Страница 6 от 72 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 1080
Like Tree203Одобрявам

Samsung телевизори 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Мнения
    14
    #76

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Точно, serviio иска да се добави профил. Иначе пуска някакъв общ профил и няма субтитри. Поради липсата на профил за ks модела, аз сложих като модел - J и субтитрите тръгнаха. Става чрез едит менюто, което се показва при статус на устройството.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Мнения
    236
    #77

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    Serviiо-то иска да се добави профил на телевизора. Сигурен съм , че Самсунг-а няма грижи и си вижда без проблем буквичките, при Панасоник може би няма правилен профил или си е аднал такъв за модел от грешна година. Разгледай му по-подробно настройките (на Serviio)
    stenly златен си!!....смених му профила на samsung j серията и тръгна всичко....

    мерси много

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Мнения
    10
    #78

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Аз от доста време ползвам Samsung Allshare много съм доволен най вече със 4К филмите никакви засечки мели всичко сега изпробвах и това Serviio и то е добро мели 4к без проблеми субтитри всичко,само гледам че има някакъв тестов лиценз за 14 дена след това какво се случва,някой който го има от повече време да сподели..

  5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #79

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Нищо страшно няма да се случи след изтичане на лиценза. Някои екстри няма да работят просто. Click!

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #80

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Samsung телевизори модели 2017

    Samsung произвежда OLED панели, но само в малки размери. Производството на OLED панели в големи размери, подходящи за телевизори, е трудно и въпреки че Samsung преди няколко години mwikdnd OLED телевизор на пазара, той не успя да се пласира на пазара и да направи пари. Конкурентът им LG, успя благодарение на патенти, придобити от Kodak, и сега всички производители се обръщат към LG Display за OLED панели. Samsung не иска да зависи от LG, затова показа на CES 2017, своят отговор на OLED под формата на пълна гама от QLED телевизори, но основната технология всъщност не е много различна от тази на моделите SUHD миналата година. Следователно те са просто LCD телевизори, на които цветовата гама и яркостта са подобрени чрез прилагане на филм с квантови точки в комбинация със сини светодиоди.

    QLED
    What is QLED? Samsung's new TV tech explained - Pocket-lint
    Іntеrvіеw wіth Nаnоѕуѕ СЕО Јаѕоn Наrtlоvе аt СЕЅ 2017, whо ехрlаіnеd thе dіffеrеnсеѕ bеtwееn рhоtо-еnhаnсеd, рhоtо-еmіѕѕіvе аnd еlесtrо-еmіѕѕіvе quаntum dоt ТVѕ.
    http://www.nanosysinc.com/in-the-new...osys-interview
    QDCF
    http://cfile4.uf.tistory.com/image/2...576A3FC41AB09B
    QDEF
    http://cfile10.uf.tistory.com/image/...576A3F78120096

    Най-важната промяна в новите матрици е преработената структура на суб-пиксела (които изискват значителни инвестиции в машини в завода за LCD панели), и, внимание, използване на техниката "пиксел рендиране." Защо Samsung са се спрели на това решение и каква полза дава ще видим скоро.

    QLED е напълно нова подобрена версия на квантовите точки, с пресечена структурата на под-пиксела(суб-пиксел), което дава (уж по рода си)подобрено качество на цветовете: всеки пиксел е разделен на две области (Dual Pixel структура), всяка от които се контролира с различна характеристика на яркост (гама) за по-добро възпроизвеждане на цветовете под ъгъл.
    QLED използва ново поколение квантови точки, легирани с алуминий, които имат почти 100% покритие на цветовото пространство DCI.

    Samsung вече използва нови метал-базирани нанокристали - Q.Dot за подобряване колориметрията, разсейването на светлината и светлинната мощност. Samsung твърди, че новите Q.Dot използват кристали 10000 пъти по-малки от дебелината на косъм! Въпреки това има няколко различни размери на тези кристали, всеки с различен размер за да се възпроизведе различен цвят, синьо, зелено или червено и следователно всички цветови нюанси, включени в DCI/P3, тъй като те вече покриват 108% DCI/P2 и 100% или повече Rec.2020 съдържание. Спомнете си обаче, че за сега филмите винаги са записани в DCI/P3, въпреки че потокът е маркиран като BT.2020.

    С новото метално покритие върху квантовите точки е постигнато по-чисто бяло, което засяга цветните филтри, и дава възможност за по-добро възпроизвеждане на цветовете. Ъгъла на гледане също е подобрен, и сега е, съгласно Samsung е на нивото на OLED или IPS панели. Дори при около 60 градуса отклонение от центъра почти няма затихване на цветове.

    Samsung обяви за новите модели еднакво качество на изображението за период от най-малко 10 години или 15,000-20,000 работни часа.

    Благодарение на добрата си енергийна ефективност (всички модели 2017 са енергиен клас на ефективност A) са инсталирани допълнителни филтри и така е подобрено нивото на черното. По-важното обаче е, че посредством филтъра, отражението на дисплея може да бъде значително намалено (с около 50%).

    Цените вероятно ще са по-високи от тези на сегашните OLED телевизори

    В TV гамата Samsung за 2017 г., която включва всички QLED телевизори ще видим HDR10 + (разширен HDR10 с динамични метаданни).
    SMPTE ST 2094-20 (разработена от Philips )
    SMPTE ST 2094-30 (разработена от Technicolor)
    SMPTE ST 2094-40 (разработена от Samsung)
    Тъй като това е подобрена версия (като Dolby Vision), не съществува риск, по-старите модели да не могат да подкрепят новото съдържание в HDR.
    HDR10, е версия със статични метаданни, и е минималното изискване за един HDR телевизор.
    Очевидно е, че ще бъде необходима софтуерна актуализира, за телевизорите за да получат поддръжка на HDR10 +. И "е възможно, модели на 2016 да получат ъпдеят (в момента това не е сигурно). HDR10 + ще дебютира със стрийминг . Amazon вече работи да предложи на първото такова съдържание, което вероятно ще се появи към средата на 2017 година. Защо са предпочели стрийминг? Мотивацията е свързана с новата версия - HDMI 2.1. За да се управлява HDR10 + от външни източници, ще бъде необходима нова версия или обновяване на съществуващите конектори. От HDMI Licesing казаха, че окончателните спецификации ще бъдат съобщени на всички нейни членове (следователно и за производителите на електроника) в началото на третото тримесечие на 2017. Времето не е достатъчно за прилагане на HDMI 2.1 в новите продукти и пускането на ъпгрейди ще изисква допълнително време. С стрийминга проблем няма, защото входовете HDMI не се използват (използва се приложението за Smart TV). И "всъщност същата процедура вече видяхме по времето на HDMI 2,0.

    Едно нещо прави впечатление - нито един нов модел 2017, не е сертифициран като Ultra HD Premium.....което означава че моделите не покриват едно от изискванията
    А миналата година, Samsung ни продъниха ушите за сертификата на KS9000...

    TVs – UHD Alliance

    Те също може да възпроизвеждат видео от камерата на смартфон ви директно към телевизора с възможност за заснемане на 360° или дори контрол на камерата на телевизора от смартфон или компютър като IP камера. Например - наблюдавате дома си (или жена си...), когато сте в движение.

    В Family Hub 2.0 менюто има приложения, предназначени за домашна автоматизация, за да контролирате своите домашни и домакински уреди. Телевизорът се превръща в логистичен център за контрол на целият ви дом, вашата пералня или съдомиялна машина, съдържанието на хладилника ви, скоро изтекла храна, или свършила такава, може да направи списък за пазаруване с полезни съвети за прием на витамини и калории. Можете също така да контролирате осветлението в къщата, отоплението във всяка стая, щорите, вашите различни свързани устройства, прахосмукачки и т.н., и т.н.

    И още нещо:. Флагманската QLED серия Q9 ще бъде с плосък дисплей, т.е. не с извит екран. Това е доказателство за една малка революция в Samsung, също така и в мисленето на маркетинговия отдел. Дали това ще бъде смъртна присъда за извитите екрани? Тази година, най-вероятно не (серия Q8 ще бъде извит)...

    Samsung обяви партньорство с Portrait Displays/ SpectraCal за поддръжка на софтуера за калибриране CalMAN (които се използва в ревютата от калибратори) за QLED телевизори 2017, включително плоския Q9, извитият Q8 и Q7 серия.
    Portrait Displays | Software for Displays – Customized for OEM Brands SpectraCal - Display Color Calibration
    За да се случи автоматично калибриране, трябва да има пряк интерфейс между телевизионния екран и лаптопа, известен като Direct Control Display (DDC), която връзка обикновено се провежда през IP или безжично. След като се установи, DDC, настройки на картината могат да бъдат направени от лаптопа, без да се налага да отваряте менюто за картината на екрана. Това е изключително полезно, особено за HDR калибриране, тъй като измерванията на по-ярки нива на яркост, няма да се разрежда с наличието менюта или плъзгачи на екрана, което допринася за по-точен резултат. Високият клас Panasonic телевизори поддържат ISFccc DDC чрез CalMAN от известно време насам(от 2013г.), което ги прави лесни за калибриране.

    Ново за модели 2017 г. е че Samsung ще предложи 20-точков контрол на баланса на бялото [White Balance] в допълнение към 2-точковият, най-вече, за да се даде възможност за по-голяма прецизност по време на калибрирането в HDR, като яркостни рампи от 0 до потенциално 2000 нита. Калибрирането със сигурност може да направи процеса на измерване и регулиране на всяка стойност на интервала, да отнема по-малко време, но все пак това трябва да се провери, дали тя работи правилно (понякога автоматичното калибриране може да се въведе повече артефакти, поради прекомерно корекции), преди да се лишим от ръчното калибриране.

    Samsung въвежда измерване на цветовият обем с CalMAN основано на CIELAB VCRC (Volume-Colour-Reproduction Capability), метод който е описан в IdMS(Information Display Measurements Standard). . Показателят - който взема предвид качество на цветовете при различни нива на яркост, за да се даде по-вярно представяне на това, което виждаме - ще бъдат изчислени след многоточково измерване, след което ще бъде генерирана 3-измерна графика, показваща цветовият обем на дисплея срещу референция (изобразена като телени мрежи).

    Цветовият обем означава комбинацията от цветовата гама на дисплея, която представлява всички цветове, които той може да покаже и яркостта на максимум, което представлява максималната яркост на дисплея. Колкото по-широка е цветовата гама и по-голяма пиковата яркост, толкова по-голям е цветовият обем и по-реалистично изглежда картинката.


    QLED - UltraHD
    Samsung UE-88Q9000 (flat) - Edge Led, 10-bit, VA panel, 100Hz, 2000cd/m2, HDR 10+(SMPTE 2094-40), 108% DCI/P3, 98% BT.2020, One Connect box
    Samsung UE-65Q9000 (flat) - Edge Led, 10-bit, VA panel, 100Hz, 2000cd/m2, HDR 10+(SMPTE 2094-40), 108% DCI/P3, 98% BT.2020, One Connect box

    Samsung UE-75Q8000(curved) - Edge Led, 10-bit, VA panel, 100Hz, 1500cd/m2, HDR 10+(SMPTE 2094-40), 108% DCI/P3, 98% BT.2020, One Connect box
    Samsung UE-65Q8000(curved) - Edge Led, 10-bit, VA panel, 100Hz, 1500cd/m2, HDR 10+(SMPTE 2094-40), 108% DCI/P3, 98% BT.2020, One Connect box
    Samsung UE-55Q8000(curved) - Edge Led, 10-bit, VA panel, 100Hz, 1500cd/m2, HDR 10+(SMPTE 2094-40), 108% DCI/P3, 98% BT.2020, One Connect box

    Samsung UE-65Q7500 - ? Curved, Edge Led,
    Samsung UE-55Q7500 - ? Curved, Edge Led,

    Samsung UE-55Q7000 (flat) - Edge Led, 10-bit, VA panel, 100Hz, 1500cd/m2, HDR 10+(SMPTE 2094-40), One Connect box
    Samsung UE-49Q7000 (flat) - Edge Led, 10-bit, VA panel, 100Hz, 1500cd/m2, HDR 10+(SMPTE 2094-40), One Connect box

    UltraHD
    Samsung UE-55MU8000 - Edge Led, HDR 10+(SMPTE 2094-40)
    Samsung UE-49MU8000 - Edge Led, HDR 10+(SMPTE 2094-40)

    Samsung UE-55MU7000 -
    Samsung UE-49MU7000 -

    Samsung UE-55MU6000 - Edge Led, 60/50Hz
    Samsung UE-49MU6000 - Edge Led, 60/50Hz

    FullHD
    Samsung UE-49M5000 - ?
    Samsung UE-40M5000 - ?
    Samsung UE-32M5000 - ?


    2017 Samsung QLED
    Samsung lancia i TV QLED: migliorano contrasto, colore e | DDay.it







    Също така има нов One-Connect, който вече предлага освен Infrared поддръжка, но и контрол със стандартно дистанционно, Тези външни устройства могат след това да бъдат експлоатирани с новото дистанционно управление чрез IR бластери в комплекта на One-Connect box.

    Новите Samsung QLED телевизори сега нямат стандартна връзка със самият дисплей. Освен захранващ кабел сега има дълъг 5 метра оптичен кабел към отделна кутия (One Connect box).
    https://ic.tweakimg.net/ext/i/2001360605.jpeg
    Факт, е че Samsung са прехвърлили връзката между телевизионния екран и One Connect върху оптика, което го прави още по-гъвкав.

    https://i1.wp.com/www.ultra-hdtv.net...ible-Cable.jpg
    Трудно е да се види наистина тънък кабел от няколко метра на бяла стена, в действителност, и благодарение на своята дължина от 5 метра, останалата част от хардуера може да се постави почти навсякъде в стаята. И ако това не е достатъчно, може да поръчате допълнителен кабел с дължина от 15 метра на Samsung.







    Това не е всичко, тъй като Samsung също ревизира своята система за монтиране на стена, която напълно изравнява телевизора на стената.
    http://www.hdfever.fr/wp-content/upl...ing_Main_6.jpg
    http://www.hdfever.fr/wp-content/upl...ing_Main_7.jpg


    Verdenspremiere i nat: Samsung klar med QLED - recordere.dk

    https://www.youtube.com/watch?v=p_smCndby0o



    Samsung’s new Smart View app
    https://itunes.apple.com/us/app/sams...858283863?mt=8
    https://play.google.com/store/apps/d...rtviewad&hl=bg

    Борба с пиратството...
    Verimatrix brings forensic watermarking to 2017 Samsung Smart TVs, prevents piracy - Tizen Experts
    Samsung smart TVs integrate Verimatrix forensic watermarking
    I TV Samsung 2017 supporteranno HDR10+ con metadati dinamici - HDblog.it



    https://hdtvpolska.com/ces-2017-qled...ie-spodziewac/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-01-17 в 18:30.

  7. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    487
    #81

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Колеги, моя кабелен оператор скоро (официално) пуска HBBTV. Сега върви тестово! На стария ми телевизор работеше чудесно. Не съм се прибирал вкъщи да гледам в приложенията, въпреки че съм ги ровил доста и не съм го виждал (HBBTV App), и четох в спецификацията на телевизора и пише следното:

    Bългария не е сред страните! Означава ли че няма да мога да се възползвам от услугата!
    Нали уж идеята на оператора е всеки със SMART TV да има достъп до тези функции! Включително и от Hybrida HBBTV това казаха!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,564
    #82

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Повечето модели от последните 3-4 години (поне) би трябвало да го поддържат - пуска се с червения бутон за телетекста . На немските канали го има от години - зависи как ти ги пуска кабеларката и дали е орязан сигнала .

  10. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    487
    #83

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Именно че до сега на предния ми телевизор излизаше това и се пускаше с червен бутон. Сега с този нищо не тръгва.

    До сега гледах на ТВ то, няма. Не мога да разбера - как доста по статии телевизори го поддържат, а други не?
    Изпратено от моят One с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от brabusbg; 13-01-17 в 16:49.

  11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,564
    #84

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Виж в опциите някъде дали не трябва да го "разрешиш" - може на английски да си смениш менютата, че в моите Сони и Панасоник 3 пъти четох упътването докато разбера как е писана функцията и от къде се спира/пуска

    п.п. Може да се наложи да смениш държавата , щото официално в България няма - така беше и с цифровите тунери преди няколко години .

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    341
    #85

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    На държава Германия 100 процента поддържа хббтв, въпроса е дали ще те устройват останалите специфики на държавата - подреждане на каналите примерно..

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Мнения
    236
    #86

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Цитат Първоначално публикувано от TUISTERa Виж публикацията
    На държава Германия 100 процента поддържа хббтв, въпроса е дали ще те устройват останалите специфики на държавата - подреждане на каналите примерно..
    тъй ама германия няма в смисъл не излиза като държава

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,564
    #87

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    На "други" не работи ли ? Вероятно му е зададен Източна Европа като регион в сервизното ... сещам се, че старото ЛГ беше така - моето го взех първа ревицзия и имаше всички държави в Европа , а по-късните идваха само с възможност за избор от Източна ...

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    341
    #88

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Самсунга няма германия? Да не е дойчланд? Тогава решението е - сменяш държавите една по една, пускаш сат1 и натискаш червения бутон
    • In some countries, HbbTV is disabled by default. In this case, HbbTV can be used by installing the HbbTV
      widget (the HbbTV Activation Widget) from Samsung APPS.
      To set the HbbTV automatic start to on or off, access Settings - Broadcasting - Expert Settings
      HbbTV and set HbbTV to on or off. (Depending on the country)



    Този пост е редактиран от TUISTERa; 13-01-17 в 21:04.

  17. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    487
    #89

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Не става. Сменях и регионалните настройки от които всъщност не мога да избера Германия, Финландия или някоя по западна страна. Избрах Чехия (понеже в спецификацията пише че за там се поддържа), но Уви... пак нищо.

  18. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    487
    #90

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Цитат Първоначално публикувано от TUISTERa Виж публикацията
    Самсунга няма германия? Да не е дойчланд? Тогава решението е - сменяш държавите една по една, пускаш сат1 и натискаш червения бутон



    Явно не мога си Избереш Дойчланд
    Този пост е редактиран от brabusbg; 13-01-17 в 21:49.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 72 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 13:13
  2. Samsung телевизори 2016
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 821
    Последно: 01-01-17, 16:42
  3. Samsung Телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1121
    Последно: 02-01-16, 08:17
  4. Има ли пасивни 3D телевизори на Samsung?
    От detronik във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 21-10-14, 22:00
  5. Отговори: 6
    Последно: 16-08-11, 13:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе