Вижте резултатите от анкетата: Как бихте контролирали вашият телевизор ?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С дистанционното управление

    166 70.34%
  • Със смартфон

    40 16.95%
  • С таблет

    19 8.05%
  • С Touchscreen

    9 3.81%
  • С глас

    23 9.75%
  • С жестове

    23 9.75%
  • Със силата на мисълта

    33 13.98%
  • С очите

    3 1.27%
  • Не знам / не мога да отговоря

    2 0.85%
Отговори на анкетата
Страница 101 от 113 ПърваПърва ... 519199100101102103111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 1691
Like Tree367Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    1,303
    #1501

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    Q.menu няма ли? Това пак от миналогодишния модел. Излизаше екранна цифрова клавиатура и си набираш номера на канала. А за рисуването - рисува докато е натиснат и задържан скролъра. Пуснеш ли го - спира да рисува... Ама явно не и на WebOS.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #1502

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от Iuly Kostov Виж публикацията
    Колега, тоя ъпдейт нали е от руският форум в един от линковете тук, където го обсъждаха. Какви са му новите неща, ако можеш да споделиш. И понеже е бета, то има ли някакви по осезаеми бъгове. Един вид, доволен ли си от него спрямо версия 04.30.09
    Питам, щото сега с версия 04.30.09 си има доста кусури. Например развалиха плеъра, който сега не превърта повечето филми с бърз ход, а само ръчно от лентата. Тия опции за бърз ход си бяха тъпо направени, а сега са и не активни на всичкото отгоре. Преди поне работеха донякъде. Има и други недосмислици но са дреболии.
    Да, 04.33.12 е обсъждан в руския форум и там съм описал разликите, но ще повторя и тук.
    Въпреки вечната каша в WebOS относно субтитри и звукови пътечки в MKV, тук имаме напредък. Плеъра избира първа звукова пътечка по подразбиране, другите са неактивни. Продължава да игнорира всякакви флагове в MKV. Отново бързия ход през DLNA е неактивен (през USB не съм пробвал). Плюс е върнатата поддръжка на ISO през DLNA и WiFi, като измерих битрейд от 38 Mbit. Естествено има периодични буферирания, които в една от ранните версии отсъстваха.
    Общо взето едно оправят друго развалят. Гледам че са пуснали нов фърмуер 04.30.16, който сигурно скоро ще засилят и по въздуха. (Номерирането на версиите следва някаква тяхна си логика )

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    74
    #1503

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от operator3 Виж публикацията
    Да, 04.33.12 е обсъждан в руския форум ...
    Сега намерих писаното там. Ясно, ще се пробва новия. Те иначе взеха седмично, като се събудят в понеделник, да пускат ъпдейт вече. Не си догллеждат работата. Що ли са се разбързали...

    Това с менюто на каналите си е за дразнене. И 10 канала да имаш, някак си е смотано решението с инфото в тях и начина на достъпването им. А ако са над 20-30, вече си е сериозен проблем. Хубав телевизор, лесно и интуитивно меню за настройки, но за избор на канали си е мъка. Ремуутето с телефон е по достъпно и лесно на вид, обаче там първо включваш заспалия телефон, после го отключваш, след това намираш иконата, после вече влизаш. Мама мия. Не става въобще и така.

    А преди да купя телевизора, си мислех, че за живото меню което рекламираха си има за всеки канал жив малък прозорец, в който виждаш текущото предаване. И така за поне десетина канала на страница да речем. Викам си - това ще иска много рам и бърз процесор, а и невъзможен технически тюнер и видео. После го видях и вече не бях очарован особено.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Мнения
    60
    #1504

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Това с кабелна връзка няма как да е по бавна от безжичната, освен ако рутера ти не е с два приемопредавателя /две антени/ и скорост над 100мб/с. Портовете на рутерите са лан и работят като суичове със 100мб/с. Може в настройките на лана да ти е избрано не фул дублекс а халф. Тогава скороста пада на 10мб/с. Друга причина е в самия кабел за връзка. Евтините китайски не стават. Купи си хубав кабел или си го направи от качествен такъв, по стандарт CAT 5E и да е с медна тел вътре. Пробата също не се прави с през интернет спийд тест. Прави се като си вържеш два компютъра във вътрешната ти мрежа и копираш от единия на другия някакъв файл, филм да речем и гледаш скоростта на трансфера. Трета причина може да са драйверите или не читава операционна система.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    И аз си мислех така , но е факт.С 2 антени е рутера рових в настройките ,но няма ограничение мисля насатолния ми комп. също е свързан с кабел и връзката му е много по-бърза от безжичната.Кабела е хубав меден е и е точно 5Е 15 м е ако дължината оказва влияние, но според мен причината е някаде другаде не е в кабела.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1505

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/


  7. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #1506

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от axander Виж публикацията
    ...Кабела е хубав меден е и е точно 5Е 15 м е ако дължината оказва влияние, но според мен причината е някаде другаде не е в кабела.
    Тази дължина не е проблем. Някаква грешка при кримпването на кабела?
    Не са нормални тези разлики в скороста. С един 25-30 левов TL-WR740N постигам WiFi скорости над 30 Mbit и през LAN около 100Mbit. Това е повече от достатъчно за качествен стрийм на видео.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    74
    #1507

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    То и аз съм се спрял на същия модел - TL-WR740N. Преди пробвах с 841N с двете антени, но нещо не ми харесваше. Въпреки че трябва да е по бърз. WR-740N си е просто железен.

    Сега обаче правя един трик. Преди рутера 740N съм вързал един суич, но не тия новите с ЕКO характеристиките, а старите дето Неомонтана им купиха лиценза. Той вече е зад основния рутер /Микротик/ който ме дели от външната мрежа. Така 740N го ползвам само за безжична връзка и в режим AP /прозрачно устройство/, тоест той не рутира в подмрежа, а само служи за безжична връзка. Така всички устройства след 740N и тия вързани през LAN портовете на суича, си взимат IP от Майкротик-a. Също така на 740N съм спрял всички защити и фаеруола, спряно DHCP и всичко което може да се спре, освен Wi-Fi, който също е със спряна оторизация /парола/. И без това само виждаш мрежата, но не получаваш достъп до нея, за което се грижи Хотспота на Майкротик рутера. Един вид така освобождавам процесора на 740N, от допълнителни "главоболия", както и кеша който ми е важен в случая.
    Телевизора вече е вързан безжично по принцип, но временно съм го вързал за суича с кабел, защото тествах последният ъпдейт, където по горе писах, че с него има някакво запълване на паметта на буфер. Та за тестовете сега съм с кабел. През кабел скоростта си е 11-12,2 Мегабайта което на практика е към 90-100 Мегабита в сек. /@axander Тук трябва да се прави разлика между мегабайт и мегабит - 1мегабайт=8мегабита!/

    Та @axander, пробвай с един суич след рутера си, а не да вързваш компа на лановете му. Тоест ще получиш следната топология - ISP/ Рутер/ след него суича/ а вече на суича са вързани по LAN компа ти и телевизора. Така вече всички устройства в мрежата ти, ще получават от рутера само IP, а трансфера ще минава директно през суича, без да занимава с това рутера ти. Ако няма друга причина и си сигурен в това че няма, /освен и правилното кримпване, както посочи колегата operator3 / то най вероятно причината за бавен трансфер през LAN-а, да е в портовете на рутера или на ЛАН картата на компа ти. Понякога LAN-овете си работят уж един вид правилно, но бави трансфера при товар заради скрит дефект във филтъра им. Това може да се случва и с портовете на и рутера и на LAN картата ти.
    И накрая вземи прати следния пинг от компа до рутера, един път безжично и един път през LAN/LAN със следния ред - ping IP-то на rutera -t -l 10000 -тоест да е от вида на ping 192.168.0.1 -t -l 10000 . Така за по 10 минути и снимай резултата. Но правилните стойности които трябва да видиш ще са 1-2 ms при 10000 бита и без промяна и качване или пропуски. После тоя същия пинг го запрати и до телевизора / с неговото IP/ и пак виж стойностите. Те ще са с 20-30ms вече, но пак не трябва да прескача.
    Този пост е редактиран от Iuly Kostov; 21-09-14 в 21:48.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Мнения
    60
    #1508

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от Iuly Kostov Виж публикацията
    То и аз съм се спрял на същия модел - TL-WR740N. Преди пробвах с 841N с двете антени, но нещо не ми харесваше. Въпреки че трябва да е по бърз. WR-740N си е просто железен.

    Сега обаче правя един трик. Преди рутера 740N съм вързал един суич, но не тия новите с ЕКO характеристиките, а старите дето Неомонтана им купиха лиценза. Той вече е зад основния рутер /Микротик/ който ме дели от външната мрежа. Така 740N го ползвам само за безжична връзка и в режим AP /прозрачно устройство/, тоест той не рутира в подмрежа, а само служи за безжична връзка. Така всички устройства след 740N и тия вързани през LAN портовете на суича, си взимат IP от Майкротик-a. Също така на 740N съм спрял всички защити и фаеруола, спряно DHCP и всичко което може да се спре, освен Wi-Fi, който също е със спряна оторизация /парола/. И без това само виждаш мрежата, но не получаваш достъп до нея, за което се грижи Хотспота на Майкротик рутера. Един вид така освобождавам процесора на 740N, от допълнителни "главоболия", както и кеша който ми е важен в случая.
    Телевизора вече е вързан безжично по принцип, но временно съм го вързал за суича с кабел, защото тествах последният ъпдейт, където по горе писах, че с него има някакво запълване на паметта на буфер. Та за тестовете сега съм с кабел. През кабел скоростта си е 11-12,2 Мегабайта което на практика е към 90-100 Мегабита в сек. /@axander Тук трябва да се прави разлика между мегабайт и мегабит - 1мегабайт=8мегабита!/

    Та @axander, пробвай с един суич след рутера си, а не да вързваш компа на лановете му. Тоест ще получиш следната топология - ISP/ Рутер/ след него суича/ а вече на суича са вързани по LAN компа ти и телевизора. Така вече всички устройства в мрежата ти, ще получават от рутера само IP, а трансфера ще минава директно през суича, без да занимава с това рутера ти. Ако няма друга причина и си сигурен в това че няма, то най вероятно причината за бавен трансфер през LAN-а, да е в портовете на рутера или на ЛАН картата на компа ти. Понякога LAN-овете си работят уж един вид правилно, но бави трансфера при товар заради скрит дефект във филтъра им. Това може да се случва и с портовете на и рутера и на LAN картата ти.
    И накрая вземи прати следния пинг от компа до рутера, един път безжично и един път през LAN/LAN със следния ред - ping IP-то на rutera -t -l 10000 -тоест да е от вида на ping 192.168.0.1 -t -l 10000 . Така за по 10 минути и снимай резултата. Но правилните стойности които трябва да видиш ще са 1-2 ms при 10000 бита и без промяна и качване или пропуски. После тоя същия пинг го запрати и до телевизора / с неговото IP/ и пак виж стойностите. Те ще са с 20-30ms вече, но пак не трябва да прескача.
    Нещо не сте ме разбрали проблема не е с връзката между компютара и рутера, а между телевизора и рутера.При компютара няма никакъв проблем от замунда свалям с 10Мб а по въздуха лаптопа достига най-много до 4 демек преимуществото на кабелната връзка е налице.Ще пробвам да кримпна на ново просто трябва да са наредени от двата края по един и същи начин нали без значение цветове и такива работи.Между компютара и рутера е 1мс а между телевизора е request timed out от време на време показва time 2ms TTL 64
    Този пост е редактиран от axander; 21-09-14 в 21:54.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    74
    #1509

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от axander Виж публикацията
    а между телевизора е request timed out от време на време показва time 2ms TTL 64
    Аз разбрах, че опитваш кабелна връзка с телевизора. Но там е проблема- между лановете на рутер и телевизор ако си с кабел или в Wi-Fi ако това което виждаш от пинга е при безжичен тест. Пробвай с наново кримпване или най добре с готов оригинален кабел. Понякога и клещите а и самите RJ-45 са проблемни! Аз съм си патил от ментета RJ-45. Смени и дупката на порта на рутера. Пробвай на друга. После паг пинг с 10 000бита и така се уверяваш, че няма повече "request timed out" . Времето обаче до телевизора, може да е винаги малко повече. Такива им са ЛАН картите. Но в никакъв случай - request timed out!

    И една малка забележка. В интернет свързването, няма такова нещо - проблема е от връзката между телевизора и рутера! В смисъл, че може мрежата да ти е наред от компа до рутера, или поотделно от рутера до ТV, но като ги вържеш заедно с телевизора да качва пинга или флуудва в мрежата. Тогава може да се окаже и лан картата на компа ти, въпреки че ако не си вързал телевизора имаш трансфер от външен сайт! Тоест връзката на телевизора, да провокира дефект на ланкартата на компа ти и така да те лъже. Не казвам че е там проблема, но в интернет, устройствата не са вързани като ютия и тостер в двоен шоко контакт. Тук нещата са много по различни. Аз съм имал проблем, където в трасе А-B и успоредно на него суич за трасе A-C ми флуудва трасе D, заради проблемен порт в трасе A-B, което работи правилно, ако не e свързан суича на трасе D. Всъщност се оказа мокър кабел между компютър и суич в трасето А-B. Просто пример.

    - - - - - - - - - -

    И още нещо което ти убягва. Проводниците в жака не са наредени по цветове успоредно! Много важен момент! Точно затова е усукан лан кабела по цветове и едновременно по двойки. Начина на сързване е по два наложили се стандарта , тоест в следния ред - бял-оранжев/оранжев/бяло-зелен/син/синьо-бял/зелен и накрая кафяво-бял/кафяв. Това е погледнато от страната на кримпваните пинове в реда от ляво към дясно!
    Този пост е редактиран от Iuly Kostov; 22-09-14 в 02:14.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Мнения
    60
    #1510

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от Iuly Kostov Виж публикацията

    - - - - - - - - -
    И още нещо което ти убягва. Проводниците в жака не са наредени по цветове успоредно! Много важен момент! Точно затова е усукан лан кабела по цветове и едновременно по двойки. Начина на сързване е по два наложили се стандарта , тоест в следния ред - бял-оранжев/оранжев/бяло-зелен/син/синьо-бял/зелен и накрая кафяво-бял/кафяв. Това е погледнато от страната на кримпваните пинове в реда от ляво към дясно!
    Аз ги знам уж схемите на кримпване, но в този случай реших, че просто трябва да са наредени еднакво и още така си мисля и съм убеден, че е така въпреки че като ги наредих по T-568B стана работата пинга е 2ms и вече 30 gb филм си върви без проблем дори при превъртане не се замисля въобще.Може и от буксите да е било понеже бяха супер фалшиви сега взех едни метални.
    Този пост е редактиран от axander; 22-09-14 в 13:23.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    16
    #1511

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    Здравейте...
    Как мога дa върна по-стара версия на фирмуера на телевизор (LG 42LB730V)... Инсталирах някаква версия 9.00.00 а искам да върна на 4.30.16 ??? Как става самия даунгрейд?

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #1512

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от KOSTA.TDI Виж публикацията
    Здравейте...
    Как мога дa върна по-стара версия на фирмуера на телевизор (LG 42LB730V)... Инсталирах някаква версия 9.00.00 а искам да върна на 4.30.16 ??? Как става самия даунгрейд?
    Откат и восстановление предыдущих версий прошивок

  16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    16
    #1513

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от operator3 Виж публикацията
    Неможах да го направя това... Явно не разбирам руски и някъде бъркам... (1 - 2 точка ги направих но явно бъркам някъде след това)
    Може ли да обясниш на БГ (ще съм ти много благодарен) - телевизора не намира ъпдейт и тва е...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-09-14 в 15:55.

  17. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #1514

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от KOSTA.TDI Виж публикацията
    ...Може ли да обясниш на БГ (ще съм ти много благодарен) - телевизора не намира ъпдейт и тва е...
    1. Във файла \LgDTVUpDater\dns\AcrylicHosts.txt променяш адреса 192.168.0.11 с локалния адрес на компютъра, на който стартираш програмата.
    2. Копираш със замяна файла HE_DTV_WT1M_AFAAABAA от папката \заготовки\online\LB730\номер_на_ъпдейт в папката \LgDTVUpDater\htdocs\ (имай предвид, че някой ъпдейти вече са свалени от сървъра на LG)
    3. Стартираш startDNS.bat и startHTTP.bat, като не затваряш двата прозореца (за правилното стартиране на втория пречи Skype).
    4. В телевизора избираш ръчни настройки на мрежата (Задаваш локален IP адрес; маска 255.255.255.0; шлюз - IP на рутера, а за DNS поставяш локалния адрес на компютъра от т.1)
    5. В общи настройки на телевизора >> За този телевизор избираш търсене на обновления.
    Естествено всичко това го правиш на свой риск.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    16
    #1515

    Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от operator3 Виж публикацията
    1. Във файла \LgDTVUpDater\dns\AcrylicHosts.txt променяш адреса 192.168.0.11 с локалния адрес на компютъра, на който стартираш програмата.
    2. Копираш със замяна файла HE_DTV_WT1M_AFAAABAA от папката \заготовки\online\LB730\номер_на_ъпдейт в папката \LgDTVUpDater\htdocs\ (имай предвид, че някой ъпдейти вече са свалени от сървъра на LG)
    3. Стартираш startDNS.bat и startHTTP.bat, като не затваряш двата прозореца (за правилното стартиране на втория пречи Skype).
    4. В телевизора избираш ръчни настройки на мрежата (Задаваш локален IP адрес; маска 255.255.255.0; шлюз - IP на рутера, а за DNS поставяш локалния адрес на компютъра от т.1)
    5. В общи настройки на телевизора >> За този телевизор избираш търсене на обновления.
    Естествено всичко това го правиш на свой риск.
    Еми точноова и правя ама не намира ъпейт... явно не работи този начин...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 11:45
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе