Смятате ли, че е необходимо да се върне смъртното наказание за следните случаи?
Може и да не ги убиват, а да ги използват като
- биологичен материал за тестове на нови лекарства.
- като донори на органи
Без оглед, дали престъплението е извършено от невменяем или под въздействието на алкохол и наркотици, по невнимание..!
Държавата харчи по няколко стотин лева на месец за затворник (за храна, ток, вода, медицински грижи и лекарства, почистващи препарати, заплати и социални на персонала, поддръжка на сградата, данък сграда и такса смет...), а в същото време, дава само част от тази сума за дете в детската градина или в училище.
Пускам анкетата, защото мнозина виждат това, като възможност за справедливо възмездие - така работи човешката психология.
Надявам се, да не гласувате под въздействието на емоции.
Отговор: Смятате ли, че е необходимо да се върне смъртното наказание за следните случаи?
Оправи си анкетата - няма опция за против смъртното наказание!?!
Отговор: Смятате ли, че е необходимо да се върне смъртното наказание за следните случаи?
Нямам тези права, но можеш да напишеш несъгласието си като коментар в поста си.
Не съм съгласен така както са формулирани въпросите.
Няма опция за против смъртното наказание, което обрича анкетата на необективна...
Иначе аз съм със смесени чувства за дали да има или да няма! Всъщност не мога да преценя...
Не мисля, че смъртно наказание би спряло някой умишлено извършил посочените ... и аз не знам как да ги определя ... действия.
Също гледам си посочил и варианта "масово убийство(примерно катастрофа с повече жертви..)" - :029: що за глупост ? До това може да се стигне по независещи от шофьора причини !
... то май половината ти точки са :029:
svetlio1
Нямам супер модераторски права, за да редактирам анкетата.
Изрично в първи пост е написано
Цитат:
Без оглед, дали престъплението е извършено от невменяем или под въздействието на алкохол и наркотици, по невнимание..!
Невниманието не е оправдание за действия довели до смърта на някого. Пример - на завой влязъл в насрешното движение с цел изпреварване..и утрепал цяла кола с пътници.
Голяма част от населението са дебили, които оправдават умишлените си действия пред съда с моментно невнимание. Ама прилошало му, за момент си отвлякъл вниманието...
Малък пропуск в работата на някого или поемането на необмислен риск, може да доведе до смърта на мнозина.
Кое би имало възпиращ ефект върху престъпника според теб?
Пак подкара здраво, куцо и сакато под гилотината ;) - като ти дойде музата и затриваш половината човечество :evil: ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Кое би имало възпиращ ефект върху престъпника според теб?
Набиване на кол, изгаряне на клада, разчекване между два коня...
Прояви малко фантазия бе, човек!
svetlio1
То така или иначе се е запътило натам..
Kasap
Аз фантазия имам, но въпросът беше към всички вас - дето само четете, а не гласувате!
На канибалите как ще се изпълняват присъдите - ще ги готвят във фурната с ориз ли? Справедливост трябва все пак...
Премахването на смъртното наказание не беше ли условие за членство в ЕС? В такъв случай, каквото и да смятаме, докато сме в ЕС - няма да стане...
grischa
Не ме интересува какво мисли ЕС, а членовете на форума!
Така че не увъртайте, само и само да избягате от отговора...