Re:Парктроник или камера за задно виждане?
Интелигентните системи за обратно виждане са като тази, взимат информация от ОБД2 конектора за положението на волана (колко са завъртяни гумите) и респективно чертаят траекторията на возилото в реално време.
За съжаление са по-скъпички и стават само за по-новите автомобили.
Камера категорично, напатих се с тези парктроници. Има камера с дисплей за 120 лева, повече какво да искаш?!?!?!?!?
Цитат:
Първоначално публикувано от ru-boy
Камера категорично, напатих се с тези парктроници. Има камера с дисплей за 120 лева, повече какво да искаш?!?!?!?!?
Дай някой линк ако имаш или адрес на магазин евентуално.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Дай някой линк ако имаш или адрес на магазин евентуално.
Има го в Щаинберг или както там се казва във вашия град. Камерата дори вижда на тъмно. Екрана е с размер на GPS.
дай пример за някои модели, че и на мене ми стана интересно
за 120лв не съм срещал
Той е само един модел, но може и да бъркам. Утре ще го огледам конкретно и ще пиша.
120 лева струва комплекта и камерата не е лоша с поне 6 светодиода за нощно виждане и хубава оптика.
Цитат:
Първоначално публикувано от get
за 120лв не съм срещал
И на мен за тези пари.
Колко трябва да струва монтажа на парктроника.
Цитат:
Първоначално публикувано от get
за 120лв не съм срещал
Предполагам, че става дума за това: http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=9822
Да бе с тая камера някой да ми разбие колата за да вземе дисплея. Не мерси
В ebay има сумати такива камери, с дисплеи, без дисплеи... Според мен по-добрия вариант е да се взема само камера и да се включи към "касетофон" с дисплей.
Едно, че няма да имаш 2 дисплея(ако сложиш ГПС стават 3 :), второ, че такъв дисплеи със сигурност ще привлече вниманието на някои, които да иска да ти го открадне...
А защо да не вземеш един дисплей и да го ползваш за камера,гпс и медиа плеър+блутуут хендсфри.Повечето китайски навигации разполагат с AV in и при включване на заден ход автоматично превключва гпс или медиа плеъра на камерата.Само трябва да обърнеш внимание да има вход дисплея. http://www.ebay.com/itm/320682932511...84.m1423.l2649 http://www.ebay.com/itm/280728685715...84.m1423.l2649
Е аз си имам ТВ в колата и си има и видео вход. На въпроса Ви ще ми разбият колата - отговора ми е, че ТВ-то ми е на стойка и се сваля лесно както панела на аудиото. Захващането на телевизорчето за стойката е същото както стативите за фотоапаратите...
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Е аз си имам ТВ в колата и си има и видео вход. На въпроса Ви ще ми разбият колата - отговора ми е, че ТВ-то ми е на стойка и се сваля лесно както панела на аудиото. Захващането на телевизорчето за стойката е същото както стативите за фотоапаратите...
Щом имаш монитора, ти трябва само камерата...
И аз мисля за такава система за задно виждане, но най-добрия вариант ЗА МЕН е монитора да е огледалото, че нямам излишно място за дисплей...
Цитат:
Първоначално публикувано от Shmi
Да, същото е.
Тогава не му берете грижа, че ще ви разбият колата заради него - не е налично. :cheesy: