Усилване на FM-сигнал. Помощ!!!
Имам един ресиивър на SONY. Модела е STR-197/стерео/, тунерът му не хваща добре всички радиостанции. А и аз съм на 2-рия етаж и може би това да е причината. Та въпросът ми е има ли някакво устройство, което да усилва FM-сигнала, но без да изкарвам антена навън щото трябва да дупча :) Благодаря предварително :)
Re: Усилване на FM-сигнал. Помощ!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от bobeno
Имам един ресиивър на SONY. Модела е STR-197/стерео/, тунерът му не хваща добре всички радиостанции. А и аз съм на 2-рия етаж и може би това да е причината. Та въпросът ми е има ли някакво устройство, което да усилва FM-сигнала, но без да изкарвам антена навън щото трябва да дупча :) Благодаря предварително :)
Решението е просто. Слагаш един усилвател за кабелна телевизия (усилва в диапазона 47-630MHz с 25dB/uV) и на входа му свързваш една автомобилна антена. Антената слагаш до прозореца и готово. Имам при мен такива усилватели - ако те интересува пиши ПМ.
Прозореца не е наблизо. Иначе в момента съм закачил само кабел за антената, който върви в комплект с ресиивъра. Колко струва усилватела за кабелната телевизия. И дали това ще ми разреши проблема. Ресиивърът е пъхнат в шкаф, който пък се намира в средата на стаята, която е 6,5x3,5 или това прави на около 3-4 метра разстояние от прозореца.
Може да се намери и подходящо място за антената в стаята.
Имаш ПМ!