Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 35
Like Tree6Одобрявам

Амазон покупка - неусетно!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #16

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    По добре запретни ръкави и започни ти да чистиш и жената няма да ти пили
    Робот ще иска , че тя утре ще поиска и иконом и прислужник

  2.  
     
  3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #17

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Не можах да намеря тема за ebay и затова ще питам тук.
    Спечелих търг в ebay.co.uk, а продавача вече четвърти ден не изпраща артикула. Датите, на които трябва да го получа са 27 и 28.11 (това пише в секцията за доставка) до адреса, който съм посочил при плащането - този на Гъбко. Вчера му писах, като го питах, кога смята да праща. Досега отговор нямам. Нещо ме съмнява, че може и да не прати. Явно малко му се видяха парите, с които спечелих търга - имаше и опция с директна продажба, но няколко дена преди приключването премахна тази опция. Та цената, на която спечелих е малко под 50% от тази, която той беше обявил за директна продажба. Регистриран е преди 10г. със 100% фийдбек, но повече от една година не е реализирал продажби.
    Какво следва от тук нататък? Ако не получа нищо до 28.11 трябва ли да направя нещо или трябва да изчакам 45 дневния период за обжалване? Аз искам да си получа това, което спечелих, пари не искам да ми връща. Как се процедира при подобен случай?

  4. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    460
    #18

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Разгледай хубаво страницата на продукта в Ebay - понякога продавача не е достъпен за някакъв период от време и оставя съобщение, че изпращането на пратката ще се забави до завръщането му. Също така някой продавачи при изпращане на продукта забравят да оставят в Ebay информация, че са го направили или tracking number, за да се следи пратката. Съвета ми е опитай се още един-два пъти да се свържеш с него, като в последното съобщение до него напиши, че ако до ден-два не получиш отговор с потвърждение, че пратката е изпратена, ще отвориш т. нар. case. Изчакваш, ако все още няма отговор - отваряш case, в който описваш цялата ситуация.

    Ако продавачът е решил на всяка цена да не изпраща спечеленото няма как да го принудиш, но поне от Ebay ще ти върнат парите, а ти можеш да му оставиш негативна оценка за конкретната сделка.

  5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #19

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Няма съобщение, че няма да е достъпен за определен период от време. Аз и затова вчера, като му писах го попитах, кога смята да праща. Мен целта ми е да си получа спечеленото от търга, защото наистина ударих кьоравото, а не да ми се връщат парите! Ebay нямат ли някакви механизми, чрез които да накарат търговеца да изпраща стоката си, когато е спечелена на търг?
    За да отворя диспута трябва ли да изчакам 45 дневния срок от датата на плащането или като мине посочената дата за доставка и не съм получил нищо, тогава?

  6. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    460
    #20

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Ebay нямат ли някакви механизми, чрез които да накарат търговеца да изпраща стоката си, когато е спечелена на търг?
    Нямат основание да го направят. Представи си, че продавача продава нещо, което вече реално няма. Дори и да не е така, той винаги може да отговори, че предмета вече е бил продаден на друго място извън Ebay. Неприятно е, но няма как.

    Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    За да отворя диспута трябва ли да изчакам 45 дневния срок от датата на плащането или като мине посочената дата за доставка и не съм получил нищо, тогава?
    Не трябва да се чака. При положение че стоката трябва да бъде изпратена на територията на Англия и не е написано, че ще има забавяне, 4-5 дни са достатъчни. Още повече щом няма и комуникация с продавача. Някой "хитреци" започват да си говорят с теб когато ги заплашиш, че ще отвориш case. Затова му напиши, изчакай ден-два и действай. Когато няма основателно обяснение от продавача за действията му след известно време (не помня точно колко беше) кейсът ескалира в клейм (claim). Там вече се намесва Ebay и в твоят PayPal акаунт ти връщат сумата, която си платил. Имаше някакъв лимит, над който не гарантираха сумите, мисля че беше 500 паунда - надявам се покупката ти да не е над тази сума.

  7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #21

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Преди малко му писах да ми потвърди, че е изпратил пратката и ако не го направи и не съм получил стоката на 28.11 ще отворя диспут за неспазване на правилата на ebay.
    Щом пасува толкова време е склонен да отнесе негативен вот и да бъде санкциониран от ebay, отколкото да ми изпрати стоката, която е мноооого далеч от 500 паунда. А в мен ще остане единствено сладкия момент, когато спечелих търга и сега горчилката, че няма да получа нищо.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #22

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Ами търговците принципно много ги е страх от лоши отзиви - пишеш ли, че ще повдигнеш разследване и лош отзив ако държи на търговията си през ибей ще направи чудеса за теб Но все пак е по разумно първо да му дадеш поне седмица време дали ще отговори!

  10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #23

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Не мога да му дам още една седмица, след като има толкова (седмица) на разположение след плащането от моя страна (веднага след приключването на търга). Трябва да е разбрал, че ще получи негативен вот щом повдигна диспут. А дали го е еня за търговията му, той повече от година не е продал нищо там.

  11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #24

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Повдигането на case не означава автоматично негативен feedback. Не можеш да задължиш никого да ти достави каквото и да е ако не иска. Връща ти парите и толкова. Или той или Пейпал.
    Не знам дали си наясно, но ако като продавач не е покрил едни изисквания ( да не навлизам в подробности ) и статуса му не е поне above standard, парите той ще получи след 21 дни от датата на продажбата или 3 дни след като е отчетена доставка с определени доставчици посредством онлайн тракинг. След като не е продавал година със сигурност парите, които си му платил са блокирани в пейпал с резолюция "funds not available yet". Така, че споко: не е купил с парите ти парцуца и не се налива нейде под някой мост
    Затова и истинските търговци в Ибей треперят за негативно мнение, защото с няколко такива статуса им се срива на от power seller до standard заради transaction defects и тогава започват да си чакат парите от продажбите с по 21 дни.

    When you sell an item and the buyer pays through PayPal, the funds may be pending in your PayPal account for a period of time before becoming available. Funds may be pending for as few as 3 days after the buyer receives the item, but may be pending for up to 21 days. We encourage you to provide quick shipping, both to ensure customer satisfaction, and to help access your funds from a sale more quickly.
    You might not have immediate access to funds for several reasons. Some of the most common reasons are:

    • You have a limited selling history.
    • You have a below standard rating in your Seller Dashboard.
    • We've reinstated your account following an account restriction or suspension. Find out more about access to your funds.
    Този пост е редактиран от Tommorow; 26-11-14 в 16:42.

  12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #25

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Можеш да оспориш транзакцията(плащането) не по късно от 45 дни от превода(плащането) на парите за стоката.

    Аз лично ти препоръчвам да не чакаш повече от 40 дни, а да оспориш транзакцията най-късно на 38-39 ден.Веднъж оспорена транзакцията срокове за теб за оспорване не текат.Има само процедури.Проверяват го дали е изпратил стоката.Искат от него да даде доказателство че я е изпратил.След това следва да има отговор от теб и така.

    Ако стоката дойде с нарушена опаковка не я приемай, а откажи получаването й на това основание, защото не знаеш какво в действителност има вътре.Ако е отваряна твоята стока може и да я няма и да е подменена с един камък да речем.На мой познат преди 7-8 години при доставка от САЩ на последен модел телефон някой му беше откраднал телефона и негово място беше сложил евтин сапун с размери и тегло приблизително на телефона.Моят познат видял, че е нарушена опаковката, но приел стоката ...Остана си само със сапуна ...

    Парите ще ти ги върнат само ако отвориш case, тоест "дело" и оспориш транзакцията.Ако междувременно получиш стоката винаги можеш да заявиш, че се отказваш от оспорването и така той си остава с парите, а ти със стоката.

    Ако обаче пропуснеш 45 дневния период(или 40 дневен беше-не си спомням точно) може да си останеш без стока или само със "сапун" и ще си

  13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #26

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Tommorow, мен не ме интересува, кога продавача ще си получи парите, а кога аз ще си получа стоката, която съм платил. Това което се изисква от мен е изпълнено на 100%, сега той е на ход ако изобщо си мръдне пръста. Да си се оправя и понася последствията, след като няма да праща нищо.
    Както по-рано заявих мене повече ме интересува да получа спечеленото от търга, а не толкова връщането на парите. Те така или иначе ще ми бъдат възстановени ако отсрещната страна не е изпълнила ангажимента си.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #27

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Попита и аз отговорих, нищо лично. Няма сила която да накара някого да ти продаде нещо ако не иска, без значение дали си платил или не. Един негативен фийт няма да го бутне нито ще го изритат от ибей. Отпадането на buy it now става автоматично след първи бид в аукциона, тоест никой не го е махал. Пускаш си кейса, чакаш 20-на дни за отговор и действия от негова страна и т.н. каквото си следва. Но претенции можеш да имаш само върху парите си и тяхното връщане обратно в пейпала ти. Тоест желанието ти да си получиш "кьоравото" дето си го ударил няма как да бъде удовлетворено, няма такъв инструмент.

  16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #28

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Няма сила която да накара някого да ти продаде нещо ако не иска, без значение дали си платил или не.

    Но претенции можеш да имаш само върху парите си и тяхното връщане обратно в пейпала ти. Тоест желанието ти да си получиш "кьоравото" дето си го ударил няма как да бъде удовлетворено, няма такъв инструмент.
    ОК. Ясно е, че щом и ebay/Paypal нямат механизми срещу подобни случаи остава само да ми се възстановят парите в кредитната карта.

  17. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #29

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Не точно така, че няма механизъм да го накара да изпълни ангажимента си - сплашване за отрицателна оценка си е механизъм все пак!

  18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #30

    Отговор: Амазон покупка - неусетно!

    Говорим за принудителни юридически "механизми", а не за морални или/и икономически такива.Те не са принудителни, защото на продавача остава решението дали да понесе негатива като не изпрати стоката или да изпрати стоката.Тоест няма принуда защото изпълнението на сделката зависи само от волята на продавача...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Покупка на нов ТВ
    От Martin Gugutkov във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 17-12-14, 21:41
  2. Покупка на Е12-NKE-W
    От tonibgbg във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 21-07-12, 12:11
  3. Покупка на лаптоп?!
    От Tai-Pan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 27
    Последно: 17-01-07, 18:27
  4. Покупка на НОВ ТЕЛЕВИЗОР до 350-360 лв.
    От eye_contact във форум Телевизори
    Отговори: 34
    Последно: 06-07-06, 23:02
  5. GSM покупка
    От connect във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 23
    Последно: 15-06-06, 00:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе