-
Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Свьржи мултимедииния плеьр с HDMI кабел, кьм един от HDMI Input(hdmi входовете) на ресивьра и си готов....
Няма нужда да свьрзваш мултимедията отделно кьм тв-то и ресивьра отделно пак кьм тв-то, нали точно това е идеята на многоброинте аудио и видео входове на ресивьра! От всички источници(dvd,Blu-ray player, цифров приемник, игрова конзола и т.н) ресивьра, образно казано си взима за него аудио сигнала, а видео сигнала отива кьм ТВ-то...
Поздрави и Успех!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Phoenix
Свьржи мултимедииния плеьр с HDMI кабел, кьм един от HDMI Input(hdmi входовете) на ресивьра и си готов....
Точно това правя, но не се получава... не мога да изкарам образ на ТВ-то от мултимедията когато последната е вързана към ресивъра.
-
Хьмм, а пробвал ли с друго устроиство.? Не вярвам проблема да е нито в ресивьра нито в мултимедията.. Явно някьде грешиш, в настроиките на ресивьра... Всьшност я кажи след като свьржеш плеьра кьм ресивьра а ресивьра кьм телевизора какво правиш с ресивьра, смисьл какви настроики му задаваш.....?Би трябвало да видиш в кои HDMI вход поставяш кабела от плеьра и да настроиш ресивьра да работи с точно с този вход, иначе няма как да стане..?!
-
Yamaha V373 не поддържа HDMI standby passthrough, т.е. за да предава образ към ТВ-то ресийвъра трябва да е включен. На ТВ-то нали си избрал входящия сигнал да е от ресийвъра?
-
Цитат:
dwrbudr
Yamaha V373 не поддържа HDMI standby passthrough, т.е. за да предава образ към ТВ-то ресийвъра трябва да е включен. На ТВ-то нали си избрал входящия сигнал да е от ресийвъра?
Точно ето за тези малки подробности говоря, без които няма как да станат нещата....Някьде в настроикте бьркаш, сигурно.
-
Цитат:
dwrbudr
Ресивъра беше включен, на ТВ то задавам входящия сигнал да е от HDMI порта в които е включен кабела от ресивъра....
Понеже ТВто го имаме от доста време, сигурен съм че нещо не мога да намеря подходящите настройки на ресивъра.... Иначе като включа ресивъра в някои от не-АRC HDMI портове на ТВ, а ресивъра и ТВ са вързани през ARC - системата си работи....
-
Сигурен ли си, че кабела с който връзваш ресийвъра и ТВ-то поддържа HDMI 1.4 стандарта?
-
Цитат:
dwrbudr
Сигурен ли си, че кабела с който връзваш ресийвъра и ТВ-то поддържа HDMI 1.4 стандарта?
Как да проверя?
-
Преди време бях писал за проблем моята Ямаха . Сега мога да се похваля че си реших проблема,като открих причината. А тя беше един плеър който бе вкл. на един от портовете на ресивера. Той смущава HDMI служебните сигнали и става мазало. Само него явно съм пропуснал когато си правих пробите или просто съм объркал реда на изкл. на кабелите. Ресивера автоматично преминава между аудио/видео входовете когато гледам ефирна тв, кабел или ползвам интернет приложенията на самото тв. Изключва се , усилване +;- всичко си е О.К. Почти не ползвам дистанционното освен за да го включа :Drinks:
-
Здравейте, закупих Yamaha RX-V473 и имам няколко въпроса към знаещите.
1.Започвам първо с малък проблем при връзка PC-ресивер-TV(чрез HDMI кабел и DVI-HDMI преходник от страна на PC-то, TV-то от подписа).При директна връзка PC-TV(extended desktop) проблеми няма.След връзка и с ресивера,ако се опитам да превключа TV-то от HDMI-входа към тунера(т.е. да си гледам телевизия и да си работя с PC-то вързано към монитор) десктопа с иконите(т.е. зададения като "основен") се прехвърля към ресивера, а на монитора се появява "разширения" десктоп.Положението е същото и при изключен ресивер.Ако отново върна сигнала на TV-то към HDMI-входа от ресивера десктопите си идват на мястото.
2.Препоръчайте ми някакви "бюджетни" колони - макс 500лв комплекта.Ще се слушат в помещение около 15кв.м., панелка.Главно за дом. кино от PC-то и blu-ray, ДВД-филми и игрички от PS3.
Докато купувах ресивера разгледах промоционалните в момента Jamo S-426H, обаче предните колони ми се струват доста големи като размер, т.е. проблем с мястото, пък и нямам мерак да подлудявам комшиите, не съм любител на много силния звук.
Попрегледах малко един руски форум и гледам, че там залагат на комбинация от Yamaha NS-555+NS-444+NS-333.Yamaha NS-555 ми идват доста скъпи(и големи по размер) - дали ще е удачно и за предни да се ползват Yamaha NS-333?
Междувременно дали ще е безопасно да ползвам поне за предни колони едни 4 Ohm-a от домашно кино - или важи само за американските модели:
Цитат:
Caution
• (U.S.A. and Canada models only)
Under its default settings, the unit is configured for 8-ohm speakers. When connecting 6-ohm speakers, set the unit's speaker impedance to "6 Ω MIN". In this case, you can also use 4-ohm speakers as the front speakers.
For details, see "Setting the speaker impedance" (p.14).
• (Except for U.S.A. and Canada models)
Use speakers with an impedance of at least 6 Ω
Или поне суббуфер-а от същата система:
http://prikachi.com/thumbs/79/5749079.jpg
-
Не рискувай да връзваш колонки от домашно кино с толкова нисък номинален импеданс. Дори и да пише 4 ома на тях не е гаранция, че не падат до под 2 ома на определени честоти, което е доста рисковано за ресийвъра. Да не говорим за звука им с общия случай.
Подозирам, че събуфера им дори е пасивен, което е технически невъзможно да се свърже към този ресийвър.
-
ОК, няма да рискувам.Насочил съм се към един от двата варианта:
1. Yamaha ns-333(4бр.х139лв.)+Yamaha ns-c444( 189лв.)=745лв.
2.Jamo S-406 HCS - 359лв.
По-скоро съм склонен да избера Вариант 1, обаче се чудя дали си струва двойната разлика в цената - в този нисък клас техника дали ще има и двойна разлика в качеството на звука?Също така ако избера Вариант 2, ще имам веднага пълен комплект колони(без съб-а), докато Вариант 1 ще го събирам няколко месеца...
-
Абе пичове, на rx-v573-то ми спря да излиза OSD (активното меню на екрана на телевизора). Не мога да разбера аз ли направих нещо, или какво, но никъде не мога да намеря опция да се изключва и включва... :081::029:
EDIT: Незнам какво беше причинило този проблем, но хард ресета реши проблема. Ако някой има идея кое е довело до това да сподели моля!
-
Ако си решил да даваш над 700лв изобщо забрави за тези Ямаха ами взимай Jamo 606 HCS - 800лв 5 колони, няма съб, но предните колони имат достатъчно бас отстрани на колоните... освен ако не искаш да събаряш блока де.
Цитат:
neznaiko
ОК, няма да рискувам.Насочил съм се към един от двата варианта:
1. Yamaha ns-333(4бр.х139лв.)+Yamaha ns-c444( 189лв.)=745лв.
2.Jamo S-406 HCS - 359лв.
По-скоро съм склонен да избера Вариант 1, обаче се чудя дали си струва двойната разлика в цената - в този нисък клас техника дали ще има и двойна разлика в качеството на звука?Също така ако избера Вариант 2, ще имам веднага пълен комплект колони(без съб-а), докато Вариант 1 ще го събирам няколко месеца...
-
800лв. не мога да ги извадя наведнъж - макс 400лв.И все пак става въпрос за 15кв. стая - това чудо първо трудно ще му намеря място, второ - горките съседи :evil: