Re: Правилник и закон за движение по пътищата
  Не ползвам сандали и чехли, а с джапанки ходя само у дома или по пътя м/у плажа и квартирата, когато съм на почивка, та нямам опит от карене с подобни чипици. Най-трудно ми е било да карам с кубинки - почти никакво усещане за газта, спирачката и съединителя...поне в първия момент. Предполагам, че се свиква.

:016:

Цитат:

Първоначално публикувано от Tommorow  
 А някой да ми каже дали според новия или стария правилник е наказуемо правенето на свирка на водача по време на движение?
и...предпоставка ли е това за ПТП? Ръцете ми са на волана, погледа - право напред. Нямам гърчове при достигане на оргазъм, тоест, няма опасност да натисна своеволно педал!

Не е важно дали ти имаш гърчове, а дали водача няма да получи. Освен това, със сигурност ще му пречиш, щом ръцете ти стоят на кормилото. По-добре тая работа да не се прави в движение.

:-memnon
   :offtopic:

Младеж се блъснал с автомобила си в крайпътно дърво. Седи с оцъклен поглед.Ни мърда, ни шава.
Идва катаджията оглежда го и му говори:
-Браво, юнак, сложил си колана, нищо ти няма, а виж твоята спътница, не го е сложила и сега се търкаля на пътя с член в устата
   Цитат:

А някой да ми каже дали според новия или стария правилник е наказуемо правенето на свирка на водача по време на движение?
и...предпоставка ли е това за ПТП? Ръцете ми са на волана, погледа - право напред. Нямам гърчове при достигане на оргазъм, тоест, няма опасност да натисна своеволно педал!

Уаууу ! :))
  offtopic
Те всички шофьори са сигурни и нищо никога не им пречи...за това има хора с отнесени глави....за джапанки и чехли просто не го разбирам...трябва да е е*** ЧЕХЪЛА за да си стои като хората на крака...другото за карането гол до кръста...като се изпотиш и цялата ти пот се попива от облегалката...това не е ли малко нехигиенично...ама всеки с вкуса си...да живее метрото
 :blob
   Цитат:

Първоначално публикувано от Ghost  
 ......
 Най-трудно ми е било да карам с кубинки - почти никакво усещане за газта, спирачката и съединителя...поне в първия момент. Предполагам, че се свиква.

Ами, свиква се.... Преди десетина години разбих яко задницата на една кола в бетонна стена, когато едни такива обувки заклиниха между педалите на газта и спирачката. А просто исках да паркирам.... :yikes
   Цитат:

Първоначално публикувано от Ghost  
 Не е важно дали ти имаш гърчове, а дали водача няма да получи. Освен това, със сигурност ще му пречиш, щом ръцете ти стоят на кормилото. По-добре тая работа да не се прави в движение.

Виждам, че ги разбираш добре тези работи Дух(а)чо :) :-memnon :-memnon Само така :)

//фак-офф топик

Зададох цивилизовано въпроса си, като вложих съответната доза ирония и очаквах цивилизован отговор. Мисълта ми беше, че това дали нещо е описано в който и да е правилник е без особенно значение. И това важи както за джапанките и така и за свирките. На всеки му е ясно какво ще стане ако джапанката се извърти и попадне под спирачката или газта. При първото може и да не ти позволи да натиснеш докрай и да спреш навреме, при второто - да тръгнеш да изпреварваш по пътя от морето колоната и идващия отсреща да те помете, понеже няма да можеш да настъпиш газта до край, което да ти позволи да се прибереш в платното си. Предполага се също, че зад всеки волан седи разумен и отговорен човек, който много добре преценя рисковете от това или онова свое деяние. И не закона или правилника трябва да го задължава, а той самия облягайки се на разума в себе си.

Ако ще караш към морето свирките, сутиените и джапанките ги остави за кат си спрял че там много лошо се забляват по съседните автомобили какво става :)
   Цитат:

Предполага се също, че зад всеки волан седи разумен и отговорен човек, който много добре преценя рисковете от това или онова свое деяние. И не закона или правилника трябва да го задължава, а той самия облягайки се на разума в себе си.

За съжаление, като гледам какви чудеса стават по пътищата.. по-добре да има закони и правилници със солидни глоби, иначе няма да се учудя, ако някой тръгне да кара с плавници и шнорхел!
  много "неща" прочетох в темата .. :

- никой не дава поне линкче към актуален Правилник За Прилагане на ЗДП(без линкче - приемам, че е в сила още закона за движението по пътищата от 1982 г).

Цитат:

Първоначално публикувано от Black Adder  
 ..... 
Аз на твое място щях да кажа кротко - не споря, пишете ми акта. И после да видим в съда как ще доказват кое е чехъл, кое е сандал, кое е джапанка и като как влияят ......

аз пък освен, че щях да се изкефя как плюнчат молива 20 мин. - само и само да го изкарат без правописни грешки(акта) .. - бих добавил в графата възражения - " полицаите ми изглеждат пияни, бият ме и ми искат пари .."

:)) :yikes

п.п.

естествено - има и Груби Начини(въпрос е на лична преценка дали да го направи човек..) :

1. примерно - много те ядосва някое ченге(дето ти драска някво актче).

2. прибираш се в къщи и изгаряш старателно актчето( не го подписваш обаче първо - нека да си търсят поемни лица).

3. отиваш при някой приятел с огнестрелно оръжие и си надупчваш безобразно колата с 1 пълнител.

4. купонясвате(жени, алкохол .. :jamaika).

5. пускаш жалби навсякъде, че някъв преоблечен като полицай ти искал пари, заплашвал те, гърмял по теб и едва си му избягал ( не се легитимирал, приличал на пиян/дрогиран, бил с кървясали очи, помислил си си, че е магистрален бандит ... описваш старателно часа и шосето  ..).

толкоз - лесно и просто - първо ще го отстранят от работа ченгето, после ще го и уволнят.

последствията за теб ще са :

- купуваш нов GLOCK за френда :) (щото неговият вече ще е компрометиран :))) - ама - поне ще си се изкефил МАХимално в отмъщението .. :blob
 :jamaika

Цитат:

Първоначално публикувано от stekyman  
  :offtopic:
А само по прашки и без сутиен? :yahoo:
//офф

Без да се заяждам с никой от вече писалите по темата, но лично аз считам, че карането по джапанки или чехли и по-точно казано с обувки, които могат да се изхлузят от крака, наистина забавя реакцията. За каране на бос крак - не го твърдя, индивидуално е според мен. Най-добре според мен в жегите е сандали, които са добре закрепени за крака без възможност за изхлузване. Казвам го с опита на шофьор с към 400 хил. км зад гърба си.
Все пак мисля, че собствената безопасност и тази на околните е по-важна от чувството за удобство и прохлада :ole по време на път.
 :Drinks:

Съгласен със stekyman - и аз съм карал с плажни чехли край морето лятото. Не че не може да се кара така, но не си е работа при критична ситуация. Не само че чехлите не са добре фиксирани към крака, както е с едни прилични обувки или сандали, но нормално подметките им са по широки от тези на обувките и могат да закачат съседният педал. Човек е свикнал да кара с по-тесните обувки и да не закача другите педали. Та комбинацията от тези два фактора дават така наречената манджа с грозде при критична ситуация. Бърза реакция да натиснеш спирачките, обаче чехъла странично се закача за педала на газта от което той се изривява спрямо крака, крака се хлъзга в чехъла, а натисканите педали са вече 2 броя - газ и спирачка. 
Някой и друг километър по ненатоварен път с ниска скорост - става. Но при натоварен път, където често има газ/спирачка - това не само че е опасно, но и изморява с неудобството си шофьора.
  Аз въпроса с чехлите съм го решил - когато шофирам лятото си обувам много леки обувки (тип гуменки).
Така нямам проблеми с изпотени крака, гумени джапанки или някакви си там чехли. От опит мога да ви посъветвам, че освен обувките са важни и чорапите. 
Задължително чорапи, които не са от синтетични влакна, а примерно памучни и едни гуменки на краката - комбинацията няма грешка.
Лек път на всички, които поемат по пътя към морето :ole :ole :ole
   Цитат:

Първоначално публикувано от lord_ice  
 Лек път на всички, които поемат по пътя към морето :ole :ole :ole

егати. а ние, дето сме на морето пак прецакани - няма кой да ни пожелае лека 15-минутна разходка пеша до плажа :))
   Цитат:

Първоначално публикувано от FearMe  
 егати. а ние, дето сме на морето пак прецакани - няма кой да ни пожелае лека 15-минутна разходка пеша до плажа :))

Вие, дето сте на морето, най-добре да хващате гората..... :ole
  що бе? знаеш ли каква е топла водата и как хубаво пече слънчицето, докато ти зяпаш монокинките през черните очила с биричка в ръка? :035:

аз хубаво ги редя, ама трябва да видя през уикенда дали мидите са порастнали и дали няма да бодна на харпунчето някоя и друга рибка, копнееща да зацвърчи на барбекюто :ole
   Цитат:

Първоначално публикувано от FearMe  
 що бе? знаеш ли каква е топла водата и как хубаво пече слънчицето, докато ти зяпаш монокинките през черните очила с биричка в ръка? :035:

аз хубаво ги редя, ама трябва да видя през уикенда дали мидите са порастнали и дали няма да бодна на харпунчето някоя и друга рибка, копнееща да зацвърчи на барбекюто :ole

FearMe, остава в избата си да си направиш и една мини пивоварна инсталация и друго не ти трябва :))
Майтапа настрана - в немско съм виждал такива фамилни инсталации в избата.