Шум домашното кино при свързване на лаптоп.
Здравейте съфорумци и честита Коледа.
Извинявам се предварително, ако има такава тема, но търсачката откри само шумове при климатици :D
Проблемът е следния: като свържа лаптопа към домашното кино (само за музика) и се появява отвратителен шум. Шумът го има само когато лаптопът е на зарядно, на батерия няма проблем. Чух, че може да е свързано със заземяването на контактите, но не разбирам и питам. Има ли начин да се отърва от дразнещия шум?
Благодаря предварително!
Re:Шум домашното кино при свързване на лаптоп.
Пусни одължител от друг контакт и пробвай как е.
Ако лаптопа ти има 3.5 оптика, можеш да си решиш много проблеми :)
По причини непонятни за мен, излиза, че смущенията са от телевизора. Като включих лаптопа в контакта, където е и киното първоначално има шум, но като размърдам кабела се оправя (всички връзки са наред, контакта не мърда, но като го размърдам се оправя). След малко спря да се оправя и реших да го включа на мястото на телевизора и като извадих щепсела на телевизора - о, чудо, тишина, красота и т.н. Забелязах също, че при включен телевизор, колкото по-далечен контакт използвам, толкова по-силен е шума.
Решението е идеално за момента, но в дългосрочен план е добре да мога да гледам филми от лаптопа на компютъра.
Иначе благодаря за бързия отговори весело посрещане на Новата година!
можеш и с изолирбанд да залепиш на щепсела шукото и да не контактува с контакта. Слагат се 2-3 слоя между стърчащите клеми на щепсела така че да не се показват страничните пластинки. То и без това земя за това не ти е нужна.
Това често се случва и от кабелните телевизии. За това си намери един галваничен разделител и няма да имаш проблеми. Или вади кабелната :)
Предполагам домашното кино ти е свързано и с ТВ-то
Точно в този момент киното беше вързано с телевизора само по компонент. Не съм на кабелна, а на булсатком. Та ако имаше шум по скарта щеше да е постоянно или поне така си мисля. Иначе ще пробвам да изолирам шукото да видя дали ще има ефект.
имах същия проблем работата се оправи ,като изключих ДВД-то и оставих само лаптопа на суббуфера имам копче за превключване ПС и ДВД режим ,но и то не помага махай всичко друго и остави само компа
За да не отварям нова тема, ще попитам тук. Свързах лаптопа с телевизора по VGA и няма картина. Сложих native резолюцията на панела и пак същото. Като свържа кабела ми изчезва картината на лаптопа, но и на телевизора нищо не излиза. Като рестартирах случайно забелязах, че има картина по време на зареждането на Windows-а, но излезе ли десктопът всичко изчезва. Връзвал съм преди няколко месеца същия hardware без проблем. Някакви идеи?