Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 75

MSZ-FH25VE или 35 ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Мнения
    51
    #16

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Дааа, определено дилемата се задълбочи
    А какво се получава ако за тази стая примерно 9-ката е достатъчна, а се вземе 12-ка.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #17

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    ми нищо,дават се едни 500 лв излишни .. имай предвид че 25 и 35 хардуерно са еднакви ,на 35 компресора прави малко повече максимални обороти и това е оценено на 500 лв от МЕ .. аз имам собствено мнение за дефростите ,след като предните им модели имаха проблем с обледяване от МЕ са решили кардинално проблема като са създали нов ,не по малко дразнещ .. а какво да кажем за шуртенето на фреон при всеки он/оф цикъл ? ( а те ще са много благодарение на високия минимум ) , пукането на пластмаси ( сигурно е единствения топ модел с подобен проблем ) жуженето на окото при движението му ,шумното местене на жалузите при он/оф налагащо да ги държиш нагоре че да не ги мести сам ,бученето на външното тяло на високи обороти ( т.е. на всеки 2 часа щото дефроства на максимални обороти ) ,preparatos ти си ако това са нормални "екстри" на климатик за 2к ,мерси .. за хол става но за спалня - трябва да си глух ,и жена ти също ..

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    101
    #18

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Alexi ценна информация за модела, мерси.

  5. Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    193
    #19

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Алекси, още миналата година в твоята тема предположих лош монтаж(посукване на вътрешното, денивилация на външното) и липса на фреон като причини за проблемите ти. Колкото до скандинавците те са доста предирчиви и едва ли са глухи(поне не всичките). Така че нещо не се нарежда пъзела. Аз ползвам такъв и категорично не чувам движението на окото или жалузите а съм с доста остър слух.Колкото до дефростите и форсирането и аз си патих докато не направих процедурата със зареждане на фреон по везна и познай ................. Имам и японки които работеха перфектно въпреки че съм ги попресилил с кубатура. След демонтаж(слагах изолация ) вместо да работят по-добре правеха точно ненужни дефрости и виеха като вълци и ми стана ясно че не са заредени или вакумирани както трябва. От там се сетих и за FH-a.
    Всеки сам да си преценява, аз споделям личен опит.
    Този пост е редактиран от alfonso; 20-10-14 в 12:04.

  6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #20

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    абе имаше фреон машината .. из нета изобилства от клипчета на "доволни" собственици .. колкото до скандинавците - там машината стои някъде из коридорите на пасивната им къща имаше един дето топли цяла къща с 25ца сложена между етажите даже беше дал снимки ама тука нямаме такива къщи ..

  7. Member
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    503
    #21

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    абе имаше фреон машината .. из нета изобилства от клипчета на "доволни" собственици .. колкото до скандинавците - там машината стои някъде из коридорите на пасивната им къща имаше един дето топли цяла къща с 25ца сложена между етажите даже беше дал снимки ама тука нямаме такива къщи ..
    Алекс, в тубата не откривам нищо, и ще помоля да кажеш, къде се намират тези извори от "доволни собственици"?...Машина на една зима, чак пак толкоз да е зле......
    Що ли си мисля, че е по-добре, да се научите да работите с търсачките, и да прочетете тук-там по нещо, вместо да творите небивалици.....

  8.  
     
  9. Banned
    Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    GB
    Мнения
    14
    #22

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Добре де , как не се появиха поне още двама -трима да ревнат . То не било шумни дефрости , шумни клапи , шумно око ,висок минимум, чести дефрости, шумно външно тяло ... така се оплюва флагмана на МЕ все едно по Осака се плюе .Аз съм с 25FD единия в 16м2 другият в 25м2 и нямам абсолютно никакви забележки като гореизброените.Колеги с FH не са се оплаквали ,а ги обсъждаме моите и техните .Преди това имах pe9cke и AQV-12MSA но не ми се говори за тях особено за Самсунга .
    Много късно прочетох това мнение на
    Aleksandars в един друг форум
    https://www.kaldata.com/forums/topic...0%BB%D0%B8-lg/

  10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #23

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    колега ,понеже имаш 5 мнения на кръст и все компетентни загубих време да ти направя кратка извадка от темата за машината ,която явно не си чел :
    Цитат Първоначално публикувано от Zhivko Uzunov Виж публикацията
    Здравейте, да се включа и аз, за да кажа, че и при мен два от климатиците, модели FH и SF, имат това "съскане" на моменти в режим на отопление и не мисля, че става дума за пречупени тръби, съдейки и по съседната тема в раздела пусната преди време. За "успиването" при вентилатор на auto също може да се кажат няколко негативни думи или дори нещо повече . Климатиците се ползват в много добре изолирани помещения и топлят, поне за това нямам какво да кажа, както и за тихите външни тела, както и вътрешни, когато разбира се не издават тези звуци . А ако трябва да добавя и движенията от "окото" и .... Просто никога не съм смятал, че климатик за 2000 лв, че работи така, другият (визирам модела SF) поне е далеч по-евтин. . Имам и други два климатика - Дайкин - единият е подов 25-ца, другият FTXS 35 и въпреки, че като технически характеристики са далеч не толкова добри, както FH модела, мода да кажа, че ги предпочитам пред него, като начин на работа - лично мнение. Просто за тези пари не бих препоръчал моделите FH и SF.
    Цитат Първоначално публикувано от alfonso Виж публикацията
    Незнам каква е причината при мен , но фреона не е колкото трябва или е "мръсен".При предишните студове двете клими на 100V направо ме втрещиха с необичайна работа. То дефрости , то форсиране.... Последните дни нощем е и под нулата а те не се сещат за дефрост и са сухи. Това е след презареждането. А FH-a тези дни даже заскрежи на ивици , а е в стая 20м2. Сега проблема ми е че е в гаранция и ако извикам друга фирма и разберат , край на гаранцията. Ако извикам тях то ще са едни спорове и теории , а дори и да се съгласят щом веднъж не са се справили как да съм сигурен за втория. Насадих се на пачи яйца.От тази фирма ми слагаха Панасоника и всичко беше ОК 10 години, ама сега монтажниците са други.
    Колко бара трябва да е налягането при този модел, че поне по това си спомням че при другите два веднага си пролича. Преди стигаха до налягане еквивалентно на 52 градуса за R410, а веднага след зареждането 62градуса.
    Цитат Първоначално публикувано от freedom Виж публикацията
    За помещение (хол с много мебели) 44м3 ,последен етаж, панелка с изолация лудостта с дефростите започват още при 3-4 градуса C външна при условие, че климатика е настроен на 21C на трета степен на вентилатора . При тази температура те са с честота през 1 час - 1.30. Падне ли под 0 градуса не минава 30-40 мин. без дефрост . Когато бяха мъглите януари направо откачих. Ако пък му вдигна температурата с 1-2 градуса от дистанционното той горкия първо изравнява лопатките в хоризонтално положение след това помисли 2-3 мин без да духа и тогава тръгва (някъде някой обясняваше че си правил предварителен дефрост....).Това дали е нормално поведение?
    За сравнение имам и Daikin FTXS25K/RXS25K Professional ( в детската 38м3) е той почти не знае какво е дефрост ! Обаче той под 3-4 градуса започва външното тяло да издава много силна вибрация (изпада в резонанс с панела....) когато работи около 480-500W.

    Но външното тяло на MSZ-FH25VE мога с чиста съвест да кажа ,че много тихо.
    Цитат Първоначално публикувано от aLamer Виж публикацията
    Да споделя и аз мнение за FH25 който купих още есента след доста изчетени теми.
    Още при първоначалния тест след монтажа вътрешното тяло започна да издава такъв силен съскащ звук че заглушава нормален човешки говор на 1м разстояние, абе някво чудо - все едно се е спукал Южен поток под прозореца ми. За щастие тези звуци изчезнаха след 20ина минути. Сега отвреме навреме има съскане от вътрешното тяло но за по-кратко и по-тихо съскане, макар че наистина не е много приемливо да се чуват такива звуци от един от най-тихите климатици и то в този ценови диапазон. Все пак един от основните ми критерии при избор беше шума.
    Помещението което отоплявам е 25кв и макар да е изолирано отвсякъде отвън с 10см стиропор и вътре отвсякъде с 5см вата и картон + трислоен стъклопакет със специални стъкла и 5 камерна дограма, има сериозни топлозагуби. Отделно влагата тук е много сериозна, защото съм между две реки - Марица и Въча. За много хора сигурно не е чудно че при това положение дефростите не са рядкост - при под 0 градуса на около 2 часа, но се случва и на +3 градуса. Не мога да кажа дали са излишни или не тъй като външното тяло е на недостъпно и невидимо място и не мога да кажа дали е обледенено или не. Дефроста определено е неприятно и смущаващо комфорта и спокойствието изживяване, то е фуштене и пращене все едно съм на площадката в Байконур при изстрелване на совалка. Както повечето хора са отбелязали Ауто настройката на вентилатора е калпава и определено при ниски настроени температури, под 24-25 градуса има разлика поне 4 градуса от заданието, тоест по студено е с 4 градуса.Тъй като това се случва в по-голяма степен при по-ниски температури, го отдавам на топлозагубите. При положение че не съм пускал окото не мога да недоволствам от този факт, просто настройвам на по-висока температура или го пускам ръчно на 2ра степен вентилатор. Горе при него може и да е толкова, но на височината на сядане има 4 градуса разлика, ако можех да търпя жуженето на окото сигурно бих го пускал ама и при него са се изложили. За тези пари очаквах да не се чува а то не спира да се върти, просто е адски досадно.

    Наистина сигурно едва ли е перфектния избор за спалня, но ако жена ви не се събужда от хъркането ви едва ли ще се събуди и от дефроста
    Ако пък се буди, това няма да и е основния проблем.
    това е от последните 5 страници ,а те са 45 ..

  11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #24

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Не е коректно да се сравняват FD серията с FH серията. Ако някой не знае, машините са различни.

  12. Banned
    Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    GB
    Мнения
    14
    #25

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    И от кога правото на мнение е обвързано с броят на постовете ? Аз с моите клими проблеми нямам , така че освен недоволни има и доволни .И за разлика от търговци и вносители лансиращи техните си марки и плюещи по другите аз нямам финансови интереси в климатичната техника.Просто съм доволен от сегашните си климатици , но като гледам не се глада с добро око на позитивни мнения май ?

  13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #26

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Алекси не е нито търговец, нито вносител. Потребител е и също има мнение. Пък ние търговците явно сме се наговорили и сме в картел. Всеки има право да харесва или не дадена машина. Пък и никой не е казал, че машината е лоша. Просто има по-добри.

    XOPMOH, Хвалиш си машините - ОК, но поне напиши в подписа си какви са. Хората само гадаят?
    Този пост е редактиран от Mega; 20-10-14 в 21:54.

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    GB
    Мнения
    14
    #27

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Само дето не знам как да ги вкарам в подписа Mega .

    Не намерих къде е тая опция в настройките на профила.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    23
    #28

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Хм,чета писаното от Алекси и се чудя за машините,които ползвам ли става въпрос или някакви други!?При мен няма пукане на вътрешните тела (аааа забравих-2бр.FH25VEHZ и 1бр. FH35VEHZ),шум от сензора не се чува,да не говорим за някакво шуртене на фреона.Дефростите кога ги правят не ги усещам (единия малък е в спалнята,другия-в детската стая)-поддържат си зададените температури и нямам за сега ядове с тях.Алекси,да не би спецовете,монтирали климатика ти да са "специалисти" ?

  17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #29

    Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?

    Цитат Първоначално публикувано от XOPMOH Виж публикацията
    Само дето не знам как да ги вкарам в подписа Mega .

    Не намерих къде е тая опция в настройките на профила.

    Горе - Настройки, след това вляво редактирай Подпис.

  18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #30
    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията

    XOPMOH, Хвалиш си машините - ОК, но поне напиши в подписа си какви са. Хората само гадаят?
    Как ве, Хормоко е от наште!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE
    От nrjize във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 200
    Последно: 15-09-22, 04:03
  2. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  3. MSZ-FH25VE в режим On / Off в детска стая ?
    От kurdamon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 64
    Последно: 20-07-14, 00:14
  4. MSZ-FD25VA или MSZ-FH25VE
    От turboto1998 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 24-05-14, 23:19
  5. Моля за мнение за MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VEHZ
    От Adrenaling60 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2
    Последно: 10-10-13, 08:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе