Резултати от 1 до 13 от общо 13
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By pulsedriverbg

Front High

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    49
    #1

    Front High

    Здравейте. Искам да ви попитам някой има ли впечатления от звука като като закачи колони за Front Height?
    Притежавам Denon X2100W с колони Boston Acoustics A Series букшелф. Чудя се има ли смисъл да си купя най-малките А23 и да ги закача за Front Height? Има ли голям ефект от цялата работа т.е. струва ли си да инвестирам 400 лв. в това ?
    Филмите са с 5.1 канален звук и аз точно толкова колони съм закачил. Не знам от къде ще вземат сигнал и какво ще вадят тези Front Height?

    (Извинявам се - допуснах грешка в заглавието)
    Този пост е редактиран от Warlock; 15-11-15 в 19:35.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    49
    #2

    Отговор: Front High

    Явно никой няма Front Height колони.
    Аз свързах едни Pioneer s-cr59 за Front Height. Но за сега нямам успех с подкарването им. Включват се да свирят като пусна Multi Chanel Stereo, но на филм мълчат.
    Тествах ги при Трансформърс и Отмъстителите, все филми където има доста въздушни битки, но не вадят звук. Не знам филмът дали не трябва да е 7.1 канален. Отделно аз съм направил ръчна калибрация на колоните. Четох в един чуждестранен форум (от тия форуми дето хората отговарят някой като попита нещо), че ако не се пусне Audisey, е възможно колоните въобще да не тръгнат. Четох също, че звукът ставал много по-пространствен и като цяло било доста хубаво нещо. Но ще разбера като успея да го подкарам. Тези дни ще пробвам да го направя, ще пробвам и на различни филми и ще споделя впечатление от опитите - може някой друг също да иска да си свърже такива.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Благоевград
    Мнения
    145
    #3

    Отговор: Front High

    Front Height колоните се закачат на мястото на surround back,според мануала на Денона. Surround back колоните са за 7.1 канален звук.Тоест,Front Height би трябвало да свирнат след като подадеш 7.1 звук.Намери филм с такъв звук и пробвай.Сигурно ще е яко.

    - - - - - - - - - -

    Тук има демо клипове http://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-hd/ със 7.1 звук.Може би трябва и да кажеш на Денона че си включил Front Height колони някъде в менюто.
    Този пост е редактиран от i77kolev; 29-11-15 в 22:58.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    49
    #4

    Отговор: Front High

    Посочил съм в менюто през другите 2 канала да вади Front Height. Като пусна тест за прослушване на каналите - ги просвирва. На филм обаче не ще. Кофтито е че съм вързал ресивъра към компютъра с оптика (през HDMI от видео картата ми прави проблеми - ресивъра забива. Разбрах че видео картата не е хубаво решение за връзка с ресивър). А 7.1 каналните филми са с HD Audio, което не тече по оптика т.е. не мога да ги пробвам на 7.1 канален звук. Това е временен вариант с тази оптика докато не си взема мултимедиен плеър. Насочил съм се към Mede8er. Все пак ще видя тези дни какво може да се направи и ако успея да ги подкарам ще споделя.

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #5

    Отговор: Front High

    АЗ СЪМ ПЪЛЕН ЛАИК,МА това което пишеш май не е вярно.и аз съм с комп към ресивър и всичко с звука си е е на шест колкот канален е звука,толкова свири и ресивъра.....или аз нещо не съм те разбрал

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    49
    #6

    Отговор: Front High

    Ти нещо не си ме разбрал

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #7

    Отговор: Front High

    Връзката през HDMI защо да не е добра? В твоя случай може да има някаква несъвместимост и аз бих погледнал драйверите/операционната система на компютъра, но може да е проблем в хардуера/видео картата/. Също може да провериш за нов Firmware на ресийвера. След това - източника/файла с филм/ трябва да има 7.1 канален звук, че да се чуят и FH. Ако няма, може да се пробва с някой от режимите за възпроизвеждане /Dolby® Pro Logic® IIz/, които могат да се изберат от цветните бутони на дистанционното/като се задържи всеки бутон излизат допълнителни опции/. Така ресийвера ще симулира тези канали, което няма да е реално 7.1, но ще работят.

    А сигурен ли си, че програмата с която плейваш филма и самата операционна са ти настроени така, че да пускат всичките канали към ресийвера? А кабела ти дали е в ред? А качествен ли е ..... случвало ми се е с тея най евтините да ми прави проблеми?!
    DUNDURMA и Ulfhedinn харесват това.

  10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #8

    Отговор: Front High

    Оптиката пуска само до 5.1 , за 7.1 и повече трябва HDMI връзка.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    49
    #9

    Отговор: Front High

    Аз съм с уиндоус 7, най-новите драйвери на видео картата (ати радеон). Иначе картата е 2010г. Пробвах с видео картата на брат ми, която е по-стара от моята - и с нея проблеми ресивъра блокирва. Разбрах че HDMI изхода на видео картата не притежава куп протоколи за връзка и контрол и прави проблеми, обаче пък познавам няколко човека които така са си свързали компа с ресивъра и нямат ядове. Аз обаче имам и за това си мисля за мулти мултимедиен плеър. Не знам също така дали пък на новите видео карти този проблем е решен. Иначе още като го взех ресивъра на първата седмица ъпдейтнах фирмуера, преди 2 седмици отново. Иначе пускам филми с различни плеъри: splash player, ace player, power dvd player.
    Също така нещо странно се получава със субуфера ми: на тест от менюто на ресивъра, така бумти ще ми изкърти дограмата. На филм обаче едвааа едва вщсе обажда. Само на един филм съм го чувал като хората Hobbit. Иначе всички филми които пускам са с добро качество - под 10GB филм въобще не пускам. На музика също не ми се включва буфера. А музиката я пускам flac с foobar аудио плеър, в стерео режим, но буфера мълчи. Много ми е странно и това
    Този пост е редактиран от Warlock; 01-12-15 в 07:47.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    49
    #10

    Отговор: Front High

    Здравейте.
    Обещах да ви информирам като имам повечко информация относно закачане на колони за Front Heigh.


    Първо да кажа, че вече изкарвам звука от HDMI на видео картата и ресивъра не блокирва - разгадах го. Проблема е, че се получават вихрови токове и ресивъра се бърка. Отстраних проблема, като пуснах едно кабелче от корпуса на компютъра към корпуса на ресивъра т.е. изравних потенциалите и всичко си дойде на мястото (ако някой има подобен проблем - да знае). За да го направя професионално - поръчал съм си чок феритни филтри и ще закача 2 на захранващият кабел на ресивъра (в началото и в края), 2 на HDMI кабела, който свързва компютъра с ресивъра и си поръчах един свестен HDMI v2.0 кабел с такива филтри от ресивъра към телевизора.
    Както вече написах ползвам колони Boston Acoustics А26 за предни, А25 за задни и субуфер ASW250. За сега съм само до тук. И понеже нямам център - докато събера пари за моя от серията си купих от OLX комплектче за 85 лв. Pioneer s-cr59 център + 2 съраунда, които съм закачил за Front Height. Пайнера свири коренно различно, но на първо време ще карам с него докато събера пари за Бостън.


    Та сега вече тегля филми със 7.1 канален звук. Преди това пуснах Audyssey, направи ми настройките и вече и субуфера се чува почти прекрасно (кабела ми за него е кофти и трябва да си взема свестен) и Front Height колоните свирят.
    Звуковата картина става доста по-пространствена - наистина ми харесва (след центъра, може и да си купя Boston Acoustics A23 за предни високи).
    Като пусна някой филм с HD аудио в опциите на ресивъра илиза DTS HD MA или DTS HD MA + PL II. Като избера да включи и PL II - тогава подкарва и Front Height.
    Обаче има и някои особености. Предните високи трябва да са наистина по-високо. Четох че трябвало да са на около 3 стъпки от предните (около 2м). Аз нямам такава възможност.
    Другото което при мене се получава е че предните високи и центъра седят на една равнина, не особено далече една от друга (центъра е на около 60см. от всяка колона) и така не мога много много да усетя звука от центъра ли идва или от високите. Центъра за момента съм го сложил на една етажерка над телевизора. По проек ще му направя стойка точно под телевизора, но на този етап там седи. На предните високи също ще им направя стойки в ъглите на стаята и тогава определено ще има доста по-голям ефект. Но за сега това е положението - седят върху секцията.


    В заключение:
    Ако имате излишни пари или някакви 2 що годе свестни колони и сте готови да пускате само блу рей филми или рипнати такива със 7.1 канален звук - няма да сбъркате ако сложите Front Height. Казвам някакви що годе свестни колони, защото специално за предни високи - мисля че може и да не са от същата серия. Разбира се най-хубаво да са, но не е съдбоносна грешка според мене ако са малко по-различни, но горе долу да докарват вашето звучене. Защото моите Pioneer мнооого по-различно свирят и няма да ги оставя. Като събера пари - със сигурност ще ги сменя, центъра задължително, но и предните високи също.
    Ако някой има някакви въпроси - да пита, до колкото мога ще отговоря


    Чао за сега, успех на всички и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    49
    #11

    Отговор: Front High

    Честита коледа на всички. Със здраве да си слушате системите

    Искам да попитам нещо, някой дали знае: В ресивъра има ЕСО режим. Дават го че харчи по-малко ток, обаче за сметка на какво? Какво орязва, какво се случва като го включа?
    Има три режима:
    ECO ON - От менюто пише, че при включен ЕСО режим пести енергия независимо от нивото на усилване
    ECO AUTO - Автоматично настройва ЕСО режима за пестене на енергия в зависимост от нивото на усилване
    ECO OFF - Нищо не пести

    Пробвал съм по време на филм, когато всичко е усилено, да го включа и нищо не се променя. Някой има ли представа за сметка на какво пести ток?

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Благоевград
    Мнения
    145
    #12

    Отговор: Front High

    Пести ток за сметка на енергото. По-добре изключи ECO-то,защото можело да се получи изкривяване на звука при по-високи нива според инструкцията.
    Иначе не е зле да я прочетеш.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    49
    #13

    Отговор: Front High

    Тука ме хвана. Признавам си не съм чел инструкцията. Повечето работи като свързване, настройки и др. подобни са елементарни. Иначе имам я на телефона си като pdf - ще и хвърля едно око като съм дежурен на работа.
    Благодаря ти за отговора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. High COP ... Low COP
    От Markony във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 283
    Последно: 09-09-17, 15:16
  2. Отговори: 6
    Последно: 17-12-11, 19:51
  3. Проблем със свързването на front panel audio
    От saint056a във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 15-01-08, 16:07
  4. Front Page?
    От GATER във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 18
    Последно: 22-07-03, 14:33
  5. Проблем с Front Page XP
    От Dr. Hannibal Lecter във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 05-06-02, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе