Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Dali Zensor

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    36
    #1

    Dali Zensor

    Моля за съвет.Запознат съм с концепциите за дом. кино и музика, но при ограничен бюджет кой вариант е по удачен.
    Dali Zensor 1 и субуфер
    Или

    Dali Zensor 3 без субуфер
    Гледам филми обичам и слушам и музика. Благодаря!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #2

    Отговор: Dali Zensor

    "1" е към 350лв + поне 700лв за суб.- 1000 и отгоре ... "3" е около 500лв ...

    "3" + суб. - по-добрият вариант

  4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    44
    #3

    Отговор: Dali Zensor

    boby_
    когато си взех dali zensor 5 /front/, zensor 1 /surround/, zensor /vocal/& dali sub 9-f. 5.1 системка. Dali zensor 3 са по-дълбоки от 5-ците и то доста. Ето и моите съвети:

    1. Ако искаш да слушаш в режим 2.1 взимаш 1-ците + суб 9 или 12. Когато ги закупих директно сложих 1-ците за съраунд, не съм ги пускал да видя как свирят. Когато продадох 5-ците бях на работа и за два дена си вързах zensor 1 за фронт и не можах да повярвам - до средни нива на слушане свирят абсолютно еднакво с 5ците. Покриват им звука, включително и ниски на 90%. Много приятно се изненадах, яе колонка с тези размери свири толкова добре.

    2. Ако вземеш zensor 3 за музика не ти трябва суб. Свирят доста дълбоко. В книжката пише, че им трябват около 100 часа разсвирване. Моите са вече на около 60-70 часа и резултата е налице - стават все по-дълбоки и по-дълбоки.

    3. Аз слушам zensor 3 сами и отделно 2.1 - редувам ги горе-долу на седмица. Със субуфера получаваш звук като от колони от порядъка на 2000 лв - като чистота, дълбочина и т.н. Смятай, че аз слушам в помещение 20 квадрата и съм с малкия суб и настройките му са следните - phase 0, crossover 120hz, силата на баса на 9-часа т.е. е на 1/4 от възможностите си. Ако е усилен повече не се седи от бас, направи си сметка с 12-ката. Аз взех по-малкия защото исках по-компактен размер, само за филми. Но перфектно се интегрират с колоните и получаваш много приличен дълбок саундм като от доста по-скъпи.

    Общо взето ако ще гледаш филми ти трябва и суб. Но zensor 3 си свири като букшелф от 1000 лв, а струва 500 лв. Самата марка има едно нещо, което на мен не ми харесва и това е, че доста са наблегнали на високите и средите. Но с леко вдигнат бас или в режим 2.1 дълбочината става изразителна и ефекта е много добър. Но пък имат друго предимство - музикални са и не изморяват, може да ги слушаш часове и като включим и постигнатата дълбочина са си супер оферта за нов продукт.

    Не мисля скоро да ги сменям - слушаш в стерео режим - имаш дълбочина, слушаш 2.1 още повече дълбочина, слушаш DTS HD Master аудио - кеф ти със настройки LARGE повече детайлност и по-малко бас, кеф ти с настройки SMALL повече бас, по-малко детайлност. Аналогично е и с филмите с DTS. На кино комплекта ще ти предизвиква само усмивки. Мои приятели които имат застаряващи тонколони - доста им допадна звука на дали, двама от тях вече си продадоха колоните и ще си взимат zensor 3.

    За парите си са най-добрата сделка.

    Успех !

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    105
    #4

    Отговор: Dali Zensor

    bony_ , ако изграждаш 5.1 и си притиснат финансово винаги можеш да си вземеш Zensor 1 за фронт и после като посъбереш пак пари за Zensor 3 или други Zensor 1 да минат за съраунд. За филми си трябва субуфер

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    59
    #5

    Отговор: Dali Zensor

    RSXA, може ли да споделиш дали комбинацията от Зенсор 5+ суб е по-доба от Зенсор 3+суб за слушане на музика? Зенсор 3+ стойките е на цената на 5-ците и ми се струва като по-добър вариант за 28 кв. помещение или директно 7 серия да се ориентирам. Заинтересуваме и мнението ти за колоните на Ручо не съм ги слушал, но на мен ми трябва комбинация за кино+музика с приоритет на музиката и не зная дали Ручо може да направи и център към колоните?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    44
    #6

    Отговор: Dali Zensor

    Определено сензор 3 + суб е по-добре имаш доста повече дълбочина. Както написах по-горе самата марка наблягат на високи и среди и ако имаш комбинация с зенсор 5 и суб пак ще си имаш високите, но баса няма да е толкова тежък. Не се притеснявай от размера на 3-ките. Правят повече налягане от 5-ците. За стойките ще ти кажа аз какво направих. След като взех за тест стойки до 200-300 лв, си направих сам и няма никаква разлика с купешките. Може би стойки от 1000 лв нагоре ще окажат някакво значение. Взех си два плътни крака иноксови по 60 см. за холна маса, но плътни по 20 лв. Стъкла дебели 1 см горни 20х20, долни 30х30 см. с обработката им ми излезнаха 40 лв. Залепих ги отдолу със силикон, напълних ги с кварцов пясък, а отгоре по два тефлона направени от стругар иска ми 10 лв. Горните плочи 20х20 към тефлона с монтажно лепило и станаха супер стабилни и красиви - всичко 90 лв.

    Дори и за 28 квадрата 3-ките ще ти свършат работа, а суб за филмите.

    На Румен тонколоните за цената си няма какво да ги бие - говоря за нови модели тонколони, не за тия в Olx на по 20 години - боклуците от Европа, тях няма какво да ги коментираме. В това можеш да бъдеш сигурен. Букшелфа му са на 900 лв и са по 10 кг, има по-малки за съраунд на 650 лв и център все ще ти измисли нещо за 500 лв например, но пак отиваш на бюджет 2000 лв, без суба. Отделно той има опция да ти ги коригира т.е. харесват ти негов модел, но искаш по-изразени ниски, или високи и т.н. и той ти ги докоригира. Но човека има много голям усет и като ги чуеш надали ще искаш нещо да се коригира.

    Аз твърдо съм решил следващите ми тонколони да бъда от него или от KEF. Трябваше да закупя и друг автомобил и това ме спря. KEF ме примамват с много тежкия си бас, но не са от най-чистите и контрола като ли е по-слаб при тях за Q-серията. Това са единствените колони Q300, Q700, Q900 които в бюджет под 3000 лв свирят като reference тонколони, говорителя uni-q е уникален. Q700 са с два активни и два пасивни тонколони, но наистина бумтят много и по-принцип в ревютата това им е минус, отделно наистина изморяват много. Не можеш да ги слушаш толкова много.

    Но на Румен са много дълбоки и много чисти, общо взето перфектен баланс - голям поклон, че успява да направи тонколони които са доста по-добри от тонколони в същия ценови клас на големи фирми със собствени лаборатории. Има телефон в olx и помещение в Студенстки град за прослушвания. Ако си готов за този бюджет те съветвам директно да отидеш при него.

    От друга страна dali zensor 3,1,центъра и по-малкия суб влизаш в 1700 лв и също не е лоша сделка, както аз направих. А за kef вече ще ти трябват към 4000 лв. Но ако трябва да предпочитам отивам при Румен !

    Успех !

  8.  
     
  9. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    167
    #7

    Отговор: Dali Zensor

    Цитат Първоначално публикувано от RSXA Виж публикацията
    KEF ме примамват с много тежкия си бас, но не са от най-чистите и контрола като ли е по-слаб при тях за Q-серията.
    Би ли разяснил по-подробно. Какво означава "тежък бас"?

    Как така "не са от най-чистите" и кои са "най-чистите"?

    Цитат Първоначално публикувано от RSXA Виж публикацията
    Това са единствените колони Q300, Q700, Q900 които в бюджет под 3000 лв свирят като reference тонколони...
    В смисъл?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    44
    #8

    Отговор: Dali Zensor

    Ами отиди и прослушай тонколоните в бюджет 2500-3000 лв където поискаш -аудиоарте - klipsch epos, денонцентъра-monitor audio, focal, homecinema- kef, pmc и където.другаде поискаш. Единствено KEF имат най-дълбок бас, най-динамично звучат, но и във високите не са от най-добрите. Тоест наблегнали са на ниските и определено те звучат най близко до висок клас тонколони от 10 000 лв нагоре. Това е от продуктите на известните фирми. А тези на Румен са и по-добри. Забелязал съм, че най-големите философи навсякъде по форумите са хора с колони на не знам си колко години които нямат нищо общо с новите колони и вярват, че имат правилния звук. А има и такива с модерни системи, струващи колкото един апартамент.

  11. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    167
    #9

    Отговор: Dali Zensor

    Виждам единствено, че не си отговорил смислено на нито един от поставените въпроси.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    44
    #10

    Отговор: Dali Zensor

    Дали са смислени отговори за теб - изобщо не ме интересува ! Това са мои препоръки и виждания. Дал съм съвет на човека и той си преценява.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    59
    #11

    Отговор: Dali Zensor

    Аз съм прослушал всичко в бюджет около 1500 лв. и съм се спрял на Дали. При мен за съжаление от стилистична гледна точка, колоните трябва да бъдат в черно или тъмно венге. Не познавам стругари и затова клоня към Дали 5 подкрепени със суб, за да слушам музика. Аз и в момента имам домашно кино ЛГ, но след като прослушах по магазините за аудио техника, разбрах че съм се прецакал и съм дал 1500лв на вятъра преди 7-8 год. Сега искам колони, които при ниско ниво на волумето да ми създават фундамент и съм стигнал до заключението, че това без подкрепа от суб не става.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    44
    #12

    Отговор: Dali Zensor

    Става без подкрепа на суб, но за да получиш дълбок бас и фундамент който търсиш при ниски нива трябва да вдигнеш парите от доказан производител или отиди и чуй колоните на Румен blackswift ote3kdf. Има ги обявени в olx на 1480 лв. Имай предвид, че дълбок бас от две тонколони винаги е по-добре от 2 +суб. Второто е просто по бюджетното решение.

  16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #13

    Отговор: Dali Zensor

    Цитат Първоначално публикувано от PlamenG Виж публикацията
    Аз съм прослушал всичко в бюджет около 1500 лв. и съм се спрял на Дали. При мен за съжаление от стилистична гледна точка, колоните трябва да бъдат в черно или тъмно венге. Не познавам стругари и затова клоня към Дали 5 подкрепени със суб, за да слушам музика. Аз и в момента имам домашно кино ЛГ, но след като прослушах по магазините за аудио техника, разбрах че съм се прецакал и съм дал 1500лв на вятъра преди 7-8 год. Сега искам колони, които при ниско ниво на волумето да ми създават фундамент и съм стигнал до заключението, че това без подкрепа от суб не става.
    От това , което съм чул , за мен пак по-добрият избор е Zensor 3 - с техните стойки (Дали) пак си е към 700лв - 5-ците ми се сториха доста "вяли" и немощни във всяко отношение спрямо "3"-те.

    п.п. Аз от сума ти и време си търсех подходяща маса за техниката , а всичко предлагано по нашите магазини в повечето случаи е едно и също и далеч като дизайн (че и изработка) , а "на запад" обикновено са доста по-скъпички , от това което бях готов да дам . Накрая си направих сам и ... седмица след това случайно открих някаква ямболска фирма , правеща това което търсех ... - гледам ги само в страницата им и нямам представа как са "на живо" , но понеже и оглеждам за подходящи стойки , видях че имат няколко модела - може да ги погледнеш (макар и снимките да са далеч от качеството нужно за добра преценка ) - тонколонни & тв стойки - тонколони aj-vg

  17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    59
    #14

    Отговор: Dali Zensor

    Ходих днес да чуя Далитата пак. Зенсор 3 наистина е класа над събратята си 5 и 7. Харесаха ми и Лектор 6 много, за съжаление в Авител не пожелаха да ми вържат и суб, за да чуя как е с подкрепата на суб. Да се чудиш на нашите търговци, казах че имам интерес към цял комплект и искам да чуя суба , все пак 2000 лв никой не дава е така. Ще трябва да ида да чуя и на Ручо нещата.
    Цитат Първоначално публикувано от RSXA Виж публикацията
    Става без подкрепа на суб, но за да получиш дълбок бас и фундамент който търсиш при ниски нива трябва да вдигнеш парите от доказан производител или отиди и чуй колоните на Румен blackswift ote3kdf. Има ги обявени в olx на 1480 лв. Имай предвид, че дълбок бас от две тонколони винаги е по-добре от 2 +суб. Второто е просто по бюджетното решение.
    Аз и в момента имам фундамент с моето домашно кино, просто ги няма детайлите на инструментите както е на качествените колони.

    - - - - - - - - - -

    Чух и на Румен колоните. Уникални са като качество на изработка и звук. Малко са ми извън бюджета обаче
    Този пост е редактиран от PlamenG; 21-03-15 в 14:27.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    36
    #15

    Отговор: Dali Zensor

    Чак сега видях мнението ви относно моят въпрос. Благодаря ви! Поръчвам си моите Dali Zensor 3.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. 42lg5000 dali ima dvb-t mpeg 4
    От TC Sevgin Bilyalov във форум LG телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 15-04-13, 20:52
  2. предложете AV receiver за тонколони Dali Ikon II MK2?
    От kjivkov във форум Тонколони
    Отговори: 5
    Последно: 09-02-13, 23:11
  3. Izkajete se za toq monitor dali si struva
    От Светъл във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 06-11-03, 14:47
  4. MicroChenal LanCard dali ima w BG????
    От koko-bg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 20-12-01, 19:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе