Страница 89 от 231 ПърваПърва ... 3979878889909199139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 3460

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    3
    #1321

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Хм. То и високият клас няма йонизатор като на Тошиба (например), но и ZM, и ZMX имат пасивен генератор на йони, който се предполага, че работи постоянно. Това не пречиства въздуха, а по-скоро го освежава, но така или иначе някаква форма на йонизация има.

    А филтрите може да ги видиш на девета страница тук - ZM-S има алергенен и фотокаталитичен филтър. Лично на мен ми се струва, че... ъ... мрежата (не знам как се казва) на физическия филтър можеше да бъде и с малко по-гъста плетка, но като цяло климатикът е добър.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #1322

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Пак да кажа само ZMX-S имат покрита с турмалин турбина. При ZM-S серията е така само при 63-ка, 71-ца и 81-ца. При малките машини (25, 35 и 50) на ZM-S няма йонен генератор.
    Този пост е редактиран от Mega; 10-12-14 в 00:54.

  4. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #1323

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    - - http://www.nordclimat.ru/srk40hbe_src40hbe-i-7350.html- - - - -един ваш колега,заради който страдат незнаещите.топли 43 кв.м.продава го в олх

  5. V12
    V12 е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Feb 2015
    Мнения
    9
    #1324

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Здравейте!

    Предстои ми да си купя климатик. След дълго четене на тази тема се спрях на два модела:
    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 20 ZJX-S
    Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE
    Стаята, която ще отоплявам, е 12 м2, 30 м3, вътрешна, тухлени стени, във Варна, на 12-ти етаж (не е последен), с голям вратопрозорец от 5-камерна PVC дограма и с двуслоен стъклопакет с К-стъкло. Пред стаята има широк балкон, стените около вратопрозореца не са топлоизолирани, но мога да го направя лесно. Смятам да поддържам температура около 25 градуса и през зимата, и през лятото. Категорично не желая изсушаване на въздуха - още си спомням на времето като следвах в София и живеех в квартира с парно как се налагаше да накисвам всяка вечер една огромна хавлия и да я слагам върху парното, за да овлажня поне малко въздуха. Екстри като антибактериален, противовирусен филтър и такъв за алергени не ме вълнуват. Вегетарианец съм и живея здравословно и природосъобразно, така че не боледувам повече от един ден, каквото и да хвана, разболявам се веднъж годишно, ако не и по-рядко, а от алергии не страдам. Разбира се, за пушене в дома ми и дума не може да става. Функцията за йонизиране на въздуха ми харесва като идея. Това, на което държа е да ми е топло през цялата зима, лятото да не се налага да спя на отворен прозорец, за да не слушам рева на малоумниците с моторите, да е колкото може по-тихо, да не създава никакво течение в стаята, климатикът да е максимално здрав и надежден и разбира се - да плащам минимален ток.

    И така - да резюмирам какво разбрах до тук. Поправете ме ако греша. Моделът на MHI е с по-малка мощност, но като че ли достатъчна за отопляемата площ. Коефициентите му COP и EER са малко по-добри, но този на ME ще работи на малко по-малко натоварване, така че нещата се балансират. Моделът на МЕ е една идея по-тих, а този на MHI - една идея по-надежден. И двата се вместват в бюджета ми - до около 2000 лева с монтажа. Моделът на МЕ се предлага от ClimaCom, за чиито техници и монтаж прочетох в темата добри отзиви. Моделът на MHI намерих във фирма Satex, за които нищо не зная. Това, което леко ме притесни е, че представителят на ClimaCom, с когото говорих 20 минути по телефона заяви, че не е чувал изобщо за Mitsubishi Heavy Industries и не предлага техни модели. Което ми прозвуча леко съмнително. С представител на Satex още не съм говорил. Според вас, кой от двата модела да избера? И ако ми препоръчате по-добър представител, от който да купя климатика, нямам нищо против.

    Имам и още един въпрос - за монтажа. Вече разбрах, че трябва да настоявам за отделно изолиране на двете тръби, за гумени тампони на външното тяло и за вакуумиране в продължение на минимум 30 минути преди зареждане с фреон. Това, за което се колебая е къде е по-добре да бъде монтирано външното тяло - на страничната стена на балкона или пред него, отвън. Гледам, че някои съседи са си изнесли климатиците от външната страна, но те за разлика от мен са затворили балконите си. Как е по-добре според вас - външното тяло да е на съвсем открито, където го духа вятър и го вали дъжд и сняг, или да е под козирката, на суша и на завет? Във втория случай ще е по-лесно за почистване и обслужване, но пък навярно ще генерира по-силен шум и вибрации, които могат да се предават по стената? Представителят на ClimaCom беше категоричен, че е по-добре да е навън, но не се аргументира.
    Този пост е редактиран от V12; 28-02-15 в 05:03.

  6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #1325

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Здравей колега ,не си вземай FH25 за спалня - аз направих тая грешка и го изтърпях 1 зима и го продадох - това не е тиха машина има си тема за него прочети я .. по добре MHI .. относно Satex - сериозна фирма която е над 20г на пазара ,наскоро вземах Тошибата от тях .Външното тяло е добре да е на завет ,но не на закрито ( остъклена тераса )

  7. V12
    V12 е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Feb 2015
    Мнения
    9
    #1326

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    @Alexi
    Благодаря за бързия отговор, колега Значи насочвам се към модела на MHI. И без това отвсякъде чета, че са по-здрави и надеждни. Относно Satex прочетох във форума някои меко казано стряскащи мнения - например тук, тук, тук, тук... Тревожи ме и факта, че още нямат постоянен офис във Варна. Алтернативата е Vimax, за които като цяло отзивите са по-благоприятни, но и за тях срещнах някои забележки, основно по качеството на спомагателните дейности - пробиване на стените, обезпрашаване, запълване и оформяне на отворите... Продължавам да събирам мнения по темата.

    Вълнува ме и още един въпрос - относно цената на т.нар. "допълнителни монтажни дейности". Хайде, полагане на PVC канал за тръбите да се заплаща отделно - как да е... Но след като прочетох, че минималната дължина на тръбния път трябва да бъде 3 метра, а препоръчителната - поне 4.5 метра, за да се осигури правилно изпарение на фреона ми се струва некоректно да се обявява "цена на монтаж с дължина на тръбния път до 3 метра". По спецификация двете тръби трябва да се изолират отделно, а както Satex, така и Vimax обявяват цена за допълнително пробиване на отвор за втора тръба в стената. И, което е още по-интересно - цените на допълнителните дейности на пръв поглед са еднакви, но на Vimax са с включено ДДС, а на Satex - без ДДС, т.е. реално с 20% по-високи.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #1327

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    тръбите се изолират отделно но минават през една дупка .. относно самото качество на монтажа - когато слагам климатик и дойдат техниците с 1-2 технически въпроса им показвам че познавам материята и не си позволяват да претупат нещата но все пак е до човек трябва да ги наблюдаваш .. дължината на тръбния път не е задължително да е над 3 метра ,примерно при Тошиба минималната я дават 2м и 16ката ми работи много добре с 2.5м тръба .. реално всеки климатик работи и с по къси тръби но понякога има леки или не толкова шумове от фреон които някои ги дразнят други не ги забелязват мен примерно много повече ме дразни да пукат пласмасите направо откачам

  10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #1328

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Сатекс имат офис във Варна много преди Вимакс да отворят. Тръбите се изолират по отделно и минават през обща дупка. Първата в българия ценова листа за монтажни дейсности можеш да разгледаш тук:

    http://www.climamarket.bg/wp-content...-Montage40.pdf

    Имай в предвид, че при монтажите има няколко неща с цените:

    1) Ако човек разбира колко струва труда на хората и може да направи преценка за трудоемкостта на монтаж то лесно може да разбере дали една цена е адекватна
    2) Високите цени не са просто високи - те отговарят на качеството на работа на хората.
    3)В случаите, в които цените са безбожно високи, то просто на хората не им се занимава с въпросната глупост измислена от клиента, но биха се съгласили да го направят на съответната цена

  11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #1329

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Цитат Първоначално публикувано от V12 Виж публикацията
    Алтернативата е Vimax, за които като цяло отзивите са по-благоприятни...
    Тези имат навика да не вакуумират системата (задължително го изисквай), така че имай 1 на ум. Не знам, какво си чел, но от тази фирма има доста оплаквания във форума.

  12. V12
    V12 е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Feb 2015
    Мнения
    9
    #1330

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    ОК, за единичната дупка се съгласих. Въпреки че не зная каква ще е тази изолация, която ще предотврати топлообмена между две тръби, плътно притиснати една до друга в 5-6 см отвор... Ако все пак е по-ефикасно с две отделни дупки, готов съм да си платя допълнително. Или сам да пробия въпросните дупки. Дрелката ми е син Бош с ударно пробиване и няма да се затрудня да направя два отвора в тухлена стена.

    @Alexi
    Безшумната работа е едно от най-сериозните ми изисквания. Реално когато съм в къщи смятам да пускам климатика само на тих режим (21 dB), колкото генерира охлаждането на компютъра ми. Така че ще държа на дългия тръбен път. А пукането на пластмасата не е ли само първите дни, докато се наместят частите?

    @AC_From_Hell
    Да, Клима Маркет изглеждат наистина сериозен доставчик. Жалко, че не предлагат техника на MHI... Нямам нищо против високите цени, стига срещу тях да получа съответното качество.

    @gnf
    Благодаря за информацията. Със сигурност ще впиша вакуумирането като задължителна процедура при монтажа във възлагателния договор, който ще сключа с фирмата, която избера. Само не съм сигурен какъв вакуум трябва да се изисква. Според някои източници е необходим минимум -0.95 бара, който се постига само с двустъпална вакуум-помпа. Според други и -0.85 до -0.9 бара е приемливо. Вие какво ще ме посъветвате?
    Този пост е редактиран от V12; 01-03-15 в 01:40.

  13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #1331

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    На кратко, без много да се задълбава в ненужни подробности - 20 или 30 минути са достатъчни.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #1332

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    V12, милиони климатици по света се монтират с една дупка, така че не мисля, че има за какво да се притесняваш относно това. Топлообменът, дори и без да смятам колко е реално е абсолютно пренебрежим.

    Щом безшумната работа на климатика е едно от най-сериозните ти изисквания ти препоръчвам климатик, който е не само най-безшумния на пазара (16дБ), но и притежава едни от най-високите нива на енергийна ефективност, а именно Samsung AR09HSSDAWKNEU. Колкото и да е наплюта тази марка, колкото и да се говорят глупости, аз заставам зад нея. Не само съм монтирал стотици климатици от тази марка, а и имам стотици доволни клиенти. Важното е да се подбере правилното решение.

    Климамаркет, поне според мен, е най-сериозната фирма във Варненския регион и една от най-сериозните в БГ. Предлагат всички модели на MHI, но не са качени в сайта им. Просто не наблягат на тях, вероятно, защото не са вносител на въпросната марка.

    Вакуумирането е задължително. Повечето фирми действително избягват да го правят. Не е толкова важно да гледаш точните стойности на постигнатото подналягане, колкото това, че всъщност го правят (напоследък и това трябва да радва клиентите с толкова гаражни фирми на пазара). Абсолютно си прав, че истинско вакуумиране се прави с двустъпална вакуумпомпа. Ето един цитат от сайта на Климамаркет, които бяха вкарали за тест едностъпални машини:

    Цитат Първоначално публикувано от Климамаркет
    Това е един евтин продукт, който спряхме да предлагаме след като се убедихме в качествата на двустъпалната помпа VE215N. Иначе е подходящ за тези, които желаят да имитират дейност.

  16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #1333

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Да! И да се информира - колко допълнително ще му струва вакуумирането, според ценовата листа на сайта.
    Че качването на вакуум-помпата се тарифира на етаж...

  17. V12
    V12 е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Feb 2015
    Мнения
    9
    #1334

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Сега прегледах параметрите на този Самсунг. Много добре звучат, но ми прави впечатление и друго - гаранцията му е 2 години, докато на всички MTI - 5 години. Самсунг са изключително добри в електрониката, но не искам да проверявам на свой гръб как се справят с механиката. Все пак, благодаря за предложението.

    При всички положения ще посетя "Климамаркет" и ще се осведомя за условията, на които предлагат интересуващия ме Mitsubishi Heavy SRK20ZJX-S/SRC20ZJX-S. Въпреки че не разбирам какво им коства да го включат в сайта си, след като имат възможност да го доставят. Поне до момента не намерих лоши отзиви за тях, освен оплаквания по отношение на не особено хуманните им цени

    Цената на услугите обсъждайте на лични.
    Този пост е редактиран от justify; 02-03-15 в 01:26.

  18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #1335

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Разчиствам темата.Придържайте се към нея.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе