре особенно при наличието на този "превъзходен" сигнал, който "лети" по голяма част от мрежата на родните кабеларки. За мен всичките тез екстри от рода на 3D , умни ТВ-устройства или примерно сегашния хит -"4 К" -резолюцията /която още я няма!!! и не е ясно , кога родните кабеларки ще пускат такъв сигнал !/ - та всичко това са разкошни търговски залъгалки, за които плащаш яко ! Защо ли ?
    Успех!

  11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    29
    #9

    Отговор: TV guide мълчи

    Това че смарт-а в старите устройства не струваше си напълно прав. При новите модели обаче положението се е подобрило и вече не е толкова дразнещо бавен и бъгав като преди. Лично си взех 4К тв, заради повечето поддържани формати от DLNA плеъра му. Така какъвто и филм да сваля, то телевизора го плейва без проблеми по мрежата. Няма да ми се налага в близко време да прекодирам филми и подобни излишни занимания за да пусна едни филм. Ако включиш 4К ТВ към компютър за да го ползваш и като монитор, вече може и от доста по-близко да се чете на него в сравнение с FullHD TV. Буквите определено не са толкова пикселизирани. Сега ако ползваш ТВ-то само за кабелна/ефирна телевизия, то тези смарт функции, както и 4К, излишно ще го оскъпят.
    Марката която предпочетох за сегашният ми телевизор е самсунг. Взех я заради по-добрата поддръжка на локализирани приложения. Ползвам си HBO GO, Voyo, Vbox7, youtube дори и с 4К, но най-вече DLNA плеъра. Пуснах за пробва и Netflix, но без субтитри, тази услуга няма шанс при мен. Иначе имам още един ТВ, Toshiba и един кинескопен Sharp, та и аз не робувам на марки. Купувам това което преценя към дадения момент, че ме устройва като цена, характеристики. 3D-то като екстра и на мен не ми допада.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    81
    #10

    Отговор: TV guide мълчи

    Цитат Първоначално публикувано от agk Виж публикацията
    Здравейте!

    От няколко месеца на Samsung UA 46F5500 AW TV Guide почти не работи. Почти значи, че ми изписва "няма информация" за всички канали.. Много рядко след доста време може /!/ да се появи информация за програмата на някой от каналите. Проблема не е в доставчика на сигнала, защото в другата стая на ТВ Тошиба гайд-а работи.
    Дайте съвет, моля !
    Благодаря за съдействието!
    Поздрави
    Значи има някакво обяснение вероятно с това което споделяме в друга тема за ЕПГ-то на Самсунг. При активирането му си остава звука и карината в малък прозорец. Тези дни в нас съм взел и едно 42' ЛГ- ами тръгва почти веднага. Но EPG му е без звук и картина-като тв справка от вестник работническо дело . Не знам дали има значение това. Освен това като имам в дома 3 самсунга 2х 32' и един 28', мога да споделя, че на единия по-нов 32' и на 28' тръгва сравнително бързо зареждането на програмите. На - около 4-5 годишния Самсунг малко по-бавно, но и на трите варира това време. Има моменти когато тръгва почти веднага, Не съм нарочил да дебна от какво е това. Но имам познат във входа, купи си голям Самсунг над 40 инча, и там е огромно забавянето. Факт. Трябва да отбележа, че моите не са и т.н. смарт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Air Protection Guide ( протектор на вентилатора )
    От klimastil във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 18-03-11, 11:54
  2. Как да инсталирам WIN XP от USB - guide.
    От digunan във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 20-03-09, 17:17
  3. XP opimization guide Part 1
    От LordOfEvil във форум Windows
    Отговори: 110
    Последно: 02-02-09, 15:41
  4. RQ: OST - The.Hitchhikers.Guide.To.The.Galaxy
    От arhivator във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-07, 18:24
  5. C++ users/programmers guide 4 download ?
    От FearMe във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 06-06-01, 17:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе