Одобрявате ли свързването на "Българската Коледа" с Коледа?
Е, одобрявате ли асоциирането на Коледа с тежки съдби, сирачета, нелечими болести, благотворителност?
Нека първо да кажа че аз съм определено за благотворителността и помощта за тези нещастни души.
Но... още месец преди Коледа като почне тази кампания по телевизията и думата Коледа за мен вече се асоциира с разни тежки заболявания, нерадостни съдби и т.н.
Не е ли сериозна грешка това? Човек се труди цяла година, в очакване на тези светли празници и изведнъж още едно чудо Made in Bulgaria. Както се знае мнго характерно за нашенският манталитет е по време на работа да си говорим за почивка, а по време на почивка - за работа. Така и този празник свързахме с нещо нерадостно. Защо? Малко ли други дни има в годината, защо трябва точно по Коледа?
Какво пречи да се нарече "Българската Доброта" и да бъде цяла седмица даже честването в друго време на годината. Защо не и по Великден например. А Коледата да си я оставим чиста - светъл и отпускащ празник.
Re:Одобрявате ли свързването на "Българска
Дори когато правиме благотворителност, си я правим по Български.
Re:Одобрявате ли свързването на "Българската Коледа" с Коледа?
против съм
защото типично по "капиталистически" решението на социален проблема не се търси в ангажимента на най-силния субект (държавата, следвана от бизнеса), а се разчита на добротата и милосърдието на обикновения човек. същия този дребен човек трябва да помогне, късайки от своя оскъден залък, за да може държавата да се занимава с по-важните неща - възлагането на едрия бизнес на европроекти, разработването на пясъчни кариери, обезлесяването и т.н., и т.н....
Re:Одобрявате ли свързването на "Българската Коледа" с Коледа?
Против. Сещат се за децата само по празниците. Не стана ясно освободиха ли смс-ите от данък. Управляващите въртят бизнеси за милиони и не помагат, а разчитат на моя смс. Иначе пращам всяка година.
Re:Одобрявате ли свързването на "Българска
Aз съм против облагането на даренията чрез SMS- с ДДС.
Тва е пълна пародия. Държавата пак печели,но на гърба на децата в нужда.
Няма отговор на запитването ми защо е така.
Отделно, че всичко е по празниците, когато хората са по-благосклонни.
Всичките тези кампании са си чист ПР.
Скоро имахме нужда от такава помощ и се оказа, че трябва да си рекламно лице на фирмата която води кампанията. Не рекламно лице в точния смисъл. Прост на гърба на твоето нещастие се прави реклама.
Много грубо, но факт.:2guns: :2guns: :2guns: