Отговор: Светлини - крушки и др.
Габаритити не стават...Спряха ме специално преди време и за късмет само ми се скараха. За филипсите нека колеги споделят
Понеже на няколко места срещам подобна теза та взех да се чудя каква е истината
Цитат:
Тъй като в ЗДвП не е указaна позицията, формата, цветът или видът крушка, габаритите и LED светлините, също могат да се приемат за светлини за движение през деня. Решението дали водачът, включил светлини различни от късите, е в нарушение или не, остава в ръцете на контролното лице.
от тук е: https://uni-carrent.com/блог/2017/09...-година
Като се позамислиш що да не стават габаритете ама......
Закон за движение по пътищата
Член 70
(3)През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
Допълнителни разпоредби
59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му
Цитат:
Първоначално публикувано от
vencifcl
Така или иначе трябва да си взема резервни крушки и се чудя
Philips H4 Xtreme Vision, +130% струват ли си парите (някой има ли преки впечатления от тях) или да си взимам от по-евтините
Philips H4 Vision Plus, +60%
И още нещо ме човърка, в крайна сметка габаритите минават ли за дневни светлини (пред закона) или задължително трябва да се кара на къси.
По-добре помисли, че тези ++++ означават повече греене на крушката във фара = по-бързо амортизация на фара -пластмаси и най-вече отражател/хром си заминават за 1-2 години.
Моят съвет е ако е възможно да разглобиш и почистиш фара.С годините събира прак вътре по отражател.и стъкло/плексиглас и те не отразяват и замъгляват светлината от крушката.
Цитат:
justify
По-добре помисли, че тези ++++ означават повече греене на крушката във фара = по-бързо амортизация на фара -пластмаси и най-вече отражател/хром си заминават за 1-2 години.
Нищо вярно няма в това. Крушката си е съвсем стандартна H4 55/60W. Откъде ще дойде това повече греене? Просто е по-ефективна. Съвсем друг е въпроса защо Philips а не Osram например?
Все тая - money for nothing!
++++ освен, че са по-скъпи, животът им е много по-къс от стандартните. То си е написано в каталозите и на опаковките.
До +30 - 60 % стават, но на тези с по-голяма сила на светене вече животът им е 3 - 6 месеца ежедневно ползване. Може да се удължи с допълнителна електронна схема за плавен старт. Просто най-голямото им натоварване е при включване.
На +60 им дават по-малък живот от 130, изключително много ги хвалят тези от 130 и в крайна сметка си взех едни. Като се наканя да ги сменя ще разбера от първо лице каква е истината :).
[QUОТЕ=јuѕtіfу;951670]Cлaгaл cъм +130% или +50% нe пoмня вeчe и cлeд тoвa(шecт мeceцa) ги cмeниx c Лoнг лaйф .
Eднaĸвaтa ĸoнcyмaция нe oзнaчaвa и eднaĸвo гpeeнe.Bce пaĸ тoвa +60%/+130% cвeтлинa тpябвa дa дoйдe oтняĸъдe нaли?
He твъpдя нa 100% чe cъм пpaв, пpocтo ce дoвepявaм нa eл.тexниĸ c нaд 40 гoдини cтaж пo cпeциaлнocттa cи.
Πиши ĸaĸъв e peзyлтaтът, мaĸap чe мoят oпит e paзлиĸaтa e caмo в нaчaлoтo и cлeд няĸoлĸo мeceцa paзлиĸa нямa.
A ти взeми cи измий дeйcтвитeлнo фapoвeтe и oтpaжaтeлитe вътpe.Eфeĸт имa и e пoнe +30% .
Инaчe aз cлeд няĸoлĸo пpoби нa xaлoгeнĸи ceгa cъм c лeд ĸpyшĸи.И нe, нe ca "eлeĸтpoжeнни", нитo пъĸ cвeтят в oчитe нa нacpeщния aвтoмoбил глeдaм ги и cъм ги нacтpoйвaл нa cтeнa oтcpeщa нa 10-15 мeтpa.
Πpocтo имaм ĸъcмeт c мoдeлa нa ĸoлaтa и фapoвeтe.E, и лeд ĸpyшĸитe ги избиpax - инaчe нaй -дoбpe ocвeтявaт ĸpyшĸи cъc цвят/тoплoтa нa cвeтлинaтa пpи вcяĸaĸви aтмocфepни ycлoвия +4300ĸ/+4500ĸ дo +4800ĸ .[/QUОТЕ]
Цитат:
justify
Πиши ĸaĸъв e peзyлтaтът, мaĸap чe мoят oпит e paзлиĸaтa e caмo в нaчaлoтo и cлeд няĸoлĸo мeceцa paзлиĸa нямa.
A ти взeми cи измий дeйcтвитeлнo фapoвeтe и oтpaжaтeлитe вътpe.Eфeĸт имa и e пoнe +30% .
Фаровете са като чисто нови, нямат прашинка вътре. Не се оплаквам от това как ми светят в момента фаровете, трябваше да си взема резервна крушка но в крайна сметка реших да пробвам нещо по-различно. Ако наистина се окаже че осветяват по-добре супер ако не другият път отново евтините:cool:, ще пиша доволен или не.
https://www.youtube.com/watch?v=Unjczmnh5BU
Снощи пробвах новите крушки и късите наистина са супер, обаче дългите ми се видяха малко странни. Определено много надалече се вижда но като че ли не е толкова ярка светлината, със старите дългите ми са доста по-ярки въпреки че не се вижда толкова надалече с тях. Късите са супер там забележка няма, реално нямам нужда от дългите. Според мен тази снимка най-точно показва разликата при късите светлини на старите(Осрам) и Филипса, а и цветовата температура е най-точна.
http://www.autotrade.ie/wp-content/u...son_2W_XVM.jpg
Стандартните са 2700-3000К и при дъжд, мъгла и снеговалеж са силно препоръчителни. Новите ти са с по-студена светлина, предполагам?
Аз преди 10 години бях с едни Philips BlueVision (xenon effect), които тогава комплект струваха 59лв. Не помня каква беше цветовата температура, но беше поне 4000К.
При хубаво време всичко беше перфектно. Обаче при пърият дъжд и нощно шофиране бях като на габарити. Светлината до такава степен се поглъщаше от мокрия асфалт. След като след 6м едната изгоря по някаква причина си купих Osram All Season и после All Season +30 (+60) се родих. Става въпрос за стандартните крушки, а не Range за off-road.
Да не се счита за реклама, още повече, че вече са спрени от производство. А и Osram свалиха качеството силно.
Цитат:
justify
[QUОТЕ=јuѕtіfу;951670]
Eднaĸвaтa ĸoнcyмaция нe oзнaчaвa и eднaĸвo гpeeнe.Bce пaĸ тoвa +60%/+130% cвeтлинa тpябвa дa дoйдe oтняĸъдe нaли?
Oзначава и още как! Нещо не си внимавал в часовете по физика. На теория даже тия с повечето++++ трябва да греят малко по малко при еднаква консумация!
1 Прикачен файл(ове)
Купих си за стария автомобил от тези LED лампи - варианта H4 - не знам видеото дали е достъпно, но ето и търговеца, от който ги поръчах. На видеото от китайците май нещо са объркани символите за къси и дълги светлини. Пробвам ги у нас с един адаптор 12 волта/ 2,5 ампера - като подам 12 волта на пина на буксата за къси светлини свети групата светодиоди на върха и от двете страни на платката(най отдалечените от вентилаторчето), като подам 12 волта на пина на буксата за дълги - светят LED групите до вентилатора от двете страни на платката, като подам 12 волта и на двата пина на буксата и за къси, и за дълги светлини - не светят и двете групи, а свети само LED групата до вентилатора, тоест за дългите светлини.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39205&stc=1
Въпросът е така ли работят и в колата - само едната група свети за къси и съответно само другата - за дълги, но не двете едновременно?
Също да допълня, че много силно греят и измерих около 2 ампера ток, че консумират от този адаптер.
Ако някой наистина иска да подобри осветеността пред колата,като същевременно не заслепява насрещно идващите,да потърси и монтира H4 Fighter - това са лед крушки,при които вентилатора е отдолу,а корпуса е от алуминий.Карах преди време служебен Берлинго,на който едно от слабите звена са именно буксите и кабелчетата във фара,понеже нормалните халогенни крушки яко греят и все по нещо се топи.Махнатото капаче съвсем малко подобряваше охлаждането,затова купих тези файтъри от алито естествено.Монтирах ги септември и до февруари,когато ги демонтирах/все още светят безупречно/,нямаше никакъв проблем с тях - светеха еднакво добре на тъмно,светло,сухо и мокро.Без трепвания,без да се влияят от температурата навън.
https://www.aliexpress.com/item/3300...d=1WDt8dcn0Inw