Много добра програма е и тази: PC CrashЦитат:
Първоначално публикувано от zapaden
http://80.123.144.74/dsd/index.php
и може да се намери тук
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=897234
Преглед за печат
Много добра програма е и тази: PC CrashЦитат:
http://80.123.144.74/dsd/index.php
и може да се намери тук
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=897234
[здравете бихте ли ми помогнали с един проблем при регистрация в кат, а именно че имам една табелка с едни данни на колата и била леко разлепена и трябва д аи се прави експертиза. аз така я взех от автокащата и сега съм малко притеснен. има ли нещо ако тази табелка е леко разлепена?
:)Цитат:
Първоначално публикувано от mariqn1
Предполагам за номер на рама се говори- ако има съмнения за "леко" отлепване се вика автоексперти за да проверят дали автомобила е с правени манипулации.Цитат:
Първоначално публикувано от mariqn1
Колата може ида е крадена.
аз бих отишъл при търговеца си и да му кажа да си оправя кашата.
Сменял съм блок на двигател Рено - табелката беше занитена. Разпробих нитовете и я занитих на новия блок. Продадох колата така - не се стигна до експертиза, но е рисковано. Ама номерата на рамата са друга бира - там се гледа по-обстойно.
Можеш и на ръка да разпишеш уравненията. Не ти трябва какъвто и да било софтуер. Би те улеснил само един калкулатор с тригонометрични функции.Цитат:
Expertcar е софтуерен пакет разработен в средата на Matlab Simulink. Този пакет към момента е черешката на тортата и дава по малко от 5% грешка. Няма по точна методика към момента. Дори и да се сдобиеш с подобен пакет ще ти трябва курс на обучение за да работиш с него най малко 1 месец. Както казах и в предния си пост не ти трябва.....Купи си калкулатор....А относно PC-Crash - този софтуер не може да се използва за симулация на ПТП. Ако някой успее да направи такава и да обясни движението на автомобилите след удара, обвързано с направлението на ударните сили /респ. директрисата на ударния импулс/ аз черпя. Моя съвет е да наблегнеш сериозно на Механиката.
Не пускай поредни мнения!
Ако си изпуснал да добавиш нещо - просто редактирай последното си мнение и го добави в него.
Крис
Здравейте, подновявам темата поради пряко касаещото ме заглавие и бих помолил за компетентен отговор.
Шофирайки по улица с предимство бях отнесен от пиян водач на друг автомобил, който "излетя" от тъмна пряка и оставяйки ме почти в несвяст избяга. Същият в последствие бе заловен, но колата ми е унищожена и върви към "ТОТАЛНА щета", а виновният се свърза с мен и иска да избегнем съдилища и да минем на споразумение. Колата ми няма "КАСКО" и заведох иск към неговата З.К. по"Гражданска отговорност". Въпросът ми е на колко би оценена по ШВАКЕ колата Рено Гранд Сценик 1,5 ДЦИ 101к.с. 180 000км. закупена нова на 05.06.2005г. ? Предварително благодаря за отговорите ви, каквито и да са.
Същият в последствие бе заловен, но колата ми е унищожена и върви към "ТОТАЛНА щета", а виновният се свърза с мен и иска да избегнем съдилища и да минем на споразумение. Колата ми няма "КАСКО" и заведох иск към неговата З.К. по"Гражданска отговорност". Въпросът ми е на колко би оценена по ШВАКЕ колата Рено Гранд Сценик 1,5 ДЦИ 101к.с. 180 000км. закупена нова на 05.06.2005г.
Здравейте!
Късно видях Вашия въпрос. Това което мога да кажа по въпроса е следното:
След като нямате "Каско" щетата Ви ще бъде изплатена по наредба №24. Определя се цената в ново състояние и се овехтява с процент в зависимост от възрастта на автомобила. Данните които сте посочили не са достатъчни за да може точно да се определи цената в ново състояние. Според мен е между 40000 и 45 000 лева в зависимост от екстрите. След това тази цена се умножава по 30%. Стойността към момента на ПТП на Вашия автомобил е между 12000 и 13500 лева. Различните дружества използват различен % за определяне на тотална щета. Най използвания е 70% от стойността на автомобила /8400-9450 лева/. Т.е. ако стойността на увредените детайли плюс труда и стойността на вложените материали надвиши 8400-9450 ще Ви изплатят тази сума.