ТВ Универсално дистанционно RC400 HQ
...Здравейте , имам проблем ... или по-точно липса на информация за използуване на универсално дистанционно RC400/HQ .
Така ... имам телевизор Philips (малък) съвместим със стандарт за IR дистанционни R5 (или нещо подобно) . Намерих дистанционно (археологическа находка , но работи) за съответния стандарт ... но не мога да го програмирам или включа да работи със Philips'a (с телевизор КТN няма проблеми).
<center> http://darksaber.hit.bg/RC400HQ.jpg http://www.degotech.de/media/RC400HQ.jpg </center>
Това е въпросното дистанционно , успях да изровя и кодове за телевизори Philips :
Philips 006, 007, 010, 011, 013, 016, 033, 035, 037, 038, 043, 066, 073
...но не мога да вдяна кой е бутона <Намери> , <Въведи кода> <Запамети> ... ако някой знае или се досеща ще се радвам ако сподели ...
Благодаря , Ви предварително ...
<hr noshade size="1">
...Някой спомена ли Бира...
НА почти всички универсални дистанционни се натискат 2 бутона едновременно а именно бутон set и бутон tv1 или tv2 или vcr в зависимост от устройството.В твоя случай преполагам tv1.След което вкарваш кода. Ето още няколко кода за филипс 091 092 093 181.Правя следното уточнение тези кодове са универсални за по-голямата част дистанционни,но за твоето конкртно не зная.Успех
...аз само да го докопам тоя бутон <SET> кой точно е ще му свия сармите , но не мога нещо да го открия ... някакви идеи кой точно е от всичките на картинката по-горе ...
ами задръж бутона тв1 и натискай подред всички други.когато натиснеш бутона сет светодиода ще светне постоянно иначе си мига.
Тази твоя картинка не мога да я заредя
...badr , пробвах почти всички комбинации (дали има фея на късмета) , не става и това е ... вече взех да мисля над хипотезите за повреден - телевизор и/или дистанционно ... проклетия LED (свето*****) не ще да свети постоянно , при всички пермутации (демек несполучливи опити , бел.а.) светодиода си мига на парцали и въобще не се трогва от Омир и Есхил ...