Re:Кражби на катализатори
Като ги хванеш и с гаечния ключ по главата :095:
Аз не съм пострадал, но съм правил огледи на два такива автомобила. И двата бяха Тойота Ландкруйзер. Катализаторите бяха отрязани с помощта на някакъв инструмент, много правилни разрези. Когато се появи първият тъжител с подобна жалба си помислих, че се готви да прави застрахователна измама, но после дойде още един мъж и така лека полека "бизнеса" с катализатори потръгна. В Пловдив има доста такива жалби и нито един задържан извършител. Обикновено няма никакви оставени следи и никой нищо не е видял и чул. И двата автомобила на които аз съм правил оглед бяха паркирани на паркинг пред блока в които живееха тъжителите. Предполагам, че крадеца се чувства доста добре скрит под джипа, а и с подходящ инструмент може бързо да среже тръбите.
Предната събота изпищя на умряло съседката На дизеларка Пежо като Берлинго - при палене здрав рев - отива на стара гара и и казват няма ти го катализатора. Цената и на тръбите е скочила 2006 г на Голчо тръба беше 10 лв, сега са взели 35 лв.
В 1 РПУ са и казали- масово на по-нови печки катализаторите се крадат.Подай оплакване и ..........
ммм по майстори става обикновено - отиваш с, а си отиваш с няколко коня отгоре и по-нисък разход и супер щастлив от майстора.няя лошо.
Аз извадих късмет с такова посегателство :-) Понеже имам подкартерна ламарина, която частично застъпва катализатора опита да ми го отмъкнат беше неуспешен !!! :-) изрязаха ми гърнето,задното и са го изхвърлили на 50-тина метра...
Отговор: Кражби на катализатори
не знам ама като дадох една газ и катализатора гръмна ........ разлика при вървенето няма : просто много казват теорията че има разлика на високи обороти като без катализатор по бързо се издухват газовете .... но за мене няма та сега някои парченца ми тракат в гърнето и дразни ) та за монтажа на негово място в варна цената е 30 лева почти на всякъде
Я кажете свестен гръчар у Варня, че и аз имам гърнета да правя.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Я кажете свестен гръчар у Варня, че и аз имам гърнета да правя.
Стара гара до будката за Кока Кола. ул.Хр.Смирненски
точно с/у изхода на Карамфил. На Аисберга продават гърнета.
срещу В и К /улицата е Прилеп еди си какв ... / казва се Гошо скоро купи крик да не се бачка само с канал ..........
че там има 2 офиса и двата са стари майстори /вторият е малко по надоло до бассманиа музиката и автоключара
Отговор: Re:Кражби на катализатори
Цитат:
blue1
Аз не съм пострадал, но съм правил огледи на два такива автомобила. И двата бяха Тойота Ландкруйзер. Катализаторите бяха отрязани с помощта на някакъв инструмент, много правилни разрези. Когато се появи първият тъжител с подобна жалба си помислих, че се готви да прави застрахователна измама, но после дойде още един мъж и така лека полека "бизнеса" с катализатори потръгна. В Пловдив има доста такива жалби и нито един задържан извършител. Обикновено няма никакви оставени следи и никой нищо не е видял и чул. И двата автомобила на които аз съм правил оглед бяха паркирани на паркинг пред блока в които живееха тъжителите. Предполагам, че крадеца се чувства доста добре скрит под джипа, а и с подходящ инструмент може бързо да среже тръбите.
прави се с проволка колега - така ми обясниха от Варна братята на читалище "Майаковски" - едни от първите и много добри. -" двама с по 1 проволка - прекарват и с отработени движения наред - назад, за няколко минути имат скъп катализатор."
Има видове катализатори дето се изкупуват по над 500лв. Вътре имало до 15 гр. платина. На джиповете е лесно да се легне и да се реже с прволката, Това са проволки облепени с абразив. Аз се замислям да махна моя и да го продам, а като дойдат ша ми отрежат дедовия ...
Цитат:
AMOK
Има видове катализатори дето се изкупуват по над 500лв. Вътре имало до 15 гр. платина. На джиповете е лесно да се легне и да се реже с прволката, Това са проволки облепени с абразив. Аз се замислям да махна моя и да го продам, а като дойдат ша ми отрежат дедовия ...
аз троших моя във висок бордюр при паркиране назад, та миналата година научих 1-2 неща :)
1. никога гърне за 30-ина лева (с монтажа 40-ина)
2. никога на първия "майстор" - не знам дали става дума за въпросния "гошо", но точно на прилеп ( след десния завой, спускайки се от "Ян Палах") хитрецът пропусна да ми предложи изкупуване на счупения катализатор, а срещу 70 кинта за новото гърне ми предложи безплатно да ме "отърве" от счупения...
3. не няколко минути, буквално за секунди става с хубава проволка... :)
Цитат:
FearMe
аз троших моя във висок бордюр при паркиране назад, та миналата година научих 1-2 неща :)
1. никога гърне за 30-ина лева (с монтажа 40-ина)
2. никога на първия "майстор" - не знам дали става дума за въпросния "гошо", но точно на прилеп ( след десния завой, спускайки се от "Ян Палах") хитрецът пропусна да ми предложи изкупуване на счупения катализатор, а срещу 70 кинта за новото гърне ми предложи безплатно да ме "отърве" от счупения...
3. не няколко минути, буквално за секунди става с хубава проволка... :)
не не е гошо ама знам за кой става дума срещо строежа ... там не ги познвам знам че собственика кара едно сиво Е36 комби и е малумен пенсионер )