-
съвет за receiver
Здравейте,значи имам плазма PANASONIC TH-42PX8ES,дом.кино sony dav-dz500f,проектор panasonic pt-ae700e и лаптоп acer aspire 6920g,http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1403.Искам основно да гледам блурей и хд филми от лаптопа,като картината я изкарам през hdmi,а звука пак от там или от звуковата карта.Звука искам да го вкарам в дом.кино,но то няма hdmi,затова ми трябва ресийвър,в който да вкарам hdmi от лаптопа и компонент от дом.кино,а от ресийвъра да излезе hdmi към плазмата и към проектора и звук към дом.кино.В момента звука от лаптопа го изкарвам през изхода за слущалките и го вкарвам в дом.кино с два чинча,но по този начин нямам истински dts звук.Въобще приемам всякакви съвети и идеи,като сумата която мога да отделя е около 600лв.
-
Re: съвет за receiver
Твоето "домашно кино" няма ли възможност да му се подаде цифров сигнал на звука, който то да конвертира?
Ако не ... продавай и купувай рисийвър + отделно колони.
-
-
Не съм убеден, че ще можеш да "вместиш" ресийвъра във тази аудио система.
Отделно ресийвър с два HDMI изхода е много над 600 лева. Ще трябва или към плазмата или към проектора да подаваш картина през компонентния, което не е голям проблем, но едва ли ще може да вкараш сигнал по HDMI във ресийвъра, а да го изкараш през компонентен.
Малко сложна комбинация искаш да постигнеш и за целта ще ти трябва по-скъп ресийвър от 600 лева.