Регистриране на автомобил - документи?
Здравейте.Искам да си взема автомобил, но не съм наясно какви документи трябва да има.В конкретния случай автомобилът който съм харесал е нов внос от Германия, с български транзитни номера и платена гражданска за 3 месеца.Трябва ли да се плаща еко такса или други такси и какви документи трябва да има, за да нямам проблеми при регистрирането?Благодаря предварително.
Отговор: Регистриране на автомобил - документи?
Щом има номера , има бг собственик !
Договор за покупко-продажба , оригинален талон , копие от него , копие от лична карта , копие от гражданската , нотариус , нова гражданска или анекс към съществуващата . И после се почва .... екотакса , табели , монтажа им , ... обслужване на автомобила ...
Ако си от Варна , пиши на лични !
Цитат:
Първоначално публикувано от
civica
Щом има номера , има бг собственик !
Да, но са транзитни или това няма значение, важното е да са български?
Цитат:
Първоначално публикувано от
civica
Договор за покупко-продажба , оригинален талон , копие от него , копие от лична карта , копие от гражданската , нотариус , нова гражданска или анекс към съществуващата . И после се почва .... екотакса , табели , монтажа им , ... обслужване на автомобила ...
Ако си от Варна , пиши на лични !
Нотариуса за оформяне на договорът между продавач и купувач ли е нужен?От Велико Търново съм .
Така е !
Освен ако продавача не е фирма .Тогава пише фактура и касов бон , без нотариус !
Благодаря за отговорите.Ако има други особености ще се радвам да споделите.