Страница 48 от 169 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 2532
Like Tree1871Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    547
    #706

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Освен Aleksandars аз за друг не се сещам. Мнението ми също е плод на лични наблюдения и само от него съм доволен.
    Mega и vadim харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #707

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Цитат Първоначално публикувано от softmaster Виж публикацията
    Например ?
    Че вече съм имал допир с 2-3 и съм меко казано "недоволен" и не искам да "стрелям" напосоки ...
    Ако уцелиш, после е голям кеф!

  4. Member
    Тук е от
    Aug 2014
    Мнения
    180
    #708

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    softmaster, свържи се с Aleksandars да ти направят оглед на място и да ти предложат професионално решение, така няма " да стреляш напосоки", а право в целта...

  5. Junior Member Аватара на adrian_dimitrov
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    100
    #709

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Здравейте момчета. Решил съм да взимам 13-ката на Дайсекай и всеки момент очаквам одобрение по Енергийна Ефективност. Помещението е хол, 20кв.м. с вътрешна изолация и ПВЦ дограма, изложение на външни стени - изток, запад, север, като запад имам, ако отворя плъзгащата се врата към трапезарията, която е, около 10 кв.м. Етаж трети, комшията отдолу зимата помага / камина + водна риза / и в помещението, когато комшията не е в тях, студовете е 16 градуса, а когато помага - 18 С. Пода е теракот. Идеята е, че когато комшията отоплява, и климата позволява, бих могъл да топля с климатика, или трапезарията ( там има доста топлозагуби, понеже е доста по-студено, отколкото в хола ), или коридора и спалнята, където работи дайкина ми от подписа и се справя доста прилично. Бих желал да чуя мнения, относно дали мислите, че 13-ката е добра идея, ако се справя пък прекалено добре, ще го огранича на 75% софтуерно, понеже до сега, масленият радиатор, само за хола се справяше идеално на 1кв, когато комшията помага и на 3 кв. когато не си е в тях. Също така, моля да ми разясните, какъв диаметър и какви са хубавите тръби, стойки и т.н. , пари няма да жаля от монтажа, искам да стане като хората. Блока е панел, тавана 2.40 гипсокартон. Града е Сливен. Външното тяло ще е на завет на терасата.

  6. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    183
    #710

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Този пост ми е като задача по математика . Ще се опитам да ти отговоря с няколко думи. Дайкина който имаш само по надпис е Дайкин , това го оставам на заден план. Пускай 13G2 да работи и колкото смогне толкова. Но климатика е перфектен.

  7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #711

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Цитат Първоначално публикувано от adrian_dimitrov Виж публикацията
    Здравейте момчета. Решил съм да взимам 13-ката на Дайсекай ... Помещението е хол, 20кв.м. с вътрешна изолация и ПВЦ дограма... комшията отдолу зимата помага... в помещението, когато комшията не е в тях, студовете е 16 градуса, а когато помага - 18 С. Пода е теракот. Идеята е, че когато комшията отоплява, и климата позволява, бих могъл да топля с климатика, или трапезарията ( там има доста топлозагуби, понеже е доста по-студено, отколкото в хола ), или коридора и спалнята, където работи дайкина ми от подписа и се справя доста прилично. Бих желал да чуя мнения, относно дали мислите, че 13-ката е добра идея, ако се справя пък прекалено добре, ще го огранича на 75% софтуерно, понеже до сега, масленият радиатор, само за хола се справяше идеално на 1кв, когато комшията помага и на 3 кв. когато не си е в тях. Също така, моля да ми разясните, какъв диаметър и какви са хубавите тръби, стойки и т.н. , пари няма да жаля от монтажа, искам да стане като хората. Блока е панел, тавана 2.40 гипсокартон. Града е Сливен. Външното тяло ще е на завет на терасата.
    Има някои особености на осма серия, за които съм споменал в темата и които си пропуснал. И така:
    Първо: Вътрешната изолация силно намалява специфичния топлинен капацитет на помещението. Топлещият съсед отдолу също ще внася топлина. Ако в помещението е монтирана 13-ка на дайсейкай 8, ще работи при отрицателни външни температури през цялото време в повторно кратковременен режим, който при него е доста особен. Сиреч, преди за изключи, компресорът развърта първо до номинал и когато спре, ще чуваш шум от изравняване на налягането на фреона. Във всекидневна не се забелязва особено, но ако някой спи там, не съм сигурен.
    Второ: Ако отвориш вратата към коридора, за да топлиш нататък, трябва да са изпълнени две условия, а именно:
    - струята да е насочена към долната 1/3 на вратата;
    - скоростта на турбината да се промени от автоматична на 3-та или 4-та, в твоя случай минимум 4-та.
    Това ще наруши до известна степен комфорта в самото помещение, въпреки че машината е тиха. Ако вместо осма сложиш 6-та серия или 6.5, нещата ще са още по-зле.
    Моето предложение е да си монтираш в помещението RAS-10G2AVP-E или RAS-13PKVP-E, ако все още ги има някъде.

  8.  
     
  9. Junior Member Аватара на adrian_dimitrov
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    100
    #712

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Додо, благодаря за изчерпателният отговор. Машината вече съм я избрал, ще съобразя нещата, които ми сподели с мястото на монтажа на вътрешното тяло, както и степените и т.н. Не съм от тези, на които струята, или шумът им пречи толкова. Запаса с тази машина е, защото комшията е променлива величина, днес е тук, утре го няма. Тръбният прът ще отиде към 4-5 метра. Бихте ли споделили, какви особености има при монтажа на конкретно този модел, размер и вид тръбен прът, стойки, които да са хубави, има ли смисъл от тампони за външното ( не заради мен, ако ще е по-добре за машината ) и ако има други особености, освен това, което е изписано в темата за протичането на 1 монтаж. Тръбите ще се вкопават в панела. При замазване с гипс ли да замазвам, или да сложа пяна първо, и след това гипс, когато сложат тръбите и монтират климата? Благодаря.

  10. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    822
    #713

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    При мен тръбния път е 6метра ,и не е вкопан .Голямо къртене щеше да падне ,и се отказах.Ако искаш мога да ти покажа как изглежда,но със вкопаването ще е по-красиво.

  11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #714

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    @adrian_dimitrov, осма серия на дайсейкай е все още прекалено скъпа, за да се използва по описания от теб начин, при такива условия. Има и по-евтини вариянти, които ще предоставят същия комфорт и енергийни разходи. Ако си сложиш 10-ка, вместо 13-ка, нещата ще са по-добри откъм комфорт и ще си струва. Тампони няма да са необходими, по-скоро по-здрави (хубави) стойки. Осма серия обича по-дълги тръби, 4-5 метра е добре. Не можеш да влияеш на протичането на монтажа, но можеш да изгониш монтажниците и да потърсиш други. Затова е добре предварително да се спреш на тях, а после да търсиш машина.
    Aleksandars одобрява това.

  12. Junior Member Аватара на adrian_dimitrov
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    100
    #715

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Благодаря отново. Както писах, вече съм пуснал документите за КЕЕ и съм решил да взема "светият граал" на климатиците. Направиха ми добра отстъпка от фирмата, цената на която ще ми излезе климата с изплащането е под 2000лв. вкл. отстъпката и помощта от фонда, както и монтажа. Точно това си мислех за 10-ка в началото, поради същите съображения Додо, но реших, че ако ще давам куп пари за хубав климатик, да не се циганя за 100лв / разликата м/у 10 и 13, при положение, че ако съм подценил възможностите на машината, мога да я огранича софтуерно. Надявам се нещата с монтажа да протекат така, че да мога да се похваля тук. Поздрави

    @попов Ако искаш мога да ти покажа как изглежда,но със вкопаването ще е по-красиво.

    Колега, уж Дайкина ми в спалнята е по същият начин и този път ще направя нещата, както си му е реда. Дай 1-2 снимки да го видим хубавеца
    Този пост е редактиран от adrian_dimitrov; 28-08-15 в 22:49.

  13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #716

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Компресорите на 13-ката и на 10-ката са за различен дебит (различни цилиндри) и няма да можеш да направиш това, което си мислиш, при тези условия. Очаквай разочарование, въпреки че машината е много добра, сравнена с останалото на пазара за 230V. Ще чакаме отзиви в началото на февруари.
    Успех в начинанието!

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #717

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    13ка и 10ка не са ли с еднакъв компресор?

  16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,759
    #718

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    RAS-10G2AVP-E - DA111A1F-24F (Twin rotary type with DC-inverter variablespeed control)
    RAS-13G2AVP-E - DA150A1T-21F (Twin rotary type with DC-inverter variablespeed control)
    dodo_pv одобрява това.

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #719

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Мерси, Сашо.

  18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,759
    #720

    Отговор: Toshiba Daiseikai 8

    Машинките са си супер...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 169 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1049
    Последно: 03-12-23, 16:55
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 21:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 11:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 17:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 16:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе