1 Прикачен файл(ове)
Отговор: SETCOM ALFA ROMEO Fan Club!
Alfa-та е с много хубав дизайн, трепва ти сърцето като я видиш... Обаче, цената и е безбожно висока! Каква е тази мания да се набутваш в "премиум" сегмента, при положение че там има утвърдени играчи. Жалко за модела, не смятам че ще има голям успех и то единствено и само заради ценовата политика на компанията.
А в момента само какви оферти предлагат дилърите на БМВ в Испания. https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20170&stc=1
КИ Ю и алфи има по 30 000 € със 150 коня дизелов двигател.
"Набутването" е от Серджио Маркионе - измамник от класа.Сега се правят едно "прогнозни печалби" въз основа на новия модел, а целия мениджмънт на FCA(Фиат -Крайслер) въз основа на "печалбите" ще си гласуват на края на година едни "премии" от по няколко милиона...
Няма нищо, че печалбите все още на са реализирани не са факт...
Това е нещо като в нашата държава политиците- кради докато си на власт, че после не се знае ...
И както в САЩ през 2008-2013 година- корпорациите им във фалит, мениждмънта на фалиралите банки си раздаде само за една година 1.5 милиарда $ премии ...
Откъм пърформанс, тоест изпълнение и мощност на двигателите "Джулията" е първата такава алфа от едно 20-25 години .На мен не ми харесва външния и вътрешния дизайн.Твърде безличен е и напомнящ на БМВ и мерцедес...
За мен лично на "Джулия" моделът си струват само двигателите 2.0 бензин 280 коня, евентуално ако има 330 коня същата кубатура и 3.0 литровия битурбо бензин 510 коня.
От дизела евентуално бих помислил да похарча пари за 340 коня 3.0 битурбо дизел ако има такъв.
В противен случай не бих сменял моята.
А Алфа ромео трябва да е "трън в окото" нещо радикално различно от "мейнстрийма" в който се бутат всички скучни коли които всяка година си правят фейслифт, като "силиконките ".Досега дизайна на АР винаги е бил дело на "Пинифарина", "Джуджаро"... сега е дело на ФИАТ.
На 159-ката и сега могат да се разпознаят чертите в дизайна на други автомобилни марки- например мицубиши лансер от 2007 година- едно изключително тъпо копи-пейст на дизайна на АР "159" ...с неумелото си копиране на предни фарове и задни стопове и изиобщо на светлините и светло отразителите ... Имитация на задната броня + вградените в нея светлоотразители ...
А иначе, ето ти оферти за "Джулия" моделът от 26 000 до 30000 €: Оферти за превозни средства, но двигателите са до 150 коня ...
Със сигурност човек трябва да е голям фен на марката, за да се реши да закупи топ модификациите като този битурбо дизел, бензина с 500кс не го коментирам изобщо. Аз определено бих предпочел друга марка, но това съм аз - повлиян от личните си пристрастия, вкус и не на последно място финанси. На мнение съм, че в категорията на +40к € има по заслужаващи вниманието автомобили. VAG предлагат интересни предложения, франсетата не са за подценяване... Избор голям. А дизайна дали е добър или не, определено няма онази италианска жилка на предишните модели, както самия ти се изрази подплътен с факти, но в никакъв случай не е лош. Има прилики с Infiniti Q50 а може би и с други марки, а от тук се губи онова специално усещане което да кара да се чувстваш различен, карайки нещо "по така". Скоростната кутия на ZF ли е? Яко са изкопирали джоистика от БМВ :)
пп. Джъсти не обичам базови модели коли, аз и затова посочих горния клас с по високото ниво на оборудване. Бих предпочел 2ра ръка по висок клас на 3,4 години вместо нова кола за 50к лв.
Мисля че е на ZF. Всъщност в началото се говореше за 3 скоростни кутии- ръчна, DCT( с двоен съединител,тоест с дуал cluch или нещо такова беше) и пълен автомат може би на ZF.
A фолксваген не бих си купил.Имам познат който си купи чисто нова преди 4- 5 години пасат или джета беше.На 2000 км гаранционно строши част от съединител и му с малко разправии му я ремонтираха за тяхна сметка.Оказа се че масово някаква част жило или нещо такива от съединителя бил закачен на някаква пластмасова част и тя дала фира.Имало и други такива случаи.Тропането/звука от съединителя го беше забелязал един познат когато гордият собственик ни повози и попитам но другите в автомобила му казаха "дрънчи ти главата".Това беше на 1200км.След 800 км аварира и се оказа, че онзи с "дрънченето" е прави и имало и други случаи с този дефект на съвсем нови вагени...
А казвам 3.0 битурбо бензин или дизел, защото те най-много ще си запазят цената и по принцип флагманите са с най-много екстри.
Имам познат който тук нямаше 2 лева в джоба и преди 2 години отиде в Англия.За 2 години работа каквото събра си купи мерцедес Е класа 2010 година там и си го кара редовно.Верно с минимум екстри, с дупка на тапицерията от цигара, но се снима и пуска постоянно снимки във Фейса все едно е в леглото с голата Наоми Кембъл...
И това не го разбирам- нямаш пари в България, нямаш пари и в Англия, ама първите събрани пари всичките ги похарчваш за мерцедес и си оставаш в крайна сметка "момче за всичко" и работиш каквото намериш ...
Това е типично българско-цигански манталитет ...
Аз например не възприемам някой който кара мерцедес дори и последен модел, дори и S класа като успял човек ако не може да ми каже как е изкарал парите си за този автомобил или ако ми се "куми" и се пазари за елементарни подразбиращи се неща.
Ако си "баровец" си плащаш, а не ми се гърчиш ...
Обикновените хора са по плащачи от тези които демонстрират "положение" ...
Като 159-ката.
Сегашна Джулия има постигнат най-висок резултат в класа си по безопасност на възрастните, и абсолютен победител досега с най-висока постигната безопасност за възрастни -98% и отгоре някакви стотни за всички тествани досега автомобили от този клас по еуро N kap.
И 159-ката има през 2007 година постигнат най-висок резултат на теста на Еуро Н кап- 5 звезди за възрастни и 4 за деца.
Сега в Джулията виждам, че за пешеходците имат по-висок резултат в сравнение с 159-ката...
По-интересното обаче тепърва предстои.Аз харесвам и този клас конкурент на 3-ката на БМВ, но предпочитам и искам да видя конкурента на БМВ 5-та серия, ауди 6 и мерцедес Е класа- новата АР "Grigio" която ще "дойде" на дневен ред през 2018-та година.Ще има веротяно 3.0 или 3.9 битурбо бензин 600+ коня и 3.0 литра дизел 270++ коня двигателя който сега е на Мазерати ГТС quatroporte дизел.Първото дизелово мазерати...
Да бре.Квадрифолиото 510 кончета 2.9 би турбо бензин е страхотна.Ама с една птичка пролет не става.
Трябва повече двигатели и дизел и бензин, отделно и моделите трябва да са повече.
Не може в Европа да ми пуснат в продажба 2.0 бензин 200 коня, а в САЩ да има същия двигател 200 и 280 коня.
280 коня бензин е по-добре отколкото 3.0 дизел битурбо.
За съжаление след Ваген дизлгейта в САЩ от Фиат -Крайслер млъкнаха и за обещания 3.0 литра битурбо дизел 330 коня.А бяха обещали и 340 коня 2.0 литра бензинка Джулия.
НЕ СТАВА ТАКА.
Аз където не съм фен и дори леко са ми неприятни БМВ, защото са мейнстрийм се улових, че онзи ден се загледах/интригувах в интернет в БМВ 4-та серия гранд купето им- и двигатели бол и мощности и дизел /бензин варианти колкото ти душа и сърце сака ...
Гледах в тубата 2.2 180 коня дизела Джулията, уж колкото моята вдига 230 км в час, ами след 170 км нещо ми се струва пълна трагедия- настава едно "пънене"... жална ти майка : https://www.youtube.com/watch?v=nGgU5_RFHkA.Като ще предлагат да предлагат по-мощен двигател или ако не могат да изкарат повече коне - по-голям и по-мощен.
Колкото да е добра 510 коня, тази кола не е за масовия купувач и не могат на нея да разчитат за увеличение на продажбите.От друга страна "визията" на по -малките двигатели дизели отвън не е същата -оформлението на ауспусите и отзад на спойлерите не е същото.
Отделно няма го според мен специфичното "алфа" излъчване като цяло за модела Джулия.
510 коня си струва, но към останалите двигатели съм резервиран.Ако пуснат 280 коня бензин 2.0 може и да имат шанс за нещо повече.
Отделно нещо ми се струва нямат целеполагане - не е ясно към коя целева пазарна група е насочен този модел- 510 коня ясно, ама другите по-малки и маломощни двигатели не ми е ясно.Ако е само към млади хора -до 30 години, то малко от тях
могат да си позволят този автомобил, а за тези над 30 години излъчването на дизелите и малкия бензин нещо ми струва много "пластмасово" особено от интериора.
Аз като гледам в Испания хората изобщо не са се втурнали да купуват мощни коли. Дизелче 150к.с. им се струва като самолет. БМВ-тата са масово Х20d
Алфа се цели в сегмента на премиум компакт автомобилите или D сегмента - BMW 3,4-та серия, ауди А/S4, мерцедес Ц, Е класа.
За по ниските класове FCA си произвеждат в Европа фиат.Видях на морето новият Фиат "типо" и мога да кажа с чисто сърце, че бих го предпочел три пъти повече пред рено клио седан и цялата конкуренция на пежо-ситроен, рено, фолксваген и другите производни от този клас, та дори и от Опел конкуренцията.За 23 000 лева взимаш нов автомобил с много добър външен дизайн и приличен вътрешен дизайн и екстри.За справка конкуренцията на опел астра започва от 27 900лева ...
За тези пари фиата ще е като космически кораб.Е, аз не бих дал пари за фиат, не за друго а защото ми се струва по тесен отколкото искам.
Но автомобила е отличен за тези пари- поне го видях на живо през отпуската си и го разгледах отвън и отвътре.След 5-6 години ще е на цени от 8 000-12 000 лева на 50000-90 000км с всички есктри, а дори може да е по-евтин.Прави се в завода на FCA в Турция, а този завод произвежда и изнася автомобили и за САЩ вече 3-та година ...
Зависи колко километра правиш годишно и как ползваш автомобила си.
Тези с малките кубатури са предимно ежедневки.
Не че ти трябват повече от 150 коня, та дори повече от 120 коня.
Ама като ще гарга да е черна.
За 80-90, 120 коня мога да си карам и фиат, ваген, опел, рено...За какво ми е алфа, БМВ, ауди и т.н.
В следващите 7 до 15 години масово семействата ще имат най-малко по 2 автомобила, единият от които електрически за чисто градско шофиране на къси разстояния.
Tаз Алфичка/510к.с./ ще доживее ли 100хил.км.? Аз не бих заложил пари на това.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
...Видях на морето новият Фиат "типо" и мога да кажа с чисто сърце, че бих...
Извинете ме, нищо по темата...
Харесвах много старото "Tipo" и реших да видя какво е това ново, което споменаваш, justify.
Та попаднах на безукУрните детайли (Tipo-Design - FCA Importers - Fiat)
Карата Виж на живо.Останалото е спам.
Виж и разновидностите - освен седан има и хечбек, а мисля и комби(спорт вагон).Аз лично последните две като разновидност на купето не ги харесвам, но хечбека хваща погледа ...: 1. https://www.google.bg/search?q=new+f...mmAUwQ_AUIBigB
2. Оферти за превозни средства
=========================================================================================================
Иводиво.
Купи.
или поне
Покарай.
Пиши и говори.
===================================================================================================================
Пък и 510 коньовата едва ли ще е "ежедневка".
Не познавам човек който да тараляска всеки ден по нашите пътища мощен автомобил от +500 коня.Вече е масово в семейството да има 2 автомобила един малък градски и един круизър за дълго(далечно) пътуване.
Лично на мен Джулята ми се струва малка отзад(задните седалки и пространството), макар видели я на живо да казват че багажника й бил голям.Явно е за сметка на задните седалки и пространството за краката отзад.
=================================================================================================================
И сега има бензинови 156-ци с двигател 240 коня 3.2 атмосферен.Модел който е спрян от производство от поне 13 години и които са "доживели" до сега и вървят и дори ги търсят.
А джулията 510 коня е двигател от ферари, произведен в завода на ферари.
Такъв автомобил си струва да притежаваш.
=================================================================================================================
Но гледах и новия опел астра.Дизел и бензин.Който "гони" икономичност мисля си струва да "заложи" на дизела на астра модела.
На хартия показателите по данни от производител са страхотни като консумация на дизела.
Отделен въпрос е дали ти се дават +32 000 лева за опел ...
Според мен си струва, ако много искаш икономичност или ако си фен на опел.
Аз за моя годишен пробег съм готов да преглътна +2 до +4 литра повече консумация на гориво, но да имам динамиката на автомобила която ми харесва и ме кара да се чувствам жив.
Не че много съм "рейсър", но на магистрала за 300 км пробег да ускориш за секунди и изпревариш 2-3 пъти за със 170 до 195 км си е тръпка.
Спазвам правилата, но вече няколко пъти ми се случва някоя "пича въшка"(ситроен Ц1, ниснан микра и подобните им) да ми "се лепне" отзад на 5-10 метра зад мен по магистралата и ми "целува постоянно задника" стоейки в моята въздушна струя с цел икономия на 2-3 лева е по-безопасно или да намаля и да го пропусна или да ускоря.
Дори и да намаля до 90км/ч те намалят, заедно с мен, ускорявам до 130 и те ускоряват.Отървавам се от тях едва от 140-150 км и нагоре от тях.
И да искам да ги пропусна пред мен, те не искат да "ги пропусна" искат да стоят залепени зад мен в моята въздушна струя.
Дори един такъв дзвер преди 3 седмици го пробвах с няколко последователни натискания на спирачка до 80 км/ч на магистралата, но не иска да ме задминава а иска да ми стои лепнат за багажника идиота ...
Добре е да има повече модели.
Аз по принцип на СЮВ-ове не съм фен.
Ама е добре да има.
Двигател 280 коня 2.0 литра бензин за Европа няма да има.Сигурно отново ще само за USA.
Жалко.
Бензина 2.9 +500 коня ще го пуснат в началото още, както направиха с Джулията.
За мен интерес ще представлява GRIGLO(или GRIGIO) модела- конкурент на А/S6 audi, БМВ 5-ца, мерцедес "Е" класа.Или втората половина на 2017 или 2018 година ще го представят.
А, бре честно казано все повече ме интригуват електрическите автомобили независимо от марката.
Изглежда свикнах с мисълта за електрически автомобил.Амо пробега да "оправят" да +1200 км.Има едни които говорят за +2000 км пробег с едно зареждане- е тогава със сигурност ще съм им фен и ако мога да си го позволя ще си го купя.
===================================================================================================
Най-бързият седан в света е италиански -Alfa Romeo Giulia QV детронира Panamera Turbo на Нюрбургринг (Видео)