Страница 26 от 37 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 542
Like Tree70Одобрявам

Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #376

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Случвало ми се е 1-2 пъти - изкарай батериите за малко и пробвай пак . Виж и дали не са изхабени вече .

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #377

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Реших да се насоча към тази сериозна марка. Необходим ми е за Full-HD, стереоскопично 3D и 3D Blu-Ray. Понеже ползвам външни хард дискове, първоначално реших да се спра на модела 600x3d, тъй като нищо друго не ми е нужно, но нещо се замислих сега. След като попрочетох из темата и се порових из форумите, установих, че въпросният компактен плеър няма USB 3.0. Това трябва ли да ме притеснява, при положение че няма вътрешен диск? Тоест има ли значение липсата на usb 3.0 порт от гледна точка на трансфер на данните към плеъра от външен 3,5" HDD със собствено захранване и usb 3 конектор? И друго, има ли смисъл от моделите с Wi-Fi, тоест какви удобства бих могъл да получа реално от това и има ли смисъл?

  4. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    645
    #378

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    USB 3.0 порта на другите модели е slave, USB 3.0 Host or Slave? и е нужен за връзка с компютър. Ако смяташ да го вързваш с кабел към мрежата, Wi-Fi не ти е нужен, според мен.
    Phoenix_1 одобрява това.

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #379

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Благодаря за консулта. В крайна сметка днес се снабдих с въпросния плеър 600x3D от промоцията в Технополис, излиза 242 лв. с отстъпката - мисля, най-добрата оферта в момента. Изглежда супер компактен и доста по-малък от събрата си 800. Уикенда ще го разучавам. Първо ще го разгледам с фърма, с който идва и после, ако реша, ще го ъпгрейдвам. Кой е последният читав фърм в момента, 4.0.0 ли и първо bootloader-а ли трябваше да се инсталира, преди ъпгрейд?

  6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #380

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Ако е стар буутлоудъра, ще се наложи да го ъпдейтнеш. Моята 800-ка си дойде с новия.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Мнения
    13
    #381

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Здравей на всички ,

    Имам сериозен проблем - каквото и да правя не изкарвам звук 5.1.

    Имам следните уреди - ТВ: 55JU7000 на 4 седмици, домашно кино: HT-J5550W на 2 седмици и MED600X3D на 3 дена, а да и външен хард: Seagate 1T.
    Ситуацията е следната: Първо Blu-Ray съм го свързал към TVто с HDMI кабелa към ARC порта, второ Blu-Ray е свързан с оптичен кабел към медиатора. И трето медиатора е свързан с HDMI кабел към TVто. Когато тествам киното ми работят само дясна предна и дясна задна колона и буфера. Не работят предна лева, задна лява и централна колона. А кото пусна медиатора чувам само музиката на филма не диалога. Мисля, че проблема ми е че си взех в рамките на 3 седмица много нова техника и незнам как да ги настроя правилно.
    TV съм го настроил на Beatstream, Dolby Digital (във функциите има също така PCM, DTS NEO 2:5, PCM); киното е: Beatstream, Dolby Digital, surround. A медиатора e настроен на 5.1.
    Не зная дали тези настройки са ок, а има и още други (за аудиото), които незнам дали са настроени правилно или някаква грешка правя някъде или колоноте не работят, което ме съмнява. В задънена улица съм и незнам какво да правя

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #382

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Направих първите тестове на плеъра, свързан с телевизора. Харесва ми колко бързо реагира, но все още се бъркам по клавишите на дистанционното спрямо това на предишния плеър, ама навик... Дойде с V2 на буутлоудера и в.3.0.6 на фърмуера.

    Първо пуснах няколко HD филма и след това няколко 3D рипа и всичко беше наред с картина, звук и субтитри. Когато пуснах 3D BluRay ISO, ми направи впечатление, че 3Д субтитрите не се изобразяваха правилно на екрана и скачаха някак произволно накъдето им падне, а също така правилното подаване на звука към домашното кино пропадаше и не излизаше DTS, а двуканално. Пуснах още два-три 3д блурея - същата работа. Реших, че е от фърма, инсталирах 4.0.0 и след като се убедих, че работи, рестартирах. Пуснах единия 3Д блурей Pixels, с който се случваше проблема и този път всичко бе шест - DTS към домашото кино и 3д субтитрите излизаха вече нормално. След това побъзиках по опциите за визуализиране на папките и когато пуснах друг филм, пак започна същия проблем - без нормално подаване на звук и субтитри. Нямаше логика в това, затова реших, че нещо забива. Рестартирах плеъра, пуснах пак същия 3д блурей ISO и хоп, всичко наред със звук и субтитри. Много странно е това забиване на софтуера. Предполагам, че се случва след промяна на някаква настройка (каквато и да е), но не съм сигурен. Истинският тест за качество на 3D проектор и големия екран предстоят...

    @Garud, какво значи "медиатора e настроен на 5.1"? Ти си свързал медийния плеър с домашното кино посредством toshlink оптичен кабел и звукът се подава директно към киното по този кабел. За съжаление доколкото виждам, нямаш HDMI входове на усилвателя на домашното ти кино и затова нямаш друг вариант, освен да изкараш DTS 5.1 звук към него по този начин. Влез в аудио настройките на медийния плеър и на HDMI output задай Auto, а на SPDIF задай Passthrough, тоест да подава суров сигнал посредством оптична връзка към домашното кино, което да си декодира сигнала. На опцията Surround можеш да зададеш DTS/DD 5.1. Провери също и режимите на домашното кино да не би да си го задал на двуканален режим (на повечето има такъв). За всеки случай, влез и в настройките на телевизора и спри ARC функцията на телевизора. Във връзка с гореописания проблем, след промяна на настройките рестартирай и плеъра, и домашното кино. След това пусни филма и би трябвало да ти се изведе 5.1 канален DTS / DD звук. Естествено трябва да си сигурен в сорса, който ползваш, тъй като няма как да изкараш 5.1 от нещо, което е 2.0 Ако това не сработи, значи има проблем по хардуера или кабелите някъде, който трябва да търсиш.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Мнения
    13
    #383

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Здравейте
    Мдаа поизложих се малко проблема беше много прост и благодаря на фризера той си знае , че ми каза да проверя как съм си свързал колоните и сега слушам имам перфектен съраунд. Тестах звука по два начина:
    1.
    Домашното кино директно към ТВ с HDMI кабел и пуснах трейлъри от youtube бомбастично, увеличих само до около 37-39 и беше доста, доста силно - експлозията - чист и мощен звук без пращене, диалозите ясни, а в сцените със сароунд - перфектни.
    2.
    Киното остава включено към твито с HDMI кабел, но сега свързвам киното и към медиатора с оптика. Тествах го на някой 3Д филми и звука пак е съраунд, струва ми се че не беше толкова добре както с youtube, може да е само моето въображение нo мислите ли че може да се скапе малко качеството на аудиото от факта, че сега съм свързал киното с оптика към медиатора или е не. Нямах много време да тествам картината на 3Dто, но видях че динамичните субтитри си вървят и 3Д също, но забелязах че има някава страна геометрична фигура която не изчезва и дразни, все още не съм барал настройките за 3Д на ТВ или медиатора, ако някой има препоръки за 3Д настройките ще съм благодарен на фризера и феникс благодаря за помощо до този момент

    PS: нямам кирилица на компютъра ползвам google translate и затова правописните неточности
    Този пост е редактиран от Garud; 28-11-15 в 22:29.

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #384

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Описах ти какво трябва да направиш за звука, останалото ще се оправи, като го спазиш. Аудиото ти няма как да се "скапи", ако всичко е правилно. Някъде на дисплея на домашното ти кино трябва да имаш индикация какъв звук приема. На някои уреди това се визуализира, след като изрично поискаш информацията от определен функционален бутон на дистанционното, примерно на моето Sony е така. Разучи си домашното кино. Ако приемаш DTS или DTS HD ch 5.1, значи всичко е наред. И то се познава, защото звукът става силен, изчистен и басов. Усещаш различни звуци от различни колони в сцените със звукови ефекти.

    Каква е тази геометрична фигура? Не трябва да я има. Недей бара онази опция с настройката големината на екрана, че май повече проблеми създава, отколкото да е нещо полезна.
    За 3Д-то какво... Ако гледаш SBS или OU стереоскопичен рип, пускаш филма и активираш 3д от телевизора - така е препоръчително и се визуализира най-точно. Активираш ли го от плеъра, може да виждаш леки изкривявания на картината или субтитрите спрямо реалните параметри.
    Ако пускаш 3Д блурей, то само си се активира, защото там технологията е друга. Ще ти трябва време да се запознаеш с 3д опциите и кое какво е. Питай, ако нещо конкретно те тормози.
    Аз изгледах току-що Terminator.Genisys.2015.1080p.3D.BluRay.AVC.DTS-HD.7.1-PHX с 3D проектора. Бих казал, че съм много доволен от изпълнението и качеството. Забелязах нещо дребно със субтитрите, но не е болка за умиране. Има някакво ограничение в софта и в дълбочина не се визуализират точно така, както когато примерно го пуснеш с TMT или WinDVD през PC-то, но предполагам, че е някаква "застраховка" на програмистите на фърма, която не пречи.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Мнения
    13
    #385

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Здравейте отново,

    Звука си върви перфектно. Филмите които пускам на 3Д са само от исо файл. Ами таза фигура е много страна като триъгълник или пирамида започваща от горната част на екрана и с върха към средата на екрата като че ли е от квадратчета или нещо такова или е напълно черна или прозрачна. В зависимост от сцената или се вижда по-малко или доста осезаемо или въобще, мисля че на черен екран се вижда най-ясно. Предполагам, че може да е от настройките, дали трябва да увелича или намаля контсрата или нещо друго, някой сблъсквал ли се е с нещо такова и имали престава какво е ? Може би трябва да се включи или изключи някоя функция, търся по форумите за сега, акo някой има инфо ще съм благодарен. Вече апдеитвах медиатора до версия 4.0.0

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    326
    #386

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Не ми се струва нормално това и едва ли е от контраста. При какъвто и да е контраст, не би трябвало да виждаш подобни аномалии. При мен няма такива неща, всичко си е перфектно като картина и звук. Това само, когато пуснеш медийния плеър ли го виждаш?

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Мнения
    13
    #387

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Да, само на медия плеъра и то ако гледам 3Д, ако е 2D си върви перфектно, сигурен съм (или поне се надявам да е нещо елементарно) и да го оправя скоро все пак една от основните причини да го взема това ТВ е 3Д то

  16. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    499
    #388

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от Garud Виж публикацията
    Да, само на медия плеъра и то ако гледам 3Д, ако е 2D си върви перфектно, сигурен съм (или поне се надявам да е нещо елементарно) и да го оправя скоро все пак една от основните причини да го взема това ТВ е 3Д то
    А защо не направиш една снимка, че да видим за какво иде реч? Защото така както го обясняваш, изглежда че някое устройство генерира този образ. За експеримента може да включиш само плеъра и нищо друго в телевизора и да пробваш. А също така може да си пуснеш 3D от приложенията на телевизора. Иначе, смятам че добре си се справил с това което те тормозеше в началото, но какво да се прави? Човек като се натовари с много нова техника и се започва едно ръчкане, настройване и кое от къде беше.... Изобщо веселбата е голяма.
    Phoenix_1 одобрява това.

  17. Novice
    Тук е от
    Dec 2015
    Мнения
    3
    #389

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Здравейте
    От около седмица имам Mede8er 600. Машинката ми харесва много и като функционалност и като дизайн, но от два дена се боря с мрежата, (за жица става въпрос) и не ми се получава изобщо. Та да попитам, някой успя ли с windows 10?
    С рестарт всичко е идеално, но е досадно всеки път да се рестартира.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Мнения
    13
    #390

    Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

    Здравейте,

    Позабавих се малко с отговора, но тук се почнаха едни предколедни партита :D, След партитата обаче трябва да се разпусне с някой готин филм или сериал
    директно по темата, преди да постна снимките малко разяснение: Включените уреди за ТВ, съраунд и МЕД 600. Филмите които тествах са Прометеус, Отмъстителите и Мъже в черно 3 и трите по около 50 ГБ исо файл през външния хард. При първото тестване като и предишни пъти се е случвало всичко си върви нормално и наивно си помислих че се е оправило от самосебеси докато съм си запивал в паба да ама не, когато пуснах третия филм се появи познатия и гаден проблем моля вижте снимки: , така, после пак пробвах и нямаше проблем ето снимки: , не съм сменял никаква функция. Как мислите какво може да е това?

    Благодаря предварително и весели празници
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 37 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 09:50
  2. Media Player - Dune (всички модели)
    От hristoslav2 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 535
    Последно: 18-05-21, 07:33
  3. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 18:58
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 13:04
  5. Media Player - Hyundai (всички модели)
    От myDiva във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 508
    Последно: 29-03-14, 18:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе