Страница 26 от 334 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    823
    #376

    Отговор: Избор на климатик 2017

    На мой приятел вече 6г не са мръднали.

  2.  
     
  3. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    579
    #377

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Вижте сега нормално е на един климата да гори по 280 W/ч, а на др. 1200 w/ч. За да няма излъгани и заблудени преди да се вземе решение, с какво да се отоплявате е необходимо да се сметнат с 90% точност топлозагубите на даденото помещение (апартамент, къща и т.н.) Ако не сте в състояние наемате специалист който да го направи. Не се скрънзете за тези пари, защото в бъдеще ще Ви спестят много средства. Ако сте с големи топлозагуби, климатикът не е опция за Вас! Ако сте с малки до средни топлозагуби климатиците стават. Образно казано за едно помещение при външна температура -10 и вътрешна +22 за час загубите са в рамките на 2000 вата на час топлинна енергия, това значи, че една духалка ще харчи 2 кв. ел. енергия и толкова топлинна ще отдаде, а един климатик от среден клас ще изразходва 550 до 650 вата на час ел. енергия, а ще отдаде (пренесе) 2000 вата топлина. От тук нататък сами ще си направите сметките с кое в крайна сметка ще ви излезе по-рационално да се отоплявате. Ако си мислите, че с огромни толозагуби и с много скъп климатик ще надхитрим природните закони, няма да стане. Аз отоплявам 55 м2 апартамент с две клими и при поддържане на 22 градуса и при външни температури от порядъка за 24 часа от -5 до -18 изразходвам около 20 kW ел. енергия за отопление. Климите не се спират и не се намалят. Вътрешен апартамент, тухла с 6 камерна ПВЦ дограма, троен стъклопакет 50 мм, стъкла: к/ф/4-но и газ аргон. Дограмата разполага с външни ал. щори, които се пускат когато температурата падне под -10 градуса и при силен вятър за допълнителна изолация на стъклопакетите. Външната стена е изолирана с 7 см. външна изолация, комшиите не ме греят (сравнително студени съседни апартаменти). Мисля, че по-евтино и чисто отопление от това с климатици за мен няма.
    Този пост е редактиран от ivanov_km; 24-01-17 в 00:27.
    presents, zlobarov, ronnie72 и 6 други харесват това.

  4. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    823
    #378

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Много точно казано!
    hawai76 одобрява това.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    21
    #379

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от toto4ev Виж публикацията
    Който и да вземеш би трябвало да ти свърши работа. Ти си посочил върховите модели на марките,въпросът ти е малко неуместен.
    Колега стига си спамил! Много ясно, че и четирите ще ми свършат работа. Въпросът е кой би работил по- добре и безпроблемно... Както писах по-горе, изчел съм всичките теми за избраните машини, където за Toshiba пишат, че се успива, Mitsubishi имал проблеми с дефроста и ауто режима, Hitachito и той с дефроста, който може да се реши, но май само един потребител знае и не е написал как точно. Пък за Fujitsutu няма много отзиви, който е на 1-во място в листата, но се пак искам и ваште ценни мнения...
    Този пост е редактиран от avenger; 24-01-17 в 09:06.

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    831
    #380

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km Виж публикацията
    Ако си мислите, че с огромни толозагуби и с много скъп климатик ще надхитрим природните закони, няма да стане. Мисля, че по-евтино и чисто отопление от това с климатици за мен няма.
    По-евтино и чисто отопление от това с климатици ,не само за вас,а към момента и за мнозинството българи в момента няма.При сегашните цени на тока и техническите възможности.
    А и нека уточним какво значи ''огромни'' топлозагуби ? Аз лично го разбирам,като неизмазана къщурка,с одеяло вместо врата и с картони по счупените стъкла.
    На парно с твърдо гориво съм,вътрешен апартамент.Съседите са с климатици,само че техният апартамент се пада външен.Неизолиран.
    Завиждам им.Хем им е по топло,хем им е по чисто, хем се не мъчат като кюмюрджии да разпалват котли,и най-важното - по евтино им е.Преди се отопляваха на камина с водна риза.Казват че това било най голямата грешка в живота им,и с ужас си спомнят за хамалогията и чернилката.Сега живеят като бели хора,а на мен ми идва да се гръмна.
    В другият ми апартамент,няма да допусна никога грешката да слагам парно,въпреки че разположението на стаите направо крещи за такова.Просто като гледам нещастните байковци как мъкнат като плебеи кофи с въглища и чували с дърва по етажите.и като слушам как целия блок ехти когато си правят подпалки между етажите ,искам да се кача на покрива и да скоча..
    За мен е престъпление човек да не се възползва от научно-техническия прогрес,а вместо това да си чупи ръцете,черни лицето и пълни гушите на шмекерите с цени от 360 лева за тон кюмюр,и 75 за кубик дърва.
    НА ПЕЛЕТИ Е ОЩЕ ПО-СКЪПО.
    ПП.Честно казано,замислям се вече,дали на село в мотвака,дето живее майка ми ,да не махна готварската печка,и да и сложа един климатик + един индукционен котлон от 35 лева.Стига се е мъчила жената и пълнила гушите на лъжците циганьор,които и продават половин кубик дърва за 70 лева.
    За да ти излезе на сметка отоплението с дърва - трябва да ги крадеш.Иначе не .....
    Този пост е редактиран от avenger; 24-01-17 в 09:08.
    bobovo, ivan74, hawai76 и 1 други харесват това.

  7. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    822
    #381

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от presents Виж публикацията
    Лошото е,че някой като прочете за тези 280 вата се залъгва здравата,но те са ако имаш изолация на пода,на тавана,на стените и отвсякъде те топлят комшиите.То по тази логика има хора,които живеят над абонатна станция и никога не са пускали нищо с което да се отопляват и сега какво,трябва ли да се подиграват на другите с климатиците и да се бият в гърдите.




    Е това сега си го измисли,нарочно се върнах да видя къде си го написал,но такова нещо не прочетох никъде.
    Така е.В предишни мой постове съм споделял че много малко потребители споделят условията в които са поставени машините им.Никой не се дразни от това че дадена машина работи с 300W при -15 напротив това е супер,но сновните неща волно или неволно не се споделят.Затова и ще продължава да има подлъгани потребители.Не казвам да не се споделят предимствата,недостатъците и работата на даден климатик ,то затова е и форума.Така че нека бъдем коректни и точни .
    presents, pulsedriverbg, tony34al и 2 други харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #382

    Re: Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от electrooo Виж публикацията
    Колега стига си спамил много ясно че и четирте ще ми свършат работа въпроса е кой би работил по добре и без проблемно... Както писах по горе изчелсъм всичките теми за избраните машини където за Toshiba пишат че се успива, Mitsubishi имал проблеми с дефроста и ауто режима, Hitachito и той с дефроста който може да се реши но май само един потребител знае и не е написал как точно пък за Fujitsutu няма много отзиви който е на 1-во място в листата но се пак искам и ваште ценни мнения...
    Взимай фужитцу 12ЛТ, той е най балансираната машина и е на добра цена. Намира се и на цена около 1900лв.
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 24-01-17 в 09:06.
    toto4ev и mkukas харесват това.

  10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    579
    #383

    Отговор: Избор на климатик 2017

    За големи топлозагуби ще дам за пример панелен апартамент с некачествена дограма, тухлен апартамент със северно изложение и лоша дограма. Или в цифри при външна -10, вътрешна +22 и топлозагуби над 2000 w/h за мен са големи топлозагуби. Сега с климатиците на пръв поглед е най-евтино "НО", къде слагате цената на климатиците в цялата сметка? За отоплението на един апартамент от 70м2 трябват 3 климатика. Да приемем, че заложим на топ модели, цената им е 6 000 лв. до 7500 лв. с монтажът. Колко ще изкарат тези клими (ами да приемем 10 години), което автоматично към цената на изразходваната от тях ел. енергия за сезон трябва да прибавим средно по 650 лв. инвестиция за 3-те машини. За пример ще дам, че аз точно на 10-а година подмених двете си хитачита, издъхнаха им компресорите . Пиша всичко това с цел да бъдем коректни и да не даваме оценки и съвети с лека ръка. Много са сметките и факторите които трябва да бъдат съобразени за да получим коректни числа. Основният проблем, е че някой който няма достатъчно наблюдения и познания за климатичната техника, "добарва" тази тема, вижда, че човекът "Х" е с идентичен апартамент като квадратура и изложение. Проследява, че климатик при -10 градуса харчи 300 вата на час, веднага си прави сметката, че с три климатика за отопление ще дава по 900 вата на част по 20 ст. kW = 18 ст. сметка за ток на час и си казва ТОВА ЩЕ Е. Някъде в темата прочита, че същият човек "Х" на зад в темата споделя, че при +2 градуса климата му се е "кротнала" на 180 W/h и си казва, че по-добро и евтино от климатик за отопление няма.Забива три скъпи машини, идва зимата, пуска ги и какво да види, консумация от 750 вата на час на климатик при външна около нулата.
    presents, hienata76, boje и 1 други харесват това.

  11. Member Аватара на hawai76
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    221
    #384

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    По-евтино и чисто отопление от това с климатици ,не само за вас,а към момента и за мнозинството българи в момента няма.При сегашните цени на тока и техническите възможности.
    А и нека уточним какво значи ''огромни'' топлозагуби ? Аз лично го разбирам,като неизмазана къщурка,с одеяло вместо врата и с картони по счупените стъкла.
    На парно с твърдо гориво съм,вътрешен апартамент.Съседите са с климатици,само че техният апартамент се пада външен.Неизолиран.
    Завиждам им.Хем им е по топло,хем им е по чисто, хем се не мъчат като кюмюрджии да разпалват котли,и най-важното - по евтино им е.Преди се отопляваха на камина с водна риза.Казват че това било най голямата грешка в живота им,и с ужас си спомнят за хамалогията и чернилката.Сега живеят като бели хора,а на мен ми идва да се гръмна.
    В другият ми апартамент,няма да допусна никога грешката да слагам парно,въпреки че разположението на стаите направо крещи за такова.Просто като гледам нещастните байковци как мъкнат като плебеи кофи с въглища и чували с дърва по етажите.и като слушам как целия блок ехти когато си правят подпалки между етажите ,искам да се кача на покрива и да скоча..
    За мен е престъпление човек да не се възползва от научно-техническия прогрес,а вместо това да си чупи ръцете,черни лицето и пълни гушите на шмекерите с цени от 360 лева за тон кюмюр,и 75 за кубик дърва.
    НА ПЕЛЕТИ Е ОЩЕ ПО-СКЪПО.
    ПП.Честно казано,замислям се вече,дали на село в мотвака,дето живее майка ми ,да не махна готварската печка,и да и сложа един климатик + един индукционен котлон от 35 лева.Стига се е мъчила жената и пълнила гушите на лъжците циганьор,които и продават половин кубик дърва за 70 лева.
    За да ти излезе на сметка отоплението с дърва - трябва да ги крадеш.Иначе не .....
    Много ми хареса този пост ,ако 60 процента от тези, които бухат на кюмюр в градовете го прочетат и осмислят. А дано спрат да се самонаказват и обгазяват всичко наоколо .Кви дърва къв кюмюр къде жиеете бе хора в гората ли?
    ronnie72 и MistaMasta харесват това.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #385

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Ако си погледнеш фактурата за тока - там пише, около 45% от тока в контакта е от кюмур. /за 2015/
    Jack Krauser одобрява това.

  13. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #386

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    Така е.В предишни мой постове съм споделял че много малко потребители споделят условията в които са поставени машините им.Никой не се дразни от това че дадена машина работи с 300W при -15 напротив това е супер,но сновните неща волно или неволно не се споделят.Затова и ще продължава да има подлъгани потребители.Не казвам да не се споделят предимствата,недостатъците и работата на даден климатик ,то затова е и форума.Така че нека бъдем коректни и точни .
    Напълно си прав и за да бъдем точни и коректни, би ли посочил къде прочете, че дадена машина работи с 300W при -15 градуса. Стана ми интересно и бих искал да обменя опит /да се поуча/ от колегата. Може да сподели как се постигат и ще е интересно за всички.
    Благодаря предварително!

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Ако си погледнеш фактурата за тока - там пише, около 45% от тока в контакта е от кюмур. /за 2015/
    ТЕЦ-овете имат електрофилтри на комините. Бай Коста от първия етаж няма. Гори в кюмбето всякаква мърша и до осмия етаж вони на екарисаж. Познай какво излиза през комина.
    bobovo, Aleksandars, biro и 3 други харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #387

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от hawai76 Виж публикацията
    Много ми хареса този пост ,ако 60 процента от тези, които бухат на кюмюр в градовете го прочетат и осмислят. А дано спрат да се самонаказват и обгазяват всичко наоколо .Кви дърва къв кюмюр къде жиеете бе хора в гората ли?
    Не може без кюмюр. Откъде мислиш, че идва тока за да ти работят климатиците? 35-45% от електроенергията идва от ТЕЦ-ове, които горят въглища. А и нали сме подписали договори с американските глупаци и сме задължени дългосрочно да им купуваме електроенергията, която пак е от кюмюр.
    А по темата за избор на климатик, най-удачно е преди покупката да се определят приблизителните топлозагуби на помещението с обикновен отоплителен уред - духалка, конвектор и след това изборът на точният климатик е лесен.

  16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #388

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Ако си погледнеш фактурата за тока - там пише, около 45% от тока в контакта е от кюмур. /за 2015/
    ама не го мъкнеш ти
    mkukas одобрява това.

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    187
    #389

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Цитат Първоначално публикувано от hawai76 Виж публикацията
    Много ми хареса този пост ,ако 60 процента от тези, които бухат на кюмюр в градовете го прочетат и осмислят. А дано спрат да се самонаказват и обгазяват всичко наоколо .Кви дърва къв кюмюр къде жиеете бе хора в гората ли?
    Абсолютно, приятелката ми отказва да простира прането на балкона, защото нощем не се диша от смрадта, идваща от съседите с къщи (кв. Редута). На мен не ми дреме как ми миришат дрехите :D , ама тя откача. Простираме вътре и заради това едва се справям с влагата. А при дефрост от външните тела какви чернилки текат по балкона заради саждите...

  18. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    67
    #390

    Отговор: Избор на климатик 2017

    Здpaвeйтe! Moля зa cъвeт: 1. Жилищнo пoмeщeниe eтaж oт cтapa ĸooпepaция/ĸъщa нa 30г. 80 ĸв.м Бypгac 2. Зa oxлaждaнe и oтoплeниe eтaжa e c лoĸaлнo пapнo oтoплeниe ĸoeтo ce пaли вeчep ĸлимaтицитe щe ce изпoлзвaт cyтpин зa oтoплeниe зa oĸoлo чac дoĸaтo ce пpигoтвямe зa paбoтa yчилищe ĸoгaтo пapнoтo нe e зaпaлeнo и пpeз зимaтa дa пoдпoмaгa пapнoтo ĸoгaтo нaвън e мнoгo cтyдeнo и зa пo-бъpзo дocтигaнe нa oптимaлнa тeмпepaтypa. Зa oxлaждaнe лятoтo ĸaтo зaдължитeлнo мaшинитe тpябвa дa ca тиxи зa дa мoжe дa ce cпи нa paбoтeщ ĸлимaтиĸ. 3. Xoл c фyнĸция cпaлня 19ĸв.м 48 ĸyб.м; cпaлня 12ĸв.м 30 ĸyб.м нa eтaжa имa oщe eдин cтap ĸлимaтиĸ в ĸyxнятa дeвятĸa Hипoн. Идeятa e c тpитe мaшини дa ce ĸлимaтизиpa цялoтo пoмeщeниe пpeз дeня, вeчep вcяĸa cтaя щe e зa ceбe cи. -ΠBЦ дoгpaмa RЕНАU тpoeн cтъĸлoпaĸeт Ka cтъĸлo вpaтoпpoзopци oĸoлo 4 ĸв.м. Излoжeниe Юг eтaж 3 eтaжa oт дoлy cъщo e c лoĸaлнo пapнo, нo в мoмeнтa e нeoбитaeм ĸoeтo вoди дo нeoбxoдимocттa oт дoпълнитeлнo oтoплeниe eтaжa oтгope e мaнcapдa нeoтoпляeмa. Xoл c фyнĸция cпaлня и cпaлня ĸъщaтa e измaзaнa нo имa изoлaция caмo oт ceвepнaтa cpeдa пoмeщeниeтo e cpeднo oт двeтe cтpaни имa дpyги зaлeпeни ĸъщи нa ĸaлĸaн Жeлaнa тeмпepaтypa 22 гpaдyca Eлeĸтpичecĸи ypeди тeлeвизop и ĸoмпютъp 4. Цeнa oĸoлo 3000 лeвa зa двaтa мaй ce opиeнтиpaм ĸъм Япoнcĸи мapĸи Toшибa, Mитcyбиши, Фyджицy. 5. Зaбeлeжĸa :лятoтo щe ce cпи нa ĸлимaтиĸ тaĸa, чe e нeoбxoдимo мaшинитe дa ca бeзшyмни и пoдxoдящи зa тoвa. Bъншнитe тeлa щe ca мoнтиpaни нa южнa тepaca нa зaвeт. Дo ceгa имax eднa 18 Hипoн в xoлa ĸoятo въpшeшe paбoтa, нo ce пoвpeди и peшиx дa я пoдмeня c двa дpyги ĸлимaтиĸa. Ho бeшe тoлĸoвa шyмнa, чe нe мoжeшe дa ce cпи c paбoтeщ ĸлимaтиĸ.Πpиeмaм пpeдлoжeния зa фиpмa зa мoнтаж.
    След кратка обиколка по магазините и доста четене се спрях на марка Мицубиши като модели ми предложиха MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE и MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE колега от форума препоръчва Митсубиши Хеви ZM-S 25+35
    Възникват два въпроса: 1.Дали да търся алтернативен вариант на Мицубиши хеви? След толкова четена на разбрах коя марка е по-добра.
    2. Дали да купя две 35/12 разликата в цената е 200 лева, но ще имам по-голям резерв?
    Моля компетентните за съвет!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 334 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 13:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 01-02-16, 23:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 06:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 22:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 21:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе