Отговор: С какво се отоплявате ?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
estqwerty 

иначе много ми се ще следващият упгрейд за дома да е 2.5 киловатова система. 10 месеца в годината няма да плащам за ток :) ще се избие за 7 години.

Ще се избие, ако през това време не ги потроши някоя яка градушка, като онази дето огъна ламарините на колите преди време. :029:
  е те панело се слага под ъгъл и се постига ефекта на бронята на немски панцер ;) а в южна българия съм чувал че имат противоракетен щит само че против градушка, дали е активен обаче...

:) днес гледах новините и се почнах от рано. голям смях падна.
   Цитат:

estqwerty 
   ...а в южна българия съм чувал че имат противоракетен щит само че против градушка, дали е активен обаче...

Верно сте се почнали отрано...:Drinks:
  Не е нито щит нито е противоракетен :) , но има ракети с които се разбиват градоносни облаци. (поне преди време имаше....)
   Цитат:

estqwerty 
   а в южна българия съм чувал че имат противоракетен щит

...и пристанище за атомни подводници в Карнобат.
   Цитат:

Pat 
   Не е нито щит нито е противоракетен :) , но има ракети с които се разбиват градоносни облаци. (поне преди време имаше....)

Има и сега тук таме , но вече пазят в радиус 2/3 километра , ракетите едно време са били по мощни Руски а сега са побългарени - Казанлък ако не се лъжа . Ракетната до нашето село е на 4/5 километра - бие си ни град редовно , дори преди 4/5 години натрупа като сняг през зимата 20 см :yikes чак на другия ден се стопи . Ужас и то точно когато трябва да почваш да береш домати , чушки .... само стъблата на растенията останаха .
   Цитат:

jonov 
   Има и сега тук таме , но вече пазят в радиус 2/3 километра , ракетите едно време са били по мощни Руски а сега са побългарени - Казанлък ако не се лъжа . Ракетната до нашето село е на 4/5 километра - бие си ни град редовно , дори преди 4/5 години натрупа като сняг през зимата 20 см :yikes чак на другия ден се стопи . Ужас и то точно когато трябва да почваш да береш домати , чушки .... само стъблата на растенията останаха .

РУСКИЯТ СЛОН ...........НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СЛОН:016:. Така се раждат "чукча изцепки".Те руснаците пердашат направо с балистични ракети по облаците. Така ракетите са им в Москва , а бият облаци във Владивосток .:cool:
  Стрелбата над населени места е забранена.Така че не се надявайте противоградовите ракети да ви спасят соларните панели за топла вода.Преди 4-5 месеца в Продав***а  се продаваше един такъв панел с цилиндрични тела-от 6 тела 2 бяха счупени 4 останали здрави след градушка.Искаха му мисля 220 лева.
     2 Прикачен файл(ове)
  Това по въпроса с така наречената "защита от градушки" -
  Да са ги застраховали :))не ги жали
  Кво да жаля - моите са :p , а застраховката на къщата се оказа че не покрива панелите :051: (да не говорим пък колко "покри" другите щети по мазилка и счупени прозорци)  - човек се учи до като е жив .
  :033: То със тия застраховки си е тото работата , трябва всяко едно бедствие да е описано - и извинявай :033:
  Това въобще не е вярно. Просто човек трябва да знае какво иска, да изисква и да си чете договора.
  Че си иска четене - така е , но и после обезщетяването е доста ... :wink: абе все сме от е....а страна . На всичко отгоре 2 дни преди да падне градушката ми беше изтекло и каското  - там поне сварих да хвърля по-дебели одеяла на колата и общо взето мина без последствия .
   Цитат:

tony34al 
   Това въобще не е вярно. Просто човек трябва да знае какво иска, да изисква и да си чете договора.

+1 Има различни продукти и различни застрахователи.