Страница 77 от 81 ПърваПърва ... 27677576777879 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 1212
Like Tree307Одобрявам

Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,230
    #1141

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Ще започне, но не е ясно накъде ще кривне.
    Жабарите залагат на горивните водородни клетки, заедно с останалите от Stellantis.
    В същото време бабоеба иска еленергията от АЕЦ да се приравни с тази от ВЕИ. Докато швабите спират своите атомни електроцентрали.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #1142

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Освен да се зареждат,важно е и за колко се разреждат:
    https://www.arenaev.com/zeekr_001_wi...-news-1871.php

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1143

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Властите в Кардиф вместо да построят зарядни станции на сметището и още няколко вътре и в покрайнините на града (използвани от всички комунални услуги ВиК, градски транспорт, извозване на боклука, косачки за трева, метачки на тротоари и пътища..) използват дизелови генератори за зареждане на електрически камиони за боклук
    https://www.walesonline.co.uk/news/w...iesel-27002764
    https://www.dennis-eagle.co.uk/produ...ions-ecollect/ https://www.ecollectrcv.co.uk/en/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-05-23 в 15:17.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1144

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    „Станциите за зареждане вече са пълни, така че не съм доволен от това“, собствениците на Tesla критикуват решението на компанията да пусне автомобили Rivian в мрежата на Supercharger
    Tesla и Rivian виждат това като печелившо партньорство


    Rivian обяви, че ще се присъедини към GM и Ford в приемането на стандарта за зареждане на Tesla (NACS). Това означава, че превозните средства на Rivian ще могат да използват мрежата Tesla Supercharger. Rivian R1T и R1S няма да имат фабрично инсталирани NACS портове до 2025 г., но адаптерите ще бъдат налични в началото на следващата година. Предстоящият модел Rivian R2 ще премине към NACS.

    Това дава на Tesla стотици хиляди нови клиенти за зареждане (и лицензионни такси от производителите), но нещата не са толкова розови за клиентите на Tesla, които сега ще се изправят пред дълги опашки.

    Грант Ларсен, собственик на 2020 Model 3, пише: „Наистина е невероятно, че допускат други компании. Зарядните станции вече са препълнени, скоростта на зареждане се забавя, ако някой е близо до вас. Така че не съм доволен от това. Повечето други зарядни са бавни."

    Tesla вярва, че това е печелившо решение и за двете страни. Ребека Тинучи, старши директор на инфраструктурата за зареждане на Tesla, каза: „Очакваме с нетърпение да посрещнем собствениците на Rivian в нашите хиляди станции за зареждане в Северна Америка.“

    Изпълнителният директор на Rivian RJ Scaringe заяви: „Приемането на Северноамериканския стандарт за зареждане ще позволи на нашите настоящи и бъдещи клиенти да се възползват от обширната мрежа на Tesla Supercharger, докато продължаваме да развиваме нашата Rivian Adventure Network.“

    https://www.caranddriver.com/news/a4...esla-charging/
    https://twitter.com/Rivian/status/1671141789439492097




    Това наистина е пробив: създаден е малък ел двигател с мощност 1 мегават. Предвижда се да се използва в търговски самолети
    Тежи само 57,4 кг


    Изследователи от Масачузетския технологичен институт направиха пробив в технологията за проектиране на електромотори, която може да проправи пътя за електрифицирането на по-големи самолети.

    Авиационната индустрия работи за намаляване на въглеродните емисии чрез преминаване към електрически самолети, но ограниченията на теглото създадоха проблеми при разработването на електрически двигатели с плътност на мощността, сравнима с реактивните двигатели. Новият двигател изглежда като значителна стъпка към тази цел.

    Нов компактен и лек дизайн, разкрит от изследователи на MIT, включва двигател, способен да генерира 1 мегават мощност. Това постижение прави електрификацията на търговски самолети напълно възможна.

    Дизайнът на двигателя включва кръгъл барабанен ротор с постоянни магнити и статор с усукани медни проводници. Дизайнът използва нов топлообменник с въздушно охлаждане, изработен от алуминиева сплав, който се намира вътре в статора. Цилиндричната структура е пчелна пита от малки въздушни канали, чиято сложна геометрия изисква 3D принтиране. Но дизайнът позволява на екипа да постигне характеристики на охлаждане, близки до това, което може да се постигне с флуидна система, като същевременно се поддържа необходимата структурна цялост.

    Изследователите тестваха ключови компоненти и демонстрираха в симулации, че двигателят ще постигне очакваните нива на мощност. С маса от 57,4 кг, двигателят има плътност на мощността от 17 киловата на килограм, което надвишава прага, определен от НАСА за големи електрически самолети.

    Долният десен ъгъл показва колко малък е станал двигателят.

    https://spectrum.ieee.org/electric-airplane
    https://3dprinting.com/news/mit-uses...ircraft-motor/
    Експертите смятат, че този пробив ще позволи създаването на самолети с нетрадиционна конфигурация.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-06-23 в 22:25.

  6. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    3,222
    #1145

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Европа има единен стандарт отдавна. Северна Америка нямат. Та затова и цялата драма сега там.

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1146

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Tesla е продала повече електрически превозни средства от следващите 18 компании взети заедно. Тези данни са за САЩ за първото тримесечие на 2023 г.
    Всичко благодарение на субсидиите.


    Telsa е продала повече електрически превозни средства в САЩ през първото тримесечие на 2023 г., отколкото първите 18 компании след нея... общо. В резултат Tesla взе почти 63% от пазара на електрически автомобили в Съединените щати.
    Кросоувърът Model Y остава най-продаваният модел, следван от Model 3. Следват сред най-популярните електрически превозни средства Chevrolet Bolt EUV, Volkswagen ID. 4 и Chevrolet Bolt.

    Като цяло продажбите на електромобили в САЩ са нараснали с впечатляващите 79% през първото тримесечие, водени, наред с други неща, от въвеждането на до $7500 данъчни кредити за избрани превозни средства (включително Tesla). В същото време подобни предимства не важат за автомобили Hyundai, Nissan, BMW, Audi и Volvo.

    https://www.counterpointresearch.com...sales-q1-2023/



    Открит таен „режим Elon“ в колите на Tesla
    В този режим водачът не трябва да държи ръцете си на волана.


    В превозните средства на Tesla е открита тайна настройка, която позволява на водача да използва усъвършенствани системи за подпомагане на водача (автопилот или пълно самоуправление), без да се налага да държи ръцете си на волана.

    Изследователят по сигурността @GreentheOnly, който откри тайната настройка, нарече тази функция Elon Mode или „Elon Mode“. Същият хакер е открил в миналото например, че Tesla може да забрани използването на електрически седалки или камери в Model 3.

    Системата на Tesla Autopilot изисква да държите волана, за да сте сигурни, че водачът е съсредоточен върху пътя и е готов да поеме управлението и да спре в миг. Собствениците често се оплакват от честотата на системните проверки.

    Когато водач на Tesla използва автопилот, визуален символ мига на сензорния екран на автомобила, за да насърчи водачите да поемат контрол над волана. Ако водачът не държи волана, системата издава неприятен сигнал. Ако водачът все още не поеме контрола в този момент, превозното средство може да деактивира използването на автопилота за няколко седмици.



    През декември миналата година Илон Мъск обяви, че през януари ще премахне тази неприятна за мнозина функция за напомняне. Това обещание така и не беше изпълнено.

    https://www.theverge.com/2023/6/20/2...ving-autopilot
    https://www.cnbc.com/2023/06/20/tesl...pilot-fsd.html

    - - - - - - - - - -

    Това е новият Tesla Model 3: за първи път беше забелязан на обществен път
    Презентацията се очаква тази година


    Предстоящият обновен Tesla Model 3, известен още като Project Highland, отново беше забелязан да тества по обществени пътища и този път беше бял прототип, покрит с обикновен черен камуфлаж.

    Снимката показва част от лявата задна светлина и потвърждава новия дизайн, който сме виждали в рендери. Сега е известно със сигурност, че актуализираният Tesla Model 3 Highland ще получи нови задни светлини.

    Задният дифузьор също се вижда частично през черния плат. Може да има някои аеродинамични подобрения пред нас, които биха могли леко да увеличат общия обхват, особено при високи скорости.

    През април в мрежата се появи първата снимка , на която Tesla Model 3 с кодово име Highland за първи път беше показан отпред без камуфлаж.
    https://www.autonews.ru/news/6437b28b9a79475d94848389

    Очаква се новият Tesla Model 3 да получи повече сензори и камери, както и подобрена система за самостоятелно управление.

    https://insideevs.com/news/672882/te...t-design-leak/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-06-23 в 21:38.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1147

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Илон Мъск показа най-новата версия на Tesla Cybertruck
    Доставките трябва да започнат тази година


    Изпълнителният директор Илон Мъск кара Tesla Cybertruck из Остин и сподели снимка на най-новата версия на колата.
    https://twitter.com/elonmusk/status/1677470862436450308

    През май тази година Илон Мъск пристигна на церемонията по първата копка на завода за преработка на литий на Tesla в Тексас, управлявайки прототип на Cybertruck. Новата кола беше оборудвана с допълнителна конструкция на върха на отворения багажник, както и с лопати, фиксирани на борда .
    https://www.carscoops.com/2023/05/te...ke-production/

    Още по-рано, през януари 2022 г., Мъск каза, че е карал най-новия прототип на Cybertruck около гигафабриката на Tesla в Тексас. "Това е невероятно!", добави той по това време.

    Мъск каза, че дългоочакваната кола е надхвърлила очакванията и ще бъде колата, която той кара всеки ден. На събранието на акционерите Мъск обеща, че доставката на автомобила ще стане по-късно тази година.

    През май Мъск каза, че очаква да продава между 250 000 и 500 000 Cybertrucks всяка година.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1148

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Mercedes-Benz е първият немски автомобилен производител, който използва порт за зареждане на Tesla
    Стандартът Tesla се използва от все повече компании


    Mercedes-Benz е поредният автомобилен производител, който се ангажира да използва гнезда за зареждане на Tesla EV в новите си автомобили. Това доближи компанията на Илон Мъск една крачка до пълното господство на този пазар.

    От 2024 г. германският автомобилен производител ще предлага на своите клиенти адаптери, за да могат да имат достъп до станциите на Tesla Supercharger, които използват щепсел и контакт на Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS). А през 2025 г. Mercedes ще започне да произвежда електрически превозни средства с порт за зареждане на Tesla, премахвайки необходимостта от адаптер.

    Компанията се присъединява към Ford, GM, Volvo, Polestar и Rivian в подкрепата на конектора Tesla, който бързо се превръща в де факто стандарт за зареждане в Северна Америка и Европа. Mercedes е и първият немски автомобилен производител, който се присъединява към Tesla. VW, заедно с Hyundai, Kia и Stellantis, по-рано потвърдиха, че преговарят с Tesla за приемане на NACS.

    Mercedes също обяви плановете си да разшири мрежата си от станции за зареждане на електрически превозни средства в Северна Америка до 400 станции с повече от 2500 „мощни зарядни устройства“, които ще включват и конектор Tesla NACS. Компанията планира да инсталира 2000 станции с 10 000 зарядни устройства по целия свят.
    https://www.theverge.com/2023/7/7/23...rging-standard


    Впечатляващ китайски паркинг с роботи, показан във видео
    Роботите могат значително да увеличат плътността на машините


    Главният редактор на изданието «За рулём» Максим Кадаков публикува интересно видео, демонстриращо работата на роботи на автоматизиран паркинг в Китай.

    Две роботизирани платформи се влизат под колата, повдигат я за колелата и деликатно паркират в ограничено пространство. Роботите са оборудвани с компютърно зрение и система за откриване на препятствия.

    Те могат да работят като цял "рояк" и с помощта на такива роботи плътността на автомобилите на паркинга може да се увеличи с 30-40% в сравнение с конвенционалните паркинги.

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-07-23 в 20:34.

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1149

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Конекторът е огромен и далеч от рекордна мощност. Tesla Megacharger за камиони Semi, заснети в Бейкър
    Това е мобилно зарядно устройство.


    Tesla започва да инсталира мобилни станции за зареждане Megacharger за своите камиони Semi. Една такава станция беше разположена в Бейкър, благодарение на което в мрежата се появиха снимки както на самата станция, така и на нейния впечатляващ конектор.

    Също така на станцията има табела с нейните характеристики. По-специално, говорим за мощност от 375 kW, което е много по-малко, отколкото Tesla заяви по-рано, говорейки за 750-1000 kW. Все пак говорим за мобилна зарядна станция, което може би е причината за значително по-ниската мощност.

    Тъй като камионите Tesla Semi все още се доставят в много малки количества до избрани клиенти на компанията, няма смисъл Tesla да инсталира стационарни зарядни устройства навсякъде.

    https://electrek.co/2023/07/31/close...lectric-truck/
    https://twitter.com/RodneyaKent/stat...65013814177792



    Tesla вече произвежда Model 3 и Model Y на всеки 40 секунди
    Излезе ново видео от фабриката в Шанхай


    Tesla Gigafactory в Шанхай произвежда нови автомобили Tesla Model 3 или Model Y с удивителна скорост, както е показано в ново видео, записано във фабриката.

    Репортерът задава съответния въпрос на един от служителите, които контролират процеса на сглобяване. Служител на Tesla споменава, че информацията за 45 секунди, изплувала по време на разговора, вече не е вярна. Днес Tesla пуска нови коли за по-малко от 40 секунди.

    Този производствен темп дори надминава този на Ford, който заяви през януари 2023 г., че неговият завод за пикапи в Диърборн, Мичиган, може да произвежда F-150 на всеки 49 секунди.

    В гигафабриката на Tesla в Шанхай десетки роботизирани ръце работят в тандем за повишаване на ефективността. Видеото показва как роботите могат да сглобяват автомобили едновременно в различни равнини.

    Освен това заводът в Шанхай разполага с 16 ресторанта, където работниците могат да поръчват храна чрез приложението Teshenghuo, създадено от вътрешния ИТ екип на Tesla

    https://twitter.com/ShLetsMeet/statu...odel-y-40.html
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-07-23 в 22:39.

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1150

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    1000 км без презареждане, смяна на батерията за минута, зареждане за 5 минути, доживотна гаранция и първокласна производителност. Производствена версия на Hongqi E001, заснета в Китай
    Продажбите започват през ноември


    Серийната версия на електрическия седан Hongqi E001 от FAW беше забелязана в Китай по време на пътен тест. Колата има някои забележителни разлики от версията, показана на автомобилното изложение в Шанхай през април.

    E001 получава фалшива огромна черна решетка, от която всъщност не се нуждае, тъй като е електрическа кола, агресивни вентилационни отвори и хромиран преден спойлер. Сменени са и фаровете му.

    Вътре в E001 има извит екран, който включва таблото и основния екран. Ще има и head-up дисплей с добавена реалност. Всичко това ще работи под контрола на FAW.OS по собствен дизайн.

    Воланът му също е доста уникален, с две спици и отрязана долна част. В близост до подлакътника има две платформи за зареждане на смартфони. На карите на вратите няма дръжки. Можете да ги отворите, като щракнете върху бутона.

    Седанът Hongqi E001 ще получи два двигателя с обща мощност 618 к.с. и максимален въртящ момент от 756 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнеме 3,9 секунди. Размерът на батерията все още не е оповестен, но се знае, че тя се произвежда по технологията Cell-to-Pack (CTP), а версия с голям обсег с мощност от 800 ще позволи смяната на батерията за 60 секунди на подходящи станции.

    Hongqi E001 ще може да изпълни пробег от 350 км за 5 минути зареждане. Седанът ще поддържа 30kW безжично зареждане, освен това Hongqi ще пусне и версия с пробег от 1000 км.

    E001 ще се появи на китайския пазар през ноември тази година. По-късно Hongqi E001 може да се появи в Европа. Първите купувачи ще получат доживотна гаранция и безплатна доживотна поддръжка.

    https://carnewschina.com/2023/08/07/...pable-battery/

  13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1151

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Каквато и китайска стока да съм купил, никога не декларираните от производителя параметри не са достигали на реалните такива. Затова по-възможност не купувам китайски стоки.

    Дали има автомобил, който с един резервоар да изминава +1000 км пробег ----> моята е такава = 70 литра резервоар с които прави 1100км пробег при нормално шофиране. Ако тръгна и да пестя мога да мина 1200-1250км... Най-ниската консумация която съм постигал е 5.33литра/100км - двама човека с багаж.

    Дали бих сменил колата - оглеждам се, но засега не виждам за какво да си дам парите. При първа възможност/поява на електроавтомобил който прави реални +800 км бих сменил сегашната.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #1152

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Някои държави вече се усетиха, че бюджета се ( ще се) пълни по-малко от акциза върху горивата, когато (ако) електромобилите навлязат масово,
    и обмислят такса за изминати километри за електричките. И тока като вдигнат…. Та justy, докат се наканиш/наканим - “Илия на кирия” няма да има.
    Отделно и други благинки като безплатна “синя зона” най-вероятно ще отпаднат, че като се напълнят с електрички безплатно, общините и те ще искат приходи.
    Най-вероятно разходите ще са същите като за автомобил с ДВГ, ако не и по-високи, просто ще е по-чисто и тихо в градовете, което хич не е малко.
    Сега, какво правим със старите цапащи коли - не знам, българина обича да си ги кара по 20+ години по ред причини….…

    п.с. аз пък заглеждам един V8, докато не са изчезнали

  16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1153

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Цялата "екология" на автомобилите и "измислена" заради градове над 350 000 човека население. В България не виждам повече от 2-3 такива...

    И всичко ни дойде на главата от Западна Европа, но започна от Калифорния и САЩ...В САЩ още си има щати, които на ниво "Евро 4" или "Евро 3".

    Изобщо както са писали в един немско говорящ форум "Замърсяването се прехвърля извън градовете, но на практика си остава"

    Освен това има изследване за цяла Европа ===> развитието на електроразпределителната мрежа за 2022 година трябва да е с 84% повече в сравнение с това направено през 2021 година, за да може през 2035 година всички автомобили които се продават да са електрически. В противен случай няма да издържи мрежата на напъна...
    То и такова производство няма на електричество де...


    А аз 'не се наканям", щот не виждам смисъл да давам един куп пари за по-малко функционална кола отколкото имам сега. Единствено се замислям за един пикап с който да мога да си ходя където искам у нас и в Гърция и да си товаря каквото и колкото поискам. Ма засега не ми отърва.

    Днешните електрокарчета реално минават по 300-350 км с едно зареждане, а на мен в посока Гърция пътят ми е поне +410 км, ако не спирам да хвърля въдицата за по 2-3 часа на някои места. Пътят ми за морето в България е +500км и изобщо не става. А не съм от хората които като тръгнат за някъде спрат "да си правят почивки". Почивки на дестинацията за почивка...Размотаването го мразя най-много...


    Разходите на електричките ще са по-високи от тези на ДВГ --> токът ще поскъпне, дори за битови абонати ==> от 1 януари 2026 г. битовите абонати ги пускат на свободния пазар...Цената ще отхвръкне на най-малко едно 35-40 стотинки за киловатчас, като първоначално може да отиде на 80 стотинки и след това да се успокои/спадне.

    Отделно в България от 1992 година общините поради ЗМДТ са в нарушение на Конституцията и е логично вместо данък да има такса на километър или поне да се събира такса на килограм тегло на автомобила.

    Бъдещето не е на електричките, а на временно ползваните под наем автомобили - натам отиваме, макар че в България за момента това е напълно излишно и безпредметно, освен за София и Варна. Ама София се напълни с народ най-вече заради сгрешената политика по времето на Бай Тошо и поради продължената съща политика по време на демокрацията ===> хората от провинцията останаха без работа и мигрираха към София от села и паланки, а пък софиянци които не издържаха мигрираха в чужбина...

    Който и да е на власт в следващите 15-20 години няма да е за дълго - политиката и в този смисъл съдбата му е предопределена от сега поставяните ограничения...

    То се гласи и ограничаване не само на автомобили и индустрия, но и на населените места за "вредни парникови емисии" ...

    Сега са нарочили самолетите и корабите, включително товарните такива ... Не знам с какво ще оставят да се извършва търговския обмен на стоки...???

    Малки държави като България нямат нужда от такова екологично законодателство, освен за 1-2 града. Всичко дойде от държави като Германия, Франция и Великобритания с пренаселени големи многомилионни градове.


    България и след 50 години не я виждам със 100% напълно електрически нови продавани автомобили...

  17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #1154

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Ти може да не я виждаш, но след 5-10 години ще ти е адски трудно да купиш нов или почти нов ДВГ автомобил.
    То и в момента се усеща. Масово се спират цели модели, отрязват се двигатели или опции от продуктовата линия на ДВГ моделите.
    Елка е тръгнал и никой не го интересува в България какви градове има и кой как обича да спира докато пътува.
    Както свикнахме да зареждаме телефоните по 2-3 пъти на ден така ще стане и с колите.
    Масови коли с 1000+ пробег няма да има в близкото бъдеще.
    Дори 400-500 км реален* пробег да направят е напълно достатъчно за огромната част от потребителите. Това са 4-6 часа каране. Малко хора пътуват без спиране толкова време.
    * във всякакви метеорологични условия и без да е от 100 до 0% заряд.

  18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1155

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Виждам или не, електроавтомобил без зарядна инфраструктура е като автомобил ДВГ без бензиностанции...

    То горивото поне можеш да го сипеш в туби и да си го носиш в багажника, а електричеството в кофи ли ще го носиш...

    Пък и в България и досега няма плащания/субсидиране на покупката на електромобили и останахме единствената такава страна в ЕС.
    В Норвегия спряха субсидирането на покупката на електромобили, а ние още не сме я започнали...

    Както все още има хора придвижващи се с каруци в България, така ще е и с "преминаването на електромобили"...

    Па ако някой политик се самопровъзгласи за "прекалено зелен" ще отече скоропостижно в кофата за боклук...

    Не става да вземаш, без да даваш никаква алтернатива... или да предлагаш невъзможна такава за по-голямата част от избирателите си...

    Все пак всяка предлагана и провеждана политика в реалния живот си има някакви разумни правила и граници и не виждам в прилични държави някой политик да си е позволил да ги пренебрегне...

    П.П.

    Досега съм видял само един електроавтомобил марка и модел, който да му дава производителя пробег от 650км с едно зареждане, а реалния такъв да е около 550-580км и това е съвсем нов модел, който предстои да излезе на пазара.

    Проблемът не дори толкова в тези 550км, а в това че до 2-3 години от покупката батерията се амортизира и вече пробегът не 550км, а 400-430км...

    Все едно да си купя автомобил с ДВГ и на 3-тата година резервоарът му от 70 литра, да се е смалил на 50 литра...

    То аз затова и казвам едно +800 пробег без зареждане ти трябва...

    Па за пазара на Е2У(електрички втора употреба) няма и да споменавам, при деградирането на батериите им...
    За градски автомобил и за до 200 км в посока стават, за повече засега не стават.

    Не че не виждам от време на време на гръцката граница Тесли с благоевградска и софийска регистрации, но са по 1-2 теслички на 2-3 пресичания на границата...И то като ги гледам ходят на северното Егейско море, че под Халкидики "не им стига бензина"...
    Този пост е редактиран от justify; 22-09-23 в 14:27.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 77 от 81 ПърваПърва ... 27677576777879 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Колко време изкара вашето LCD TV ?
    От Nikolai Vasilev Dimitrov във форум Телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 20-12-12, 18:08
  2. Колко ви е свободното време ?
    От obshtinska_mishka във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 46
    Последно: 02-07-10, 15:15
  3. Отговори: 27
    Последно: 03-03-04, 20:18
  4. Отговори: 4
    Последно: 23-01-04, 10:45
  5. За колко време става добавянето на нов сайт в....
    От saint056a във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 11-01-04, 01:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе