Гражданска отговорност - има ли значение къде?
Привет,
доколкото разбирам, застраховка Гражданска отговорност покрива щетите на потърпевши трети лица при произшествие, предизвикано от мен, като щетите се изплащат директно от компанията, в която съм застрахован.
Ако потърпевшите се разправят директно със застрахователя ми, има ли значение кой е той?
Ако застрахователя ми е некоректен, мотае се с плащанията и т.н., това е зле за потърпевшите, но засяга ли и мен?
Между най-ниска и най-висока оферта има над 20% разлика, но получавам ли нещо повече ако платя 20% повече? В офертите никъде не се споменава размер на покритието или други условия, т.е. вероятно са еднакви.
Или казано по друг начин, ще сбъркам ли ако директно избера най-евтината оферта?
Благодаря и весели празници!
Отговор: Гражданска отговорност - има ли значение къде?
за теб нямам никакво значение каква компания ще избереш, има значение за отсрещните
има значение единствено , ако компанията фалира - случая Олимпик от преди няколко години и се наложи нова застраховка , та заради това не бих залагал на най-менте компанията независимо от цената
По принцип аз винаги гледам да избера някоя от големите компании с най-тънката цена , като последните години са Лев Инс, като естествено винаги си проверявам в гаранционния фонд дали полицата е активна
Намираш си застрахователен брокер (не агент), който е поне 5 години на пазара и не се занимаваш с идиотии!
никога не съм имал проблеми с Алианц / да не се счита за реклама/
Когато има само материални щети мисля, че всички са ок. Но при другите щети ще се разбере дали си попаднал на правилната компания
@comset
Това за ГО или за КАСКО си го написал?
Застрахователните брокери са наясно с практиките на всички ЗК.
Не е нужно да ги проверявате за своя сметка, време и нерви.
А най-добре е да не попадаме в застрахователни събития! :thumbsup:
За ГО писах. Стискал съм много палци за мой роднина направил виновна катастрофа с моторист...Застрахователите се правиха на луди в началото.
ако има пострадал всичко е в ръцете на адвокатите на пострадалия - могат да съдят ГО или да съдят виновното лице , като обикновено съдят застрахователната компания , че от частно лице може и да не си вземат парите - те са на % все пак