Вижте резултатите от анкетата: Средно по колко време гледате телевизия на ден?

Гласували
63. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 7 часа

    9 14.29%
  • 6 часа

    2 3.17%
  • 5 часа

    5 7.94%
  • 4 часа

    16 25.40%
  • 3 часа

    8 12.70%
  • 2 часа

    8 12.70%
  • 1 час

    8 12.70%
  • Не гледам телевизия

    10 15.87%
Отговори на анкетата
Страница 79 от 86 ПърваПърва ... 29697778798081 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 1282
Like Tree92Одобрявам

Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #1171

    Отговор: Re: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    Благодарвя за отговора!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #1172

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    Само че, ако се стигне до отнемане на лицензи, това означава, че държавата ще трябва да поеме мултиплексите - защото излъчването не бива да спира. Ако това се случи, просто ще имаме смяна на частен монопол с държавен. Според транспортното министерство държавата веднага ще обяви нови конкурси за мултиплексите. Но кандидати едва ли ще има, защото, както вече стана дума, пазарните прогнози за ефира са повече от лоши. И тогава евроглобите пак стават актуални. А освен това фирмите с отнети лицензи ще искат държавата да ги компенсира за направените инвестиции......
    Още тогава операторите на мултиплекси заговориха, че държавата трябва да им плати инвестициите и да си прибере мрежите, защото им носят загуби. Миналия месец Комисията за защита на конкуренцията разреши на БТК да погълне "НУРТС България", а с това - и другите две дружества. Вливането вече е факт, като с тази сделка на практика БТК се явява едноличен господар на действащите в България мултиплекси (това е констатация на КЗК).
    СЕГА - Ама как бе, момче, как ще я направиш тая цифровизация...

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #1173

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    Колеги от 2 дни NEWS7 ефирно има само черен екран. Някаква информация по въпроса. Също BG On Air изчезна и е замемено с цветова таблица.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #1174

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    Защото се смени собственика на НУРТС - БТК. ТВ7 и Нюз7 досега реално не плащаха нищо за излъчване, а след промяната ще трябва да си плащат. Вероятно ще има преместване на програми от един мултиплекс на друг.


    https://www.mtitc.government.bg/page...ry=455&id=8442
    Обществена консултация относно развитието на наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване
    Обществената консултация се провежда със следните мотиви:
    На 30.09.2013 г. в Република България бе преустановено излъчването на аналоговата ефирна телевизия и се премина към цифрово ефирно разпространение на телевизионния сигнал. Постигната бе основната цел на Плана за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) – преход от наземна аналогова към наземна цифрова телевизия. По-нататъшното развитие на DVB-T е свързано с подобряване на програмното разнообразие, ефективното и ефикасно използване на радиочестотния спектър и предоставяне на допълнителни услуги за потребителите.

    Предвид обществената значимост на ефирната цифрова телевизия, като основно средство за свободен достъп до телевизионно съдържание в страната, провеждаме настоящата обществена консултация, като поставяме на вниманието на всички заинтересовани страни въпроси, свързани с бъдещето на наземната цифрова телевизия, за които очакваме мнения/предложения до 22.08.2015 г.
    Лица за контакт от МТИТС: Димитър Димитров – началник на отдел „Управление на радиосъобщенията“, дирекция „Съобщения“, тел. 02/949 23 37, didimitrov@mtitc.government.bg, и Любомир Панчев, тел. 02/949 21 93, lpanchev@mtitc.government.bg.


    ВЪПРОСИ КЪМ ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ:

    1. Какво, според Вас, е значението на услугата „ефирно разпространение“ от търговска и от потребителска гледна точка?

    2. Като отчитате състоянието на наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване в страната, бихте ли участвали в състезателни процедури за издаване на разрешения за изграждане на мрежи за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване с национално покритие (до четири), при условие че до края на годината е осигурен безусловно свободен честотен ресурс в обхвата 470-694 MHz и че в процедурите са допуснати равнопоставено всички заинтересовани страни, напр., платформени оператори, радио- и телевизионни оператори, доставчици на съдържание?

    3. Бихте ли участвали в състезателни процедури за издаване на разрешения за изграждане на мрежи за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване с регионално покритие, при условие, че до края на годината е осигурен безусловно свободен честотен ресурс в обхвата 470-694 MHz и че в процедурите са допуснати равнопоставено всички заинтересовани страни, напр., платформени оператори, радио- и телевизионни оператори, доставчици на съдържание?

    4. По Ваше мнение какъв би бил икономически обоснования срок на валидност на разрешението/ята за изграждане на мрежи с национално и съответно, регионално покритие при условие, че законово допустимият първоначален срок е до 20 години?

    5. По Ваше мнение какви би следвало да бъдат изискванията към участниците в състезателната/ите процедура/и, за да се осигури предоставянето на разрешение на предприятие, което да е в състояние да осигури надеждно ефирно цифрово телевизионно радиоразпръскване?

    6. По Ваше мнение какви би следвало да бъдат критериите за оценка на предложенията на участниците в състезателната/ите процедура/и, за да се осигури надеждно ефирно цифрово телевизионно радиоразпръскване?

    7. По Ваше мнение следва ли да се предприемат мерки от страна на държавата за осигуряване на устойчивото развитие на ефирното цифрово телевизионно радиоразпръскване? Ако да, моля посочете какви и от кои компетентни държавни органи?

    8. Намирате ли за подходящо и съответно, възможно програмите на обществената и/или търговските телевизии да се излъчват, чрез една наземна цифрова мрежа (един мултиплекс)? Ако да, моля посочете при какви условия (напр., съотношение при резервиране на капацитет и/или наем на инфраструктура и/или прехвърляне на права на ползване върху честотен ресурс и/или други – моля, посочете)?

    9. Смятате ли, че обществената телевизия – БНТ, следва да притежава правата върху ограничения ресурс – радиочестотен спектър за ефирно цифрово телевизионно радиоразпръскване?

    10. Какъв, според Вас, е потенциала на рекламния пазар при ефирното телевизионно радиоразпръскване?

    11. Какви, според Вас, трябва да са стимулите за телевизионните оператори, създаващи програми, да ги предоставят за безплатно разпространение, в т.ч., да се разшири броя на предоставените програми, чрез ефирни цифрови мрежи?

    12. Смятате ли, че ако до края на 2015 г. е наличен свободен честотен ресурс в обхвата 470-694 MHz (по принцип достатъчен за четири ефирни цифрови мрежи), следва да продължи да се предоставя за нуждите на наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване или за други електронни съобщителни услуги? Ако да, то какви (напр., интегрирани телекомуникационни услуги – цифрово телевизионно разпространение и IPTV/спътникови, кабелни и IPTV, и др.)?

    13. Според Вас какъв би бил подходящият бизнес модел, при който успешно може да се реализира ефирното цифрово телевизионно радиоразпръскване като технологична платформа, конкурираща се с кабелните, спътниковите и мобилните платформи, предоставящи телевизионни услуги?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-07-15 в 19:58.
    soon одобрява това.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Живее в
    София - Младост
    Мнения
    171
    #1175

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    TV7 вече може да бъде гледана само при договор с кабелен оператор.
    "Свалиха ни от мултиплекса. Вече може да ни гледате само, ако имате договор с някой от кабелните оператори", Това съобщи от ефира на телевизията водещата Диана Радева.

    Свалиха TV7 от мултиплекса, може да се гледа само от кабелен оператор - 24chasa.bg


  7. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #1176

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    Изглежда и News 7 е заминала (логично, но в статията не се споменава): Цифрова ефирна телевизия в София - ЦифроНИМ ООД

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #1177

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    Нали ви го написах
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    ТВ7 и Нюз7 досега реално не плащаха нищо за излъчване, а след промяната ще трябва да си плащат.
    Медиа и реклама | News7 e свалена от мултиплекса - Капитал

  10. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #1178

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    ТВ 7 ОЩЕ СИ ВЪРВИ , НЕКОЙ ЧУЛ / НЕДОЧУЛ БЪЛВА ГЛУПОСТИ ПО ВЕСТНИЦИТЕ

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #1179

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    В деня на спирането на NEWS7 спря и BGonAIR която я няма и до момента.

  12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #1180

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    В момента във Варна само News7 липсва, другите си вървят.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    124
    #1181

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    Какво стана бе, хора ТВ7 да не го спряха от ефира ?

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,252
    #1182

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    Не са си платили на НУРТС!
    Водят преговори - така пишеше в 24 часа в събота.
    Както е тръгнало, май само БНТ ще остане на великите мултиплекси. Ама нали някой хора пак си взеха парите - нас кучета ни яли!

  16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    124
    #1183

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

    Мда, интересно, че точно от събота спряха да излъчват... Иначе се надявам да се върнат, защото не беше лоша телевизия...

  17. Novice
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    1
    #1184

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - обсъждане

    Здравейте hristoslav2,
    Нещо неможах д се справя с прграмата HeyWhatsThat Testbed !
    Исках да покажа зоните на оптична видимост на РРС Боровец от вз Щъркелово гнездо.
    Въвеждам координатитер след което незнам къде е това "2" за да въведа зоната в км, и къде е това "3" за да въведа надморската височина?
    Зададените координати в сайт www.predavate.com са "Географски координати: 23°35'00"E / 42°16'00"N; надморска височина (кота терен): 1517 м.",
    но когато се въведат тези координати се получава друга височина 1425?
    Бихте ли помогнали, за да мога избера подходяща антена за ефирна телевизия.
    Предваитлно благодая!
    NickTr

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,426
    #1185

    Отговор: Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от NickTr Виж публикацията
    Здравейте hristoslav2,
    Нещо неможах д се справя с прграмата HeyWhatsThat Testbed !
    Исках да покажа зоните на оптична видимост на РРС Боровец от вз Щъркелово гнездо.
    Въвеждам координатитер след което незнам къде е това "2" за да въведа зоната в км, и къде е това "3" за да въведа надморската височина?
    Зададените координати в сайт www.predavate.com са "Географски координати: 23°35'00"E / 42°16'00"N; надморска височина (кота терен): 1517 м.",
    но когато се въведат тези координати се получава друга височина 1425?
    Бихте ли помогнали, за да мога избера подходяща антена за ефирна телевизия.
    Предваитлно благодая!
    NickTr
    Това ли целиш?
    HeyWhatsThat

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 79 от 86 ПърваПърва ... 29697778798081 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 17:13
  2. Лаптоп тошиба сателит- L 350 и ефирна цифрова телевизия
    От valiouzana във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 23-12-13, 15:50
  3. Отговори: 3
    Последно: 10-10-13, 15:10
  4. цифрова ефирна телевизия с LG
    От vgst във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 29-01-13, 11:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе