-
Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
С повечето неща започнах да свиквам и придобивам навик (без дистанционното - много и дребни ми идват бутоните), но затова пък мобилното приложение за таблет AV контролер е супер удобно и юзер фриендли. Въпроса обаче с настройката на 4-те сцени продължава да ме овъртоглавя и не мога да се справя :) Всеки път различен резултат постигам, без идея какво става и как :)
-
След направени настройки, натискаш и задържаш ли някои от четирите бутона за сцена.
- - - - - - - - - -
Заради хилядите настройки мисля да минавам на стерео усилвател, но и тук дилемата е A-S или R-N
-
Влизаш през браузъра на компютъра на IP/Setup/index.html като заменяш IP със съответното на ресийвъра и имаш достъп до всички настройки.
Изпратено от моят GT-I9505 с помощта на Tapatalk
-
(След направени настройки, натискаш и задържаш ли някои от четирите бутона за сцена.)
Не, правя настройките в менюто на екран - ТВ
Ако вляза през браузър - нищо по различно няма..... а специално за сцените - само може да си избереш някоя от тях, но не може да я редактираш и запомниш за в бъдеще. Явно или аз нещо не схващам или просто не може да се направи това, което си мисля. Има и друго решение - няма да ги използвам ;) но мислех, че може да са от полза за бързо избиране на най често ползвани източници и настройка на звука като за тях, но по мой избор....
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
lazarus18
1. Да, можеш да включиш каквото си искаш на този вход. Отделно можеш да му смениш името да пише каквото искаш /CD, Kas'tofon.../
3. Дай си време да свикнеш. Послушай известно време на Direct или Straight режим и ще си изчистиш ухото от грешките в миналото :)
Днес дойде просветлението рЕзко и открих от къде се прави ръчна настройка на еквилайзера и озвучителните тела! До сега беше в режим YPAO front и не ме радваше звука. Сега открих, че може да редактираш тези режими в запазиш в лични настройки, което буквално накара Yamaha-та да засвири по мой вкус. Сега вече съм наистина доволен :) И баса си дойде на място, както го харесвам - плътен, мек и здрав :)
-
Цитат:
dss
(След направени настройки, натискаш и задържаш ли някои от четирите бутона за сцена.)
Не, правя настройките в менюто на екран - ТВ
Ако вляза през браузър - нищо по различно няма..... а специално за сцените - само може да си избереш някоя от тях, но не може да я редактираш и запомниш за в бъдеще. Явно или аз нещо не схващам или просто не може да се направи това, което си мисля. Има и друго решение - няма да ги използвам ;) но мислех, че може да са от полза за бързо избиране на най често ползвани източници и настройка на звука като за тях, но по мой избор....
- - - - - - - - - -
Днес дойде просветлението рЕзко и открих от къде се прави ръчна настройка на еквилайзера и озвучителните тела! До сега беше в режим YPAO front и не ме радваше звука. Сега открих, че може да редактираш тези режими в запазиш в лични настройки, което буквално накара Yamaha-та да засвири по мой вкус. Сега вече съм наистина доволен :) И баса си дойде на място, както го харесвам - плътен, мек и здрав :)
Можеш ли да ги качиш, да пробвам
-
Здравейте. Имам един малък проблем затрил съм си кодовете за програмиране на дистанционното. Моля за помощ. Интересуват ме конкретно за сд, но може и всичките. Дистанционното е rav293 / wr00270
https://forum.setcombg.com/attachmen...%8F-rav334.jpg
-
-
Благодаря много за кодовете. Но тук са само за ТВ, това съм го направил. Искам да си командвам СД-то дали има тази възможност. СД-то е техникс.
-
Тачо, никъде с чичо Гошо не намираме кодове за CD-та.
Technics 0017, 0023, 0056 пробва ли ги тези кодове(макар, че ги дава за ТВ)
-
1 Прикачен файл(ове)
Ето кодовете за дистанционното.
-
Има нов фирмуер за RX-V475/RX-V575/HTR-4066/HTR-5066
This firmware includes
1.Support new APIs for Spotify
-
Здравейте!
Едва ли трябва да се шашкам, но на финала на инсталацията на последния ъпдейт, на дисплея на Yamaha RX-V675 ми се появи "SYSTEM ERROR"... ама с ей такива големи букви (стори ми се, че за малко излезе и надпис "HA-HA-HA", а от USB-то се показа пластмасова ръчичка на пружинка с изпънат среден пръст... но в този момент бях с гръб и не съм съвсем сигурен). След като си смених памперса (в такива ситуации винаги съм подготвен) реших да включа ресийвъра от копчето и "О, чудо!" - заработи, а в менюто "System" изписа "FW: 1.93", т.е последната версия. Ъпдейта го качих през интернет, ресийвъра сам си го поиска.
Като че ли всичко си е съвсем нормално, но все пак, според вас, на какво се дължи тази подигравка?
Благодаря и приятен ден!
-
Цитат:
xxxx
Здравейте!
Едва ли трябва да се шашкам, но на финала на инсталацията на последния ъпдейт, на дисплея на Yamaha RX-V675 ми се появи "SYSTEM ERROR"... ама с ей такива големи букви (стори ми се, че за малко излезе и надпис "HA-HA-HA", а от USB-то се показа пластмасова ръчичка на пружинка с изпънат среден пръст... но в този момент бях с гръб и не съм съвсем сигурен). След като си смених памперса (в такива ситуации винаги съм подготвен) реших да включа ресийвъра от копчето и "О, чудо!" - заработи, а в менюто "System" изписа "FW: 1.93", т.е последната версия. Ъпдейта го качих през интернет, ресийвъра сам си го поиска.
Като че ли всичко си е съвсем нормално, но все пак, според вас, на какво се дължи тази подигравка?
Благодаря и приятен ден!
Някакви промени виждаш ли, че и аз след седмица размисъл ъпдейтнах моя 677, ама никакви разлики не виждам.
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
-
Цитат:
nassko1
Някакви промени виждаш ли, че и аз след седмица размисъл ъпдейтнах моя 677, ама никакви разлики не виждам.
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
Мисля че не, но го ъпдейтнах малко след като го взех и не бях го разучил из основи.
-
Добър вечер !
С неприязън констатирах , че v-tuner радиото ми не работи от днес. При избиране на опцията за нет-радио излиза надписа моля изчакайте и дотам. WI-FI е ок , проверих го, в позиция сървър свири от компа, от позиция нет-радио - нищо. Рестартирах ресивъра , включително за 10 минути от контакта и пак нищо. Вчера работеше. Моля , някой да провери дали самия v-tuner излъчва и да пише , ако проблема е при мен да ходи в сервиза ...
Проблема е решен след намеса на интернет доставчика - проблема е бил там някъде ...