Страница 116 от 166 ПърваПърва ... 66106114115116117118126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 2477

Газов котел - Избор и Цени

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1726

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от ivco99 Виж публикацията
    Здравейте ,имам следния проблем с газов котел БОШ Gaz3000W 18.0kw Температурата на топла вода е настроена на 48 градуса при ползване на топла вода в банята водата се редува топла -студена на около 20 м от котела а при ползване в кухнята на около 10 м всичко е ОК Дебита на вода в банята е сякаш по слаб от този в кухнята .Студената вода е с налягане около 3,5бара
    Пулсациите в температурата вероятно са заради малкия дебит. Вижте какъв е проблема за този малък дебит

  2.  
     
  3. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    436
    #1727

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от ivco99 Виж публикацията
    ................Студената вода е с налягане около 3,5бара
    Има ли помпа, хидрофор в системата?

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Севлиево
    Мнения
    57
    #1728

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    И така, да завърша моя казус. По инструкции на техника, свалихме капака на котела, свалихме ел.таблото/то е скачено с една щипка и пада надолу. Зад него разкачихме гофрираната черна тръба отвеждаща кондензната вода /тя се събира в една чашка и от нея се засмуква към тръбата/. Подложихме едно кабелче в горната част на съединението между гофрираната тръба и тръбата, която изсмуква кондензата от чашката и го подава към гофрираната тръба да се оттича и отново ги свързахме така с кабелчето в съединението като него оставихме по-дълго и завързахме с една миша опашка /това ние го измислихме да не се засмуче кабелчето някак -абе страх лозе пази/. Целта е да остане малък луфт, през който да влиза въздух за да може кондензната вода да не се натрупва в системата /да става въпросния вакуум/ и да се оттича. От снощи котела работи съвсем тихо и пъддържа зададените параметри на отопление. Споделям го ако на някой му се появи подобен проблем да се ориентира за евентуалната причина. Това, което направихме не беше сложно и това имах предвид като казвах, че може да не е нужно да идват чак от В.Търново за нещо, което е 5мин работа. Дано няма повече проблеми, ако има вече ще се наложи да дойдат. Благодаря на включилите се по моя проблем.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    14
    #1729

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Техник от В и К - Добрич мери налягането и становището е че е в рамките на нормалното между 3 и 4 бара в предвид втория етаж където е апартамента и разстоянието от последния редуцил вентил на блоковете

    - - - - - - - - - -

    няма хидрофор

    - - - - - - - - - -

    входната и изходната тръба са 1/2 - ППР20

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #1730

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Daya, това "побългаряване" с добър за радост от ваша гледна точка резултат, не говори добре за въпросния модел котел или за монтажа му. Не трябва да се налагат такива манипулации, поне аз като лаик така си мисля.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    Севлиево
    Мнения
    57
    #1731

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Ами нали Бош котлите са едни от най-добрите модели. Нямам представа защо така се получи, бих казала, че монтажа е перфектен, техниците са много добри като специалисти и внимателни като отношение. Щом ни казаха така да отреагираме значи са се сблъсквали с този казус. Лазар може да сподели дали е имал в практиката си подобен случай, понеже монтира и познава този модел газови котли.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #1732

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Аз не съм имал подобни проблеми, но тази случка ми дава повод за размисъл и мисля, че имам някакви обяснения за себе си. Все пак евалла и на двете страни за бързината и положителния изход

  10. Novice
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    2
    #1733

    Post Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Здравейте , Имам въпрос към специалистите във форума.След газифициране предстои най важния въпрос за избор на газов котел.При мен има изградена инсталация на парно работещо с въглища, като котела е в мазето а радиаторите/42бр./,лира в банята и 200л. бойлер с две серпентини/на парното и на слънчев колектор са на 3-я етаж.От това което прочетох във форума според мен е необхдим едноконтурен газов котел с малка номинална мощност но не знам дали тези радиатори ще са достатъчни .Площа на жилището е 60 кв.м.с добра топлоизолация и пласмасова дограма.Очаквам предложения за удаяен избор на котел.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #1734

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Като разглеждам брошури, почти всички марки вече имат модели с ниска минимална мощност. Гледайте цена (промоция), наличие на фирми и избирайте. Тук се препоръчваше един Бош на промоция, която сигурно вече не е актуална, а в по-горните постове има проблем с един котел от тази марка.

  12. Novice
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    2
    #1735

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Благодаря VanDam,Очаквам по-конкретен отговор като минимална и максимална мощност,дали радиаторите са достатъчни и други неща които не мога да предвидя като неспециалист,дали избора на кондезен едноконтурен газов котел еправилното решение или трябва да избера конвенциален тип?

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    165
    #1736

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Здравейте,
    И аз барабар Петко с мъжете взех да се замислям за газификация за отопление и БГВ бойлер за къпане. Засега само чета, благодарен съм на всички пишещи в темите за отопление с газ.
    Та от прочетеното се ориентирам към кондензен едноконтурен с долна мощност около и над 3кВт, до 4 може би ще е достатъчен, ще има и сметки разбира се.
    За отоплението горе-долу ми е ясна идеята, естествено ще си има проект(за цялата инсталация де), в който умни глави ще вложат целия си интелект за постигане на оптимални резултати.
    По-скоро искам да си изясня режима на бойлера лятно време. Може би от центр. кран или за всеки радиатор се спира отоплението, подскажете моля
    Тогава котлето остава да топли само обемен бойлер.
    Има ли обратна връзка - когато темп в бойлера достигне примерно 70гр, котлето да се изключи?
    И пак само за лятото. - Може би са възможни два режима - при често ползване на бойлера котлето да подгрява и след това да доподгрява водата, без да се изключва; и втори режим - при инцидентно ползване котлето се включва, загрява и изключва до следваща заявка.
    И последн(засега) въпрос - лирата в банята, може ли само тя да е включена от отоплението - за преходни периоди, хладно лято...?
    А, още един последен, бойлера, обемен ако е и с ел. нагревател за бекъп, конструктивно серпентината долу ли е, за по-ефективна работа?
    Благодаря
    Този пост е редактиран от goshe; 23-10-16 в 18:15.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #1737

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    При правилно изпълнение, работата на котела за подгряване на БГВ няма нищо общо с работата за отопление. Никакво пипане по радиаторите не е нужно.
    По въпроса само за работа на 1 лира, тук е важна минималната мощност на котела. Само 1 лира е малко според мен. Мощността й трябва да е колкото минималната на котела за ефективна работа.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    165
    #1738

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Може би неточно съм формулирал - котела да работи лятото САМО за стопляне на водата в обемен бойлер и по възможност да затопля лирата в банята ако лятото е хладно или в междинните сезони, когато не се налага да работи отоплението в стаите.
    Казваш никакво пипане по радиаторите, може би в настройките му казваш на котлето, че е лято и да не топли, ама едновременно с това и понякога да топли лирата?
    от прочетеното във форума виждам, че от дълги години топлиш къща на газ и може би някои от въпросите ми за теб са елементарни, но искам прилично да се поограмотя, преди да мина към практически действия.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #1739

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    БГВ както писах е отделно от отоплението. Само лирата би трябвало котелът вече да работи на отопление и най-елементарното е да затвориш крановете на останалите радиатори. С разни допълнителни управления може да има друг начин, но не съм специалист. При наличие на кадърни майстори и достатъчно финанси може доста управления да се направят. Мисля, че няма котел с толкова ниска минимална мощност само за 1 лира. А и честно казано за толкова години с парно, никога не съм пускал само баня. Горе-долу дойде ли му времето пускам цялото отопление. Когато е преходно бързо се стопля и изключва терморегулатора или аз спирам ръчно котела.
    Този пост е редактиран от VanDan; 23-10-16 в 23:02.

  18. Junior Member
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    Кърджали
    Мнения
    80
    #1740

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Привет на всички във форума...!,

    имам конкретно питане към експертите и/или собствениците на едно-контурен Bosh condens 2500 W (WBC 24-1 DE):
    ...коя е буксата за кабела от "интелигентния" - Control CT 100 - който се свързвал по EMS bus към управляващата платка на въпросният котел?
    и в двете ръководства на котела и контролера пише да свърже към ЕМС шината означена като B B или EMS bus, само дето в котела никъде не се намират тия означения.../ще ме извинят тия дето са писали документацията за котела...но тя си е за двуконтурния вариант с БГВ + някоя вметка в скоби за едноконтурен/

    ..не че смятам аз да ги свързвам ..но обичам да съм информиран!
    1.лустер клемата с етикетче термометър и бойлер - без съмнение смятам, че е за термодатчика на обемния бойлер за БГВ
    2.лустер клемата без надпис и замостена - би трябвало да е за контактен термостат
    3.под капачето има оранжева и черна клема - естествено без надпис или означение
    ..в ръководството пише че интелигентните EMS bus контролери като МОЯ, и 24V On/Off регулатори се "свързват еднакво" и по схемата се предполага че става въпрос за замостената "ОРАНЖЕВА КЛЕМА" - т.е. на мястото на мостчето се СВЪРЗВА кабела към Control CT 100?
    ..такъв е моя прочит на въпросните ръководства и десетките клипове по YouTube.

    Очаквам Вашите експертни мнения и информация по въпроса...
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от JordanS; 24-10-16 в 10:48.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. UPS за газов котел
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 06-06-16, 22:09
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе