Вижте резултатите от анкетата: Предимно какви предавания гледате по телевизията ?

Гласували
105. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Филми - художествени

    38 36.19%
  • Документални и научно популярни филми

    68 64.76%
  • Новини

    44 41.90%
  • Сериали

    26 24.76%
  • Шоупрограми

    19 18.10%
  • Публицистика

    16 15.24%
  • Спортни

    46 43.81%
  • Музикални

    26 24.76%
  • Риалити

    20 19.05%
Отговори на анкетата
Страница 7 от 41 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 608
Like Tree83Одобрявам

Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #91

    Отговор: Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от zlatko Виж публикацията
    @Дамян

    Всички възможни HD версии ще заменят SD аналозите си в сателитната платформа на Мтел. Това е в плановете и това е естественото развитие на на продукта телевизия. Поради тази причина при МТел САТ ТВ няма пакет "HD" и всички програми са с HD версиите си още в най-евтината оферта.
    Колкото до изброените канали - аз лично не бих включил нито един от тях. Има предостатъчно подобни. А и са SD - такива трябва да бъдат избягвани от зрителите и постепенно или да се трансформират или да изчезнат.
    Винаги някому ще липсва нещо, няма как в един пакет да има всичко което се предлага.

    PS. Не съм от екипа на Мтел, но работя с тях.
    Отлично мнение.Всичко трябва да е хд.Златко интересувам се от Мтел,но гледам да се запозная повече от сайта им отколкото в магазините,защото там могат да кажат доста измислици,пък разликата от казано до написано е огромна.Прочетох форума.Изводи
    +
    1.Хд канали навсякъде където е възможно
    2.Липсват бози като партийни тв или други които се правят за жълти стотинки да увеличават бройката
    3.Твърдиш,че има доста програми сdolby digital и dts,кои са те,защо не се описват коректно на сайта?
    4.Някои хора тука казват че 1080i не е хд.Доколкото ми е известно това е макс. за тв.
    Въпроси
    1.Евроспортхд е в пакет от 29,90.Мога ли за 1 програма да дам 13 лв. според теб.Да знаеш само колко си прав,че програми като филмбокс не стават за гледане!!!Имал съм ги и въпреки желанието си не можах да гледам и 1 минута.Иначе пакет стандартен е идеален и при добавяне на евроспорт....Няма да казвам приказката за оня хотел дето работел с ниски цени....защото празните легла пари не носят.След като ще има доста клиенти които за 1 програма няма да сменят оператора Мтел какво печели-той си знае.
    2.Много трудно се разбират цените,допълнителни приемници,безплатни или платени.Таксите бяха високи сега не ги виждам даже.В пакет с гсм има само една цена и тя е само за стартов пакет.Изобщо голяма каша е или аз не знам точно къде да гледам.
    3.Доста от каналите ,които имат хд,Фокс,nat geo wild.... напр и не само те не са писани,че са хд,а ти твърдиш друго.Наистина трябва списък с обяснение,...канал резолюция,аудио ...поне
    4.Защо не дадете препратка кои свободни канали точно могат да се гледат некодирани,ами пак този казал,оня добавя
    5.При слючване на договор за нет и тв може ли да се гледа напр. сат тв на 3 приемника +сат/иптв ,защото ти твърдиш,че приемника има такава възможност.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #92

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @cable
    Ще се опитам да отговоря на въпросите ти, с уговорката че не разбирам някои от тях:

    1. С DD са каналите които имат такъв звук - например HBO. Трябва да се има предвид, че често DD не значи многоканален(5.х) звук, а просто стерео. Т.е. полза от DD в такъв случай няма никаква. Едно НЕ-ААС кодиране е съвсем достатъчно.
    2. Да, 1080i е стандарта за излъчване при ТВ. Прогресивен стандарт (р) не се използва за пренос.
    3. Eusrosport HD - трудно ми е да дам мнение. Аз лично смятам, че това е най-добрият спортен канал в Европа, така че си заслужава
    4. За съжаление не мога да ти помогна с цените много-много, защото не се занимавам с това. Самият аз слагах на сестра ми 4-ри ТВ, но просто казах на колегите да ми дадат добра оферта защото не мога да се ориентирам
    5. За каналите от групата FOX - написал съм че ЩЕ имат HD версии, работи се върху това. Към момента са SD.
    6. За свободните(FTA)канали - няма как да се даде списък официално. Тези канали се приемат свободно, но операторът няма право да ги използва за реклама. Ето списък: Hot Bird 13B / Hot Bird 13C / Hot Bird 13D (13 и Eutelsat 16A (16
    7. Сателитна ТВ в момента се предлага за един основен + 3 допълнителни телевизора. Не разбрах въпроса за "сат/ИПТВ"?

    Платформата ползвана за сат ТВ от Мтел е най-доброто на нашия пазар, искрено се надявам да я развият подобаващо, а не да я осакатят като много други неща. Но все чувам мантрата "трябва е евтино, пазарът не иска качество, трябва да сме като конкуренцията, но на по-ниска цена". Това е пътят към поредния масов боклук.
    hristoslav2 одобрява това.

  4. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #93

    Отговор: Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    zlatko,благодаря за отговора
    1.за звука дд не е обикновенно стерео което ресивера прави в друг формат.Ето защо питах тебе,ако отида в магазин ще ме питат дд яде ли се или се пие.А пък дтс изобщо няма,изглежда,а пък и дд само на хбо ,не знам ....може би като начало.
    2.Евроспорт хд дали е най-добрият спортен канал не е моя работа.Въпроса е,че конкуренцията Булсат напр. го има в пакетите си.На практика за подобни пари трябва да се прехвърля от Булсат на Мтел .На едното място нямам Диема спорт хд ,на другото Евроспорт.Разбира се в допълнение сега ползвам кабеларка за някои хд,,но общата цена е подобна. И съм сигурен,че искането за Евроспорт сд не може да е нормално,камо ли от Евроспорт да определят в кой пакет да се сложи хд програмата.Ако някои от мениджърите на бг операторите знаеха какво правят с измишлъотините си....ама това е друга тема.
    3.Списъка който си пратил е полезен,но не ми е много ясно,където пише encrypting-clear дали програмата не е кодирана,което видях за Евроспорт на 13ц ,май.
    4.Остава и открит въпроса с качеството на програмите които някои тук подлагат на съмнение,в друг форум пък четох че при Мтел били по-добре от Булсат.Всичко това е толкова относително,но не мога да го видя лично,защото тв в магазините са 32'' и всичко е един дол дренки.

  5. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #94

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @cable

    1. Пропуснал съм - DTS не се използва за ТВ разпространение. А и лиценза за DTS е доста скъп.
    2. Мтел също има Eurosport HD. Просто в малкия пакет е сложен само SD. Има и Eurosport 2 HD. И между другото доставчиците на съдържание имат ужасно много изисквания и претенции кое, къде и как. Това за пакетите е най-малката прищявка
    3. Пратил съм ти списъци САМО със свободните програми. "Encryption - Clear" означава че не е кодирана.
    4. Качеството е ОК. Псевдо разбирачите по форумите си мислят че бит-рейт = качество, което е много далеч от истината.

  6. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #95

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Аха,благодаря за списъците,но тъй като не съм наясно много със сат тв.Тези спътници могат да се гледат едновременно или си избирам някой от тях?Какво точно струва допълнително да сложиш към обурудването на Мтел за да гледаш някой от тях.Може ли с антена на Булсат да се гледа Мтел или трябва да се купува друга и колко струва антената?Този въпрос го задавам за вилата,тъй ккато никой няма да ми даде 2 -ра антена.Ако не ми трябваха много приемници за различни места,повярвай ми никога не бих се интересувал от сат тв.За града си има кабеларка за 10 лв. с 25 хд програми. За качеството го приемам на доверие.
    Засега обаче,поставянето на евроспорт в пакет на такава цена не може никой да ме убеди,че е нормално.Това което казах за мениджърите на бг операторите е най-мекото което мога да измисля за да не ме изгонят от форума за поне една година.
    Долби диджитъл много лесно се разбира.На кабеларката ми почти всички немски програми са със символа,обаче ресивера възприема така само една от тях.Техниците очевидно не разбират какво вършат и....Така,че ако искат Мтел да си включат приемника към един ресивер и ще разберат кое е дд.Обикновенното стерео което се преработва се изписва като долби про лоджик1,2 и.т.н.,което е друго.Ако всичко е нормално дори и в пакета на Мтел да има 1 дд програма,вероятно много от свободните са такива.И после да изпишат след всяка програма с какво аудио е.Това не става вероятно,защото всичките реклами на бг оператори по сайтовете са направени да ловят балами,а не да дават адекватна информация.
    Извинявам се за дългите постове ,но последното изречение вероятно обяснява защо....

  7. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #96

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @cable

    С оборудването на Мтел ще гледаш двата спътника едновременно. Цялото оборудване е безплатно. Втора антена не се продава, но за вилата винаги можеш да ползваш стара такава на Булсатком. Още по-добре на iTV Partner.
    Относно DD - освен HBO, почти няма други програми с 5.х звук. Има и други с DD, но звукът е стерео. Това няма нищо общо с DD ProLogic! ProLogic се опитва да прави от стерео 5.х звук. И няма нужда от допълнителен AV receiver за да разбереш дали звука е DD - приемникът сам си го показва
    Послушай съвета ми - не обръщай голямо внимание на DD. Реална полза няма освен при филми, т.е. НВО

    PS. На приемника трябва да настроиш типа на звук, който да пуска през HDMI - Bitstream! Ако си оставил downmix до стерео(често настройка по подразбиране), никога няма да получиш многоканален звук.
    PS1. В списъците със свободните програми, които съм дал е обозначено кои са с DD звук.
    Този пост е редактиран от zlatko; 28-06-15 в 21:38.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #97

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Да,много благодаря за пояснението,защото мислех,че антената на Мтел е по-голяма и на Булсат няма да свърши работа.
    Отново за звука.Не знам какво показва приемника,но ако прочете внимателно опита ми от кабеларката,тв показваше дд,а на ресивера само една от няколко програми беше така.Как се постига това недоразумение не знам,тъй като и техниците на кабеларката хабер си нямаха.Реална полза от дд има и тя е най-добре забележима в някои концерти.Гледал съм много такива от Замунда .Там и очевидно правените записи от тв бяха в дтс,така,че не знам защо мислиш,че дтс не се използва за тв.Има вероятност звука да е прехвърлен от дд към дтс което е пълна глупост защото дтс е стандарта с по-добро качество и ако не е записвано с него...Тези неща ще се ошитам да разбера как са.
    Днес обаче ми се вижда хубав ден за българската демокрация.На сайта на Булсат няма програма за ф+хд,което мисля показва,че не са платили Уимбълдън и''Очакваме скоро'' да спрат да ни извиват ръцете с тази програма като демонстративно се отказват от всяка друга спортна в хд.
    Изобщо за да се прехвърля,както аз така и хиляди други клиенти трябва да се случи
    1.До няколко дни Ф+ да загуби правата върху Примера.Надявам се БТВ да ги вземе напълно,а не както се говори ''тука има,тука нема''-поравно с Булсат
    2.До тогава Мтел да са прехвърлили Евроспорт където му е мястото...за да махнат макарона от устата на Мона Лиза.
    Въобще изобщо да не ме интересуваше тази програма,самия факт,че има заиграване с сд-хд пакети и др. е доста обезпокояващ при положение,че се подписва договор за 2 години.
    Селските номера на Булсатком са ми омръзнали,меко казано.(Тука нямам нищо против селяните ,и аз предпочитам да съм си на село на вилата,а по-скоро нарицателното като начин на мислене)
    А пък в най-скоро време очаквам,че и Теленор ще се намеси на този пазар и борбата за бившите клиенти на Булсат ще стане жестока.Сега е времето да се възползвате от тъпотиите им,за да може да им припомним думите на великия спортист и корифей на словото Л.Пенев за супата.

  10. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #98

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @cable
    Такова разминаване м/у показанията на приемник и AV receiver може да има по няколко причини:

    1. На дадената програма има няколко звукови пътеки,едната от които е DD, но не тя е избрана.
    2. При излъчването на програмата е сложен дескриптор АС3 за звука, но реално той не е DD.

    И да - DTS просто не се ползва при ТВ сигнала.
    Относно F+ HD и Primera - почти сигурно ще правата ще отидат в НОВА. Вероятно и Уимбълдън от следващия сезон.
    Eurosport HD едва ли ще смени пакета си при Мтел, но пък замяната на SD версии с HD ще продължи. Както казах Мтел НЯМА отделен HD пакет, има HD канали даже в базовия. И на сателит HD-SD пакетирането е пълна загуба на ресурс.

    Успех!
    Този пост е редактиран от zlatko; 29-06-15 в 11:34.

  11. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #99

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @zlatko
    Днес погледнах в магазините на мтел.Имате прекрасна оферта-разширен пакет за 14,95 за целия срок на договора.До 30.06.2015,обаче.И никъде на стрницата на мтел не може да се разбере това,дали е правилно не мога да преценя.Както казах,за да се прехвърля на мтел изчаквам (не само аз)да видя кой ще предава Примера.Така,че предай на Вашите мениджъри да са готови за след 2-3 седмици.Не е лошо незабавно да реагират със същата промоция ако Примера мине към Бтв или Нова.Иначе,най-вероятно ще кажат-''с нестандартна топка се игра мача''.Защото повярвай ми ,почти всички клиенти гледат ,че 90% от антените са на Булсат и не се интересуват от никакви технически подробности.А от многото чинии има полза....само ако не са на конкуренцията.
    Това е само опит за гадаене,ама както повечето българи за тези които определят политиката на операторите основното е..." От всичко най-мразим да мислим''.
    Дано не съм прав.Но това ще се разбере много скоро.И надявам се да имаш желание да продължим да обсъждаме.

  12. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #100

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @cable
    Като всяка голяма компания се правят много глупости. Конкретно по темата - сайта е ужасен, листовките за ТВ са пълна скръб и т.н. Няма оправия когато компанията няма ясен собственик, които търси отговорност за извършеното.
    М/у другото - тази промоция е добра, но не е никак изгодна за Мтел
    За обсъждането - аз съм тук от доста години, така че едва ли ще изчезна

  13. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #101

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Не съм сигурен,че не е изгодна за мтел.За мене не е по-изгодна.Аз съм +- 5лв напр., така или иначе.Имам известен опит с клиенти и мога да кажа,че ако ти или някой друг можеше преди 10 години да обясни защо даден гсм (2 пъти по-добър от друг и на2 пъти по-ниска цена)е по-хубав от Нокия3310(напр.) щях лично да му дам награда.Когато 1000 пъти чуеш,че Нокиа е Мерцедеса на гсм-те и нищо друго не ги интересува.Сега никой не си спомня за да дойде да каже-ти беше прав-Самсунг напр.(производителите на дисплеи,кой друг)бил истината.
    Подобна е ситуацията и сега.Докато не смените бройката на антените няма да има ''изгодни'' за Вас'' промоции''.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2015
    Мнения
    24
    #102

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    От няколко дни съм на сателитната телевизия и качеството е доста добро , доволен съм! Имам обаче малко проблеми с кам модулите ... Постоянно разпада и пикселизира картината, често се налага да изкл. И вкл. Телевизора , защото не отваря каналите и изписва кодиран сигнал като след рестарт се оправя. Друг проблем е, че не ми са дублирани някои програми на български , а на други им липсват субтитрите ! Имам едно тв с приемник на който всичко е 6 - субтитри качество на картина , дублаж всичко си работи, за това и правя аналогията с други 2 тв , които са с кам модули и имат гореупоменатите проблеми ! Сигнала е над 80% идващ от антената.... Та ще помоля за некви жокери преди да звъня на техниците!?

  16. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #103

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @titikaka

    1. Трудно е да се каже къде е проблемът. Какви са телевизорите? Аз имам дългосрочни наблюдения в/у SONY & Samsung - няма никакви подобни проблеми. Самият аз гледам с модул(в приемник) вече две години отново без проблем.
    2. Липсващите аудио/субтитри - провери дали си избрал българските такива на всеки канал. Приемникът го прави автоматично, телевизорът - не.

    Техниците няма с какво да ти помогнат, ако проблемът не е в лоша настройка на антената.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #104

    Отговор: Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от zlatko Виж публикацията
    И между другото доставчиците на съдържание имат ужасно много изисквания и претенции кое, къде и как. Това за пакетите е най-малката прищявка

    Псевдо разбирачите по форумите си мислят че бит-рейт = качество, което е много далеч от истината.
    Хмм ще обясниш ли двете с повече подробности
    Бит-рейта има връзка с качеството - да обяснявам ли?

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2015
    Мнения
    24
    #105

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Zlatko

    След пипване на настройките субтитрите и дублажа тръгнаха , но все още има канали на които не тръгват като дисковъри sc например- да приемем , че не е проблем!
    Но това пикселизиране ме дразни откровенно и проблема е основно надвечер и вечер... Телевизорите са Панасоник wt60, ако има значение - някакви идеи?

    Друго това нво го има ли шанс някой ден скоро да тръгне на тия ПАнасоници?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 41 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 672
    Последно: 16-04-24, 20:14
  2. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1476
    Последно: 04-04-24, 12:44
  3. Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 785
    Последно: 13-07-23, 09:57
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 14:08
  5. Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От zdravko_1 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 401
    Последно: 07-05-18, 00:12

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе