Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #16

    Отговор: Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

    Ще проверя и за лихвата в момента стигнах само до таксите - 39,90 и 49,90лв в зависимост от някакви пакети - това на база годишно плашане. На база месечно плащане на такси - излиза малко по-скъпо - съответно 3,92 и 4,90лв на месец. това са за РЕВОЛВИРАЩИ КРЕДИТНИ КАРТИ TheONE
    Тук са всички тарифи на SG за обикновени клиенти.
    http://www.sgeb.bg/web/files/richedi...g-17092014.pdf

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #17

    Отговор: Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

    Има, има и КАРТИ- СОПА, https://bialakarta.bg/bg/Vhod-c142, където не се иска доказване на доходи, с револвиращи простотии, скрити такси и месечни лихви, които са двуцифрено число, където организацията, която издава картата, всъщност е организация за бързи кредити.
    Затова и се кефя на откритието си от първия пост, човек да си има кредитна карта, издадена от банка, с човешки условия от 25 EUR/годишна такса и 1,35 %/мес лихва, без доказване на доходи.
    Ако, реша да тегля някакъв заем, потребителски, да кажем за основен ремонт или друго, от банката ще ме пляснат с ГПР от едно 18-20% на година, освен бумащината по одобряването и подписването на договора, барабар с неустойките за предсрочно погасяване, така че, дали ще си с кредитна карта и постоянно си разполагаш с кинти - каше или в момент на нужда ще се главоболиш за заем, решиш ли да се бавиш с плащанията все си прецакан и си знаеш едни 20% ГПР/ГОДИНА. Само дето при картичката, нямаш главоболия по одобрение, но пък за сметка на това, доста търговци отказват да работят с пос-устройства, щото се усетиха, че плащат за гяволъка на клиента да купува на кредит И не мога да платя с кредитна карта на майстори и др. хора, работещи в часпром.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 13-10-14 в 03:01.

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    176
    #18

    Отговор: Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

    Тема от преди 8 месеца... Малко рекламка, а. TEST

  5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #19

    Отговор: Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

    Абе и стара да е темата, ще си бъде актуална още доооста време, докато има сива икономика, а в БГ тя едва ли ще се свие скоро.

    На никой не му се спестява и след това да харчи, както по татово. Хората осъзнават, че животът е кратък и им се живее, без да чакат да скатаят кинти.

    Кредитните карти мътят водата на бързите кредити, а бързите кредити развалят работата на заложните къщи.

    Все още не мога да повярвам, че банките позволяват да се разполагаш с техни няколко килолева, без да им докажеш, че имаш стабилни, достатъчни доходи. Всъщност, както описах по-горе, на практика им показваш, че си намерил от някъде една сума в кеш за няколко дена, три пъти по-голяма от желания кредитен лимит и нищо повече. От там нататък те си рискуват сериозно, заемайки хилядарки на хора без една стотинка доход на хартия и без имущество, но явно всичко е измислено.

    А това за бързите кредити и на мен ми се струва глупост. Защо? - Защото, докато банката отпуска НА КЛИЕНТА безлихвен заем до 45 дена ЗА ПОКУПКИ, тя цака ТЪРГОВЕЦА с няколко процента при всяка разплащателна транзакция с банкова карта, така че нейната печалба не се губи. И не случайно, ако клиентът пожелае да източи кеш от картата, тогава иде сопата, защото банката не може да вземе дължимото й от търговец, поради липсата на такъв при теглене на пари и брули клиента с незабавни лихви, такса теглене и т.н.
    А какво се оказва при бързите кредити, така както се рекламират - дават ти безлихвен краткосрочен кредит в КЕШ без никаква печалба? Тези дружества с хуманитарна цел ли работят? Най - вероятно е първоначално или първите няколко пъти, човек да се захлеби и след това нещата малко се променят.

  6. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #20

    Отговор: Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

    Охааа, днес изядох шамара от банката. Нали уж до 45 дена не се плащаше лихва, а то какво стана. От предния период за първи път останаха 90 кинта да върна и си бях направил сметката, че ще ми начислят 90лв. х 3,5 % лихва върху тези пари + каквото съм изхарчил от последния месец. Обаче гледам лихвата е десеторна сума. Оказа се, че ако човек има КАКЪВТО И ДА Е НЕИЗПЛАТЕН ОСТАТЪК от предходен период, гратисният период изчезва, и така са ми нахакали лихва и за изминалия месец, тъй както си плащам харчовете от него навреме. - Много, много съм разочарован. Ето как излиза, че в България границата между банките и институциите за бързи кредити в един момент се размива.
    Хареса ми отговорът на банкерката, че във всеки един момент мога да се откажа от услугата, след като не съм доволен

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #21

    Отговор: Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

    Кредитните карти са като безплатния/евтиния наркотик, с който зарибяват прохождащите наркомани.
    Всеки като си изкарва картата се връзва на това, че имало гратисен период, че е само за в краен случай и за удобство, за чужбина, за онлайн пазаруване... и почти всеки в даден момент се отпуска и се оказва със солидна сума задължение, върху което се трупа солидна лихва.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #22

    Отговор: Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    ............ Ето как излиза, че в България границата между банките и институциите за бързи кредити в един момент се размива. ..............
    Напротив половината Банки имат инвестиция в дружества за бързи кредити или 100 % собственост.
    TBI дори прерастнаха в Банка.
    Така печелят вместо 16 % ГПР - минимум 50% ГПР или пък 600% ГПР /който му се смята формулата е на сайта на БНБ/

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #23

    Отговор: Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    Охааа, днес изядох шамара от банката. Нали уж до 45 дена не се плащаше лихва, а то какво стана. От предния период за първи път останаха 90 кинта да върна и си бях направил сметката, че ще ми начислят 90лв. х 3,5 % лихва върху тези пари + каквото съм изхарчил от последния месец. Обаче гледам лихвата е десеторна сума. Оказа се, че ако човек има КАКЪВТО И ДА Е НЕИЗПЛАТЕН ОСТАТЪК от предходен период, гратисният период изчезва, и така са ми нахакали лихва и за изминалия месец.......
    Казвах ти аз, ама кой да ме слуша.

  11. Junior Member Аватара на adrian_dimitrov
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    100
    #24

    Отговор: Как си изкарах кредитна карта, без трудов договор или др. доходи.

    Ползите си ги има. Аз съм много доволен от моята кредитна карта, но я използвам "разумно". Т.е. примерно, преди 2 месеца ми се скапа прахосмукачката. Без нея - кофти работа. Отидох до магазина, разгледах добре, прочетох тук, във форума - кой, какво. После реших, че както не се церемоня за техниката, така и прахосмукачка искам да взема хубава, което не означава евтина. Взех с кредитната карта, защото иначе, казах на жената, че или сега, или да забрави да спестявам 2-3 месеца и тя да се мъчи в същото време с метлата. Взех и за два месеца, я изплатих на 2 пъти. Е.... понапънах се малко де, но вече е изплатена.
    Пари спестявам единствено за морето - по 1-2 лева на ден в 1 буркан, да има в бонус за харчлък. Така и така се стискаме цяла година, поне там да не пестим пак от спестеното... не че се охарчваме много де, но тва е друга тема. Та идеята е, че със спестявания не става работата - парите все се наместват. С картата, или лизинга - първо връщаш това, което имаш да даваш за месеца, а другото - с каквото остане.....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Кредитна карта
    От 666 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-13, 12:22
  2. кредитна карта - каква и от къде?
    От IBANEZ_ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 22-09-06, 21:37
  3. Отговори: 5
    Последно: 23-10-05, 22:19
  4. Относно трудов договор...
    От minkov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 04-02-05, 16:49
  5. Фалшива кредитна карта на Бил Гейтс :)
    От breiii във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 01-11-04, 12:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе