Универсална електронна карта ?
  В портфейлите си имаме по няколко карти.
- лична карта
- дебитна карта
- кредитна карта
- шофъорска книжка
- скоро ще имаме и електронна здравна карта

Нужни ли са ни толкова много карти ,след като е възможно да имаме само една универсална електронна смарт карта ,която да върши работата на всички изброени по-горе ?
Универсалната карта може и да служи като карта за достъп, запазване на час при личният лекар /по интернет/, теглене и разпечатване на документи....
 http://smart-card.ru/_news/show_141/
     Re:Универсална електронна карта ?
  Не, лесно се губи, води до даване на прекалено много информация на лица, които нямат нужда от нея.
Освен това, мяза ми на предвестник на чип в мозъка.
Старая се да живея с възможно най-малко карти и се оправям по някакъв начин, така че броят им не ми пречи.
  Може би личната карта и свидетелството за правоуправление на МПС трябва да са обединени в едно.
Банковите карти са си друга бира , а и здравните - също.

Май и здравната е излишна - едно ID стига, а другото си е база данни.
Но банковите са различни - в тях има инфо някакво, което се променя текущо!
  Този пьт гласувах НЕ . Има и други варианти . Лична карта не е необходима , нито пьк шофьорска книжка. За банкови карти пьк да не говорим. Просто да ни имплантират по един чип сьс всички данни , като обновяването на чипа ще е от общината ,полицията, банките и така нататька. Лесно и удобно. Не носиш чанта с документи и ключове. Отваряш си вратата в кьщи и колата , пазаруваш , легитимираш се кьдето трябва и т.н. Минусите обаче са много повече от този вариант : СВОБОДАТА ! т.е. ти си контролиран !!! Но както е трьгнало ....................... :police:
  Тази карта ми мирише на формулата All in one = best price .