Избор на Dvd player с добър stereo звук
Здравейте!
Искам да си купя нов Dvd player с добър stereo звук. Идеята е да се потърси НОВ заместител на стария ми CD player -ТЕСЛА.
Имам елите двд , но неговия звук не е добър. Ще свири по цифров път.
Предложенията да не са безкрайно скъпи. Например до 119лв.
Под предложения да се разбира - хора които имат такива DVD player и звука им е добър, да си напиша модела, линк.
Re:Избор на Dvd player с добър звук
Виж в секция " Продава " .За 200 лв. се продава почти нов , с гаранция Пионер !
А защо ДВД плеър като е за музика?
За тези пари не може да се вземе нищо НАИСТИНА добро. Пък ти ако изкарваш цифров звук не ползваш DAC-a на плеъра.
Вземи Пайнера,добро видео и прилични аудио характеристики.За 120лв. не можеш да купиш нищо ново,което да звучи що годе добре.
И аз подкрепям горните мнения вземи Пайнера,по-добро няма.
Цитат:
Първоначално публикувано от slowset
....
Имам елите двд , но неговия звук не е добър. Ще свири по цифров път.
Предложенията да не са безкрайно скъпи. Например до 119лв....
Обясни ми какво значи да "свири по цифров път"ще го ползваш само за транспорт с външен DAC ли?
Аз не виждам решение за нов CD транспорт до 120 лева. Но предполагам, че има недоразумение - съдейки по бюджета ме съмнява да чуваш разлика в транспорти.
Здравейте , ще свири по цифров път означава че към ресививъра (ще ползвам неговия DAC) ще го пусна коасиал или оптикал.
При пробата свързванията бяха:
Ресивер/Тесла - коаксиал
Ресивер/Елите - оптикал.
Аз все си мислех, че като излеза от Плеяра (CD или DVD) по цифров път и използвам DAC на ресивера ще се чуват еднакво двата плеара, но не е така.
Разлика от небе до земя.
Тема тръгна зле.
Мислех си че някой ще каже отиваш и си зимаш това от Т****** това ,то свири по добре от елит.
Philips срещу LG срещу Samsung срещу Panasonic срещу ..... до 119лв.
"Аз не виждам решение за нов CD транспорт до 120 лева. Но предполагам, че има недоразумение - съдейки по бюджета ме съмнява да чуваш разлика в транспорти."
Сигурно CD транспорт ( завъртане на диска , четене, управление и изход преди dac ) е това което търся.
Какво "извънземно" търся?
Re:Избор на Dvd player с добър stereo звук
Темата има развитие.
Един приятел ми даде Philips DVP5990 .
Звука по коаксиал е добър (разбирай по добър от елите).
Насочвам се към марката Philips, лошото е че новите модели не са толкова широки-43см. :( .
Цитат:
Първоначално публикувано от slowset
Тема тръгна зле.
Хубаво е да осъзнаеш, абсурдността на въпроса си .... "Нов DVD Player до 119 лева, да свири добре в стерео"
Темата е абсурдна не за цената и това, че някой иска ДВД плеър да свири добре в стерео, а за това, че никой не може да вземе назаем слуха на друг и да разбере кое за него е добър стерео звук. Както постоянно се повтаря в този форум - "иди и чуй на място еди какво си".
Има/или по-скоро - имаше/ и прекрасно свирещи ДВД плеъри,но тяхната цена е 119 лева х10,х15 и нагоре.За това,човекът да си вземе нормален ДВД плеър, напр. LG DVX492H или въпросния Philips,и отделно запазен СД плеър,втора ръка за още 100-на.
Така и вълкът сит и агнето /бюджета/цяло.
Рискът за CD player втора ръка е прекалено голям, защото обикновено са стари модели , капризни в четенето и най-вече с амортизирана оптика/механика (изпитано на собствен гръб).